Yatırım bizden sorulur! :)

Banka kuru dovuz burosunun kurundan daha mi dusuk oluyor?

Banka kuru dovuz burosunun kurundan daha mi dusuk oluyor?
Alım fiyatı bankada daha yüksek, satım fiyatı daha düşük oluyor . Alım ve satım arasındaki fark yine bankada daha az oluyor.

Örnek
Banka sizden doları 7,48’den alıp 7,52’ye satıyorsa bu rakamlar döviz bürosunda alım için 7,39 ve satım için 7,70 olabiliyor. Tanıdık döviz bürosu varsa veya sürekli iş yaptığınız yerlerse bir miktar indirim yapabilirler.

Ha bu arada bankanın şubesine gidip döviz almak yerine mobil bankacılığından almak daha iyi, çünkü kurlar mobilde daha iyi oluyor (bizim lehimize).

Merhaba uzun vadeli yatırım istiyorsanız altını seçebilirsiniz altın gördüğü yeri unutmaz illaki o seviyeye gelir. Ama yok her ay sabit getirim olsun derseniz vadeliyi tercih edeceksiniz ki yeni yeni yükselişe geçti oranlar. Vergi konusuna gelince vadeli mevduattan da vergi alınıyor. Dövizciden aldığınız altını da zaten vergisini üzerine koyarak hesaplıyorlar tanıdık bir dövizciniz yoksa yine vergi vermiş oluyorsunuz ayrıca bu defada altını fiziki olarak saklama sıkıntısı başlayacak.Ona da çözüm kiralık kasadır yalnız vergi vermek istemeyip kiralık kasa ücreti ödemekte bana saçma geliyor. Bankadan istediğiniz zaman al-sat yaparken kiralık kasa zaman kaybı olacaktır

sepet ne demek

Oğluma altın hesabı açtım ben öyle yapıyordum ama yükseldiğinden beri almadım vadeli hesaba atıyorum altın düşünce alacağım yine düşerse tabi. En mantıklısı altın bence. 2018 de 280 liraydı çeyrek iki senede farka bak

Bir amerikan atasözü der ki; yumurtalarınızın hepsini bir tek sepete koymayın, ola ki sepetin altı çıkarsa bütün yumurtalarınız kırılır.

Ekonomide de aynısı geçerli. Yatırımı tek bir kanala yapmayın ki orada kaybederseniz bütün paranızı kaybetmeyin.

Her yatırım konusunun altında sizin bu aciklamalarinizi okuyorum. Ne kadar sekersiniz sürekli izah ediyorsunuz insanlarda faydalanabilsin diye

Has altın nasıl,nerden aliyorsunuz,bankadan mı
Has altın demek sadece altın içine bakır veya gümüş gibi maddeler katılmamış hali ve degerinin düşmemiş hali demektir. Külçe altın olarak sarılanlar var ya onlar. 22 ayar 14 ve 18 ayara ltınlar 24 ayara göre düşüktür içinde işçilikte vardır. Bu sebeple satarken degeri düşük olarak satılır. Kuyumcular da var.

Bunun için araştırmaya vakti olması lazım insanın maalesef iş çocuk sınavlar böyle araştırma içine girmeme izin vermiyor. O borsa işini eşim takip ediyor çünkü çok boş vakti var karantina da oldugu için. Ama ben garanticiyimdir. Eşim bir kazanıyor bir kaybediyor. Borsaya güven olmaz evimin rıskını ihtimaller üzerine kuramam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…