Yatırım bizden sorulur! :)

Sana tavsiyem dolar al. Muhtemelen aralık ayında yükselecek ıyice. Yükselince sat.dusunce al tekrar.su an için en iyi yatırım dolar

şu an mantıklı yatırım altın pandemi sebebiyle doların değeri de düşmeye başlayacakmış uzmanlar altın alın diyor. Çin şuan sürekli altın rezervi satın alıyormuş bunlar alıyorsa bi bildikleri vardır.

Altının Türkiye’deki değeri dünyadaki ons cinsinden değerine göre değişiyor ki ons fiyatı da dolar üzerinden değerlendiriliyor. Şu anda altının onsu 1963$ mesela.
Dediğimiz gibi olur da dolar düşerse altında düşer zaten.

Canım öncelikle merhaba. Ekonomi finans bölümüne bi bakmanı öneririm çok güzel yatırım birikim fikirleri var orada.
Bana sorarsan paranı sadece tek bişeye yatırma. Ben olsam 2 ye böler yarısıyla altın yarısıyla euro alırdım. Bendim altın hesabım Akbank’ta. Açıkcası hangi banka karlı bilmiyorum ama eşim Türkiye finans falan daha iyi demişti sanki.

Ben de yatırımdan anlamıyorum hiç. Bundan dört yıl önce biraz param vardı. Yatırım olsun diye tarla aldım şimdi o kadar pişmanım ki altın almadım diye paramı kaybetmiş gibi hissediyorum ölü yatırım yaptım resmen. Şimdi her ay elimde kalanla altın alıyorum. Çeyrek filan böyle böyle birikiyor. Çocuğum olursa onun geleceği için inşallah

şöyle söyleyeyim herkes ev alırken ben 1+1 evimi sattım altın aldım 397 den aldığım gram altın şu an 460-470 lira seviyelerinde değişiyor. Şu anda bile 2 yıllık kira getirisi çıktı. Şu var ben uzun vadeli düşünüyorum. Hastalık olmadığı sürece o paraya dokunmayı düşünmüyoruz. Ne olur ne olmaz diye kenarda bence 15-20 bin tlniz olsun.
Ayrıca geçen ay kuyumcuyla bankayı karşılaştırdım banka 465 iken kuyumcu 471 dedi ve kuyumcu vergiyi alıyor ki almak zorunda. Çünkü devlete verilen vergi bu. Alacağınız zaman hesaplamanızı öneririm. 100 gram için arada yanlış hatırlamıyorsan 500 tllik bir fark çıkmıştı.

Nerden Alinca 470 acaba? Döviz bürosu yada kuyumcularda 483 lira. Ama ne kadar diye sorgulatinca internette 470 diyor . Bankalardan mi alınca 470 acaba?

hayır bankalar daha yüksek verir. ben en son gördüğüm değeri söyledim. internetten bakmıştım.
siz daha doğru biliyormuşsunuz. düzelttiniz teşekkürler.

Merhaba yorumunuz dikkatimi çekti . Daha önce hiç gümüş ve platin almadığım için bilemedim , nereden alınır ? Ve hangi şeklini alıyorsunuz ? Altında yatırım için genelde çeyrek , yarım , ata , gr , külçe gibi çeşitleri alınıyor . Gümüş ve platinde nasıl oluyor ?

Bankada kambio vergisi var , kuyumcudan almayın diyorsunuz . Peki altın nereden alınacak ? ( bilmeyip merak ettiğimden soruyorum , ikisi dışında nerede satılıyor ? )

Arabanız hayırlı olsun
Takip edebileceğim siteleri bana özelden atar mısınız

30 civarı param var, bir kısmı dolarda, bir kısmı altında bir kısmı da tl'de. tl'de olan kısım gerçekten nakit lazım olması halinde kolayca cebime koyabileceğim bir miktar öyle söyleyeyim. anneme sadece altın aldırdım geçen seneden beri, dolar falan da değil, son alım (477'den 10 gram mı ne almıştık) hariç kardayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…