Yatırım bizden sorulur! :)

Biz dolar alıp attık kenara uzun vadede bozdurmayıda düşünmüyoruz. Altınıda araştırdık ama çeyrek başı bile bozulurken zarar tabi hemen bozulmayacaksa. Bundan yıllar önce de arsa satın almıştık oda bayağı kar ettirdi bize.

Altınin sitesi var . Çoğu şeyi orada öğrendim.

1. Ekonomik takvime göre alınacak bazı önemli karaların örneğin; fed faiz artırım kararı, ya da işsizlik rakamları, eflasyon açıklaması vs altin ve doları kısa vadede yükseltip, çıkardığını.

2.Gündemin ekonomi ile arasında sıkı bağı olduğunu.

3. Bazı bankaları, misal Türkiye Ekonomi Bankası ve Kuveyttürk
*5 gün , 24 saat alim-satım olduğunu (makas farkı aynı)
*Her türlü döviz , emtia (değerli maden ; altın, gümüş platin ) alim satım olduğunu
* Bazı banklardan , özel makas aralığı pazarlığının olduğu (AL-sat arasında minumum fark)

4. 31gr altının, 1 ons olduğunu.
Altının küresel piyasada onsu dolar bazında inip çıktığını .
Gram altin fiyatının, Ons× Güncel kur ile carpilarark bulunduğunu.
*Bankalardan altın ile dolar , dolar ile altın alındığının
( parite)
Pariteye örnek;
Ons dolar olarak yükseldiğinde, diyelim 2000$ a kadar yükseldi. Dolara parite yaptın. Yani onsu 2000$ sattın. 2000$ ın var . Sonra ons 1950 dolara kadar geriledi tekrar 1 onsu 1950$ aldın. (Alim satım farkıyla) elinde 50 $ kâr kalıyor gibi gibi

Dolar ile euro ,euro ile dolar alındığını. (Parite 2)

*Bankalara alış- satış emri verildiği
Misal gr altın 470 al, sonra satış hedefin 480 olunca sat gibi . Bunu da birinci paragrafta anlattığım ekonomi takvimine göre faiz artırım kararı olunca $düşebilir ,al emri verip , fed kararı sonrası çıkar sat emri gibi satış emri verildiği.

Bayağı stersli . Akılcılığı ön planda tutup, bilimin katkısını yanına alıp, gündemi takip edip güzel kar alınabilir. Ama risk her zaman vardır.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Çok güzel özetlemişsiniz son cümleden aynı siteyi takip ettiğimizi düşünüyorum ytd

Vay! Ne akıllı kadınlar var dedim.
Rabbim bana da ver. Amin.

Çok güzel özetlemişsiniz son cümleden aynı siteyi takip ettiğimizi düşünüyorum ytd
Sitenin adi "altinin" yazmıştım. Aynı mi bilmiyorum
Son cümle Kanun maddesiyle , alim-satım tavsiyesi vermenin suç olmasıyla ilgili , sanirim heryerde yazıyorlar. Ben eksik kalmayayım dedim .

Mesai saatleri dışında zarar eder cunku merkez bankasi kapandiginda kur fixlenir ve kapanir , reel kur degildir o
Piyasa kapanmıyor. Küresel bağlamda, cuma saat 23.59 bitimi Amerika ile kapanıyor. Pazar gecesi saat 00.00 da Yeni Zellanda ile açılıyor.
Yani dolar,gece 8'e çıkabilir, 7'ye düşebilir. Bazı bankalardan düşük makas ile işlem yapılabilir.
Döviz hafta içi hep açık. Sadece ons, her akşam 00.00 da kapanıp 01.00 da geri açılıyor benim bildiğim.
Bankaların bazılarında 5 Gün , 24 saat işlem gerçekleştirilebilir .

Vay! Ne akıllı kadınlar var dedim.
Rabbim bana da ver. Amin.
Estağfurullah. Öyle aman aman bilgim yok, birikimim de yok. Ben de pandemi zamanı evde kaldığımızda parite yaparak günlük 20,30 tl kazanç sağlıyorum. 3,4 dolar yani.
Sonra kambinyo vergisi %0.1 den , %1'e yükselince ben de bıraktım . O süreçte sitede okuyarak öğrendim bir kaç şey.

Hatta işte japonya 03.00 da açılıyor. Çin 4.30 da açılıyor. Amerika 16.30 da açılıyor. Ingiltere bilmem kaçta açılıyor.
Bu sitede bazı arkadaşlar var. Çin haberlerini , gündem olarak takip ediyorlar. Sonra ona göre saatlik pozisyon alıyorlar. Işte şu bakanın istifası, altın yukarı yön şu saatte .
Ya da Amerika Trump şu açıklamayı yaptı. Amerika piyasası açıldığında dolar aşağı yön vs , ona göre pozisyon alıyorlar.
Bu kişler kısa vadeci. Bazıları günde 3,4 kez al-sat yapıyorlar.

Benim calistigim bankalar bu sekilde degil , mesai saati bittigi zaman kur arasinda makas cok artiyor o yuzden islem yapmam aksamlari ve hafta sonlari

Benim calistigim bankalar bu sekilde degil , mesai saati bittigi zaman kur arasinda makas cok artiyor o yuzden islem yapmam aksamlari ve hafta sonlari
Evet, çoğu banka öyle malesef. Benim çalıştığım banka sadece hafta sonları böyle. Hafta içi makas benzer oranda .
Ani yükseliş ve düşüslerde çok açıyor sadece

Kafam bassa ben de isterdim her gün al sat kârı edinmek. Ama öyle bekliyorum kara kara :)

Biz altın ve gümüş aldık 2 ay önce. Dünde 60 gram platin aldık. Bakalım. Toplamda 500 binlik paramız bu üçünde bekliyor.
Ev almayı düşünmediniz mi?benimde var bir miktar param eve girmeyi düşünüyorum

Ben de sizin gibi düşünüyorum ama evde altın tutmak ne kadar güvenli? Tatile bir yere giderken hep aklım evde kalacak işte o yüzden yine bankadan alıyorum. Eskiden al sat yapıyordum vçgelen vergilerle o da olmayacak artık. Şimdi sadece alıyorum en azından güvenli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…