Yatırım bizden sorulur! :)

Yaza doğru düğünler başlamaya yakın tamamen kendi görüşüm ydt
Düğünlerin etkisi olmaz altın fiyatına (çok önemsiz bir miktar çünkü), yurtdışında ons ve doların ülkemizdeki gidişatı etkiler altın trdeki fiyatını. Şimdi dolar baskılanıyor faiz artırımlarıyla ama düşük kalmasını gerektirecek bir gelişme yok maalesef yurtdışında ons da yükselir bence bir sene içinde, tüm dünyada enflasyon olacak çünkü. Yani trde dolar da ons altın da (dolayısıyla gram altın fiyatı da) artar bu sene bence (kendi fikrim tabi, yanılabilirim de). Keşke artmasa da daha fazla alabilsek ama gidişat bu maalesef.

Peki yıllardır yine bu altın düğüne yakın artıyor tesadüf mü ya hahah

Borsa haram değildir hangi sirkete yatırdığınıza bağlı. Isterseniz biraz arastirin zaten sirketleri de siz seçiyorsunuz

Osmanlı yatırım bankadan daha mi güvenilir geliyor?
Bana da tam tersi.

Dükkandan ne güzel kar etmişsiniz maşallah.
Kafayı vaktinde calistirsaydik.
Osmanlı yatırımı güvenilir buldugum icin degil, borsada kesintisi az oldugu icin kullanıyorum.
Ayrıca devlette güvence vermekte 50binkadarına. Yoksa burganbankta, da mesela ne alaka denir ama faiz oranı em yüksek.

*Ben katılım bankalarını güvenli bulmuyorum derken, ilerde ne olacagı
belli degil diye, malum neler yasandı:)

Borsa haram değildir hangi sirkete yatırdığınıza bağlı. Isterseniz biraz arastirin zaten sirketleri de siz seçiyorsunuz
Atlamış gibi olacağım kusura bakmayın :) evet borsa haram değil, kumar oynama der gibi borsa oynamak diyorlar halbuki borsa bir yatırım aracı. ya hep derim bunlar kişisel konular herkes istediği yöntemi benimser dine vs çekilmesin birbirimizden öğrenelim diye yazıyorum. şahsen benim takıldığım kısım borsada işlem gören firmaların elde ettiği gelirler; hepsinin bilaçosunda devlet tahvilleri, krediler, faiz gelirleri vs var. zaten bunları sorun etmesem borsayı takiple uğraşmam ki, gider bugün 2-3 tane yatırımlık ev için kredi çekerim. takip edeceksem kendi mülklerimi takip ederim eğer bunların bulunmadığı bir hisse biliyorsanız bana da söyleyin hemen sepetime eklerim :))
edit: katılım endeksi de, katılım bankası da, kar payı da benim için eşittir faiz

Chelzy kuveyttürkte gümüş hesabım var.
Zamanında havale eft kart ücreti almıyor diye açtırmıştım. Eve kar gelip teslim etmişlerdi. Şubeye bile gitmemiştim.
Altın heaabım da orda. Tavsiye ederim kuveyttürkü
Ayda üç defa farklı bankamatikten para çekme ve yatırma ücretsiz. Seninbankan hizmeti olan kartı ama. Onlineda başvuru yapıp açtırdığın yani

Yatırdım ama böldüm bayaa

2 istediğim şirketten alamadım
5 farklı şirketten aldim

Merhaba nomunomuchua
Bayadır yazacağım fırsat bulamadım
Bende yeni öğrenen biri olarak bi kaç tavsiye vermek istedim
Elindeki miktar kısa vadede ihtiyacın olacak bir para değil ise şuna altın için alım fırsatı
Bir kısmına 24 ayar gram altın alabilirsin(Min 1 yıl yok sayabileceğin bir miktar )
Borsa için ise
Youtube yeni başlayanlar için borsa videolarını izle
Akıllı yatırımcı
Zengin baba yoksul baba
Bir borsa spekülatörünün anıları kitaplarını oku
Alma imkanın yok ise sesli olarak platformlarda var
Finfree app indir
Bu bir borsa uygulaması
Orada işlem yapmaya başla
İşlem yaptığın para gerçek değil ancak şirketler hisse değerleri vs gerçeği ile birebir
Orada biraz öğren
Sonra bir hesap aç
Başlangıç için kısa ve orta vadeye girmeni önermem
Uzun vade 2 yada 3 hisse seç
Ufak ufak alık yap
Düştüklerinde panikleme alım fırsatı olarak gör ve lot sayını artır
Şirketleri düzenli takip et
Bu kısımda ilerledikten sonra portföyünü genişlet
Mesela 8 farklı hisse
3 uzun vade
3 orta vade
2 kısa vade ( al sat yapacağın hisseler) şeklinde
Borsa sabır işi
Başlangıç olarak 1000 lira gibi bir miktar ile başla öğrendikçe kendin artıracaksın zaten
Bir miktar dolar yada İsviçre frangı alabilirsin
Tüm birikimini tek yatırım aracında değerlendirme mutlaka çeşitlendir
Dolar/hisse/altın/gümüş gibi
Kolaylıklar diliyorum
Bereketli olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…