Yatırım bizden sorulur! :)

Haklısınız, bu zamanda evde bir şey biriktirmek zor. Bizim eşimle katılım bankasında ortak bir kasamız var. Her ay değil ama evde belli bir birikim olduktan sonra götürüp kasaya koyuyoruz. Site girişinde güvenliği olan,onay verilmediği sürece binaya giriş yapılmayan bir sitede oturmamıza rağmen evde tutmaya cesaret edemiyoruz. Diğer durumlarda altın hesabı daha uygun olabiliyor

Kasa ne kadara kiralaniyor

Aynı sıkıntı bende de vardı, burdan bir kac arkadaşımın verdıgı cesaretle gram altın aldım. Ata alacaktım ama altın lazım olursa ata yı Ceyrek ıcın bozdurmak ıstemedım. Hepsını gram aldım. Tum parayla cesaret edip bırkere de almadım, bır kac kere aldımEvde altın tutmak mantıklı degıl kızlar haklısınız ama, altın degılken de o para yine evde cekmecemde duruyordu napayım.

Kasa ne kadara kiralaniyor
Her bankanın kasa ücretleri değişiyor ama baya yere sormuştuk hemen hepsi yıllık 300 tl gibi rakamlardan başlıyor. yıllık ücret+depozito. Kasayı kapatırken depozitoyu geri alıyorsunuz. Eğer banka çalışanı güvendiğiniz bir tanıdığınız var ise bankalar kendi kadrolu çalışanlarına daha uyguna da kasa açıyorlar. Benim abim kadrolu çalışan olduğu için mesela annem ve ablamla ortak kullanıyorlar. Yıllık 150-200₺ gibi birşeydi galiba.

Teşekkür ederim

Gümüşü bankadan alıyorsunuz o halde doğru mu anladım . Altın hesabını biliyorum da gümüş hesabını bilmiyordum , her bankada yok sanırım .

Son düzenleme:

Geri ödeyen hayat sigortası nasıl oluyor ? 50 bin dolar iyiymiş . Aylık ne kadar ödüyorsunuz

Geri ödeyen hayat sigortası nasıl oluyor ? 50 bin dolar iyiymiş . Aylık ne kadar ödüyorsunuz
50 bin dolar eğer ölürsem kalanlara selam olarak verilecek miktar, yaş gibi kriterlere göre tabiri caizse ederinizi belirliyorlar Onun dışında ödenen bişey değil yani, normalde aylık prim dolar olarak hesabınızdan çekiliyor 12 sene sonra geri ödeniyor aynı bes gibi. besten farkı devlet katkısı yok onun yerine her ay primin belli bir yüzdesini devlet geri ödüyor. ucuz dolar almış oluyorsun yani. sigortacılardan bilgi alabilirsiniz.

Gümüşü bankadan alıyorsunuz o halde doğru mu anladım . Altın hesabını biliyorum da gümüş hesabını bilmiyordum , her bankada yok sanırım .
Gümüş ve platin için kuveytturk hesabimizdan altinida tanıdığımız makas farkini az tutan kuyumcumuzdan alıyoruz aynen her bankada yok

Bu sabah hepsindeki düşüşü gördünüz mü?
Işte hayattaki şansım

Aldıklarınızın tutarını bir kenara not alın . Aynı miktarı seneye bugün bir kuyumcuya sorun kaça alacağınızı . Kar-zarar o zaman ortaya çıkar . Ki illa ki kar ettirir diye düşünüyorum . Tam altın bu yılın başında 2 bindi , şuan 3 bin küsür

12 sene sonra tek seferde ödeme yapılıyor , emekli maaşı gibi aylık ödeme olmuyor sanırım .
Aylık prim olarak hesabınızdan ne kadar çekiliyor

Benim de mantığım aynı. Ev alana kadar bir yandan bankada bir yandan fiziki alıyordum altını. Ama evde saklamak zor ki daha önce eve hırsız girmişti. Bundan sonra fiziki biriktirmem akıl sağlığım için. Bankada olunca faiz de olsa güvende kalsın parası olarak düşüneceğim. (Bir müddet altın biriktirebilir miyim bilmiyorum, şu an geçinelim yeter)

U

Merhaba rica etsem site adını özelden atar mısınız

Ben de bireysel emekliliğimi altın hesabına çevirdim 1 yıl önce. Evet daha fazlalaştı sanki, çok kontrol etmiyorum ama yükseliş dikkatimi çekti. Ama halen oraya kesilen parayla normal altın hesabına mı kesilseydi para acaba diye düşünüyorum . Daha mı karlı olurdu sizce?

TEB de makas farkı vardı 2 ay önce ama şu an durum ne bilmiyorum.

halk bankasında acaba böyle bir sistem var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…