- 12 Kasım 2009
- 5.761
- 4.814
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.941
Hayatta hep kaybettim(eşimin yanlış yatırımlarından) yeni toparlandım.Çıtayı her zaman yukarıda tut koskoca derya hep fazlasını iste
Ç
2 ay sonra işten çıkıyorum:/ benim kuzular çok küçük..geleceğim güne kadar çalışırdım bana kalsa ama şartlarım daha fazlasına elvermiyor maalesef
Di mi yaaaBen de oyle,sonsuz gayretlerimle bir arsa almisligim var,ekonomik olarak en buyuk basarim bu oldu,yumurtanin kabugundan cikmis gibiyim su birkac gundur,dunya ne kadar da buyukmus
Hayatta hep kaybettim(eşimin yanlış yatırımlarından) yeni toparlandım.
Şimdi hep korkarak hareket ediyorum sütten ağzımız yandı yoğurdu ufleyecegiz.
Ama dediğiniz doğru,,,
Nereye yazmıştıniz ben okumak isterimAyrıca ben bunu açık açık uzunca yazmıştım kaç para ile başladım neler yaptım nereye getirdim vs yani çıkarım yok sonuçta neden pembe tablo çizeyim. Zarar örneklerini de verdim anlattım.
Ben kaçırmışım plastic:/ ne zaman, nasıl başladın senAyrıca ben bunu açık açık uzunca yazmıştım kaç para ile başladım neler yaptım nereye getirdim vs yani çıkarım yok sonuçta neden pembe tablo çizeyim. Zarar örneklerini de verdim anlattım.
Aynı işte şimdi doğru hamleler ve yatırımlar yapmak lazım.ama nasılAh ah eşleri sorma zaten bizimki de yaptı nişanlıyken daha sanki yapabilecek gibi batırdı parayı sonra kaybetti kasayıkasa onda olsa daha ne batardık.
AynenBen kaçırmışım plastic:/ ne zaman, nasıl başladın sen
Bildiğim kadarıyla pandemi başlayınca düştü ancak sonrasında yükselmeye başladı.Bikaç gündür izlediğim birçok videoda çok yükseldiğinden ve bir yerde düzeltme olacağından bahsediyor.Mesela birçok firma karını katlamış, 2-3 kat kar yapmış bilançolarında.Sürekli bir yükseliş durumu var , 3 yıl öncesi durağan ve ekside olan hisse sayısı yükselenden çok daha fazla olurdu.Aynı gün içinde yüzde 10 artan çok fazla kağıt olmazdı.Bikaç gündür bakıyorum endeksin yarısı nerdeyse o şekilde artış gösteriyor.Dediğniz gibi krizlerde piyasanın nasıl hareket edeceği belli olmuyor.Gerçi siz daha iyi bilirsiniz uzun süredir sürekli olarak borsa takip ediyormuşsunuzSürekli değil piyango her zaman denk gelmez dedim gelen kişi şanslıdır benim alıp unuttuğum hisseydi portakalın da öyle aynı hisse denk gelmiş.
Zararı da söyledim geçen hafta 15 binlik aldığım hisseden 5 bin zarar ettim zarar kes yaptım 2 Günde çıkardım; arkadaşım benden daha iyi borsacı inat etti zarar kes yapmadı halen bekliyor. Bi malı satmadığın sürece zarardayım ya da kârdayım dememek lazım. Bu sene aksine çok düştü corona nedeni ile ama krizler her zaman fırsat doğrur bunu bilen kişi de evet 50 binini 1M yapan tanıdıklarım var kriz olmasa bu kadar fırsat olmazdı.
Nereye yazmıştıniz ben okumak isterim
Ben kaçırmışım plastic:/ ne zaman, nasıl başladın sen
Aynı işte şimdi doğru hamleler ve yatırımlar yapmak lazım.ama nasıl
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum
Bildiğim kadarıyla pandemi başlayınca düştü ancak sonrasında yükselmeye başladı.Bikaç gündür izlediğim birçok videoda çok yükseldiğinden ve bir yerde düzeltme olacağından bahsediyor.Mesela birçok firma karını katlamış, 2-3 kat kar yapmış bilançolarında.Sürekli bir yükseliş durumu var , 3 yıl öncesi durağan ve ekside olan hisse sayısı yükselenden çok daha fazla olurdu.Aynı gün içinde yüzde 10 artan çok fazla kağıt olmazdı.Bikaç gündür bakıyorum endeksin yarısı nerdeyse o şekilde artış gösteriyor.Dediğniz gibi krizlerde piyasanın nasıl hareket edeceği belli olmuyor.Gerçi siz daha iyi bilirsiniz uzun süredir sürekli olarak borsa takip ediyormuşsunuz
Ben bir çıkarınız var demedim ki, biliyorum yazdıklarınızı okudum.Sadece son mesajlarda sürekli hep yükselişten bahsedildi, insan ister istemez etkileniyor, yeni gelen ve çok ufak paralarla yüksek karlar elde edebileceğini düşünen arkadaşlarda var.Siz yıllardır bu işe emek vermişsiniz belki kazanıyorsunuz, ama kaybetmenin de bu işin içinde olduğunu biliyorsunuz.Ayrıca sizin şahsınıza yazılmış bir mesaj değildi, bu kadar tepki göstermenizi anlayamadımAyrıca ben bunu açık açık uzunca yazmıştım kaç para ile başladım neler yaptım nereye getirdim vs yani çıkarım yok sonuçta neden pembe tablo çizeyim. Zarar örneklerini de verdim anlattım.
Ben bir çıkarınız var demedim ki, biliyorum yazdıklarınızı okudum.Sadece son mesajlarda sürekli hep yükselişten bahsedildi, insan ister istemez etkileniyor, yeni gelen ve çok ufak paralarla yüksek karlar elde edebileceğini düşünen arkadaşlarda var.Siz yıllardır bu işe emek vermişsiniz belki kazanıyorsunuz, ama kaybetmenin de bu işin içinde olduğunu biliyorsunuz.Ayrıca sizin şahsınıza yazılmış bir mesaj değildi, bu kadar tepki göstermenizi anlayamadım
BiliyorumYazı ile duygu geçmiyor tepki göstermek değildi, son mesajı okuyarak hiç konuşulmamış gibi yazmanız olmadı aslında bende onu söylemeye çalıştım. Biz ufak paralarla zengin olursunuz demedik hiç, ufak paralarla başlayın öğrenin yaparsınız dedik destek olmaya çalıştık ikisi farklı şeyler... iyi akşamlar
Oyyy çok tatlıymış borsayla ilişkinAnnem bankada çalışıyordu 2002’de banka iflas etti işten ayrıldı o dönem kriz olmuştu hatırlarsınız. O dönem bi yaşlı adam (bankadan hisse alınırdı ama böyle tek tuşla değil) herkes çılgın gibi mal satarken adam sürekli alım yapıyordu herkes salak bu adam diyordu ama milyoner bi adama bakıyorlardı farkında olmadanişte borsa böyle bi yer ayrıca çoğu yatırım aracı öyle herkes al diyorsa temkinli yaklaşacaksın. O dönem annemin iş yerine giderdim borsa odası vardı en sevdiğim şey o odanın karşısında oturup grafiklere bakmak ve oradakileri izlemek ve bende böyle olmak istiyorum demek olurdu tabi çocuktum :)
Pandemi sonrası hemen Çıkmadı hatta halen çıkmayanlar da var
Nereye yazmıştıniz ben okumak isterim
Gecmis mesajlarindan bakabilirsiniz,ben bastan beri konuda olmama ragmen bu gece yine gecmislere baktim,aklimiza kazimaliyiz okuya okuya,eski koye yeni adet getirecegiz KK olarak:))Nereye yazmıştıniz ben okumak isterim
Ilk hisseni kac yasinda aldin ne neler hissettin,ne sonuc aldin anlatsana women,cocuklarim dalsin istemem ama tedbirli tanisin isterim ornegin...Çok sayfa var Canım ama bu konuya yaZdım :)
Hep ilgim vardı liseye giderken bile anneme ne kadar şahane bi şey sende girsene diye anlatırdımhep borsacı nasıl olunur araştırırdım
Bi yerden başlamak gerekir kendi gözlemlerin çok önemli gözlem yaparak bile fikrin oluşur daha sonra da yolunu çizersin yani herkesin yatırım yapma kriterleri, değerlendirme kriterleri farklıdır. Kimisi sadece temel analiz bakar, bazısı sadece teknik analize bakar.
Bende Ozlem Denizmenin para durumu kitabi duruyordu yillardir, kac kez okumustum ama borsa bolumu kril alfabesi gibi gorunuyordu gozume,anlamadan geciyordum.Yazı ile duygu geçmiyor tepki göstermek değildi, son mesajı okuyarak hiç konuşulmamış gibi yazmanız olmadı aslında bende onu söylemeye çalıştım. Biz ufak paralarla zengin olursunuz demedik hiç, ufak paralarla başlayın öğrenin yaparsınız dedik destek olmaya çalıştık ikisi farklı şeyler... iyi akşamlar
49 grami kac tlye almistin nomu?
Kilo 6 bin yani298 tl :)