yatıya gelen kalabalık misafire menü önerisi?

Tesekkur ederim, buzlugum buyuk degil o yuzden cok bir sey koymuyordum cesarette edemedim kek borek koymaya, borekler kurabiyeler ne kadar dayanir acaba? Sanirim derin dondurucu almam lazim :)
Börekleri koyarsın, kurabiyeler dışarda hava almayacak bir kapta icine bir dilim ekmek koysan bir hafta dayanır
Tatlınolarakta illa yapman gerekiyorsa sütlaç gibi kabak tatlısı gibi veya sütlü kadayıf tatlısı gibi kolay ama doyurucu seyler yap
Pilav üstü tavuk ayran, pilav üstü kavurma ayran böyle seylerde yapabilirsin

Hic hos bir durum degil , sabrınızı kibarliginizi takdir ettim . Bi de yazinizda en ufak bi isyan yok, tek sorununuz " ne yemek yapsam " olmus. Gercekten cok kibar bir haliniz var masallah diyeyim. :) ama okurken ben isyan ettim burda. Yani bu nasil bir olay Allah askina, insan hic dusunmez mi bu kadar kalabalik gidilmez diye. Eşiniz de ilginc yaa her öğüne farkli yap demesi cok yanlis... ee siz her öğünde farkli yemek yaparak onlari 5 yildizli hersey dahil otel konforunda agirlarsaniz elbette gelmeye devam ederler sülalece. Bu kadar kendinizi yormayin. Ki onlar da belki biraz anlasinlar. Hem de onlar yardim etmese bile siz onlardan kadinlardan yardim isteyin, yorgunlugunuzu gizlemeyin, ayip degil. Asıl onlarin yaptigi ayip.
Cok tesekkur ederim, sanirim bu sabrim yeni evli olmamdan kaynakli :) farkli aile gruplari geliyor ve cok kalabalik bir aile grubu var gercekten :)
Beni en cok yoran, yer yetmedigi icin ayni anda tencerelerde ana yemek pilav corba vs pisirmek...
Tek bir kerede pisirsem ve doyurucu seyler olsa bu kadar yorulmazdim herhalde... firinim da altli ustlu iyi pisirmiyor altta kalan genelde pismemis oluyor iki uc kere firinliyorum hep ne varsa

Instagramda nermin yazilitas diye biri var. Her gun 8 kisilik ailesine bol cesitli menü yapiyor. Ondan menü alabilirsiniz.
Bi de buyukce bir lahmacun içi hazirlayip firina gönderin. Yanina çorba , salata tamam. Ama salataya yardim etsinler yahuuu ayy sinir basti bana :)))

Besamel soslu yemekler bereketli olur onlardan yapin. Ben menü bulamadigimda bazen üniversitelerin yemekhanelerinin listesine bakiyorum. Aylik listeler oluyor internette. Ordan fikir alabilirsiniz.

Cok tesekkur ederim, sanirim bu sabrim yeni evli olmamdan kaynakli :) farkli aile gruplari geliyor ve cok kalabalik bir aile grubu var gercekten :)
Beni en cok yoran, yer yetmedigi icin ayni anda tencerelerde ana yemek pilav corba vs pisirmek...
Tek bir kerede pisirsem ve doyurucu seyler olsa bu kadar yorulmazdim herhalde... firinim da altli ustlu iyi pisirmiyor altta kalan genelde pismemis oluyor iki uc kere firinliyorum hep ne varsa
Gercekten asiri sabirlisiniz, ne kadarlik evlisiniz? Bu kadar sabir insani hasta eder. Yani sabretmeyip saygisizlik mi yapalim elbette hayir, asla. Ama elinizden gelen imkan neyse o kadar yapin. Varsin begenmesinler. Begenmeyen de gelmesin. Yaa savasa giden gencecik insanlar her gun kuru ekmek ve hoşafla karnini doyurarak dusmanla mucadele etmis. Biz kim oluyoruz ki yemek begenmiyoruz da gözümüz doymuyor.

Instagramda nermin yazilitas diye biri var. Her gun 8 kisilik ailesine bol cesitli menü yapiyor. Ondan menü alabilirsiniz.
Bi de buyukce bir lahmacun içi hazirlayip firina gönderin. Yanina çorba , salata tamam. Ama salataya yardim etsinler yahuuu ayy sinir basti bana :)))

Besamel soslu yemekler bereketli olur onlardan yapin. Ben menü bulamadigimda bazen üniversitelerin yemekhanelerinin listesine bakiyorum. Aylik listeler oluyor internette. Ordan fikir alabilirsiniz.
Tesekkur ediyorum, daha yeni evli sayilirim her seyim tam degil tencereler az sayida ve cok fazla almamistim gerek olmaz diye ama oldu :)
Firin yemekleri yine iyi oluypr tek borcamda kofte kebap vari seyleri atiyorum ama yanina pilav vs icin 2-3 tencere pisirmem gerekiyor.. duduklu de ayni sekilde.. tek kere de pisirilmez mi acaba evde o kadar yemek pilav bilemedim :) pasta vs yapinca 2-3 borcam yapiyorum, 2-3 fasilda pisiriyorum firinim alt ust pisirmiyor da..
Tariflerin 2-3 katini ayarlamakta matematiksel olarak yordu :)
Ben daha cok is bilmiyorum sanirim ondan da problem olabilir :))

Gercekten asiri sabirlisiniz, ne kadarlik evlisiniz? Bu kadar sabir insani hasta eder. Yani sabretmeyip saygisizlik mi yapalim elbette hayir, asla. Ama elinizden gelen imkan neyse o kadar yapin. Varsin begenmesinler. Begenmeyen de gelmesin. Yaa savasa giden gencecik insanlar her gun kuru ekmek ve hoşafla karnini doyurarak dusmanla mucadele etmis. Biz kim oluyoruz ki yemek begenmiyoruz da gözümüz doymuyor.
2 yil oldu evleneli :) belki yeni degildir ama onlar yeni gelmeye basladi ve esim calostigi icin ben hep kendime gore aperatif basit seyler pisirirdim aksam ikimize gore az az yapip yerdik biterdi. Boyle hem tencere vs takimim yeterli degil hem ayni anda 2-3 kere yemek yapmak pilav yapmak pasta yapmak cok zor geliyor

Börekleri koyarsın, kurabiyeler dışarda hava almayacak bir kapta icine bir dilim ekmek koysan bir hafta dayanır
Tatlınolarakta illa yapman gerekiyorsa sütlaç gibi kabak tatlısı gibi veya sütlü kadayıf tatlısı gibi kolay ama doyurucu seyler yap
Pilav üstü tavuk ayran, pilav üstü kavurma ayran böyle seylerde yapabilirsin
Tesekkur ederim, aslinda dinlenerek dolmasindan sarmasina boregine atmak istiyordum 1-2 ay dayansa ben de rahat etsem ama dayanmaz mi acaba pek bir bilgim yok kusura bakmayin:)

köfte patates pilav çorba

kuru fasulye pilav salata cacık

nohut pilav salata cacık

tavuk parçaları ve patates salçalı baharatlı sosla domates ve bibeler fırına at yanına pilav salata çorba

mantı çorba salata

tavuk sote pilav çorba

makarna çorba salata

karnıyarık pilav salata çorba

imambayıldı pilav salata çorba

lahana sarması yoğurt çorba

mantarlı tavuk sote sonrasında güveçte fırına at pilav salata çorba

barbunya pilaki salata çorba

dolma ve yaprak sarma cacık

yeşil mercimekli erişte çorbası ana öğün gibi zaten yanına soğan salata

ıspanaklı börek makarna yoğurt çorba

etli patates pilav salata cacık

daha ne yazsam aklıma gelmedi

tatlı olarakta

irmik helvası kavur hemen bereketli olur

etimek tatlısı 15 dakika sürer en fazla

kek yap üstüne çikolatalı sos dök gitsin

poğaça yap mayasız poğaça yaparım ben hep

irmik tatlısı

ağlayan kek

arada kuruyemiş yesinler

daha nolsun

Merhabalar
Biraz iç dökmeli bir soru olucak..
Eşiminin memleketinden çok uzak bir şehirde yaşıyoruz..
Her yıl 8-10 kişi farklı gruplar halinde 5-6 gün kalmaya geliyorlar...
Bir grup gidiyor diğer grup geliyor...
Ne derdin var derseniz yemek yetiştiremiyorum... 1-2 gün neyse ama o kadar gün bizle birlikte 10-12 kişi olunca kahvaltısı öğle yemeği ara öğünü akşam yemeği canıma tak etti... benle yaşıt birisi de yok genel olarak hala teyze dayı amca grubu ve yaşlı insanlar... bana yardımcı olucak birisi yok çevremde..
Elim biraz ağır ve çok maharetli değilim kalabalık gruba yemek hazırlamaktanda anlamam...
Tek öğünle bile doyurucu yemek tatlı vs önerir misiniz?
Mutfaktan çıkamıyorum artık..
sizin ev as evi mi

nohut pilav salata cacık

tavuk parçaları ve patates salçalı baharatlı sosla domates ve bibeler fırına at yanına pilav salata çorba

mantı çorba salata

tavuk sote pilav çorba

makarna çorba salata

tatlı olarakta

irmik helvası kavur hemen bereketli olur

etimek tatlısı 15 dakika sürer en fazla

kek yap üstüne çikolatalı sos dök gitsin

poğaça yap mayasız poğaça yaparım ben hep

irmik tatlısı

ağlayan kek

arada kuruyemiş yesinler

daha nolsun

Cok tesekkur ediyorum, not ettim bakacagim bunlara :) en buyuk problemim mutfagim ocagim kucuk ve tek tencere yetmemesi... kazan gibi bir sey mi almaliyim acaba hem baklagil pisirsin hem pilav vs pisireyim...

Düdüklüyle iyi oluyor ama farklı yemek bekliyorlar baklagilden ziyade et/tavuk/köfte/kebap vs gibi şeyler.. içli köfteler salatalar dolmalar... ben bunca gün hangi birini yapayım buzluğa atsam dayanmaz biter
Bk yesinler diycem artık bu neymiş ya

nohut pilav salata cacık

mantı çorba salata

tavuk sote pilav çorba

makarna çorba salata

allahtan konu sahibi maharetli degilim demis maharetliyim deseydi master sef menusu yazardiniz")

allahtan konu sahibi maharetli degilim demis maharetliyim deseydi master sef menusu yazardiniz")
Elim biraz agir ve ilk kez boyle cok fazla insanla karsilasiyorum ve ilk defa bu kadar cesitli bir sey yapmaya calisiyorum.. kendimize klasik baklagil/sote gibi yemekler yapardim ama misafir olunca sicak soguk dolmalar sarmalar kebaplar zor..

Elim biraz agir ve ilk kez boyle cok fazla insanla karsilasiyorum ve ilk defa bu kadar cesitli bir sey yapmaya calisiyorum.. kendimize klasik baklagil/sote gibi yemekler yapardim ama misafir olunca sicak soguk dolmalar sarmalar kebaplar zor..
aa evet bi günde kebap yapın yakın mangalı erkekler pişirisn sizde salatayla kaytarın

kız bunlar klasik menüler maharet deyince ben sıcak incir yatağında soğuk kaz ciğeri yapsın isterim :halay:

menümü geri alıyorum :KK48::skandal::olamaz:
Elim agir ve 2-3 kerede ayni anda pisirmek problem benim icin.. tek kerede pisirmek icin ne onerirsiniz hanimlar, firin yemekleri yine bir nebze kolay oluyor buyuk borcama yapiyorum.. kazan alicam galiba tum ocaklarin altini yakip :)

Back