Kızlar bende sabah diyetisyenime gittim.
Başlangıç kilo : 73 (08.01.2014)
Geçen haftaki kilo: 67,5 (28.02.2014)
Bugünki kilo : 67,1 (07.01.2014)
İlk hedef kilo : 60 (15.04.2014)
Son hedef kilo : 55 (01.07.2014)
Yani kaçamaklara rağmen kilo veriyorum ama biliosunuz haftasonu kaçamaklarım yüzünden bu hafta 5 gün doğru düzgün bişi yemedim.
Benim ne yapıp edip şu alkol alışkanlığımı aza indirgemem lazım, sırf bu yüzden akapunktur yaptırabiirim :44::44:
Arkadaşlar sizler de kafanızı bu kadar takmayın, kilo vermek psikoloji ile de alakalı. Temel kurallara uyun sadece.
Şimdi bana diyetisyenim bambaşka bi liste verdi. Gün içinde mutlaka yemem gerekenler listesi. Çoğu bildiğimiz şeyler zaten.
Temel prensip günde en az 2.5 litre su, 2,5 saatte bir bişi yemek, 3 dilim ekmekten fazlası yok, şeker-tatlı yok, 2 meyve kesin var, 1 porsiyon et/tavuk/balık, 1 porsiyon sebze, 3 kez yoğurt/süt/ayran, 1 yumurta, 60 gr peynir, 5 zeytin, 3 tam ceviz veya 10 badem veya 15 fındık (hepsinden az karışım da olabilir), 1 yemek kaşığı pekmez. Ekmek yerine geçen şeyler: çorba, kuru baklagil - bunlardan yiyecekseniz günlük limit olan 3 ekmeği çekerek dengeleyeceksiniz. yani 1 kase çorba 1 dilim ekmek demek veya yarım küçük tabak susuz kuru fasulye yine 1 dilim ekmek demek.
günlük yenmesi gerekenleri ister bi seferde ister bölerek yiyebilirsiniz, dengeleyeceğiz yani.. Örneğin 1 porsiyon eti ister bi seferde, ister hem öğlen hem akşam yarım yarım, ya da sebze yemeğinin içinde hem öğlen hem akşam yiyebilirsiniz. Ama mutlaka gün içinde bunların hepsi yenecek!
Sizlerle yeni durumumu paylaşmak istedim. Bende yasakları delen bi kişilik olduğumdan, böyle bir liste belkide daha iyi olacak, sizlerde isterseniz deneyebilirsiniz
Hepinizi öpüyorum