Yatırım bizden sorulur! :)

Ben de merak ettim ama bayram gectikten sonra kınayı neremize yakacaksak:KK70:
Korona oncesi.alacaktikkii,para sayma makinasi alirdik coktaan:))
Yaaa ben de geç mi kaldık acaba diyorum borsa için:/ geçenlerde bir borsacı paylaşmış “on yıl sonra 2020’de ne kazanmıştık diye bugünleri çok anacağız” diye..

Bu borsada nasil kar oluyor?bende bu islere cok uzagim.Ama cok merak ettim.Aldiniz hisseyi yukselince satiyormusunuz, kme satiyorsunuz.Ee sonra ne oluyor?Kafamda deli sorular o_O

Satıyorsun alıcı ve satıcı buluşuyor :) yani alıcı oluyor merak etme :) bende ilk başta böyle düşünüyordum ya kimse almazsa ne olacak diye :) hisse 1 tl diyelim 1.2-1.5-2 tl oluyor çıkıyor kâr oluyor. Bi hisse günlük maksimum %10 yükselir.

Sonra ne olduğunu boşver sen sattın kâr aldın sonrasını napacaksın 😂

Yaaa ben de geç mi kaldık acaba diyorum borsa için:/ geçenlerde bir borsacı paylaşmış “on yıl sonra 2020’de ne kazanmıştık diye bugünleri çok anacağız” diye..

Normal bende diyorum onu corona dönemi çok ciddi paralar kazanıldı onu diyordur o. 50.000 tl 1.000.000 tl olan tanıyorum :) benim aldığım hisse 2 ay da 13 tl - 1000 tl çıktı düşün 😂 meşhur bi hisse 2 tl den 50 tl gördü ne zenginler katıldı aramıza :) krizler fırsat doğurur

Normal bende diyorum onu corona dönemi çok ciddi paralar kazanıldı onu diyordur o. 50.000 tl 1.000.000 tl olan tanıyorum :) benim aldığım hisse 2 ay da 13 tl - 1000 tl çıktı düşün 😂 meşhur bi hisse 2 tl den 50 tl gördü ne zenginler katıldı aramıza :) krizler fırsat doğurur
Ahh 😩 ahh..geçti Bor’un pazarı mı yani:/

Arkadaslar,ornegin kuveytturk ya da denizbanka gittim,hesap actim,cuzi bir miktar para yatirdim.
1-benim takibim disinda telefonuma mesaj vs geliyor mu?
(cunki deneme amacli sadece kendim bilmek istiyorum,telefonumu cocuklar da kullaniyor)
2-Hic tecrubem olmadigi icin soruyorum,ornegin hesapta 500 var da ben 200 tllik gumus alacagim,onu nasil belirtiyorum ve bu kadar cuzi meblag icin hesap isletim bedeli alinirsa astari yuzunden pahali gelmez mi?
Hic banka isim olmadi bugune kadar,ayiptir soylemesi:))
Esime de danismayayim,karpuz kabugu misali:)

1..bana hiç mesaj falan gelmedi (ayarlar ile ilgilidir belki)
2. Gram.olarak mi almak istiyorsun tl mi diye soruyor sen de tl dersin 200 tl lik gümüş dersin
Vergi oranları da değişti bi ara çok kötüydü 100 de 1 di sanırım.simdi 1000 de bir

Yanı şöyle diyeyim

4 5 gram altın almıştım 20 kusur tl kesinti vardı

Gecen 4 5 gram altın aldım 5 6 tl kesinti oldu

O yüzden sıkıntı olmaz

X