- 31 Aralık 2014
- 1.930
- 3.340
- Konu Sahibi Fleur de lys
Hanımlar alt komşum 3-4 ay önce çocuğu istiyor diye sokaktan yavru bir kedi aldı,oğlu 4 yaşında. İlk bir ay güzel bakılıyordu, evin içinde yaşıyordu fakat komşumla muhabbet ederken aşılarını yaptırmadığını sadece oğlu istedi diye aldığını söylemişti. Yavru biraz büyüdükten sonra özellikle geceleri eve alınmadığını farkettim, kapımın önüne gelip sürekli miyavlıyor, içeri girmek için sinekliği parçalıyordu. Yavruya üzülüp yemek su verdik ama sorun şu ki özellikle kızım kedilerden çok korkuyor, bu korkusunu yenmesi için herşeyi yaptık ve şuanda gördüğünde eskisi gibi tepki vermiyor ama kedi yanına yaklaştığında yine de ağlama krizine giriyor bana yaklaşmasın diye. Onu da geçtim, ama sonra kedinin hiç eve alınmadığını farkettim ve havalar iyice soğuyunca hayvancağız sabahlara kadar miyavlıyor, içeri girmek için kendini parçalıyor. Komşumu uyardım, bari geceleri içeri alın yazıktır diye ama verdiği cevap aynen şu " bizi uyutmuyor, geceleri sürekli oynadığı için rahatsız oluyoruz, sizin kapınıza gelirse bişey vermeyin" (!). Ya sabır dedim fakat bardağı taşıran son damla;komşum 2 haftadır bir yere gitti ve ne bir mama bırakıldı ne de birine emanet edildi bu hayvan başı boş bir şekilde bu soğukta resmen kaderine terk edildi. Elimizden geldiğince aç bırakmamaya çalışıyoruz, üşümesin diye kutudan ev de yaptık ama hayvancağız belli ki eve alışmış, sürekli gece gündüz miyavlıyor beni içeri alın diye. Komşuma inanılmaz kızgınım, gelmesini bekliyorum bu olayı çözsün diye ama minik yavruyu bu soğukta kaderine terk eden birinden çok da birşey beklemiyorum. Sizce nasıl davranmalıyım? Ne yapabilirim?