Yatırım bizden sorulur! :)

Arkadaşlar konuyu dikkatle takip ediyorum.

Banka kasası kiralamayı düşünüyorum. Acaba kaç gram altın yıllık kira giderini karşılar?

Bir de bankada altın hesabı ne kadar güvenilir? Devlet bir miktarına güvence veriyor mu?

Demem o ki bankadaki altın hesabının gerçek altın karşılık değeri var mi? Mesela bankadan çekmek isteyince Türk parası olarak mı veriyorlar yoksa altın olarak mı geri veriyorlar?

Yani ben de bu konularda çok cahilim....Aydınlatırsanız sevinirim.

Ziraattan altı hesabı açtım 2 gr altın yaptım 900 küsür TL ye. Sonra altın düştü. Zarar ettim. Gümüş hesabı olsaydı gümüş alacaktım ama kısmet :/

bank değil nomum bu sigorta şirketleri, isim vermek yasak mı bilmiyorum ama anadolu sigorta, allianz (benimki bu), axa vs vs. Zaten bunları satmayı çok seviyorlar ararsan işyerine gelir yapışırlar sana :))

Teşekkürler canım.
Araştıracağım.

Hoşgeldin.
En az benim kadar cahilleri görmek güzel

Ziraattan altı hesabı açtım 2 gr altın yaptım 900 küsür TL ye. Sonra altın düştü. Zarar ettim. Gümüş hesabı olsaydı gümüş alacaktım ama kısmet :/

Ziraat mobil den döviz Altın kısmına girip vadesiz altın alış deyip oradan hesap açıp altın mı aldınız?
Diyelim altın yükseldi bozmak istiyoruz vadesiz altın satış bölümünden mi yapıyoruz?

Bir de vadeli altın bölümü var.
O bolum vadeli hespata olduğu için altın alim satımını dilediğimiz gibi yapamadığımız için pek mantıklı değil sanırım.

Bu cahil kafam doğru mu yorumluyor acaba :)

Evet bi dönem biz gümüştende çok iyi kazandık

Ya hep stres hep baş ağrısı değil mi bu, hiç bana göre değil isterse 10 katına çıksın.

Dediğiniz gibi aldım fakat bozdurmadım zararımı karşılasın diye bekliyorum vadeli içinde faiz olduğu için ona pek yanaşmadım. Dediğiniz gibi istediğiniz vakit kullanamıyordunjz sanırım

ben uzun vadede euro ve altin olarak degerlendirdim çok ciddi kâr ettiriyor.
ama göturup bankaya birakmam kasaya bile
başımıza bir iş gelse aninda alamayacagim
veya hersey baska insanlarin iki dudaginin arasinda
tam tabiri nedir bilemem ama hesaplara el koyduk deseler veya baska birsey yandi gulum keten helva olur gibime geliyor (umarim böyle bisey yapamiyorlardir)

yukselip dusecegini anliyormusunuz peki ?
yani bizim bir akraba borsayla cok ilgili cocuklari bile orta okul caglarindayken tv acik borsa takip eder dustu tukseldi vs diye babalarina haber verirlerdi
surekli boyle takipmi gerekiyor

Aynen ben de güvenmiyorum. Ama mecbur bir bankaya bırakacağım.

Cok uc bir durum olursa dediginiz olabilir ama o kadar paranoya yapmamali

1500 dolar
300 euro
25 gram altın aldım
Azıcık da tl bıraktım.
Hadi hayırlısı arkadaşlar.
Şansıma hiç güvenmiyorum bu kez ben de kâr edeyim be ne olur
Bereketli olsun nomu, korkma altın da dolar da euro da düşmez kolay kolay bu zamanda :)) kısa vadede günlük haftalık iniş çıkışlar olur ama uzun vadede paran değerini korur.

Hayırlı olsun
Saat 21:00’da FED toplantısı var. Bakalım bize nasıl yansıyacak
Nasıl yansıdığını buraya yazarsanız hep birlikte değerlendirelim olur mu? Zira ben anlamam :
Şuan var ya bodoslama girdim bu yola.. ınsallah ben de sizler gibi zamanla öğrenirim.

altın her zaman iyidir heleki önümüzdeki 2 sene felaket artıcak bu ara biraz astrolojiye sardım onlardan aldıgım bilgide bu yönte tabi 3 te birinide dolar yapabilirsin

1500 dolar
300 euro
25 gram altın aldım
Azıcık da tl bıraktım.
Hadi hayırlısı arkadaşlar.
Şansıma hiç güvenmiyorum bu kez ben de kâr edeyim be ne olur
Zarar etmeyeceksin emin ol.Sadece sabırlı ol,elinde tut.Her ihtiyacta kenardaki parayı hatırlama.Zaten bak bir cogalsın,nasıl da hosuna gidecek.En dar gunlerimde bile ceyrek biriktirmiştim.29 tane olmustu.Artı gram altın,kimi yarım gram,kimi 5 gram.Oyle gunlerde işime yaradı kı anlatamam.Şimdi dursaydı superdı.Ama gittigi yer de iyiydi.
Ne alsan kardır,benim istikrarlı gelirim yoktu,eşim ancak evi gecindiriyordu.
Senin gibi düzenli geliri olan cok guzel biriktirebilir,zamanla seveceksin,kızına ne güzel yatırım olur.

Evet bi dönem biz gümüştende çok iyi kazandık
Gecen gün ilk kez külce gümüş gördüm kuyumcular carsısında.O da külce altın gibi alinip bozduruluyor sanırım,hiç denemedim.
Degerli emtia denilince genelde altın anlıyoruz,oysa çeşitleri var ama alıskın degiliz:)

Insallah.
Peki diyelim altın arttı banka mesai saati dışında bozdurmak istiyorum mümkün mü?
Yoksa sadece mesai saati içinde mi bozduruluyor.
Öyle bir şey duymuştum sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…