Yaz tatili karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.320
8.628
Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.

Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum.
Ablacim sizin cocuklariniz zaten..
Elin cocuklari degil ki..
Ayrica bazi seyler beraberinde bazi yukumlulukler getirir.
Yani araba alinmis,borca girilmis..
Maddi imkanlar belliyse boyle buyuk bir kalem satin alindigi zaman kemerler sikilir dogal olarak..
Korkmayin,sizin cocuklariniz..Sizin aileniz..
Tatil elbette iyi gelir ancak imkanlar,ayrica alinmis olan araba da bu duruma itmis sizi.
Yani feragat edilecek bazi seylerden.Evlilik ve anne olmak biraz da fedakarlik.
Borc bitince en guzellerine gidersiniz zaten.
Uzulmeyin derim,mental olarak yukseltin kendinizi,dusuncelerinizi olumlamak adina caba sarf edin.

Merhaba hanımlar biraz dertleşmek birazda fikir almak istiyorum sizden. Malum yaz tatiline az kaldı ama ben ne bir tatil hayali kurabiliyorum nede bu yazın güzel geçeceğine dair bir ümidim var. Araba borcuna girdigimiz için elimiz çok sıkıştı 5 günlük bir kültür gezisi düşünüyorduk yalan oldu. Okullarin bitmesine az kaldı ve ben ne yapacağımin derdine düştüm. Bilen bilir iki küçük çocuğum var oğlum 4.5 kızım 2.5 yaşında ikiside zor ve inatçı çocuklar. Hele oğlum bambaşka bir boyutta yaşıyor duygularını gününün büyük bir kısmı ağlamak ve itiraz etmekle geçiyor. Şu an okula gittigi için fazla bir sıkıntımız yok bir şekilde idare ediyorum ama okul dönemi bitince ne yapacağım bilmiyorum. Yaz okuluna veremem arabanin borcundan dolayı bütçemiz buna uygun değil. Tatile gidebilseydik o düşünceyle yine biraz deşarj edebilirdim kendimi ama değil tatil haftada bir bile zor çıkıyoruz artık ekonomik gidişat malum. Yaz boyu iki çocukla dört duvar arasına tıkılıp kalmaktan korkuyorum. Kafamda bir program yapıyorum çocuklarla söyle yaparız böyle yaparız diye sonra ağlama krizleri geliyor aklıma bize ne plan işler ne program işler deyip ondanda vazgeçiyorum. Benimle benzer durumda olan varmı siz bu işe nasıl bir çözüm bulmayı düşünüyorsunuz. Kendimi karamsarlığa kaptırmakta istemiyorum imkanlar dahilinde güzel vakit geçirmek istiyorum çocuklarımla ama şu dört duvarı düşününce elimizde sıkışık olunca afakanlar basıyor beni. Tecrübeli ve yapıcı fikirleri olanlarin tavsiyelerini bekliyorum.
Sanırım çalışmıyorsunuz ,cevap evet ise bir işe girip çalışsanız hem ekonomik anlamda daha iyi bir geliriniz olurdu, hemde daha rahat para harcayabilirdiniz. Hayat dört duvar arasında ev işi,çocuk bakımından ibaret değil. Şu an borç olduğu için yapılabilecek en güzel şey hergün belirli saatlerde çay kek vs hazırlayıp çocuklarla parka yada yakınlarda varsa deniz kenarı vs bir yerlere gidip hem piknik yapmak, hem çocukların enerjilerini atmalarını sağlayarak kafa dağıtmak.

Ben arkadas ortamlarında yada dışarıda bir etkinlikte inanılmaz geriliyordum çünkü çocuklarım gerçekten zor ve inanilmaz ısrarcı yapıdalardi. Bu yüzdende genelde en çok yorulan ortamda Allah yardım etsin denilen kişi oluyordum. Bir yere gideceğim zaman 1 hafta önceden stres yaşıyordum. Sonra bir gün aslında diğer çocuklarında son derece huzursuz veya olumsuz davranışları olduğunu farkettim. Evet benimkilerin farklı olumsuzlukları diğerlerininde daha başka olumsuz yönleri olduğunu gördüm ve rahatladım. Ben rahatlayınca çocuklar 180 derece değişti. Şimdi aktivitelerde en çok biz eğleniyoruz. Ekonomiye gelince hersey ateş pahasi hicbirseye yetişilmiyor haklısınız ama evde atıştırmalık birseyler hazırlayıp günü birlik bir yerlere gitmeyi deneseniz ve en önemlisi gerçekten biraz rahatlasanız etkisini göreceksiniz. En azından araba aldınız ve onu ödüyorsunuz belki bir süre sonra borc bitince rahatlayabilirisiniz diye umuyorum.

Daha yaz gelmeden stresine şimdiden girmeyin bence. Allah sağlık sıhhat versin tatile de borcunuz bitince gidersiniz. Herkesin maddi sıkıntı, geçim stresi dertleri malum bunu içinizde büyütmek sorunlarınızı çözmez. Daha pratik düşünüp en azından arabayla kısa turlar düşünebilirsiniz. En azından borcu için kendinize sıktığınıza değdiği psikolojisi oluşur.

Sanırım çalışmıyorsunuz ,cevap evet ise bir işe girip çalışsanız hem ekonomik anlamda daha iyi bir geliriniz olurdu, hemde daha rahat para harcayabilirdiniz. Hayat dört duvar arasında ev işi,çocuk bakımından ibaret değil. Şu an borç olduğu için yapılabilecek en güzel şey hergün belirli saatlerde çay kek vs hazırlayıp çocuklarla parka yada yakınlarda varsa deniz kenarı vs bir yerlere gidip hem piknik yapmak, hem çocukların enerjilerini atmalarını sağlayarak kafa dağıtmak.
İkinci yorumunuz için teşekkür ederim. İlk yorumunuza gelince çalışsam iki cocugumuda tüm gün özel okula vermem gerekecek. Geriye para falan kalmayacak yani çalışmamında bir manası olmayacak.

Bizim tipik tatillerimiz: yakin yerlerde yesillik alana,sahile gitmek. Mutlaka belediyenin aktiviteleri oluyor cocuklar icin. Onlara katilmak.

Illa vardir yasadiginiz sehirde gormediginiz yerler,ilceler. Acik havada bol vakit ve eglenceli vakit gecirmek mumkun.

Dipnot : tatil dedigim yaz tatili ,yasadiginiz ulkede 😂
4senedir Türkiyeye girmedik. En son da bu sekildeydi tatilimiz.

Son düzenleme:
Bir de soyle düşün zaten iki küçük çocukla otel gibi yerlerde mahvolurdun.
Orada seni daha çok bunaltirlar.
Mesela benim 18 aylık bebeğim var ve çok yaramaz.
Gücüm bir tatile yeterken ben düşünmüyorum açıkçası.
Annemlerin bahçeli evi var oraya salacagim sabahtan akşama kadar enerjisini atsın.
Sonra piknik yerleri var oraya gideceğim parkta vs kossun dursun.
Hatta annemin bahçesine salıncak kaydırak vs koyduracagim orada da cossun biraz.
Çünkü enerjilerine yetmeye imkan yok.

İkinci yorumunuz için teşekkür ederim. İlk yorumunuza gelince çalışsam iki cocugumuda tüm gün özel okula vermem gerekecek. Geriye para falan kalmayacak yani çalışmamında bir manası olmayacak.
neden çalışmayı sadece maaş olarak düşünüyorsunuz? sigortanız yatacak, dört duvar arasında bütün gün ev işi yapa yapa tıkılmayacaksınız. Sosyal çevreniz olacak.vs vs . Çalışmamanın kolaya geldiğini düşünüyorum kusura bakmayın. Aman çalışsam da kreş masrafına ödiycem elimde az para kalıcak da bunun tesellisi.

neden çalışmayı sadece maaş olarak düşünüyorsunuz? sigortanız yatacak, dört duvar arasında bütün gün ev işi yapa yapa tıkılmayacaksınız. Sosyal çevreniz olacak.vs vs . Çalışmamanın kolaya geldiğini düşünüyorum kusura bakmayın. Aman çalışsam da kreş masrafına ödiycem elimde az para kalıcak da bunun tesellisi.
Pardonda size ne? Kalkıp size hesap mı vereceğim bununla ilgili?

Haftada 1-2 alıyorsun sandviclerini yakınlarda bi parka çöküyorsun.
Enerjilerini atıyorlar,öglen gelip yıkayıp uyutuyoırsun.
Belki ilk günler dönmemek icin parktan diretebilirler ama yine gideceğinizi gördükce anlarlar.
Tatile gitseniz de en fazla 1 hafta 10 gün.
Sonra yine döneceksiniz.
Ona takılıp kendini yıpratma.

Herkes her sene tatile mi gidiyor🙄 kaldi ki her guzellik bi arada olmaz arabayi satip tatile gidin madem😐 tatili kendine istiyorsun gibi geldi bana..gunu birlik piknik vs iyi gelir bebelere.. bunun gibi altiviteler yapabilirsin..
Yine muhtsem yorumlardAn biri Bravo 👏

Pardonda size ne? Kalkıp size hesap mı vereceğim bununla ilgili?
aynen heh belli oldu şimdi :) size kendinize zul gördüğünüz öz evlatlarınızla evin içinde bol tıkılmalar. yorumları kabul edemiyorsanız konu açmanız da ayrı komik. belli gerçi her şey :) siz bence de evde kalın zaten :)

Ama çalışıyor olsanız şu an bu konu da olmayacaktı.
Bence bu süreç hazır tatil planı da yokken işe girmek için güzel. Seneye bu zamanlar yıllık izniniz de olur hem.

Hissettiklerinizi çok normal buldum. Ama çözüm gerçekten yok, park bahçe piknik haftada 5 gün olmuyor.

aynen heh belli oldu şimdi :) size kendinize zul gördüğünüz öz evlatlarınızla evin içinde bol tıkılmalar. yorumları kabul edemiyorsanız konu açmanız da ayrı komik. belli gerçi her şey :) siz bence de evde kalın zaten :)
Senin gibiler konuma yorum yapmasın lütfen baydiniz artık. Fikir istiyorum insanlardan akıl değil 👍

Herkes her sene tatile mi gidiyor🙄 kaldi ki her guzellik bi arada olmaz arabayi satip tatile gidin madem😐 tatili kendine istiyorsun gibi geldi bana..gunu birlik piknik vs iyi gelir bebelere.. bunun gibi altiviteler yapabilirsin..

E gitmiyor muyuz :KK70:
Bunun normali her sene bir yerlere gitmek zaten. Eskiler köye falan gidermiş yine eve tıkılmazmış.
Şimdi kadını tatili kendini istiyorsun diye gömmek garip olmadı mı :KK70:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X