- 23 Ağustos 2016
- 783
- 765
- 33
- Konu Sahibi SapkamDoluCicekle
-
Valla bana da öyle gelenler oluyo ama biz kalabalıksa bana muhakkak yardım ederler 55-60 yaşında teyzelerimjz var vs . Ben genelde misafir varken çok yemekle uğraşmak istemiyorum benim buzlugumda doludur bizde sabah öğlen akşam ayrı yemek yapılmaz bu kadar kalabalık olunca kahvaltıda menemen patates kızartması ya da yöresel olan bazı kahvaltiliklarimiz var onlar olur ama öğlen için bi yemek yapılır o gün o yenir çorba - etli nohut- pilav - salata gibi ama bunları çok yaparım öğlen oturup hep birlikte yeriz gün içinde acikanlar da gidip kendileri yer . O kadar kalabalık da 5 gün aynı seviyede hizmet beklemesinler . Ben kalabalık olmayı seviyorum zaman zaman da yapıyoruz çorbayı biri yapar ama yemeği ben yaparım atıyorum pilavı başkası yapar biri atistiralim diye börek yapar falan. Herkes küçük küçük biseylerin ucundan tutunca kimse kimseye yük olmaz başka türlüsü çile olurMerhabalar
Biraz iç dökmeli bir soru olucak..
Eşiminin memleketinden çok uzak bir şehirde yaşıyoruz..
Her yıl 8-10 kişi farklı gruplar halinde 5-6 gün kalmaya geliyorlar...
Bir grup gidiyor diğer grup geliyor...
Ne derdin var derseniz yemek yetiştiremiyorum... 1-2 gün neyse ama o kadar gün bizle birlikte 10-12 kişi olunca kahvaltısı öğle yemeği ara öğünü akşam yemeği canıma tak etti... benle yaşıt birisi de yok genel olarak hala teyze dayı amca grubu ve yaşlı insanlar... bana yardımcı olucak birisi yok çevremde..
Elim biraz ağır ve çok maharetli değilim kalabalık gruba yemek hazırlamaktanda anlamam...
Tek öğünle bile doyurucu yemek tatlı vs önerir misiniz?
Mutfaktan çıkamıyorum artık..
Merhabalar
Biraz iç dökmeli bir soru olucak..
Eşiminin memleketinden çok uzak bir şehirde yaşıyoruz..
Her yıl 8-10 kişi farklı gruplar halinde 5-6 gün kalmaya geliyorlar...
Bir grup gidiyor diğer grup geliyor...
Ne derdin var derseniz yemek yetiştiremiyorum... 1-2 gün neyse ama o kadar gün bizle birlikte 10-12 kişi olunca kahvaltısı öğle yemeği ara öğünü akşam yemeği canıma tak etti... benle yaşıt birisi de yok genel olarak hala teyze dayı amca grubu ve yaşlı insanlar... bana yardımcı olucak birisi yok çevremde..
Elim biraz ağır ve çok maharetli değilim kalabalık gruba yemek hazırlamaktanda anlamam...
Tek öğünle bile doyurucu yemek tatlı vs önerir misiniz?
Mutfaktan çıkamıyorum artık..
Kahvaltıda kişi başı yumurta haslayin peynir zeytin domates koyun yeter. Onca kişi geliyorsa günlük yediginiz gibi hazırlayın. Kur fasulye nohut bezelye tarzı yemekler kolay bereketli olur yanına pilav makarna yeter . Hergun tatlı börek yapmayin haftada bir yeter. Oturduğum yerden kızdım valla bı kişinin sırtına bu kadar yuklenilmez yani. Allah kolaylık versin
Tesekkür ederim yorumunuz için, 5 güne farklı tatlı yemek bekleniyor zaten yeni evli sayılırım, öğlen yenen yemek akşama bitiyor, bazen kalsa da akşama farklı yemek yapmamı söylüyor eşim. Üst üste aynı yemeği yemiyorlar :)Valla bana da öyle gelenler oluyo ama biz kalabalıksa bana muhakkak yardım ederler 55-60 yaşında teyzelerimjz var vs . Ben genelde misafir varken çok yemekle uğraşmak istemiyorum benim buzlugumda doludur bizde sabah öğlen akşam ayrı yemek yapılmaz bu kadar kalabalık olunca kahvaltıda menemen patates kızartması ya da yöresel olan bazı kahvaltiliklarimiz var onlar olur ama öğlen için bi yemek yapılır o gün o yenir çorba - etli nohut- pilav - salata gibi ama bunları çok yaparım öğlen oturup hep birlikte yeriz gün içinde acikanlar da gidip kendileri yer . O kadar kalabalık da 5 gün aynı seviyede hizmet beklemesinler . Ben kalabalık olmayı seviyorum zaman zaman da yapıyoruz çorbayı biri yapar ama yemeği ben yaparım atıyorum pilavı başkası yapar biri atistiralim diye börek yapar falan. Herkes küçük küçük biseylerin ucundan tutunca kimse kimseye yük olmaz başka türlüsü çile olur
Buzluğa ne koyuyorsunuz kaç ay duruyor acaba yazabilir misiniz, ben et, taze fasulye dışında pek bir şey bilmiyorum. Kekleri yapıp yapıp koysam kaç ay bekler, mikrodalgam yok çözünür mü sıcak mı yemek gerekir bilemedimValla bana da öyle gelenler oluyo ama biz kalabalıksa bana muhakkak yardım ederler 55-60 yaşında teyzelerimjz var vs . Ben genelde misafir varken çok yemekle uğraşmak istemiyorum benim buzlugumda doludur bizde sabah öğlen akşam ayrı yemek yapılmaz bu kadar kalabalık olunca kahvaltıda menemen patates kızartması ya da yöresel olan bazı kahvaltiliklarimiz var onlar olur ama öğlen için bi yemek yapılır o gün o yenir çorba - etli nohut- pilav - salata gibi ama bunları çok yaparım öğlen oturup hep birlikte yeriz gün içinde acikanlar da gidip kendileri yer . O kadar kalabalık da 5 gün aynı seviyede hizmet beklemesinler . Ben kalabalık olmayı seviyorum zaman zaman da yapıyoruz çorbayı biri yapar ama yemeği ben yaparım atıyorum pilavı başkası yapar biri atistiralim diye börek yapar falan. Herkes küçük küçük biseylerin ucundan tutunca kimse kimseye yük olmaz başka türlüsü çile olur
Yeni evli sayılırım benden hizmet bekliyorlar adetleri boyle herhalde, onca yol geldik mantığında.. bir de bizle birlikte 10-12 kişi oluyor genelde oğulları var doymak bilmiyor kimse öğlen yaptığım iki tencere akşama kalmıyorKaynana kayinpederi anlarim da teyzeye amcaya noluyo onu anlamadim.ohh millet gezecek tozacak kendine hizmet ettirecek ne guzel dunya vay anasini.
Yasli bile olsalar ki orta yaslidir tahminim bi isin ucundan tutturun.evde islerini biri mi yapiyomus. o kadar kisi o kadar gun kaliyorlarsa yapsinlar bi zahmet.
Halam fasulyeyi kiriver,teyzem senin sarman guzel oluyor hadi saralim gibi tesvik edin is yapmaya baska bi oneri aklima gelmiyor.
Hem misafir, hem yatılı, hem kalabalık.. Yardım etmedikleri gibi bir de yemek mi beğenmiyor lar.. Eşiniz farklı bir yemek istiyorsa bulunduğunuz ve hissettiğiniz durumu aynı şekilde anlatın. Ya size yardımcı olsun ya da bir çözüm bulsun bir zahmet.. Sanki misafirliğe değil otele geliyorlar hem hizmet hem hergün farklı farklı ikramlar..!!Tesekkür ederim yorumunuz için, 5 güne farklı tatlı yemek bekleniyor zaten yeni evli sayılırım, öğlen yenen yemek akşama bitiyor, bazen kalsa da akşama farklı yemek yapmamı söylüyor eşim. Üst üste aynı yemeği yemiyorlar :)
Düdüklüyle iyi oluyor ama farklı yemek bekliyorlar baklagilden ziyade et/tavuk/köfte/kebap vs gibi şeyler.. içli köfteler salatalar dolmalar... ben bunca gün hangi birini yapayım buzluğa atsam dayanmaz biterBen kalabalık olunca düdüklüyle yapacağım şeylere yöneliyorum. Mercimek çorbası, tarhana çorbası, şehriye çorbası çorbalarım. Nohut, kuru fasulye, bezelye gibi bol yapılan yemekler yapıyorum. Makarna, bulgur, pirinç tamam işte. Değişik tatlılarla uğraşma. Klasik kek yap geç tatlı istiyorsan. Misafir bu umduğunu değil bulduğunu. Hatta hazır bir tatlı da alabilirsin. Kendimizi paralıyoruz misafir için gerek yok.
Bir de bir öğün de kendini dinlendirmek için pide lahmacun yaptır. Ayranla. Çok büyük kolaylık oluyor.
Genelde yaptigim cogu sey 1 ogunde bittigi icin, aksama bir sey kalmiyor dogal olarak mutfaktan cikamiyorum.. mutfagim ocagim kucuk ve cok fazla tencerem tabagim da yok devamli bir bulasik yikama tencere yikama pisirme yikama sirkülasyonu var:)Fırına tavuk patates atabilirsiniz bir de pilav.
Bir gün güzel bir soslu kızartma yapın yanına makarna, yoğurt.
Balıkta yanına bir şey gerektirmeyecek bir yemek.
Hamurun üstüne sucuk sosis biber kaşar falan bir günde pizza yapın.
Mantı da pratik bir seçenek.
Bilemedim, tatlı içinde pratik olması için sütlaç olabilir. Puding yapın kaselerin dibine büskivi kek falan ezip koyun, pudingin üstüne de meyve falan o şekilde geçiştirebilirsiniz. Helva da olabilir.
Bak buzluga börek sar at,
Nohut fasulye vs haşla at
Köfte yap at
Kek durmaz sanmıyorum hic denemedim ama onlar gelmeden uzun süre dayanan kurabiyeler var onlardan tepsi tepsi yap koy
Tesekkur ederim, buzlugum buyuk degil o yuzden cok bir sey koymuyordum cesarette edemedim kek borek koymaya, borekler kurabiyeler ne kadar dayanir acaba? Sanirim derin dondurucu almam lazim :)Yakınlarda pideci falan varsa lahmacun ici yap gönder lahmacun yapsınlar bigünde pide yaptırtırsın öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?