Yatırım bizden sorulur! :)

Kaç bine karşılık günde 5-10 bin kazanılıyor
50-100 bin arası ama hisseleri çok iyi bilmeniz gerekiyor düştüğünde tabandan alıp tavan olduğunda hemen satılmalı her tavan katlamalı olarak çıkar tabanda aynı şekilde düşer 👉borsa = Risk 👈 bunu bilmek gerekiyor.

Hiç param olmadığı için yatırımla işim olmuyor da , kuş kadar bilgim de burda çorba oldu.
Altının gramı her yerde aynı değil mi?
Ben maaş hesabımdan 1 gr altın aldığımda ya da kuyumcudan 1 gr altın aldığımda aynı parayı ödemiyor muyum? Döviz bürosu da mı altın satıyor🙄 Niye ücretler farklı oluyor gerçekten anlayamadım.
Not: Evde 1 gr altın var bu ay onu da bozduracağım yatırım benim neyime 😞

Merhaba yorumunuz dikkatimi çekti . Daha önce hiç gümüş ve platin almadığım için bilemedim , nereden alınır ? Ve hangi şeklini alıyorsunuz ? Altında yatırım için genelde çeyrek , yarım , ata , gr , külçe gibi çeşitleri alınıyor . Gümüş ve platinde nasıl oluyor ?
Benim de aslında bu konular hakkında bilgim yoktu ama eşim eldeki parasını güzel ceviriyor
Gümüş veya platin için gündemi iyi takip edip analiz etmek gerek aslında youtube da ekonomistler var sürekli onları da dinleyip hareket ediyoruz
Geçenlerde gümüş e 200 bin bağlayip 40 bin kar etmiştik bir haftada gümüş altından cok daha iyi kazandırıyor aslında ama işte bunu da yakalamak gerek
Altini guvendigimiz kuyumcudan digerlerini bankadan aliyoruz zaten suan piyasada gümüş yok banka üzerinden alabiliyoruz en son öyleydi şuan gümüşten çıktık gerçi
Yanliz cesitleri yok sanirim digerlerinin emin olmamakla birlikte altın gibi degil
Cevremde evini satıp gümüşe bağlayan var mesela

Benim de aslında bu konular hakkında bilgim yoktu ama eşim eldeki parasını güzel ceviriyor
Gümüş veya platin için gündemi iyi takip edip analiz etmek gerek aslında youtube da ekonomistler var sürekli onları da dinleyip hareket ediyoruz
Geçenlerde gümüş e 200 bin bağlayip 40 bin kar etmiştik bir haftada gümüş altından cok daha iyi kazandırıyor aslında ama işte bunu da yakalamak gerek
Altini guvendigimiz kuyumcudan digerlerini bankadan aliyoruz zaten suan piyasada gümüş yok banka üzerinden alabiliyoruz en son öyleydi şuan gümüşten çıktık gerçi
Yanliz cesitleri yok sanirim digerlerinin emin olmamakla birlikte altın gibi degil
Cevremde evini satıp gümüşe bağlayan var mesela

Ziraat te gümüş göremedim mesela.
Hangi bankadan alınıyor?

Yanlis bilgi veriyorsunuz , doviz burolarinda da kambiyo vergisi var , siz vergi odemiyor olabilirsiniz bu o buronun kacak islem yaptigi anlamina geliyor , insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz yok diyerek

Haberdeki detay ;

Buna göre, kambiyo almak isteyenlere, banka, yetkili müessese (döviz büfeleri) ve diğer finansal kuruluşlar tarafından satılan dolar, avro ve benzeri yabancı paralarla yine bankalarda açılan altın mevduat ya da yatırım hesapları için fiziki olmayan altın satış tutarı üzerinden alınan kambiyo işlem vergisinde değişikliğe gidildi.

Yanlis bilgi veriyorsunuz , doviz burolarinda da kambiyo vergisi var , siz vergi odemiyor olabilirsiniz bu o buronun kacak islem yaptigi anlamina geliyor , insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz yok diyerek

Haberdeki detay ;

Buna göre, kambiyo almak isteyenlere, banka, yetkili müessese (döviz büfeleri) ve diğer finansal kuruluşlar tarafından satılan dolar, avro ve benzeri yabancı paralarla yine bankalarda açılan altın mevduat ya da yatırım hesapları için fiziki olmayan altın satış tutarı üzerinden alınan kambiyo işlem vergisinde değişikliğe gidildi.

Uygulamada şu an bulunduğum ilde döviz bürolarında kambio vergisi yok... Kuyumcular da da yok . Yanlış bilgi vermedim her alışverişinde döküm alırım... Tek bir bürodan da işlem yapmıyorum

Bütün mesajları okudum da benim de biraz param var sizce ben de dolar ya da euro düşünüyorum ama bunu bankadan hesap açarak yapmak mı mantıklı dışardan almak mı ona göre bir yol izleyeceğim ben de

Bütün mesajları okudum da benim de biraz param var sizce ben de dolar ya da euro düşünüyorum ama bunu bankadan hesap açarak yapmak mı mantıklı dışardan almak mı ona göre bir yol izleyeceğim ben de
Uygulamada şu an bulunduğum ilde döviz bürolarında kambio vergisi yok... Kuyumcular da da yok . Yanlış bilgi vermedim her alışverişinde döküm alırım... Tek bir bürodan da işlem yapmıyorum
Döviz büroları da kuyumcular da bankalar da almak zorunda devlet kararı bu ve hepsinde de alınıyor

Yani ya bulundugunuz sehire istisnai bir durum ki sanmiyorum kanun tum sehirleri kapsar cunku ya da sizin sehirde doviz büroları bunu uygulamiyor , ozellikle gazete haberini paylastim orada da belirtiyor doviz burolari diye
Bir de normalde banka kuru her zaman daha avantajlidir mesela siz bankada daha yuksek demissiniz bu tamamen sizin gittiginiz doviz burolariyla alakali
20 sene boyunca kurumsal bir sirkette finans direktorlugu yaptim emin olun piyasayi cok iyi biliyorum , mutlaka dogru soyluyorsunuzdur ama bu tamamen size has bir durum ya da bulundugunuz sehre has bir durum

Bankalarda makas aralığı vardır döviz düşünüyorsanız hem bankadan hem de dışardan fiyat alıp uygun olanını seçebilirsiniz. Altın olarak düşünüyorsanız sizin kuyumcudan aldığınız altınlar 22 ayar bankada 24 ayar cinsinden aradaki fazla fark bundan kaynaklanır illa kuyumcudan almak isterseniz sertifikalı 24 ayar altın alabilirsiniz bir de kuyumcudan aldığınız altında işçilik masrafı olduğu için satarken kaybınız olur

Dışarıdan almak daha zararlidir her zaman , sadece denizaslim denizaslim in yasadigi sehirde farkli bir durum var , istanbul vs gibi buyuk sehirlerdeyseniz banka her zaman daha avantajlidir

Dışarıdan almak daha zararlidir her zaman , sadece denizaslim denizaslim in yasadigi sehirde farkli bir durum var , istanbul vs gibi buyuk sehirlerdeyseniz banka her zaman daha avantajlidir

Evet benim şehrim Texas biz özerk bölgeyiz....

O yüzden ben ve arkadaşlarım döviz bürosunun önünde kamp kuruyoruz mesela. Hatta bir önce de 999.99 gram külçe gümüş aldım döviz bürosundan...

Ve son olarak isteyen istediği yerden dilediği fiyata alsın ne alacaksa. Hepimizin ki öneri sadece ama sizin makas aralığı dediğiniz Aralık iki devlet iştiraki banka arasında uçurum gibi bknz ziraat ve vakıf bankaları..

Herkese kolay gelsin

Evet benim şehrim Texas biz özerk bölgeyiz....

O yüzden ben ve arkadaşlarım döviz bürosunun önünde kamp kuruyoruz mesela. Hatta bir önce de 999.99 gram külçe gümüş aldım döviz bürosundan...
Ama valla cok merak ettim hangi sehirde oldugunuzu 🤦🏼‍♀️ bu ay sonu ulkeden cikmadan oncr yuklu meblagda doviz almam gerekiyor 😂 nerdeyseniz atlayip gelicem o derece ozendim

Bankalarda makas aralığı vardır döviz düşünüyorsanız hem bankadan hem de dışardan fiyat alıp uygun olanını seçebilirsiniz. Altın olarak düşünüyorsanız sizin kuyumcudan aldığınız altınlar 22 ayar bankada 24 ayar cinsinden aradaki fazla fark bundan kaynaklanır illa kuyumcudan almak isterseniz sertifikalı 24 ayar altın alabilirsiniz bir de kuyumcudan aldığınız altında işçilik masrafı olduğu için satarken kaybınız olur

Altın hesabım var evet onu biliyorum ama bir miktar tl mi dövize çevirmek istiyorum o zaman banka ya da dışarısı çok fark etmiyorsa banka daha mantıklı en azından inceleyebiliyorsun her an her dk ama yanında çalınma ve kaybolma riski olacak

X