yatıya gelen kalabalık misafire menü önerisi?

Saglikla gelsin bebeginiz :) boyle zamanlarda insan gercekten kolaylik ariyor :) mikrodalgam yok pogaca kek koysam isitmadan nasil erir, firina koysam kurur mu soguyunca diye korkuyorum :) buzlugum buyuk degil, acilen derin dondurucu almam lazim pek bir sey koyamadim o yuzden ve cesarette edemedim pogaca kurabiyelere :)
Canım benim de mikrodalgam yok ben fırını ve tost makinesini kullanıyorum ısıtırken . Derindondurucu önemli ben evlenir evlenmez küçük bir tane aldık eşim başta gerek olmaz diye düşünmüştü ama şuan hem buzluk hem dondurucu dolu

Tesekkur ediyorum evet duymustum o corbayi, valla bunu yapsam hani ana yemek hani pilav derler %100 eminim
Bunun yanina zeytinyagli barbunya (konserve haslanmis barbunyadan pratik) , mevsim salata, 1 tane de yogurtlu salata yaparsin , bu yemek yanina baska birsey istemez cunku. Bi de 2.yi 3.yü isteyene "malesef bitti yaa kusura bakmayin" demek ayip degil inanki. Ayip olan onlarin doymazcasina yemeleri. Gercekten. Sen rahat ol yaa ... eşinin de sana kiyamamasi gerekir , o kadar yüz vermesin yaşli tayfasina , asil kıymet vermesi gereken sensin. O kadar kisi toplanmis, hic sordular mi evinizin bir eksigi var mi diye. Hepsi birlesip bir 12kisilik yemek takimi almayi dusunemezler mi mesela. Beklentili olmak degil de , keske senin onları dusundugun kadar onlar da seni dusunse.

Bunlar senin toy oluşundan yararlanıyorlar
Benimde başıma geldi yeni evli olduğumda kaynım 1 yıl yanımda kaldı, sonra evlendi mesleğinde yükseldi, ve İstanbulda çalışmakta, tabi bu ara yıllar geçti benim ona işim düştü, kızım çalışmak için İstanbula gidince hanımı ancak 5 gün kızıma yemek yaptı 5 günün sonunda kızım hasta diye evinden gitti, kızımıda iyi davranmayınc a (birde kızıda hasta da değilmiş, kızım yalanını yakalayınca) kızımı bir yurda yerleştirdik, hanımı olumsuz davranışlar sergileyince tabi onun yanında kızım 1 yıl kalmayacaktı ama 5. günde evden gitmesi, hiç bir açıklama yapmadan, kızımın sinirlenip yurda yerleşmesine sebep oldu, işte yaparsın yaparsın hainlik görürsün, memleket insanımızın en büyük özelliği, insanı kullanıp
Enayi yerine koymak, dikkat et hastalanacak kadar fedakar olma

Son düzenleme:
Buyuk bir tencere lazim. Hazir paket mantilardan 2 paket alin. 3 tane sogani kavurup salca koyun kavurun, kaynar suyunu koyun baya bi. Nane atin. Hepsi iyice kaynayinca paket mantilari icine atin. Onlar pismeye yakin 2 su bardagi kadar haslanmis nohut ekleyin. 5 dk sonra yemek hazir. Hem yemek hem çorba oluyor. Adana nin yüksük corbasi.
ayy canım çekti kesin yaparım bu hafta

Bunun yanina zeytinyagli barbunya (konserve haslanmis barbunyadan pratik) , mevsim salata, 1 tane de yogurtlu salata yaparsin , bu yemek yanina baska birsey istemez cunku. Bi de 2.yi 3.yü isteyene "malesef bitti yaa kusura bakmayin" demek ayip degil inanki. Ayip olan onlarin doymazcasina yemeleri. Gercekten. Sen rahat ol yaa ... eşinin de sana kiyamamasi gerekir , o kadar yüz vermesin yaşli tayfasina , asil kıymet vermesi gereken sensin. O kadar kisi toplanmis, hic sordular mi evinizin bir eksigi var mi diye. Hepsi birlesip bir 12kisilik yemek takimi almayi dusunemezler mi mesela. Beklentili olmak degil de , keske senin onları dusundugun kadar onlar da seni dusunse.
Allah razi olsun guzel mesajiniz icin mutlu oldum gercekten :) malesef bitti demek benim icin cok zor geliyor, her gun sabah oglen aksam malesef bitti dersem kesin arkamdan konusurlar onca emegime ragmen :) bitiyosa ona gore yap diyor esim cunku, onu utandirmamak icin yapiyorum kalmadi bitti dersem utandigini hissediyorum sanki..

Benimde başıma geldi yeni evli olduğumda kaynım 1 yıl yanımda kaldı, sonra evlendi mesleğinde yükseldi, ve İstanbulda çalışmakta, tabi bu ara yıllar geçti benim ona işim düştü, kızım çalışmak için İstanbula gidince hanımı ancak 5 gün kızıma yemek yaptı 5 günün sonunda kızım hasta diye evinden gitti kızımda iyi davranmayın a birde kızı hasta da değilmiş kızımı bir yurda yerleştirdik hanımı olumsuz davranışlar sergileyince tabi onun yanında 1 yıl kalmayacaktı ama 5 gününde evden gitmesi hiç bir açıklama yapmadan kızımın sinirlenip yurda yerleşmesine sebep oldu işte yaparsın yaparsın hainlik görürsün, memleket insanımızın en büyük özelliği, insanı kullanıp
Cok yanlis yapmislar size, benim bile kacasim gelmediyse bu kadar insan doyuruyorum, sizin kizinizin ne yükü olurdu.... benimkiler, hadi yeni gelin marifetlerini gostersin bizi doyursun mantigindalar bunun farkindayim artik :)

Valla.ben de yapmadım.uzun zamandir ben de yapayim:) . Adanada hazir paket manti kullanmazlar ama ben kalabalik misafire paket manti aliyorum :) napayim Benimki de can:)
bende hatay da büyüdüm çok severim el yapımı mantım var haftasonundan kalma onunla kendime 2 tabak yapsam yeter diyetteyim de bide :halay:

Cok yanlis yapmislar size, benim bile kacasim gelmediyse bu kadar insan doyuruyorum, sizin kizinizin ne yükü olurdu.... benimkiler, hadi yeni gelin marifetlerini gostersin bizi doyursun mantigindalar bunun farkindayim artik :)
Zamanı gelince yani işin düşünce aynı hareketlere maruz kalacaksın, bundan eminim
İnsanlarımız insanı kullanmayı seviyor, ve akrabadan kazık yemeyen yok ondandır bu uzak durma akrabadan

Benimde başıma geldi yeni evli olduğumda kaynım 1 yıl yanımda kaldı, sonra evlendi mesleğinde yükseldi, ve İstanbulda çalışmakta, tabi bu ara yıllar geçti benim ona işim düştü, kızım çalışmak için İstanbula gidince hanımı ancak 5 gün kızıma yemek yaptı 5 günün sonunda kızım hasta diye evinden gitti, kızımıda iyi davranmayınc a (birde kızıda hasta da değilmiş, kızım yalanını yakalayınca) kızımı bir yurda yerleştirdik, hanımı olumsuz davranışlar sergileyince tabi onun yanında kızım 1 yıl kalmayacaktı ama 5. günde evden gitmesi, hiç bir açıklama yapmadan, kızımın sinirlenip yurda yerleşmesine sebep oldu, işte yaparsın yaparsın hainlik görürsün, memleket insanımızın en büyük özelliği, insanı kullanıp

Hayatin gercekleri malesef.
Insanoglu cok nankördür , konuyu acan arkadasimiz lutfen sen de bunu gör , iyilik yaptigin insan gun geliyor oyle bir darbe vuruyor ki. Yani bu kadar verici olma. Gercekten haketmediklerini biz burdan gördük. SapkamDoluCicekle SapkamDoluCicekle Sen bu kadar kendini hirpalarsan annen de üzülür.

Hayatin gercekleri malesef.
Insanoglu cok nankördür , konuyu acan arkadasimiz lutfen sen de bunu gör , iyilik yaptigin insan gun geliyor oyle bir darbe vuruyor ki. Yani bu kadar verici olma. Gercekten haketmediklerini biz burdan gördük. SapkamDoluCicekle SapkamDoluCicekle Sen bu kadar kendini hirpalarsan annen de üzülür.
Evet bunlarin farkindayim tabii ama insanlari ilk kez agirliyorum, hem kaynanamin tarafi hem kayinpederimin akrabalari kuzenleri yok onlarin ogullari. Ilk kez gelen insanlar oluyor, uzun yoldan geliyor yatiya mecburen agirliyorum... Allah korusun ben daha fazla ugrasamam boyle devamli

Birde şunu itiraf edeyim eşim diyorki şimdiki aklım olsa asla kardeşimi 1 yıl evimde kalmasına müsaade etmezdim diyor, ama olan bana oldu buda hep cadı kaynana dan dolayı,

Hazirliginizi iyi yapin..
Corba olarak:
Mercimek
Ezo gelin
Yayla (nohutlu ve mantili yapıyorum ben)
Domates çorbası

mesela kuru fasulyeyi, nohutu haslayip buzluğa atabilirsin... aksama cikartip pişirmek kalir.

Buzluga poğaça, börek atilir...yanina patates salatasi ve tamam

Köfte vs. Buzluga atilir...

Tatli biraz zor... buzluktan iyi olmuyor bence. Ama sütlaç vs. Kolayca olan seyler. Dünden kalan princ pilavinla yapabilirsin mesela. Muhallebi tatlisi güzel olur. Standart Kek

Allah razi olsun guzel mesajiniz icin mutlu oldum gercekten :) malesef bitti demek benim icin cok zor geliyor, her gun sabah oglen aksam malesef bitti dersem kesin arkamdan konusurlar onca emegime ragmen :) bitiyosa ona gore yap diyor esim cunku, onu utandirmamak icin yapiyorum kalmadi bitti dersem utandigini hissediyorum sanki..
Allah senden de razi olsun canim ama esin boyle merhametsiz olmasin yaa , anlat ne zor sartlarda yaptigini, yeterli tencere olmadigini, firinin durumunu, senin elinden gelenin ne oldugunu, yoruldugunu, bak sen esin utanmasin diye dusunuyorsun o senin yorulmani düşünmüyor. Oyleyse geriye yalniz şu kaliyor. Kimse seni dusunmuyorsa sen kendini dusuneceksin. Kendini fazla yormayacaksin. Insanlari nasil alistirirsan oyle gider. Ben de senin gibiyim hersey cok iyi olsun, herkes evimden cok memnun ayrilsin derim kendimi yirtarim, ama biz kalmaya gidince topu topu 2 kisi olmamiza ragmen adam gibi agirlamadiklarinda yaziklar olsunn yaaa diyorum.

Allah senden de razi olsun canim ama esin boyle merhametsiz olmasin yaa , anlat ne zor sartlarda yaptigini, yeterli tencere olmadigini, firinin durumunu, senin elinden gelenin ne oldugunu, yoruldugunu, bak sen esin utanmasin diye dusunuyorsun o senin yorulmani düşünmüyor. Oyleyse geriye yalniz şu kaliyor. Kimse seni dusunmuyorsa sen kendini dusuneceksin. Kendini fazla yormayacaksin. Insanlari nasil alistirirsan oyle gider. Ben de senin gibiyim hersey cok iyi olsun, herkes evimden cok memnun ayrilsin derim kendimi yirtarim, ama biz kalmaya gidince topu topu 2 kisi olmamiza ragmen adam gibi agirlamadiklarinda yaziklar olsunn yaaa diyorum.
Tesekkur ediyorum :) hic gitmedim kaynanamgil disinda kimsenin evine, nasil davranirlae bilmiyorum:) boyle agirliyorum sonraki gelmelerinde devamli boyle hizmet beklerlerse problem :) ilk gelislerinde kotu agirlamakta istemedim.. Allah yardimcim olsun :)

Hazirliginizi iyi yapin..
Corba olarak:
Mercimek
Ezo gelin
Yayla (nohutlu ve mantili yapıyorum ben)
Domates çorbası

mesela kuru fasulyeyi, nohutu haslayip buzluğa atabilirsin... aksama cikartip pişirmek kalir.

Buzluga poğaça, börek atilir...yanina patates salatasi ve tamam

Köfte vs. Buzluga atilir...

Tatli biraz zor... buzluktan iyi olmuyor bence. Ama sütlaç vs. Kolayca olan seyler. Dünden kalan princ pilavinla yapabilirsin mesela. Muhallebi tatlisi güzel olur. Standart Kek
Tesekkurler buzlukta pogaca boreklerinizi ne kadar tutuyorsunuz :) ve servis sirasinda pogacayi firinlayip isitmali miyim acaba buz cozundugunde islak ici kurumus vs kalir mi

Tesekkur ediyorum :) hic gitmedim kaynanamgil disinda kimsenin evine, nasil davranirlae bilmiyorum:) boyle agirliyorum sonraki gelmelerinde devamli boyle hizmet beklerlerse problem :) ilk gelislerinde kotu agirlamakta istemedim.. Allah yardimcim olsun :)
Cok iyi anliyorum, ilk izlenim önemli haklisin. Yine de çok kasma ki alismasinlar. Amin inşallah Allah yardimcin olsun. Ben anneme de sorarim burdan yazarim :)

Back