Yaz yaklaşıyor, hadi hızlıca kilo verelim.İsteyen takılsın pesime

Bir ayda en fazla kaç kilo verdin???

• Ankete Katılan
    189
Yutacaksın zart diye
at tatlı kaşığı ile ağzına aynı anda suyu dik kafana
en iyi öyle yutuluyor
rahat uykurahat uyanma ödem atma antioksidan hücre yenileme grip iltihap sökme vs vs vs
Şuan bunların hepsi için kullandıklarım var,belki sonra diyeyim o halde :KK66:

Dün akşam melatonina içtim bu gençlik hormonu,vücutta da var, ama sadece uykuda ve karanlık odada 11:0o ile 03:00 arası salgılanıyor.ufacik bi ışık bile olsa sekteye uğruyor.extra melatonina alarak hücre yenilenmesi arttırılıyor ve daha fazla gençlik hormonu salgılıyor vücut..Eşim maç izliyordu,genelde TV karşısında yanında uyurdum,dün ilacı yuttum gittim yatak odasına zifiri karanlıkta uyumaya :p

Dün akşam melatonina içtim bu gençlik hormonu,vücutta da var, ama sadece uykuda ve karanlık odada 11:0o ile 03:00 arası salgılanıyor.ufacik bi ışık bile olsa sekteye uğruyor.extra melatonina alarak hücre yenilenmesi arttırılıyor ve daha fazla gençlik hormonu salgılıyor vücut..Eşim maç izliyordu,genelde TV karşısında yanında uyurdum,dün ilacı yuttum gittim yatak odasına zifiri karanlıkta uyumaya :p
:KK48:

vayy beaaaaa
muhteşemm

metabolizmayla da alakalı ama. tabi ki önce bebiş. ne bileyim saçmalıyom işte atlatırım herhal.
Korkma bebeğim korkma,seni anlıyorum o şişlik, kilo artışı çok sinir bozucu ama doğumda 10 kiloya yakın gidiyor zaten,bebekti,amniyosentez sivisiydi vs derken...Su an hayatının en özel dönemi, nasıl göründüğünü hiç umursama,bebeğe kanalize ol sadece..Ye iç gez toz,tadını çıkar..150 kilo ile doğuma hoplaya zıplaya giden kadınlar var.su an bir kadından ziyade bir canlı dünyaya getirecek kutsal bir varlıksin sen kasma kendini.her sekliyle sev bu süreci.

Melatonin'in hücreleri yenileyici, bağışıklık sistemini düzenleyici, vücudun biyolojik ritmini ayarlayıcı, anti-oksidan ve yaşlanmayı geciktirici özellikleriyle her derde deva hormon olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Çetinkaya, bu hormonun gece salgılandığı için ‘Karanlıklar hormonu' olarak bilindiğini söyledi. Özellikle büyümeyi artırıcı ve ergenliği başlatıcı özelliklere sahip melatoninle ilgili olarak açıklama yapan Özel Ankara Endomer Pediatrik Endokrinoloji Merkezi Başkanı Doç.Dr. Ergun Çetinkaya, “Işığı sevmeyen, ışıkla karşılaştığında engellenen melatonin için yatak odalarımızdan, özellikle çocuklarımızın uyuduğu odalardan gece lambalarını kaldırmamız gerekiyor” dedi. Melatoninin sağlıklı yaşam için çok önemli olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Çetinkaya, çocuklarda büyümeyi artırıcı bir hormon olan melatoninin bilinmeyenlerini anlattı:“Çocuklarımızı ‘Uyusun da büyüsün’ ninnileriyle uyuturuz. Gerçekten de eskiler doğru söylüyorlar. Çocuklar uyudukça büyürler. Bu konuda büyümeyi artırıcı bazı önlemler vardır. Bunlardan biri de yaşamımızda büyük öneme sahip olan melatonin hormonu. Bu hormonun üretimi ve salınımı karanlık ile başlar, aydınlık ile sona erer. 23.00- 05.00 saatleri arasında salgılanan melatonin 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır. Aydınlık döneminin uzaması veya aniden ışığa çıkılması melatonin üretimini durdurur.”

Gençlik Hormonu "Melatonin"
"Ölümü engelleyemeyiz; fakat ölene kadar dinç, hafızasını koruyan, öğrenmeyi seven, sağlıklı ve kimseye muhtaç olmayan genç yaşlılar olabiliriz".

GENÇLİK HORMONU (MELATONİN)

Asırlarca insanoğlu, genç kalmanın yollarını aramaya çalışmıştır. Sonunda melatonin denen bir hormonun bunu gerçekleştirebileceğini görmüşlerdir.Son zamanlarda yapılan çalışmalarla, melatonin denen bir hormonun salgılanması sonucunda; kişide hücrelerin yenilendiği, buna paralel olarak gençleşmenin sağlandığı görülmüştür. Bu melatonin nasıl bir şey de kişide gençleşmeyi sağlıyor? Melatonin dediğimiz şey, gece ortalama 23.00-05.00 saatleri arasında epifiz bezinin pineolasit adı verilen hücrelerinden salgılanmaktadır. Bu hormon insanoğlunda biyolojik saati koruyor ve ritmini ayarlıyor. Aslında Allah’ın yarattığı doğal yaşamın bozulmamasıyla rahatlıkla salgılanan bir hormondur da diyebiliriz. Bu doğal ortam nedir? Bunu birazdan açıklayacağım.Melatonin hormonunun, Alzheimer hastalığına iyi geldiği, depresyonu önlediği duygudurum bozukluklarını kontrol ettiği, mevsimsel depresyonu önlediği yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu hormon sadece psikolojik rahatsızlıkları önlemekle kalmıyor, öğrenmeyi kolaylaştırıyor, obeziteyi önlüyor (gece uyuduğundan atıştıramıyor), yaşlanmayı geciktiriyor ve önlüyor ve en önemlisi Kansere karşı kişiyi koruyor. Bundan dolayı kanser hastalarının karanlıkta uyumalarına önem veriliyor. Ölümü engelleyemeyiz; fakat ölene kadar dinç, hafızasını koruyan, öğrenmeyi seven, sağlıklı ve kimseye muhtaç olmayan genç yaşlılar olabiliriz.Bu hormon nasıl salgılanıyor? En önemli konuya gelmiş bulunuyoruz. Melatonin denen hormonun iyi bir şekilde salgılanması için;

1- Uyku saatleri 23.00 ila 5.00 arasında olmalıdır. Gece 23.00’da uyuyor olmanız ve sabah 5.00’da uyanmanız bu hormonun salgılanmasına katkı sağlayacaktır. Bu saatler dışında uyuyorsanız veya gece geç saatlere kadar oturuyorsanız gençleşme nimetinden faydalanamazsınız. Sabah namazına kalkan kişilerde melatonin rahatlıkla salgılanır.

2- Gündüz uykusundan uzak duralım. Sadece kısa süreliğine öğlen saatlerinde yapılan şekerlemeler hariç, bütün uykuyu gündüz sağlayanlarda bu hormon gereken oranda salgılanamaz. Bu hormon gece uyuyanlara, gündüz uyanıklara verilmiş bir nimettir.

3- Bu hormon sadece karanlıkta ve siz uyuyorken salgılanır. Gece lambaları kullanmak bunu engellemektedir. Zerre ışık olmamalı uyku saatinde…

4-Güneş gözlüğü takmak da bu hormonu engeller. Sadece gece salgılanmasına rağmen gündüzü gündüz gibi geçirmeniz de gerekmektedir. Gece ışık, bu hormona zarar veriyorsa gündüz de karanlık bu hormona zarar vermektedir. Güneş gözlüğü, belki faydaları olabilir ama gündüzü geceye çevirdiğinden gençlik hormonu için bir tehlikedir. En şanssız olanları vardiyalı çalışan gündüz uykusuna mahkûm olan işçilerimizdir. Ayrıca uzun yol şoförlerimizde de bu hormonun yeterli düzeyde salgılanması mümkün değildir.

5-Uyku sistemi kadar, yeme saatleri ve öğünleri de hiçbir şekilde değiştirmemek gerekir. Melatonin hormonu bizlerin biyolojik saatini düzelttiğinden dolayı, biyolojik saati bozacak her tür davranış bu hormona da zarar verecektir. Kahvaltı yapmamak veya öğün atlamak gibi davranışlar buna örnek verilebilir. Pazartesi sendromu dediğimiz şey, aslında biyolojik saatin bozulmasıyla oluşan bir sendromdur. Tatil günleri bu konuda tuzağa düşürücü bir özelliğe sahiptir.
Özetle, saat 23.00 dediğinde uyumuş olan, saat 5.00’de de uyanan, düzenli beslenen, düzenli bir hayatı olan, düzenli davranışları olan, geceyi gece gibi, gündüzü gündüz gibi yaşayan bir insanda melatonin tavan yapacaktır.
"Ölümü engelleyemeyiz; fakat ölene kadar dinç, hafızasını koruyan, öğrenmeyi seven, sağlıklı ve kimseye muhtaç olmayan genç yaşlılar olabiliriz ".

Evdeyim
tekrar biyopsi yaptılar
bu sefer başka özel hastaneye gittim
dediğim gibi tanıdık bir ağabey vardı o yönlendirdi radyolojiye
3 yerden biyopsi yapıldı
diğer sonuçlara göre durum pek iç açıcı değil dedi
ama bu patoloji çıksın ona göre değerlenrielim dedi

menüm
09,30 1 hşlnmış yumurta ( evde ypmk istemedi cnım işe götrüdm sdece yumurtyı yiyebildim)
12,30 2 ad etiform ( şirketten hastaneye çıkarken bakkala uğrayıp ne yiyebilirim dedim etiform ayran aldım ayranı içemedim)
16,00 ayran+süt 1 lt 1 tuzlu kurabiye minik boy

acıkırsam salata tavuk veya çorba içerim

yaprak sarması yapacağım inşallah belki bu gece gücüm olursa

Evdeyim
tekrar biyopsi yaptılar
bu sefer başka özel hastaneye gittim
dediğim gibi tanıdık bir ağabey vardı o yönlendirdi radyolojiye
3 yerden biyopsi yapıldı
diğer sonuçlara göre durum pek iç açıcı değil dedi
ama bu patoloji çıksın ona göre değerlenrielim dedi
O ne demek yaa,nasıl durum iç açıcı değil.ne demek bu yahu :KK43: :KK43: :KK43:

Melatonin'in hücreleri yenileyici, bağışıklık sistemini düzenleyici, vücudun biyolojik ritmini ayarlayıcı, anti-oksidan ve yaşlanmayı geciktirici özellikleriyle her derde deva hormon olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Çetinkaya, bu hormonun gece salgılandığı için ‘Karanlıklar hormonu' olarak bilindiğini söyledi. Özellikle büyümeyi artırıcı ve ergenliği başlatıcı özelliklere sahip melatoninle ilgili olarak açıklama yapan Özel Ankara Endomer Pediatrik Endokrinoloji Merkezi Başkanı Doç.Dr. Ergun Çetinkaya, “Işığı sevmeyen, ışıkla karşılaştığında engellenen melatonin için yatak odalarımızdan, özellikle çocuklarımızın uyuduğu odalardan gece lambalarını kaldırmamız gerekiyor” dedi. Melatoninin sağlıklı yaşam için çok önemli olduğunu vurgulayan Doç.Dr. Çetinkaya, çocuklarda büyümeyi artırıcı bir hormon olan melatoninin bilinmeyenlerini anlattı:“Çocuklarımızı ‘Uyusun da büyüsün’ ninnileriyle uyuturuz. Gerçekten de eskiler doğru söylüyorlar. Çocuklar uyudukça büyürler. Bu konuda büyümeyi artırıcı bazı önlemler vardır. Bunlardan biri de yaşamımızda büyük öneme sahip olan melatonin hormonu. Bu hormonun üretimi ve salınımı karanlık ile başlar, aydınlık ile sona erer. 23.00- 05.00 saatleri arasında salgılanan melatonin 02.00-04.00 arasında en yüksek değerlerine ulaşır. Aydınlık döneminin uzaması veya aniden ışığa çıkılması melatonin üretimini durdurur.”
favorilere ekledim okuyacağım detaylı

O ne demek yaa,nasıl durum iç açıcı değil.ne demek bu yahu :KK43: :KK43: :KK43:
kanserden şüpheleniyor
ya troid nodülü çıkacak ya da bir çeşit kanser dedi hatırlamıyorum o an kulaklarım uğulduyordu.
bir önceki rapora göre durum ona beniyor dedi
kemoterapi almadan ameiyatla halledilebilen bir çeşit dedi.
bu patolojiyi bekleyecek

rahatım sanırım:işsiz:

kanserden şüpheleniyor
ya troid nodülü çıkacak ya da bir çeşit kanser dedi hatırlamıyorum o an kulaklarım uğulduyordu.
bu patolojiyi bekleyecek

Allah korusun yaaa, inşallah olumsuz bi durum olmaz,canım sıkıldı şimdi :KK43:

latiyya latiyya canım geçen verdiğin sis tarifini deniyorum tavukla, önce bi baya sosta beklettim, güzel olursa onerecegim size de çok pratik oldu..

2017-04-19_04-45-54.jpg

kanserden şüpheleniyor
bu patolojiyi bekleyecek

Rahat ol, kötüyü getirme aklına...guzel haber alacağız insallah bebişim,dualarim seninle, kötü bir şey çıkmayacak,eminim..

Nodüldür o, çevremde çok arkadaşım var nodülü olup ameliyatla kurtulan...Bir şeycik olmayacak Allah'ın izni ile

X