Yazın ankara ya taşınacağım nerede yaşanır ankara nasıldır yardım lütfen

sanırım benim yazım biraz olumsuz olucak ama bu herkes için gerçerli oolmayacaktır....siz çalışan olduğunuz için biraz avantajlısınız.....tek sorun semtinizi belirlemek...iyi yerler arkadaşlar yazmışlar fakat oralarda oturmak için gelirin çok iyi olması gerek çay yolu ümitköy çankaya balgat vs... diğer batıkent eryaman etimesgut orta dereceli ama yol uzak...merkeze uzaklığı açıdan yazıyorum....keçiören etlik yenimahalle olabilir...ekonomik açıdan ama burdaki evlerde dip dibe çocuk açısından hiç uygun değil ancak parklara götürürsen ....yenimahallenin belli yerlerinde yeni site yapılan yerleride var.ankarada komşuluk sıfır...ve ben açıkcası hiçç memnun değilim o da belki çevre edinemediğimden... en iyisi siz evlerin durumunu yapısını ve fiyatını görmek açısından sahibinden .com adresinden bakın ....bizde heryeri gezmiştik ev ararken ama semti belirlemeniz gerekiyor ve geldiğiniz dönem evlerin daha çook boşaldığı bir dönemede denk gelirse yaşadınız...havasıda soğuk insanlarıda mantolaması olan bina tercihiniz olsun...merkezdekiler eski yapı olduğundan mantolamaları yok..ev alıcaksanız turgutözal mah ,,batıkent fena değil ....ev fiyatlarıı tercihlerine göre değişiyor...iyi yerde iyi ev 300 400tl ortadereclilerde 200 250....tabi malzeme bakımından metrekare ve kat seçeneğinden fiyatlar hep oynuyor..zamanınız varr iyi bir araştırma sonucunda evde alabilirisniz...ya da kiraya çıkıp sonra ev alabilirsiniz...fiyatlarr geçen seneye göre artış göstermekte.....

sanırım benim yazım biraz olumsuz olucak ama bu herkes için gerçerli oolmayacaktır....siz çalışan olduğunuz için biraz avantajlısınız.....tek sorun semtinizi belirlemek...iyi yerler arkadaşlar yazmışlar fakat oralarda oturmak için gelirin çok iyi olması gerek çay yolu ümitköy çankaya balgat vs... diğer batıkent eryaman etimesgut orta dereceli ama yol uzak...merkeze uzaklığı açıdan yazıyorum....keçiören etlik yenimahalle olabilir...ekonomik açıdan ama burdaki evlerde dip dibe çocuk açısından hiç uygun değil ancak parklara götürürsen ....yenimahallenin belli yerlerinde yeni site yapılan yerleride var.ankarada komşuluk sıfır...ve ben açıkcası hiçç memnun değilim o da belki çevre edinemediğimden... en iyisi siz evlerin durumunu yapısını ve fiyatını görmek açısından sahibinden .com adresinden bakın ....bizde heryeri gezmiştik ev ararken ama semti belirlemeniz gerekiyor ve geldiğiniz dönem evlerin daha çook boşaldığı bir dönemede denk gelirse yaşadınız...havasıda soğuk insanlarıda mantolaması olan bina tercihiniz olsun...merkezdekiler eski yapı olduğundan mantolamaları yok..ev alıcaksanız turgutözal mah ,,batıkent fena değil ....ev fiyatlarıı tercihlerine göre değişiyor...iyi yerde iyi ev 300 400tl ortadereclilerde 200 250....tabi malzeme bakımından metrekare ve kat seçeneğinden fiyatlar hep oynuyor..zamanınız varr iyi bir araştırma sonucunda evde alabilirisniz...ya da kiraya çıkıp sonra ev alabilirsiniz...fiyatlarr geçen seneye göre artış göstermekte.....

çok teşekkürler tabii ev konusunda çokta uçamayız nihayetinde memur ailesiyiz.

Tuzluçayır İlkokulunun yakınlarındasınız herhalde ben de yakınlarda bir yerdeyim . ilk geldiğim zamanlar ben de çok zorlanmıştım ama şimdi seviyorum Ankara'yı. Tuzluçayırdan Kızılay'a otobüsle en fazla 15 dakika sürer. Mamak tarafına çok inmedim bilmiyorum ama benim olduğum yer o kadar kötü değil.Bir Dikmen bir Çankaya değil tabii ki

Evet yakınız.Çok kötü değil tabi ki daha kötü yerler var ankara'da.Dediğim gibi Mamak tarafına gittikçe kötünün kötüsü var diyorum.
Ankara'dan nefdret ediyor değilim fakat tekrar ev alacak olsam dediğim gibi çankaya belediyesi sınırları dışına çıkmam.
Haklısınız kızılay'a filan çok yakın.Hem heryere yakın hem de çok pahalı olmadığı için tercih ettik burayı fakat ne bileyim fazla gri benim için sanırım.
Tamamlanacak projeler filan deniliyor her yerde belki ozaman yemyeşil istediğim gibi bir yer olur:KK16:

Evet yakınız.Çok kötü değil tabi ki daha kötü yerler var ankara'da.Dediğim gibi Mamak tarafına gittikçe kötünün kötüsü var diyorum.
Ankara'dan nefdret ediyor değilim fakat tekrar ev alacak olsam dediğim gibi çankaya belediyesi sınırları dışına çıkmam.
Haklısınız kızılay'a filan çok yakın.Hem heryere yakın hem de çok pahalı olmadığı için tercih ettik burayı fakat ne bileyim fazla gri benim için sanırım.
Tamamlanacak projeler filan deniliyor her yerde belki ozaman yemyeşil istediğim gibi bir yer olur:KK16:

anladığım kadarı ile ankara da emlak pahalı

anladığım kadarı ile ankara da emlak pahalı

Çok değil aslında istanbul'la filan kıyaslanınca uygun bile ama 15 dakikalık mesafelik yerde 3 katı fiyata çıkabiliyor evler örneğinİ biz evimizi 120 bin civarına mal ettik. Karşımızda ki binada evler 180 den başlıyor,biraz daha aşağı iniyorsunuz aynı mahallede bunların hepsi 320 bin:18:Neden değişiyor bu kadar, neye göre belirleniyor anlamıyorum. Arkadaşlarımızın saydığı yerlerde ki fiyatları burdan kıyaslayarak çıkarabilirsin.
Eve bakıyoruz içine girilecek hali yok,bina çok eski,kotta,tüm odalara salondan giriliyor filan 240 bin diyor emlakçı oldu ozaman diyip çıkıyoruz doğal olarak.
İlk emlakçı deneyimimiz inanılmaz komikti.Kendimize liste yaptık olmazsa olmazlar diye dedik ki;

Yeni bir bina olsun
Camları fransız tarzda olsun ( tabi ki bunu ben dedim:KK1:)
Yalıtımlı ve depreme karşı güvenceli olsun
alarmlı olsun
bahçeli olsun çevrede yeşil bir şeyler görelim
merkeze yakın
çevresinde okul,hastahane olsun
Toplu ulaşıma yakın olsun
Bir de bütçemizi aşmasın
Giriş kat ya da kotta olmasın

adam diyor ki bu binalar yeni yapılıyor Ankara'da bulmak çok zor bu civarlarda istediğiniz fiyatlara bulamazsınız, etimesguta filan bakın:KK14:
Tabi ben neresi orası bilmediğimden olur diyorum ama eşim neden kolumdan tutup çekiştiriyor beni diye de düşünüyorum.
Kaçırdı resmen adamın yanından beni dalga geçiyor bizle herhalde diyor

E bu kadar özellik sayıp hem de uygun olsun ev diyince doğal olarak arkadaşların saydığı semtlerden bulamadık.
Sonunda aradığımızı evi bulduk ama ben mühitten biraz rahatsızım.
Tekrar bakıyor olsak kirayı tercih edebilirdim sanırım:KK28: İnsanın rahat etmesi gibi yok

eşim memur.biz daha önce eryamanda oturuyorduk çevre düzenlemesi bir harika olsada evler çok eski.tesisatlar sorun yaratıyor.yeni evlere gücümüz yetmiyor ne yazıkki.göksu parkı civarı çok pahalı.en az 600 olan kira ucuz gelsede merkezi sistem evler olduğu için yaz kış yakıt kapıcı..vs parası ile en az 800 ü buluyor.
Biz şeker mahallesinde oturuyoruz.kiramız ucuz 450 tl.ve kombili yaktığın kadar yani...evimiz sıfır.ve 3+1.çevre düzenlemesi iyi değil.çevremizdeki bütün evler sıfır ve dipdibe.önü açık bir ev tercih edersen ne ala.merkeze daha yakın ve her otobüs önünden geçiyor.
Batıkent te gücümüz yetecek evlerde oturmayı tercih etmedim metroya yakın yerler çok eski evler.etimesgut ortamı beğenmedim.diğer yerler çankaya falan çok pahalı. muğlayı çok özlüyorum :KK43:

eşim memur.biz daha önce eryamanda oturuyorduk çevre düzenlemesi bir harika olsada evler çok eski.tesisatlar sorun yaratıyor.yeni evlere gücümüz yetmiyor ne yazıkki.göksu parkı civarı çok pahalı.en az 600 olan kira ucuz gelsede merkezi sistem evler olduğu için yaz kış yakıt kapıcı..vs parası ile en az 800 ü buluyor.
Biz şeker mahallesinde oturuyoruz.kiramız ucuz 450 tl.ve kombili yaktığın kadar yani...evimiz sıfır.ve 3+1.çevre düzenlemesi iyi değil.çevremizdeki bütün evler sıfır ve dipdibe.önü açık bir ev tercih edersen ne ala.merkeze daha yakın ve her otobüs önünden geçiyor.
Batıkent te gücümüz yetecek evlerde oturmayı tercih etmedim metroya yakın yerler çok eski evler.etimesgut ortamı beğenmedim.diğer yerler çankaya falan çok pahalı. muğlayı çok özlüyorum :KK43:

Çok zor olmalı muğla'dan gelip yerleşmek ankara'ya.İnanılmaz güzel bir yer zira muğla.
Gökovaya gitmek kısmet oldu.
Yeşil ve mavi bir şehre ancak bu kadar yakışır.
İnsanları sıcak,ortamı güzel aklıma geldikçe içim ısınır hala:KK16: Sadece 1 ay kaldım ama çok sevmiştim

Çok zor olmalı muğla'dan gelip yerleşmek ankara'ya.İnanılmaz güzel bir yer zira muğla.
İnsanları sıcak,ortamı güzel aklıma geldikçe içim ısınır hala:KK16: Sadece 1 ay kaldım ama çok sevmiştim

sorma okadar yeşillikten maviden sonra burda dipdibe karanlık evler :KK43: fotoğraflarla avunuyoruz iste.burda gezecek hiçbir yer yok parklar güzel değil zaten baharda gidilir ancak oralara.avm ye git gel git gel.o kadar...bu kadar pahalı bir şehir olduğuna değse bari! izmirin denizi doğal güzelliği,istanbulun saymakla bitmeyecek güzellikleri var.ankaranın hiçbir şeyi yok ekstra çaba sarf etmesi gerek güzel olması için ama oda yok...

ben ankaralıyım ama son 1.5 yıldır görevimiz nedeniyle başka bir şehre yerleştik. ankara türkiyenin en nezih illerinden biri. aklına gelecek her şeyi yapabilirsin burda. çocuğun açısından baleden tut buz patenine kadar her tür aktiviteyi yapma imkanın var. ulaşım çok kolay özellikler metro olduğu için. semtleri çok keskin biçimde ayrılmıştır ankaranın. ekonomik yapıya, siyasi yapıya bağlı olarak değişir. ama benim size tavsiyem çankaya ilçesine bağlı semtlere yerleşmeniz. mesela kurtuluş, cebeci, esat, tunalı, ayrancı, 100. yıl gibi...kiralar değişir semte göre. komşuluk ilişkileri çok yoktur çünkü herkes ya çalışır ya da öğrencidir. eğer maddi durumun iyiyse çayyolu, ümitkent, beysukent gibi daha periferde ama lüks semtlere gidebilirsin. ankara çok büyük bir şehirdir herkese hitap edecek kadar ev ve imkanı vardır.ankarada sıkılanlara şaşırıyorum doğrusu.demek ki onlar yaşamanın tadını çıkaramıyorlar. benim evim sahile 50 mt ama gel gör ki küçük bir ilçede, imkansızlıklar içinde yaşıyorum. deniz olmasına gerek yok yeter ki çocukların ve senin için yeterli imkanları olsun.

ankara yaşanacak şehirlerin başında geliyor (hata araştıma sonucunda da birinci olmuş). her kişiye göre çeşitli imkanlar var ve ucuz bir şehir. üstelik rahatta. ben çok memnunum ve çok seviyorum.

canım arkadaşım daha önce de yazdım.. eğer imkanın varsa ankarada hayata çayyolundan başka bir semtte başlama ...çayyolunun birçok mahallesi var : konutkent, koru, ümitköy, yaşamkent vs.. hepsi çok güzel... siteler içinde. yeşil alan düzenlemleri meccut.. özgür, modern,çağdaş daha ne söyleyeyim... ben ankaraya ilk geldiğimde ayrancı hoşdere caddesinde kaldım sadece üç ay dayanabildim...evler sıkışık itiş tepişti.. gürültüde cabası... sonra ümitköye taşındım.. ankarayı ümitköye taşınıca sevmeye başladım... ve 15 yıldır çayyolu ümitköydeyim.. başka yerde yaşayamam artık.. burada nefes alıyorum.. imkanın varsa başka alternatif asla düşünme... pişman olmazsın..

canım arkadaşım daha önce de yazdım.. eğer imkanın varsa ankarada hayata çayyolundan başka bir semtte başlama ...çayyolunun birçok mahallesi var : konutkent, koru, ümitköy, yaşamkent vs.. hepsi çok güzel... siteler içinde. yeşil alan düzenlemleri meccut.. özgür, modern,çağdaş daha ne söyleyeyim... ben ankaraya ilk geldiğimde ayrancı hoşdere caddesinde kaldım sadece üç ay dayanabildim...evler sıkışık itiş tepişti.. gürültüde cabası... sonra ümitköye taşındım.. ankarayı ümitköye taşınıca sevmeye başladım... ve 15 yıldır çayyolu ümitköydeyim.. başka yerde yaşayamam artık.. burada nefes alıyorum.. imkanın varsa başka alternatif asla düşünme... pişman olmazsın..

Genellikle çankaya civarı çay yolu ümitköy civarı tercih ediliyor.benim için insanca yaşamak önemli, ilk etapta kiraya da çıkabiliriz.

sorma okadar yeşillikten maviden sonra burda dipdibe karanlık evler :KK43: fotoğraflarla avunuyoruz iste.burda gezecek hiçbir yer yok parklar güzel değil zaten baharda gidilir ancak oralara.avm ye git gel git gel.o kadar...bu kadar pahalı bir şehir olduğuna değse bari! izmirin denizi doğal güzelliği,istanbulun saymakla bitmeyecek güzellikleri var.ankaranın hiçbir şeyi yok ekstra çaba sarf etmesi gerek güzel olması için ama oda yok...

Bende öyle hissediyorum bazen.Evimize misafirliğe gelenler ne güzel manzaranız var diyorlar.:KK53:
Bakıyorum bakıyorumm manzara göremiyorum.Karşımda dağlar var kahverengi:KK31:
Avmlerde bulunan markalar bile diğer şehirlerden farklı ürün gamına ağırlık veriyorlar.Yani ne alıcak bir şey bulabiliyorum ne yapacak.
Mogana gittiğimde nefes aldığımı hissediyorum.Ağaç görsem sarılıyorum filan yakında deli muamelesi görmeye başlarım sanırım.
O kadar yavaş gelişiyor ki burası burda doğup büyüyen bunu anlayamaz kesinlikle.
Ankara benim için sadece ayaz,çamur,gergin bakışlar ve daima dolu toplu taşıma araçlarından başka bir şey ifade etmeyen gri bir şehir.
İnşallah bir an önce başlanan projeler sonuca ulaşır daha fazla yeşillik görürüz.Gerçi etimesgutun metrosu için nerede ise 6-7 yıldır uğraşan bir yer burası pekte umutlu değilim.

Ben de İzmir'den gelip yerleştim. Çeşmeliyim . daha öncede dediğim gibi başlarda çok zor olmuştu.ama insan zamanla alışıyor . Bir de bu bölgenin insanlarının bir çoğu birbiriyle hemşeri oldukları için yabancıları pek aralarına almak istemiyorlar belki bu yüzdende biraz zorlanmış olabilirsin.

yillarca deniz kenarinda yasamis biri olarak kiyilarda oturanlarin ankarayi kotulemesini hic bir zaman anlamamsisimdir..sanki denizin dibide surekli denize giriliyor..ben ankarayi cok ama cok severim..basta cok duzenli bir sehir..buyuk sehir olsa bile duzenli oldugu icin can sklcl degil kesinlikle..bir suru buyuk parkalri var..avmler cok fazla..gezecegim dersen yer cok..mesela ben istanbulda yasayamam..asla yamasyi istemem..bogucu kalablik trafik..gezmeye gidilecek bir yer..gezmeye bile gittigimde basim agriyor kalabaligindan gurultusunden..
izmir desen acaip karsiik duzensiz bir sehir..belediyeleri belli hic calismamislar..ustune bisey koymamislar..halbuki cok cok daha guzel olabilirdi izmir...ama ankara ikisindende guzel geliyor bana...

Canım bende ankaralıyım vee çok sevîyorum.dikmende oturuyorum bu arada.merkezi yerlere çok yakınım.dikmene gel belki de komşu oluruz:KK34:

Ben de İzmir'den gelip yerleştim. Çeşmeliyim . daha öncede dediğim gibi başlarda çok zor olmuştu.ama insan zamanla alışıyor . Bir de bu bölgenin insanlarının bir çoğu birbiriyle hemşeri oldukları için yabancıları pek aralarına almak istemiyorlar belki bu yüzdende biraz zorlanmış olabilirsin.

Olabilir.Gerçi bende pek girişken davranmıyorum.
Apartmanımızda 3 tane yeni evlenmiş gelin var hepsi kayınvalidesi ile oturuyor apartmanda tüm gün bunun gekişmesi dönüyor aralarında.
KK nın klasik cümlelerinden biri ağızımdan fırlayıverecek ve tüm kabak bana patlayacak diye çekiniyorum.
Sürekli dert yanma seslerini evimden duyup boğulurken, yanlarında ne kadar tahammül edebilirim onuda bilmiyorum.
Bu yüzden uzak duruyorum biraz.Eşim doğma büyüme buralı olduğu halde o da rahatsız oluyor.Bakalım şartlar elverirse belki bize daha uygun bir semte geçebiliriz:KK31:

Apartmanımızda 3 tane yeni evlenmiş gelin var hepsi kayınvalidesi ile oturuyor apartmanda tüm gün bunun gekişmesi dönüyor aralarında.
KK nın klasik cümlelerinden biri ağızımdan fırlayıverecek ve tüm kabak bana patlayacak diye çekiniyorum.
Sürekli dert yanma seslerini evimden duyup boğulurken, yanlarında ne kadar tahammül edebilirim onuda bilmiyorum.
Bu yüzden uzak duruyorum biraz.Eşim doğma büyüme buralı olduğu halde o da rahatsız oluyor.Bakalım şartlar elverirse belki bize daha uygun bir semte geçebiliriz:KK31:

senin içinde hayırlısı olsun diyelim o zaman

Herşey gönlüne göre olsun o zaman.inşallah en kısa zamanda istediğin semte taşınırsın.Sanırım bizim oturduğumuz yer size göre biraz daha rahat.natoyoluna giden yolun hemen başındayım

X