Yatırım bizden sorulur! :)

Ben sadece altın-güöüş-platin-döviz biriktiriyorum. Belli bir tutara ulaşınca arsa veya ev alma niyetindeyim kısmet bakalım :)) biraz zor bir yöntem tabi
Benim sadece bu yazdıklarından altın var biraz evlenmeden önce koymuştum kenara babamda duruyor nekadar bilmiyorum ozman somut almsitim
Altın düşmeden önce babam 20 30 milyar eder diyordi şimdi ne halde bilmiyorum bilezik olarak duruyor
Ama altın cortladi umarım tekrar yukselir
İşte faiz olayini sevmiyorum oyuzden borsa vs gitmiyorum
Tek yatırım da bunlar kalıyor sanırım

Gümüşü hangi bankalar veriyor mesela
Ben herisi internet bankaciligindan yapıyorum isbankasi ve ziraat hesabim var

Deniz ve kuveyt demisti sanirim arkadaslar. Ben henuz hic almadim da burda konusulunca aklima yatti. Ilk firsatta hesap acip 3 5 gunde 1 bile olsa alirim, ogluma biriksin. Cunku 3 gunde bir 6 lira yatirmak kimseye dokunmaz, hissetmeden biriken en guzeli.
BES de bu yuzden cok cok karli degil ama mantikli geliyor bana.

Bizi devlet zorunlu bese üye yapti ben ciktim enson yine yapmis
Okadar ayar oldumki zorla besli yaptılar vaktim olunca yine cikicam

Altın gümüş de evet yatırım ama düzenli gelir getiren bir yatırım değil esasen, sadece durduğu yerde değerleniyor. O yüzden uzun vadede (çok uzun ) o birikimi bozup gelir getiren konut dükkan vs yatırmak gerek.

Ben de borsada her şirketin bilançolarını didik didik ediyorum, faiz tahvil bono vs geliri olmayan şirket sayısı sıfır bu tür şeylere güya en dikkat eden firma bim onda bile var. Günümüzde büyük işletmelerin faize bulaşmaması imkansız gibi bişey tabi.

Aynen kesinlikle doğru
Altınla vs de uzun vadede yatırım
Birde hadi her ay gram koydum diyelim kaç yılda ne biirkcek de ne olacak diyorum
Aslında yeni bebeğim oldu belki olmasa hiç biriktrme düşüncem olmayabilirdi biraz çocuk kamciladi beni

Aynen ortası lazim benim harcamaları azaltmam lazım kendimi aşırı savurgan görüyorum

Bence ekonomi finans bölümündeki konulara takilin. Bugun ne aldin kac tl harcadin konusu var ben orasi sayesinde biriktirmeye basladim.
Cok guzel bi birikim olustu.

Bizi devlet zorunlu bese üye yapti ben ciktim enson yine yapmis
Okadar ayar oldumki zorla besli yaptılar vaktim olunca yine cikicam

Aa neden peki? Benim 8800 lira birikmis farketmeden. Dun yesa arkadasimiz destek oldu fonlarim da en az getirenlermis yani. Gecen ay 19 tl kesmis. Bana mantikli geldi. Daha aktif kullansam bu parayla farkli seyler olurdu eminim ama ayda 19 liranin pesine de kimse dusup degerlendireyim demez

Bilmem zorunlu yapıyor

Harcamaları kismam lazim aynen bazen düşünüyorum ben dışardan yemek çok yiyorum eve aşırı sipariş veriyorum beni bitiren yemeksepeti oldu mahvetti
Orayi bitirsem enazindan bayağı param olabilir

Harcamaları kismam lazim aynen bazen düşünüyorum ben dışardan yemek çok yiyorum eve aşırı sipariş veriyorum beni bitiren yemeksepeti oldu mahvetti
Orayi bitirsem enazindan bayağı param olabilir

kendıne kural koy mesela ayda 4 hakkım var ayda 2 hakkım var gıbı

bes ben olsam ıptal etmem (zamanında farklı farklı seylerden bırıkım yaptık bı sey alırken araba falan bozdurduk ama bes e dokunmadık Allah saglık versın oglum 25 yasında olunca falan bıtecek o zamana kadar da bozdurmayı dusunmuyorum

ama fonlara dıkkat bankacılar en en dusuk rısklı ve getırısı en az olanı secıyorlar

ben onu degıstırdıgım an bırıkım bayaa arttı

Ayda iki dört olsa varya on numara olur ben haftada besgun nerdeyse

Niyet olduktan sonra her gelir seviyesinde birikim yapılacağını düşünüyorum. Sonuçta bir gr gümüş 6 lira, asgari ücretli biri de 6 tl ayırır. Bir de naçizane değerli maden birikimine tl karşılığı olarak değil kendi varlıklarıyla bakın, 10 gr altınım var 1 kg gümüşüm var gibi. 2 dönüm tarla ile 10 gr altın aynı şey nicelik bakımından, 10 yıl sonra da miktarları değişmez ama değerleri artar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…