- 18 Eylül 2014
- 8.452
- 29.980
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Arkadaşın kendisinin, eşinin ve yedi kat sülalesinin döviz bürosu sahibi olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam :))Ama valla cok merak ettim hangi sehirde oldugunuzubu ay sonu ulkeden cikmadan oncr yuklu meblagda doviz almam gerekiyor nerdeyseniz atlayip gelicem o derece ozendim
Vakıfta gümüş hesabı yok ki...Vakıfbankta gümüş hesabi
Çok istiyorsanız yarın size döviz bürosundan ekran fotosu atayım rahatlarsınız belki.Arkadaşın kendisinin, eşinin ve yedi kat sülalesinin döviz bürosu sahibi olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam :))
Buyrun gelin balıkesirdeyim şu an .. ..Ama valla cok merak ettim hangi sehirde oldugunuzubu ay sonu ulkeden cikmadan oncr yuklu meblagda doviz almam gerekiyor nerdeyseniz atlayip gelicem o derece ozendim
Yakınmış, gercekten gelecegim , inanilmaz makbule geçti bu bilgiBuyrun gelin balıkesirdeyim şu an .. ..
Gelin . Döviz bürosunun konumunu atarım sizeYakınmış, gercekten gelecegim , inanilmaz makbule geçti bu bilgi
Yok zannetmiyorum , bazi şehirlerde sistem farkli isleyebiliyor , ben farkli bir sehirde calisirken cok sasirmistim bazi seylere , o yuzden inaniyorumArkadaşın kendisinin, eşinin ve yedi kat sülalesinin döviz bürosu sahibi olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam :))
Bana inanmak ya da benim kimseyi inandırmak gibi bir amacım yok. Yıllardır devam online bankacılıktan işlem yaparım çünkü nakit çek git altın vs al onu git kasaya koy külfettir benim için için ama 6 aydır işlem yapmıyorum. Özelikle döviz bürosu ile kambiyo vergisini konuştuk uygulamıyorlar haliyle avantajlı oluyor. Yoksa bende bayılmıyorum bankadan para çekip döviz vs almaya ..Yok zannetmiyorum , bazi şehirlerde sistem farkli isleyebiliyor , ben farkli bir sehirde calisirken cok sasirmistim bazi seylere , o yuzden inaniyorumdenizaslim a
Ben bankacıyım illa bankadan al diye yönlendirme yapmak istemedim her an alım satım yapabilmek için banka hesabınızdan işlem yapmak daha mantıklıAltın hesabım var evet onu biliyorum ama bir miktar tl mi dövize çevirmek istiyorum o zaman banka ya da dışarısı çok fark etmiyorsa banka daha mantıklı en azından inceleyebiliyorsun her an her dk ama yanında çalınma ve kaybolma riski olacak
Pardon ben vakıf sanıyordum eşime sordum kuveytturkmusVakıfta gümüş hesabı yok ki...
Kızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?
Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..
Ben bankacıyım illa bankadan al diye yönlendirme yapmak istemedim her an alım satım yapabilmek için banka hesabınızdan işlem yapmak daha mantıklı
Hem de sahte para riski yokYok hayır ben zaten bankadan alma taraftarıydım hesabı bankaya gitmeden direkt internet bankacılığından açmak işime geldiği için ama burdaki yorumlar sanki dışardan almak mantıklı gibi söyleyince kafam karıştı ama aynı şeye denk geliyor bir nevi hem kaybolma riski yok en azından
Bes yaptırmadım ama geri ödeyen hayat sigortam var iki senedir, hem dolar birikimi yaptığından değerini koruyor hem bu birikimi vergiden düşebiliyorum hem de ölürsem aileme bir miktar ödeme yapacaklar, intihar hariçmiş en son ederim 50bin dolardı değişti mi bilmem :))
Onun dışında mütevazi birikimim dolar, altın, gümüş ve platinde, kuveyt türk ve vakıf kullanıyorum. gümüş ve platini kuveyt dışınd pek banka satmıyor sanırım. fiziki maden almıyorum arada afaki bir fark da olmuyor zaten uzun vadeli birikimci için, kuyumcuların vergi olayını burada öğrendim ama vergi almasalar bile kendi karlarını koyuyorlar bankayla aynıya geliyor, kendi tecrübeme göre böyle. Bir de kasada, evde tutmaktansa bankada tutmak bana daha güvenli geliyor, devlet parama çökecek kaygısı zaten yaşamıyorum öyle bişey zor yani.
Bankadan altın alınca kambiyo vergisi kesintisi yapılıyor o yüzden fiziki altın alınması daha avantajlı. Bence hiçbir zaman tüm para bir yatırım aracına aktarılmamalı. Faize karşı değilseniz bir kısmını faize (şuan faizler inanılmaz düşük) bir kısmını altına bir kısmını da dolara yaptırabilirsiniz. Finans bilginizi geliştirirseniz hisse senedi ve borsaya yönelebilirsiniz.
Benimki şimdilik anama bubama gidecek nomum ilerisi allah kerim :)) şaka bi yana zorunlu bes geldiğinde çıkmıştım besten, sonra bunu söylediler aklıma yattı dolar birikimi olsun diye (dolar üzerinden yapıyolar bu sigortayı), hem de her ay hangi vergi dilimindeysen kesintinin o kadar yüzdesini geri alıyorsun (devlet katkısı yerine böyle bişey yapmışlar). 12 yıl boyunca her ay karttan karttan çekecekler primi, 12 yıl sonunda toplu alacakmışım bakalım.Canım selam. Bereketli olsun öncelikle. Güzel değerlendirmissin paranı.
Bu geri ödeyen hayat sigortası ailene ödenecek ya ölüm durumunda eğer evliysen kocana ödenir sanırım. Gerek yok o başının çaresine baksın.
Anneme faydası olsaydı kesinlikle düşünürdüm.
Gümüş için netten baktim bir siteden has gümüş var ingiliz gümüşü var.
Açıkçası hiç fikrim yok neyi takip etmeli.
Kuveytte bir hesap şart sanırım ya da denizbankta araştıracağım.
Benimki şimdilik anama bubama gidecek nomum ilerisi allah kerim :)) şaka bi yana zorunlu bes geldiğinde çıkmıştım besten, sonra bunu söylediler aklıma yattı dolar birikimi olsun diye (dolar üzerinden yapıyolar bu sigortayı), hem de her ay hangi vergi dilimindeysen kesintinin o kadar yüzdesini geri alıyorsun (devlet katkısı yerine böyle bişey yapmışlar). 12 yıl boyunca her ay karttan karttan çekecekler primi, 12 yıl sonunda toplu alacakmışım bakalım.
Kıymetli madenlerin de hasını ingilizini pek bilmiyorum nomum, normal kuveyt hesabından alıyorum her ay biraz biraz, benim kar etme amacım pek yok değerini korusun derdindeyim. zaten kar dedikleri de değerini koruması paranın.