Yatırım bizden sorulur! :)

Rüçhan hakkına da bakın bedelli, bedelsiz sıkça duyarsınız :)
Rüçhan hakkını az anladım da bedelli sermaye olayını hiç anlamadım:/
Hosuma gittigi icin sizinle paylasmak istedim

Eki Görüntüle 2764876
1)insallah
2) tamamdır
3) o bende var :)
4) mantıklı
5) o biraz şüpheli
Bu kadarını yapabilen çıkarsa burdan, sonradan zengin olursa bu şekilde bize de yazsın lütfen
Biz istesek te bu kadarını yapamayız, çoluk çocuk var
Aşırı pintilik bu.
Ben yapamam ama normal tasarrufu da bilmek lazım.

Misal online alışverişte ucuzu bulup alıyorum ama günlük market alışverişlerinde hic indirim takip etmiyorum girdim hepsini alayım en yakın market bu kafası var..

Misal online alışverişte ucuzu bulup alıyorum ama günlük market alışverişlerinde hic indirim takip etmiyorum girdim hepsini alayım en yakın market bu kafası var..
Ben de öyle yaparım genelde nomu ve açıkçası mantıklı olanın bu olduğunu düşünüyorum. Hadi her ay binlerce liralık masrafın olsa 5 ayrı market gez tamam da çekirdek ailede ettiğin kar harcadığın zamandan daha ucuzdur bence ama gıda da dahil online almak kalp ben, sadece meyve sebze vs çabuk bozulan gıdaları marketten alırım

Benim annem çok güzel market indirimi takip eder canım. O yüzden bana pek kızar.

Ben de çalışırken yorgunlukla uzağa yürümek yerine indirimsiz alıyorum napiyim diyorum.

Ama koronanin baslarinda hizli inis yasamislardir degil mi,altina hucum edip uzaya firlattiklarina gore
Sonra sonra hisseye mi dustular,madem dolustular altin niye dusmedi
Altin dusmeyince alamayan alicilar mi kagitlara tavan yaptirdi
Ben biraz daha uyusam sanki

hiç bir şey yapamıyorsanız her ay altın alıp kabara atın
Altın uzun vadede kar getirisi yüksek bir yatırım aracı
Ya da paranızı dövize çevirip o şekilde kıyıya koyun.

bu konuyu yeni görüyorum.
3 yıldır falan aktif iş hayatındayım, biraz birikimim var. nasıl değerlendiririm bilmiyorum ama pandemi sayesinde dışarı falan da çıkılmayınca gerçekten masraflarım azaldı, bu da cebime kalan para açısından olumlu oldu açıkçası. uzun zaman önce almış olduğum 1000 dolar civarı var. hiç bozmadım, düştü çıktı muhabbetleri yapmadım. geçen seneden beri sanırım altına da yatırım yapıyorum. yani dolar, altın, tl ortaya karışık var. altın biraz moral bozuyor ama 500 küsürü gördüğünde de bozmadım hiç, burası türkiye dedim. düşmez kalkmaz bir allah onun haricinde her şey düşebilir, çıkabilir dedim yani uzun vadeli olduğu için günlük değişimlere çok takılmıyorum.

annemin birikiminin çok büyük bir kısmı altında. o da 1 sene içinde falan kendi dükkanını açmak istiyor o amaçla tutuyoruz. tl'de dursa enflasyona yenik düşecekti, gofretin bile fiyatı sürekli artıyor zira. düşüşlere rağmen o da uzun vadeli olduğu için kafayı takmıyoruz. planımız mevcut, ne zaman adım atmaya karar verirsek yükseliş düşüş konularına o zaman bakıp ona göre hamle yaparız herhalde. biraz bize bağlı ekstrem bir para ihtiyacı doğmadığı sürece. hadi annemin amacı belli de benim nereye kullanacağım belli değil ve annem dahil kimsenin haberi yok mesela benimkinden. sadece ben biliyorum. duruyor öylesine, hayat bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…