Yatırım bizden sorulur! :)

Peki az miktarda fiziki gümüş için ne diyorsun mihocan,alınır mı tutulur mu,bozulurken kaybettirirmi?

Insallah.
Peki diyelim altın arttı banka mesai saati dışında bozdurmak istiyorum mümkün mü?
Yoksa sadece mesai saati içinde mi bozduruluyor.
Öyle bir şey duymuştum sanki.
Benim bildigim internet bankacılıgında gece gündür alıp satabiliyorsun,ama daha iyi bilenler yazar simdi,ben fiziki biriktirmiştim.

Peki az miktarda fiziki gümüş için ne diyorsun mihocan,alınır mı tutulur mu,bozulurken kaybettirirmi?
Pek bilgili değilim deniz ama ben olsam biraz daha tutarım elimde acelem yoksa. Gümüş bi süredir sabit seyrediyor, ileride biraz daha artar sanki. Asıl martta nisanda alanlar kazandı gümüşte. Henüz yeni alacaksan bulabilir misin bilmiyorum ama, kuyumcularda falan zor bulunuyor artık diyodu arkadaşlar. Ben hiç fiziki almadım gümüş.

Edit: Yeni alacaksam şu anda gümüş yerine altın veya platin alırdım ben banka üzerinden.

Insallah.
Peki diyelim altın arttı banka mesai saati dışında bozdurmak istiyorum mümkün mü?
Mesai saati dışı alim satım yapabilirsiniz ama makas aralığı çok oluyor. Somut anlatayım. Şu an tv de 473 tl.

Banka satış 482 tl. 482+4,82=486.82 tl maliyeti olur.

Banka alış 463 tl. 463-4.63=458,37 tl'ye bozdurmuş olursunuz.

Insallah.
Bazı bankalar gece 12’ye dek makası açmıyor (ör: Kuveyt Türk). Ama çoğu makası açıyor. O saatte ya da hafta sonu o fiyatlardan bozdurmak için açlıktan ölmem gerekli.

O halde mesai saatleri içinde en kâr getiren yükselişleri yakalamalıyız. Doğru mu?
Aynen öyle internet bankacılığından ya da sitelerden takip edebilirsiniz yükseliş ve düşüşleri ben bir miktar altındayım 2 haftada 1200 TL kardayım düşüş olursa bir miktar daha ekleme yapmayı düşünüyorum siteden takipteyim

Altın mantıklı görünüyor. Evde saklama imkanınız varsa fiziksel altın daha karlı . Evde güvende olmazsa altın hesabı ile değerlendirebilirsiniz

O halde mesai saatleri içinde en kâr getiren yükselişleri yakalamalıyız. Doğru mu?

Şu an bakın mesela 5-6 tane bankanın alış satış fiyatlarına. Ona göre karar verin.

Bu arada mesai saati içinde de her banka aynı kurdan vermiyor. Biri 7,47’den satarken diğeri 7,46’dan satıyor mesela. Altında da aynı şekilde.

Bazı bankalar gece 12’ye dek makası açmıyor (ör: Kuveyt Türk). Ama çoğu makası açıyor. O saatte ya da hafta sonu o fiyatlardan bozdurmak için açlıktan ölmem gerekli.
Evet katılım bankalarında makas mesai saati dışında çok artmıyor yalnız orda da 1 kilo altın alıyorsanız hesabınıza 995 gr geçiyor

Altın mantıklı görünüyor. Evde saklama imkanınız varsa fiziksel altın daha karlı . Evde güvende olmazsa altın hesabı ile değerlendirebilirsiniz
Aldığınız fiziksel altın çeyrek vs 22 ayar bankadan aldığınız 24 ayar ayrıca fiziksel altını bozdururken işçilik masrafı ödüyorsunuz vergiyi her ikisinde de ödediğimizi göz önünde bulundurursak bankadan alım satım daha karlı ve güvenli

Peki altın yüksek deniyor, şu an almak mantıklı mı, düşer mi? Aşı bulunursa falan?

Peki altın yüksek deniyor, şu an almak mantıklı mı, düşer mi? Aşı bulunursa falan?
Altın gördüğü yeri unutmaz öncelikle bunu söyleyim. Alım yapacaksanız illa biraz takipte olup düşük bir yerden almak lazım. Ben elime geçen her paraya fırsat verdikçe gram alıyorum unutuyorum. Benim şahsi fikrim aşının bulunması 1 yılı bulur. Ayrıca altın yaprak gibi her rüzgarda etkileyebiliyor aşağı yukarı yönlü şimdi aldın 1 hafta sonra düştü üzülmeyeceksin nasıl olsa tekrar artacak aldıysan unut. Benim düğünümden kalan 2 bilezik vardı 5.500 TL idi değeri 2 yıl sonra 15.000 TL olarak bozdurdum

benim kendi param yokta annemin 35000 tl gibi bi parası var, evleri satılır ve yeni ev alınırsa bozdurulacak bir para o yüzden ne kadar uzun vade olduğu belli değil, bizde anlamadığımız için yıllardır tl de duruyor, eriyor para.

Yazık olmuş,çok güzel degerlendirilebilirdi.Anneler genelde altıncıdır ama nasip olmamıs demekki,daha da gec olmadan degerlendirin

Insallah.
Yıllardır altın hesabı kullanan biri olarak cevap vereyim. 24 saat al-sat yapabilirsiniz. Anca mesai saatleri dışında fiyat farkı sizin dezavantajınıza. O zamanlar daha yüksekten alınır, daha düşüğe satılır, yani makas açılır. Bu sebeple işlemlerinizi mesai saatlerinde yapın. Zaten internet bankacılığından her an güncel fiyatları da takip edebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…