Yatırım bizden sorulur! :)

Size neden turkiyeye geldigimizi anlatayim mi 🙂
Ama kizmak yok.

Burda daha once memurlugun cok da iyi bir sey olmadigini yazdigimda linc edilmistim. Bir uye intihar girisiminde bulunmustu kpss kotu gecti diye. Biraz korkuyorum bu konulardan.

Biz turkiyeye imkanlar cok fazla oldugu icin, zengin olmak icin geldik. Bana surekli neden fransaya donmedigim soruluyor burda da gunluk hayatimda da.
Turkiye ekonomisi kotu ama turkiyede cok fazla firsat var. Turkiye zengin olmak icin cok uygun bir yer. Bulasikci 7 bin, karsilama hostesi 6 bin, garson 6.500 aliyor. Sef garson 10 bin... Isler acikken biz ayda 5bin lira prim aliyoruz. Ayda 3 bin tipbox aliyoruz.
Bakin daha maasa gelmedik :)) ama calisanlar hep rus, moldovali, gurcu, turkmen, özbek, suriyeli. Türkler gelmiyor. Cunku evde kpss calisiyorlar. Zaten okullar cok uzun, biz 9 senede lise mezunu oluyoruz. 3 sene de universite 😇😇

20 yasinda lisans mezunu... burda 24 yasinda okul bitiyor bi de kosa kosa yuksek lisans.

Hizmet sektoru ayip goruluyor ancak bu ulkede para kazanan tek sektor bu gibi bisey 😀 ancak turk genci ulkesinin bal kaymak sektorunu yabana atip yabanciya yediriyor :) Evet zor, ama iste stratejiyi iyi kurarsan cok cok guzel erkenden kendini emekli ediyorsun 🙂🙂

Prestij, sayginlik tabi ki onemli. Ama bence calismanin amaci para kazanmak 😀🤪

Benim esim hizmet sektorunde asgari ucret aliyordu ama gelir en az 10bindi
Ztn o donem ne yaptiysak yaptik
Su 1 yilda otelde kismi calisan ihya oldu

Ben aslinda matematik ogretmenligi okuyordum kizlar, fakat sartlarim ve sehir sehir gezmemek istedigim icin ailemle ayni sehirde olmak istedigim icin lise kpss ile atandim
Beni o zamanlar kucumseyen arkadaslarim gecen yil bana yasadigim yeri sordu, atamasi yeni yapildi senelerce kpss ile ugrasti
Benim calismam gerekiyordu cokta guzel gunlerim oldu yalan yok
Bu konu kendime inancimi arttirdi kac aydir dusunuyor ama gevsek davraniyordu.

Benim esim hizmet sektorunde asgari ucret aliyordu ama gelir en az 10bindi
Ztn o donem ne yaptiysak yaptik
Su 1 yilda otelde kismi calisan ihya oldu
hizmet ve otelcilik sektörünü az çok bilirim ama bu ücretler az işletme de var.gerisi asgari ücrete artı az bir tip e talimm

puahhahhahhaha ay borsa ıle ılgılı sıtelerden cıkamıyorum ahahhahah

burayı da hep okuyorum ama valla konu super

ben al satcı degılım ya orta vade uzun vade dusunuyorum hahhahahha ay cumlelere gel yaaaaa kım der kı kac yıllık kadın boyle cumleler kuracak hahhaah

ytd hahahah
Aaaaahhhaaaaaahhhhhaaa Aaaynen boyle guldum ahhahhaaaaa:KK70:
Paralari sayarken de guldur Allahiim:KK70:

hizmet ve otelcilik sektörünü az çok bilirim ama bu ücretler az işletme de var.gerisi asgari ücrete artı az bir tip e talimm

Aslinda tamamen ekibe bagli
Ilk evlendigimizde ekip farkliydi
1000 tl tip ya gelir ya gelmezdi
1kisi ayrdildi o ay ilk 15 gun 4 bine cikti
Meger isleri kovalamiyormus
Cunku gelen musteri bir daha gelmeye talep etmeye basladi
2. Kisi ayrildi zirve yapti oda ameliyatliydi Bilerek yapmiyordu
Daha da oncesinde yabancilara ev satisi daha zorken bambaskaymis
Simdi onlar evlerinde kaliyormus otellere gelen cocuk bakicilari soforleri
Simdi yeni 2 otel acilacak oralara girse cok rahat ederdik ama hayirlisi

BİST30 güzel hisseler var aslında uzun vade. Benim beklentimi karşılamıyor o nedenle :)
2 yılda bana araba aldirirmi😊👍
Kaç para yatıracağına, ne alacağına, alacağın arabadan kastın ne olduğuna bağlı 😂 5 bin yatırıp 500 bin araba alayım dersen mesela olmaz 😂
Yok ya gozum yükseklerde degil en fazla 120 150 binlik bir araba yeterde artar.hayallerimi bile süsler😅

Kızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?

Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..

O vakit 470'den aldığım gram bugün 439.. :KK43:
520 leri gördüğümde daha artar diye bekledim gördüm.
Anlamıyorum diye boşa demiyorum hakikaten anlamıyorum.
Şimdi bugün bir kaç gram altın almalı mı onu düşünüyorum. Elimi attigim dal kurur a dostlar:)

Siz bundan sonrası için ne planlıyorsunuz?
Uzun yatırım düşünüyorsanız altın derim 25 binliraya ancak 1 tana beşibiryerde 3 tane atalirası 1tanede yarım alırsınız ben dolar ve yuroya yatırım yapmam benim sloganım altın altın

Size neden turkiyeye geldigimizi anlatayim mi 🙂
Ama kizmak yok.

Burda daha once memurlugun cok da iyi bir sey olmadigini yazdigimda linc edilmistim. Bir uye intihar girisiminde bulunmustu kpss kotu gecti diye. Biraz korkuyorum bu konulardan.

Biz turkiyeye imkanlar cok fazla oldugu icin, zengin olmak icin geldik. Bana surekli neden fransaya donmedigim soruluyor burda da gunluk hayatimda da.
Turkiye ekonomisi kotu ama turkiyede cok fazla firsat var. Turkiye zengin olmak icin cok uygun bir yer. Bulasikci 7 bin, karsilama hostesi 6 bin, garson 6.500 aliyor. Sef garson 10 bin... Isler acikken biz ayda 5bin lira prim aliyoruz. Ayda 3 bin tipbox aliyoruz.
Bakin daha maasa gelmedik :)) ama calisanlar hep rus, moldovali, gurcu, turkmen, özbek, suriyeli. Türkler gelmiyor. Cunku evde kpss calisiyorlar. Zaten okullar cok uzun, biz 9 senede lise mezunu oluyoruz. 3 sene de universite 😇😇

20 yasinda lisans mezunu... burda 24 yasinda okul bitiyor bi de kosa kosa yuksek lisans.

Hizmet sektoru ayip goruluyor ancak bu ulkede para kazanan tek sektor bu gibi bisey 😀 ancak turk genci ulkesinin bal kaymak sektorunu yabana atip yabanciya yediriyor :) Evet zor, ama iste stratejiyi iyi kurarsan cok cok guzel erkenden kendini emekli ediyorsun 🙂🙂

Prestij, sayginlik tabi ki onemli. Ama bence calismanin amaci para kazanmak 😀🤪
Çok doğru ifade etmişsin durumu morportakal.

Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko in de bahsettiği gibi yetiştirilme şeklimiz çok kısıtlayıcı.

sayende gerçekten biçoğumuzun ufku açıldı:KK200:

plasticwoman plasticwoman dab ben de yapabilirim, neden olmasın gücünü aldık:KK36:

ben kendimi akıllı sanırdım meğerse heheeeey:KK70:dündrn önceki aklıma güldüm:)

Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko in de bahsettiği gibi yetiştirilme şeklimiz çok kısıtlayıcı.

plasticwoman plasticwoman dab ben de yapabilirim, neden olmasın gücünü aldık:KK36:

Tabi ki Canım burada herkes uzman olacak :)

Valla benide cezbetti buralar😅

X