Merhaba ben de katiliyorum aranizaa boyum 162 kilom 43.5
tamam ekliyorum listeye:)
Kilo almak icin neler yapiyorsunuz hangi yollari deniyorsunuz neler yiyorsunuz paylasir misiniz
genel olarak yediklerimi en başta liste hazırladım bu kadar fazla yiyebilmek için midemin genişlemesi elbette biraz zaman alacaktır o yüzden şu an hazırlamış olduğum listeyi tam olarak uygulayamıyorum.
fakat ekstradan sadece kilo almaya yönelik olarak cicibebe hazırlayıp yiyorum. Kuruyemiş yiyorum.
Ciğer sevmiyorum b12 hapi alsak olmazmi
olur tabiki de fakat bana kalırsa dışardan herhangi bir vitamin/mineral desteği almadan önce kesinlikle kan sayımı yaptırıp eksikliğin boyutunu öğrenmelisin. Hem kilo alımını engelleyen başka bir eksiklik fazlalık durumu varsa öğrenmiş olursun. Yaptırdıysan yoksa sadece b12 için beslenmeyle kapatılmayacak bir eksiklik olsa doktor zaten ilaç verirdi diye düşünüyorum.
bende kendime bi program oluşturdum seninkine benziyor biraz canım ancak onu haziranda uygulayabilcem okulda olduğum için.. listemde günlük meyve sebze süt yoğurt ve sağlıklı kuruyemişler var..kızartmalar cips kola vs sağlıksız yiyeceklerden uzak durup hem sağlıklı beslenip hemde bol bol kilolar almayı planlıyorum.ben yesem alırım zatende bişeye kafayı takayım iştahım kesiliyor hemen bu yüzden kilo alamıyorum..
Okulda olsan dahi ekstradan çantana bir şeyler atabilirsin, kuruyemiştir meyvedir. Mesela tam buğday ekmeğine sandviç hazırlayıp yanına alabilirsin. Aç kalmamak lazım. Kendimden biliyorum lisedeyken sadece kahvaltıyla tüm günü geçirirdim eve dönene kadar doğru düzgün yemezdim.
Bence de yağlı ürünler kızartma vs zaten tok tuttuğundan acıkmayı geciktiriyor. Kalorili olduğundan tüketiliyor fakat acıkma süresini uzatıyor. Onun yerine daha sağlıklı sindirimi ve verimi yüksek besinlerle kilo almak daha kolay olacaktır :)
Benim de öyle, ben burada mesela okuyorum çok fazla "yediğim halde kilo alamıyorum" diyeni. Bu tamamen yanlış bir bakış açısı yediğini iddia eden herkes oturup bir kalori saymaya başlasa aldığı kalorinin kilo almaya yeterli olmadığını görecektir.
Günlük harcanan kaloriden yaklaşık 400 500 kcal fazlasını alma durumunda zaten ayda maksimum 2 kilo alınıyor. O yüzden yaklaşık 3000 kcal lik bir diyet uygulayarak haftada 1 kilo almayı sağlayabiliriz. SAĞLIK PROBLEMİ OLMAYAN kişilerde bu matematiksel kurallar geçerli. Öncelikle psikolojik olarak bunu kabul etmeliyiz. Ben senelerce yediğimi iddia ederek zayıflığa mahkum ettim kendimi.
Ne uzun yazdım umarım sıkılmadan okursunuz kızlar, bölümü okumaya başladığımdan beri çok şey öğrendim paylaşmak da istiyorum çünkü biliyorum ne can sıkıcı bir durum olduğunu zayıf olmanın.