- Konu Sahibi nomunomuchua
- #1.901
Size neden turkiyeye geldigimizi anlatayim mi
Ama kizmak yok.
Burda daha once memurlugun cok da iyi bir sey olmadigini yazdigimda linc edilmistim. Bir uye intihar girisiminde bulunmustu kpss kotu gecti diye. Biraz korkuyorum bu konulardan.
Biz turkiyeye imkanlar cok fazla oldugu icin, zengin olmak icin geldik. Bana surekli neden fransaya donmedigim soruluyor burda da gunluk hayatimda da.
Turkiye ekonomisi kotu ama turkiyede cok fazla firsat var. Turkiye zengin olmak icin cok uygun bir yer. Bulasikci 7 bin, karsilama hostesi 6 bin, garson 6.500 aliyor. Sef garson 10 bin... Isler acikken biz ayda 5bin lira prim aliyoruz. Ayda 3 bin tipbox aliyoruz.
Bakin daha maasa gelmedik :)) ama calisanlar hep rus, moldovali, gurcu, turkmen, özbek, suriyeli. Türkler gelmiyor. Cunku evde kpss calisiyorlar. Zaten okullar cok uzun, biz 9 senede lise mezunu oluyoruz. 3 sene de universite
20 yasinda lisans mezunu... burda 24 yasinda okul bitiyor bi de kosa kosa yuksek lisans.
Hizmet sektoru ayip goruluyor ancak bu ulkede para kazanan tek sektor bu gibi bisey ancak turk genci ulkesinin bal kaymak sektorunu yabana atip yabanciya yediriyor :) Evet zor, ama iste stratejiyi iyi kurarsan cok cok guzel erkenden kendini emekli ediyorsun
Prestij, sayginlik tabi ki onemli. Ama bence calismanin amaci para kazanmak
Benim esim hizmet sektorunde asgari ucret aliyordu ama gelir en az 10bindi
Ztn o donem ne yaptiysak yaptik
Su 1 yilda otelde kismi calisan ihya oldu