- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.424
- Konu Sahibi nomunomuchua
O da güzel.Bende kafa var zeka var Para yok
Rabbim verir insallah onu da..
Ee zekanla buraları yeşillendirsen :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O da güzel.Bende kafa var zeka var Para yok
Parayı çöpe atan bir eşim var malesef 150 Bin TL çöp şuan da.. Ama sorsanız kendisi zeka küpüO da güzel.
Rabbim verir insallah onu da..
Ee zekanla buraları yeşillendirsen :)
Parayı çöpe atan bir eşim var malesef 150 Bin TL çöp şuan da.. Ama sorsanız kendisi zeka küpü
Emeklerim balon misali uçup uçup gidiyor. Korona yüzünden ayrı bir iş de bulamıyorum
Eş deme çöp deme..
Eşi boşver.
Kendi zekamla ya çıkcam ya batcam.
Akilli herif bende de yok maalesef..
Yorum yapan diğer kişilerin aksine ben bankadan almanızı tavsiye ediyorum. Vergisi dahil aldığınızda bile döviz bürosundan çok daha uyguna geliyor.
Örneğin 100$ almak istediğinizde banka kuru 7,5130 iken 751,30₺ artı 7,5₺ vergi (ki çok az bir tutar eğer niyetiniz gerçekten uzun vadeli yatırım ise) toplamda 758,80₺ ödersiniz.
Aynı 100$’ı döviz bürosunda kuru 7,70₺’den vergisi vermediğinizi düşünerek 770₺’den almış olursunuz. Zararınız 11,20₺ olur.
Bankadan alın. Saklaması da daha kolay.
Alım fiyatı bankada daha yüksek, satım fiyatı daha düşük oluyor . Alım ve satım arasındaki fark yine bankada daha az oluyor.Banka kuru dovuz burosunun kurundan daha mi dusuk oluyor?
Ne bu kambio vergisi acabaŞöyle ki 3150 TL'lik ata altın alırken aynı gram gram altın için banka 32 TL kambio vergisi alıyor maalesef .
1/1000Ne bu kambio vergisi acaba
Kızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?
Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..
Has altın nasıl,nerden aliyorsunuz,bankadan mıAltına yatırım ıyidir. Ben de 25bin kadar altın yaptım tabiki aydan aya 24 ayar has altın alarak. Daha kar getiriyor çünkü. 25bin maliyeti olan altın 3 5 ayda 5bin kadar kar getirdi. 30 bin oldu birikimim.Sürekli artışta uzun vadede büyük kardır.
sepet ne demekbankada döviz veya altın hesabına geçirirseniz paranızı, kanun gereği %1 civarında vergi kesiliyor.
eğer çok büyük miktar değilse paranızı tamamen çekip dışarıda döviz/altın yapıp bankaya öyle götürün.
o kadar altını evde saklamak istemezseniz kasa tutarsını bankadan. gerçi kasa ücreti de aşağı yukarı vergi kadar tutabilir. sorup öğrenirsiniz hangisi daha az tutar diye.
bir de mutlaka paranızı sepet yapın. tek yere yatırım risklidir.
Ben son 15 gündür Amerikanı takipteydim:)Zamanı gelince satmak gerekiyor borsada onu anlayabiliyorum grafiklerden .Alanim hiç degil açıkçası sadece gözlem.yapiyorum şu an :)
Karışık döviz cinsini alıyorsun sadece altın ya da dolar değil hepsinden bir miktarsepet ne demek
Bir amerikan atasözü der ki; yumurtalarınızın hepsini bir tek sepete koymayın, ola ki sepetin altı çıkarsa bütün yumurtalarınız kırılır.sepet ne demek
teşekkür ederimKarışık döviz cinsini alıyorsun sadece altın ya da dolar değil hepsinden bir miktar
teşekkür ederimBir amerikan atasözü der ki; yumurtalarınızın hepsini bir tek sepete koymayın, ola ki sepetin altı çıkarsa bütün yumurtalarınız kırılır.
Ekonomide de aynısı geçerli. Yatırımı tek bir kanala yapmayın ki orada kaybederseniz bütün paranızı kaybetmeyin.
Her yatırım konusunun altında sizin bu aciklamalarinizi okuyorum. Ne kadar sekersiniz sürekli izah ediyorsunuz insanlarda faydalanabilsin diyeBenim düzenli bir gelirim yok. Ama şu an burdaki maaşlı hanımlarım çoğundan fazla param olduğuna eminim.
Öncelikle benim 15 bin liram vardı 3 sene önce. O Dönem is bankasi ile çalıştığım için pek araştırma yapmadan gidip iş bankasından 15 bin liralik altın aldım. Tam 100 gram.
Ve o parayı orda unuttum. Asla dokunmadım. Düştü mü yükseldi mi bakmadım. Çünkü uzun vadeli altın kesinlikle kazandırır. Bakmaya gerek yok.
3 sene içinde kendini 3 e katladı.
Para bankada ve güvende. Içim rahat. Şu ana kadar vergi filan ödemedim. Vergi çıkarsa öderiz napalım.
Para biriktiririm. Cebimde daima param vardır. Eşim sıkışırsa yardım ederim.
Kumbaram vardır. Orda da küçük paralari biriktiririm .
Biriktirdiğim paranın yeri de belli aslinda. arabanin kaskosu sigortasi bi de yazın tatil parasi olarak kullanırım. Yani her ağustosta param bitmiş olur. Yeniden başlarım.
Bu senede agustosta bitirdik tatili. Ağustostan beri şu ana kadar 1 buçuk ayda bin lira biriktirmişim. Kendi kazancim olmasa tabi bunu da yapamazdım.
Altın kesin kazançtır.
Benim 3 sene once bugün 15 bin liram vardi. Bugün yaklaşık 50 bin liram var.
Babam emekli ikramiyesiyle o zamanın parasi ile sanırım 20 bin liraya altın almıştı.
O para ile ablama düğün yaptı. Bana düğün yaptı. Evini yaptırdı. Halen daha 100 bin liralik altını var.
Altın alın derim ben. Pişman olmazsiniz. Ama en az 5 sene boyunca aldığınız altını unutun. Sıkıstım 2 gram bozdurayim derseniz olmaz o iş
Has altın demek sadece altın içine bakır veya gümüş gibi maddeler katılmamış hali ve degerinin düşmemiş hali demektir. Külçe altın olarak sarılanlar var ya onlar. 22 ayar 14 ve 18 ayara ltınlar 24 ayara göre düşüktür içinde işçilikte vardır. Bu sebeple satarken degeri düşük olarak satılır. Kuyumcular da var.Has altın nasıl,nerden aliyorsunuz,bankadan mı
Bunun için araştırmaya vakti olması lazım insanın maalesef iş çocuk sınavlar böyle araştırma içine girmeme izin vermiyor. O borsa işini eşim takip ediyor çünkü çok boş vakti var karantina da oldugu için. Ama ben garanticiyimdir. Eşim bir kazanıyor bir kaybediyor. Borsaya güven olmaz evimin rıskını ihtimaller üzerine kuramam.Yalnız şu var borsada bir hisseden bir günde 5-10 bin kazanıyorsunuz bende önceden altına yatırım yapıyordum sizin gibi her ay düzenli alıyordum sonra borsa işine girince ne kadar boş zaman geçirdiğimi farkettim