Yatırım bizden sorulur! :)

Size neden turkiyeye geldigimizi anlatayim mi 🙂
Ama kizmak yok.

Burda daha once memurlugun cok da iyi bir sey olmadigini yazdigimda linc edilmistim. Bir uye intihar girisiminde bulunmustu kpss kotu gecti diye. Biraz korkuyorum bu konulardan.

Biz turkiyeye imkanlar cok fazla oldugu icin, zengin olmak icin geldik. Bana surekli neden fransaya donmedigim soruluyor burda da gunluk hayatimda da.
Turkiye ekonomisi kotu ama turkiyede cok fazla firsat var. Turkiye zengin olmak icin cok uygun bir yer. Bulasikci 7 bin, karsilama hostesi 6 bin, garson 6.500 aliyor. Sef garson 10 bin... Isler acikken biz ayda 5bin lira prim aliyoruz. Ayda 3 bin tipbox aliyoruz.
Bakin daha maasa gelmedik :)) ama calisanlar hep rus, moldovali, gurcu, turkmen, özbek, suriyeli. Türkler gelmiyor. Cunku evde kpss calisiyorlar. Zaten okullar cok uzun, biz 9 senede lise mezunu oluyoruz. 3 sene de universite 😇😇

20 yasinda lisans mezunu... burda 24 yasinda okul bitiyor bi de kosa kosa yuksek lisans.

Hizmet sektoru ayip goruluyor ancak bu ulkede para kazanan tek sektor bu gibi bisey 😀 ancak turk genci ulkesinin bal kaymak sektorunu yabana atip yabanciya yediriyor :) Evet zor, ama iste stratejiyi iyi kurarsan cok cok guzel erkenden kendini emekli ediyorsun 🙂🙂

Prestij, sayginlik tabi ki onemli. Ama bence calismanin amaci para kazanmak 😀🤪
Bu mesaji yeni gordum portakal.
Dogrulari yazmissin,kizacak bir sey yok.
Bu alanlarda calismakta sayginliga golge dusurmez pek tabii.
Insan helalinden calistiktan sonra Allah bol bol versin hak emek harcayana,ayni zamanda aklini calistirip degerlendirebilenlere...

Uzun yatırım düşünüyorsanız altın derim 25 binliraya ancak 1 tana beşibiryerde 3 tane atalirası 1tanede yarım alırsınız ben dolar ve yuroya yatırım yapmam benim sloganım altın altın
Yok arkadas baska denizlere daldi,izliyoruz,su yüzüne cikarsa bogulmadan,biz de dalacagiz:KK70:

Büyük şans mesela bi hisse vardı 5 bin 380 bin oldu :) ama bu hep denk gelmez

Yaa benim 5 binim olsaydi maliyetim 9du 😀😀😀 600 bine yakin alirdim.

Ama akilli portakal naapmis, 500 liralik sepete atmis belki 1000 lira ederse satarim diye 🤪🤪 lot basina 1000 oldu.

Çok doğru ifade etmişsin durumu morportakal.

@Mihail Zoscenko in de bahsettiği gibi yetiştirilme şeklimiz çok kısıtlayıcı.

sayende gerçekten biçoğumuzun ufku açıldı:KK200:

plasticwoman plasticwoman dab ben de yapabilirim, neden olmasın gücünü aldık:KK36:

ben kendimi akıllı sanırdım meğerse heheeeey:KK70:dündrn önceki aklıma güldüm:)
Ben de oyle,sonsuz gayretlerimle bir arsa almisligim var,ekonomik olarak en buyuk basarim bu oldu,yumurtanin kabugundan cikmis gibiyim su birkac gundur,dunya ne kadar da buyukmus:KK45:

Kızlar öyle bir anlatıyorsunuzki sanki sürekli böyle 1/1000 alınıyormuş gibi bir algı oluşuyo 😊 hiçmi zarar edilmiyor?sanki borsanın bu kadar fazla yükselmesi bu seneye özel gibi,hangi senete el atıldıysa yükselmiş, tabi bazıları çok agresif yükselmiş.Mesela yıllık baktığınızda ne kadar sermayeye ne kadar bir kazanç oluyor?Aylık ne kadar bir kazanç sağlıyorsunuz?bunlardan basedermisiniz?böyle sanki sürekli para basılıyor gibi oldu 😂

Kızlar öyle bir anlatıyorsunuzki sanki sürekli böyle 1/1000 alınıyormuş gibi bir algı oluşuyo 😊 hiçmi zarar edilmiyor?sanki borsanın bu kadar fazla yükselmesi bu seneye özel gibi,hangi senete el atıldıysa yükselmiş, tabi bazıları çok agresif yükselmiş.Mesela yıllık baktığınızda ne kadar sermayeye ne kadar bir kazanç oluyor?Aylık ne kadar bir kazanç sağlıyorsunuz?bunlardan basedermisiniz?böyle sanki sürekli para basılıyor gibi oldu 😂

Sürekli değil piyango her zaman denk gelmez dedim gelen kişi şanslıdır benim alıp unuttuğum hisseydi portakalın da öyle aynı hisse denk gelmiş.

Zararı da söyledim geçen hafta 15 binlik aldığım hisseden 5 bin zarar ettim zarar kes yaptım 2 Günde çıkardım; arkadaşım benden daha iyi borsacı inat etti zarar kes yapmadı halen bekliyor. Bi malı satmadığın sürece zarardayım ya da kârdayım dememek lazım. Bu sene aksine çok düştü corona nedeni ile ama krizler her zaman fırsat doğrur bunu bilen kişi de evet 50 binini 1M yapan tanıdıklarım var kriz olmasa bu kadar fırsat olmazdı.

Ayrıca ben bunu açık açık uzunca yazmıştım kaç para ile başladım neler yaptım nereye getirdim vs yani çıkarım yok sonuçta neden pembe tablo çizeyim. Zarar örneklerini de verdim anlattım.

X