Yatırım bizden sorulur! :)

2002de kac yasindaydin

Bu arada paylasilan link icin bir sey diyecegim, uslubu begenmedim ama ben de benzer tehlikeler hissediyorum.

Sizin yazdiklariniz bir yere kadar. Cunku basbas bagirdik yakabileceginiz miktarla girin. 500le girin batarsa batsin, egitim maliyeti gibi dusunun diye :)

Bana ozelden bir takim mesajlar geliyor, akillara zarar. Yaza dugunum var 20 binle giricem buyuk sirketlere yatirsam mayista ne olur 100 olur mu diye soran var maas yatinca yatirsam ay sonuna ne olur diyen var, para yollamayi teklif eden var. Gerci nomunomuchua da yollicak bana ama o farkli

Bu gerçekten okuduğunu anlamamak ama.. yazık.. böyle batıyor insanlar..

Benim kenarda 500 tl olsa kaybetmeyi göze alamam. Borca yatırırım :) O derece kötü maddi durumumuz. Hatta haftaya 480 tl kızımın aşısı var iyiki daha önce biriktirdiğim dedelerinin falan verdiği harçlıklar var da bu doz u alıcaz ama 2 ay sonrakini nasıl alıcaz bilmiyorum... o yüzden 55 TL ile başladım kendi sermayesini oluştursun diye bekleyeceğim. Çok minik adımlar evet ama bundan 3 5 yıl sonrası için büyük bir adım olmuş olacak diye düşünüyorum :)

Birisinde 1500 tl digerinde 466 tl var benim.
Bana bu kadarı kafi mesela.
Fazlasına giremem, girmem de.
Anca bakarım abjkfDHJHdd
Hahaha
Benim de eşim ilgilenir. Teknik analizcidir. Çalışır, eğitimler alır vs. Ben de ondan az çok bir seyler biliyorum ama bağımsız girmem mesela. Benimki de memur kafası
Azıcık altın azıcık bitcoin aldım al satçıyım ben. Satar kârı kullanırım GeyikliGece gibi

Ay boza sende de varmış bi şeyle haaaa masallahhhh :)

Estf ne kızması, kısmen hak veriyorum hatta sana. Memurluk ameleliğin ütülü gömlekle yapılan hali, prestijle uzaktan yakından ilgisi yok. Kaldı ki saygınlık hak yemeden çalışkanlıkla helalinden kazanmakla olur, ister memur ister garson ister patron olsun. Doğru söylüyorsun gençler olarak daha dar çerçeveden bakıyoruz, dedim ya yetişme tarzı aman bir işe gir ve o işi asla bırakma, kafanı kaldırıp etrafına bakma macera arama uyuşturucusundan yeni yeni bu nesilde kurtulmaya başladı insanlar ki o da tam olarak değil.

Lakin türkiye zengin olmaya uygun kısmına katılmıyorum, fransa ile karşılaştırınca belki öyledir onu bilmiyorum ama türkiye'de vergi yükü ağır çünkü ekonominin kötü olmasının ana sebeplerinden biri adil vergi yükünün olmaması. büyük zenginlerden vergi toplamayınca normal vatandaşın da adalet duygusu zedeleniyor ve o da vergi kaçırmaya başlıyor. Tahsil edilmeyen vergiyi devlet başka ek vergilerle tahsil etmeye çalışıyor, bu bir döngü. Dürüst bir şekilde vergini verirsen zengin olmak pek kolay değil, tabi ki çalışana her zaman ekmek var, öyle çok kolay değil sadece.

Ama şu konuda haklısın, ekonomi kötü vergi çok vs düşünmeye başlamadan önce bir işe koyulup emek harcamak, biraz etrafda ne var ne yok bakmak (anlattığın turizm sektörünü ben mesela hiç bilmiyordum), iş beğenmemezlik yapmamak lazım.

Merhaba kızlar
Ben de sessiz sessiz bir köşede hepinizi dinliyorum.

Benimde sizlere bir sorum olacak;

Kuveyt Türk ün senin bankan kartını aldım. İnternet bankacılığını indirdim. Yatırım hesabı açtım. Lakin hisse al dediğimde listenen firmalar finfree uygulamasına göre daha az nedendir?

Mesela ışık plastik konuşulmuştu o firmayı göremedim.

Her bankada her firmanın hissesi olmuyor mu yoksa?
Sorularımdan anlaşıldığı üzere borsa bilgim sıfır yeni yeni araştırmaya başladım.
Beni bir aydınlatın

Mesajımı okuyunca biraz yanlış ifade etmiş olduğumu gördüm.Konuşuldu evet ben yeni okuyanlar için bunları gözardı etmesinler diye yazmıştım.Yoksa siz zaten riskleri bilerek yapıyorsunuz yatırımlarınızı. plasticwoman ciddi emek veriyor ve bilgili.Bize tecrübelerinizi aktarıyorsunuz teşekkür ederim bunun için.Yazmış olduğum mesaj sizin yazdıklarınızı olumsuz olarak eleştirmek amaçlı değildi, öyle algılanmaya müsait bir mesaj olmuş özür dilerim yanlış ifade etmişim

Benim anladığım sanırım hisseler değişiyor.
Artıp azalabiliyor.
Özellikle pazartesi yeni hisseler belirleniyor olabilir.

Bildim mi hocalarım?

Hayırlı olsun bu arada.
Herkesi gazladim ben ortada kaldım galiba :)

Ne özürü canim, sen cok haklisin. Dedigim gibi ben de endiseleniyorum bir miktar, alicam diyene hemen yaziyorum bak max 1000 tamam mi diye

Cunku gercekten hic bilmeyenler meraklandi ve ilgi artti. Hatta ben gecen bi mesajimi ozellikle editledim, gecen hafta 660 bin kar aldim yazmistim. Sonra hemen ekleme yaptim ekimden beri duran kagitti yani bir günde öyle oldu gibi anlasilmasin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…