- 7 Aralık 2017
- 4.030
- 9.253
- 37
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.921
Benim bakacak vaktim yok walla:/Yorumlara bakmayın ama aldanırsınız :)
Tebrik ederim siziBenim bakacak vaktim yok walla:/
para biriktirmek için markette çalışaymaya başlamıştım akşamları, yeni geldim işten ..normalde devlet memuruyum Tr’de..o parayı katlıycam borsada:)
Bu mesaji yeni gordum portakal.Size neden turkiyeye geldigimizi anlatayim mi
Ama kizmak yok.
Burda daha once memurlugun cok da iyi bir sey olmadigini yazdigimda linc edilmistim. Bir uye intihar girisiminde bulunmustu kpss kotu gecti diye. Biraz korkuyorum bu konulardan.
Biz turkiyeye imkanlar cok fazla oldugu icin, zengin olmak icin geldik. Bana surekli neden fransaya donmedigim soruluyor burda da gunluk hayatimda da.
Turkiye ekonomisi kotu ama turkiyede cok fazla firsat var. Turkiye zengin olmak icin cok uygun bir yer. Bulasikci 7 bin, karsilama hostesi 6 bin, garson 6.500 aliyor. Sef garson 10 bin... Isler acikken biz ayda 5bin lira prim aliyoruz. Ayda 3 bin tipbox aliyoruz.
Bakin daha maasa gelmedik :)) ama calisanlar hep rus, moldovali, gurcu, turkmen, özbek, suriyeli. Türkler gelmiyor. Cunku evde kpss calisiyorlar. Zaten okullar cok uzun, biz 9 senede lise mezunu oluyoruz. 3 sene de universite
20 yasinda lisans mezunu... burda 24 yasinda okul bitiyor bi de kosa kosa yuksek lisans.
Hizmet sektoru ayip goruluyor ancak bu ulkede para kazanan tek sektor bu gibi biseyancak turk genci ulkesinin bal kaymak sektorunu yabana atip yabanciya yediriyor :) Evet zor, ama iste stratejiyi iyi kurarsan cok cok guzel erkenden kendini emekli ediyorsun
Prestij, sayginlik tabi ki onemli. Ama bence calismanin amaci para kazanmak
Ne kadar sürede oldu 380 binBüyük şans mesela bi hisse vardı 5 bin 380 bin oldu :) ama bu hep denk gelmez
Benim bakacak vaktim yok walla:/
para biriktirmek için markette çalışaymaya başlamıştım akşamları, yeni geldim işten ..normalde devlet memuruyum Tr’de..o parayı katlıycam borsada:)
Ne kadar sürede oldu 380 bin
Yok arkadas baska denizlere daldi,izliyoruz,su yüzüne cikarsa bogulmadan,biz de dalacagizUzun yatırım düşünüyorsanız altın derim 25 binliraya ancak 1 tana beşibiryerde 3 tane atalirası 1tanede yarım alırsınız ben dolar ve yuroya yatırım yapmam benim sloganım altın altın
Evet, yazın dönüyoruzOlmaması güzel :) yurtdışında mısın
Çok uzun süre de değil 2-3 ay sanırım
DenizYok arkadas baska denizlere daldi,izliyoruz,su yüzüne cikarsa bogulmadan,biz de dalacagiz
Büyük şans mesela bi hisse vardı 5 bin 380 bin oldu :) ama bu hep denk gelmez
Aman Allahım tüm hayatımı degistirecek hayllerime kavuşturacak paraOlmaması güzel :) yurtdışında mısın
Çok uzun süre de değil 2-3 ay sanırım
Esimin isinde beraber calistik yillarca,simdi evde takiliyorum,ogrenci olan cocuklarima nezaret ediyorumDenizsenin kafa da güzelmiş
Sen ne iş yapıyorsun
Evet, yazın dönüyoruz
Yaa benim 5 binim olsaydi maliyetim 9du600 bine yakin alirdim.
Ama akilli portakal naapmis, 500 liralik sepete atmis belki 1000 lira ederse satarim diyelot basina 1000 oldu.
İyi değerlendir Canım bu fırsatı kur malum
Olsun Canım 500 tl olmuş - 55 bin
Ben de oyle,sonsuz gayretlerimle bir arsa almisligim var,ekonomik olarak en buyuk basarim bu oldu,yumurtanin kabugundan cikmis gibiyim su birkac gundur,dunya ne kadar da buyukmusÇok doğru ifade etmişsin durumu morportakal.
@Mihail Zoscenko in de bahsettiği gibi yetiştirilme şeklimiz çok kısıtlayıcı.
sayende gerçekten biçoğumuzun ufku açıldı
plasticwoman dab ben de yapabilirim, neden olmasın gücünü aldık
ben kendimi akıllı sanırdım meğerse heheeeeydündrn önceki aklıma güldüm:)
Aman Allahım tüm hayatımı degistirecek hayllerime kavuşturacak para
Kızlar öyle bir anlatıyorsunuzki sanki sürekli böyle 1/1000 alınıyormuş gibi bir algı oluşuyohiçmi zarar edilmiyor?sanki borsanın bu kadar fazla yükselmesi bu seneye özel gibi,hangi senete el atıldıysa yükselmiş, tabi bazıları çok agresif yükselmiş.Mesela yıllık baktığınızda ne kadar sermayeye ne kadar bir kazanç oluyor?Aylık ne kadar bir kazanç sağlıyorsunuz?bunlardan basedermisiniz?böyle sanki sürekli para basılıyor gibi oldu
2 ay sonra işten çıkıyorum:/ benim kuzular çok küçük..geleceğim güne kadar çalışırdım bana kalsa ama şartlarım daha fazlasına elvermiyor maalesefİyi değerlendir Canım bu fırsatı kur malum
Olsun Canım 500 tl olmuş - 55 bin
Kızlar öyle bir anlatıyorsunuzki sanki sürekli böyle 1/1000 alınıyormuş gibi bir algı oluşuyohiçmi zarar edilmiyor?sanki borsanın bu kadar fazla yükselmesi bu seneye özel gibi,hangi senete el atıldıysa yükselmiş, tabi bazıları çok agresif yükselmiş.Mesela yıllık baktığınızda ne kadar sermayeye ne kadar bir kazanç oluyor?Aylık ne kadar bir kazanç sağlıyorsunuz?bunlardan basedermisiniz?böyle sanki sürekli para basılıyor gibi oldu