Yatırım bizden sorulur! :)

Ama valla cok merak ettim hangi sehirde oldugunuzu bu ay sonu ulkeden cikmadan oncr yuklu meblagda doviz almam gerekiyor nerdeyseniz atlayip gelicem o derece ozendim
Arkadaşın kendisinin, eşinin ve yedi kat sülalesinin döviz bürosu sahibi olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam :))

Arkadaşın kendisinin, eşinin ve yedi kat sülalesinin döviz bürosu sahibi olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam :))
Çok istiyorsanız yarın size döviz bürosundan ekran fotosu atayım rahatlarsınız belki.

Sizin daha iyi yatırım araçlarınız varsa onları değerlendirin Texas ta biz böyle yapıyoruz gayet mutluyuz

Yok zannetmiyorum , bazi şehirlerde sistem farkli isleyebiliyor , ben farkli bir sehirde calisirken cok sasirmistim bazi seylere , o yuzden inaniyorum denizaslim a
Bana inanmak ya da benim kimseyi inandırmak gibi bir amacım yok. Yıllardır devam online bankacılıktan işlem yaparım çünkü nakit çek git altın vs al onu git kasaya koy külfettir benim için için ama 6 aydır işlem yapmıyorum. Özelikle döviz bürosu ile kambiyo vergisini konuştuk uygulamıyorlar haliyle avantajlı oluyor. Yoksa bende bayılmıyorum bankadan para çekip döviz vs almaya ..

Ben bankacıyım illa bankadan al diye yönlendirme yapmak istemedim her an alım satım yapabilmek için banka hesabınızdan işlem yapmak daha mantıklı

Şu an bir mülk alınacak devir değil, piyasalar kötü
Şimdi biriktirme zamanı
Paranı altın hesabına yatır derim, Akbank kurları iyi, diğer bankalardan düşük alınabiliyor genelde
Altına yatırdığın parayı unutacaksın, uzun vadeli bir yatırımdır
Bir de bireysel emeklilik yaptır, fonlarını altın fonu seç, vakıf emeklilikten bu şekilde yaptım, bireyselim resmen ikiye katladı 1,5 yılda. Şimdi bir şirket birleşmesi yaşadılar Türkiye emeklilik oldu, ben memnunum, diğer bankalarla çalıştığımda bir adım büyümedi bireyselim.
Sadece elindeki parayla değil, kazandığın parayla da birikim yapman gerekli bir miktar, maaşı aldığında bir kısmını yok saymak en güzel çözüm. Bu arada herkes vergiden bahsetmiş ama vergi ödense de paranız güvende olsun, dışarıdan alacağınız döviz ya da altını nerede güvenle saklayabilirsiniz, kiralık kasalar dahil hepsi riskli. Bankada en azından o paranın olduğuna dair bir belge olur elinizde

Ben bankacıyım illa bankadan al diye yönlendirme yapmak istemedim her an alım satım yapabilmek için banka hesabınızdan işlem yapmak daha mantıklı

Yok hayır ben zaten bankadan alma taraftarıydım hesabı bankaya gitmeden direkt internet bankacılığından açmak işime geldiği için ama burdaki yorumlar sanki dışardan almak mantıklı gibi söyleyince kafam karıştı ama aynı şeye denk geliyor bir nevi hem kaybolma riski yok en azından

Hem de sahte para riski yok

Bes yaptırmadım ama geri ödeyen hayat sigortam var iki senedir, hem dolar birikimi yaptığından değerini koruyor hem bu birikimi vergiden düşebiliyorum hem de ölürsem aileme bir miktar ödeme yapacaklar, intihar hariçmiş en son ederim 50bin dolardı değişti mi bilmem :))
Onun dışında mütevazi birikimim dolar, altın, gümüş ve platinde, kuveyt türk ve vakıf kullanıyorum. gümüş ve platini kuveyt dışınd pek banka satmıyor sanırım. fiziki maden almıyorum arada afaki bir fark da olmuyor zaten uzun vadeli birikimci için, kuyumcuların vergi olayını burada öğrendim ama vergi almasalar bile kendi karlarını koyuyorlar bankayla aynıya geliyor, kendi tecrübeme göre böyle. Bir de kasada, evde tutmaktansa bankada tutmak bana daha güvenli geliyor, devlet parama çökecek kaygısı zaten yaşamıyorum öyle bişey zor yani.

Bankadan altın alınca kambiyo vergisi kesintisi yapılıyor o yüzden fiziki altın alınması daha avantajlı. Bence hiçbir zaman tüm para bir yatırım aracına aktarılmamalı. Faize karşı değilseniz bir kısmını faize (şuan faizler inanılmaz düşük) bir kısmını altına bir kısmını da dolara yaptırabilirsiniz. Finans bilginizi geliştirirseniz hisse senedi ve borsaya yönelebilirsiniz.

Canım selam. Bereketli olsun öncelikle. Güzel değerlendirmissin paranı.
Bu geri ödeyen hayat sigortası ailene ödenecek ya ölüm durumunda eğer evliysen kocana ödenir sanırım. Gerek yok o başının çaresine baksın.
Anneme faydası olsaydı kesinlikle düşünürdüm.
Gümüş için netten baktim bir siteden has gümüş var ingiliz gümüşü var.
Açıkçası hiç fikrim yok neyi takip etmeli.
Kuveytte bir hesap şart sanırım ya da denizbankta araştıracağım.

Ya bir ara baktım bilgilenemedim.
Kapasitemi aşıyor dedim vazgeçtim. ;(
Evet sepet birikim diyorlarmış.
Öyle yapacağım ınsallah.

Benimki şimdilik anama bubama gidecek nomum ilerisi allah kerim :)) şaka bi yana zorunlu bes geldiğinde çıkmıştım besten, sonra bunu söylediler aklıma yattı dolar birikimi olsun diye (dolar üzerinden yapıyolar bu sigortayı), hem de her ay hangi vergi dilimindeysen kesintinin o kadar yüzdesini geri alıyorsun (devlet katkısı yerine böyle bişey yapmışlar). 12 yıl boyunca her ay karttan karttan çekecekler primi, 12 yıl sonunda toplu alacakmışım bakalım.

Kıymetli madenlerin de hasını ingilizini pek bilmiyorum nomum, normal kuveyt hesabından alıyorum her ay biraz biraz, benim kar etme amacım pek yok değerini korusun derdindeyim. zaten kar dedikleri de değerini koruması paranın.

Bi de kıymetli maden fiziki alırsam eve koymam içim rahat etmez kasa kiralamam lazım, o kasanın yıllık kirası zaten eğer varsa banka-kuyumcu farkını çıkarır ki. bi de her ay hangi kuyumcu ucuz vs üç beş lira fark için gezecen de bankaya gidip koyacan da ben uğraşamam onlarla, benim için en iyisi bankadan almak. milyon dolarlık hatun değilim sonuçta benim birikimin farkından ne olacak.

O dolar üzerinden olması çok iyi o sigorta hangi bankada acaba araştırayım canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…