Yatırım bizden sorulur! :)

Valla al bendende o kadar..
Neye elimi atsam kuruyor... borsadayım yıllardır karından emin olduğum hisseyi satıp bilmediğim hisseye girdim ...binlerce zararım var ...eşim yazık üç kuruş maaşa çalışıyor ben elimdekini batırıyorum...dolar vardı bozdum 7 olmadan firladı 8 lere o öyle gitti...altın vardı fırlayınca bozmadım saf gibi geri düştü...tuttum elimdekini borsaya gömdüm şimdi bekliyorum ki çıksın...hayır ilk aldığım hisseyi biliyordum çıkacağını ama sattım işte satmasam 15 bin karım olacaktı ama şimdi zararım var...mecbur yükselmesini bekleyeceğim
Siz altın için endişelenmeyin illaki çıkar panik yapıp zararına satmayın mecburiyetiniz yoksa

Kaç maliyetle kaçta bekliyorsunuz?

Bazen kol kesmek de karlidir. Zarara ragmen cikip garantili bir kagids girilebilir bence sizin durumunuzda. Cunku beklediginiz hisse ne kadar bekletecek belli degil, bu esnada kacan firsatlar da zararinizi telafi etmenin bir yoludur.

Buraya bilgi ver. Isteyen faydalansın canım:)

Beklemekten başka çare yok.
Bakalım.

Sattığınız hissenin kâr yapacağını nereden biliyordunuz peki?
Bunlar borsanın cilvesi maalesef..
Ama işte küçük küçük girip kontrollü olmak lazım heralde.

Borsa terzisi ınstada kitap önerileri yapmış.

Anlatımı sıkıcı olmayan bir şey olsa ben de okurdum.
Ama netten bile araştırırken genelde çok yorucu anlatımlar var.
Sade bir dille, hiç bilmeyen birinin anlayacağı örneklerle anlatsalar ne güzel olurdu.

Günaydın herkese..
Bereketli, bol kârlı, öğrenmeli bir gün olsun :)

Olumlu veya olumsuz seklinde yazarim buraya. Olursa düsünenlerle özelden konusuruz 🥰 simdi cikar akillinin biri reklam diye sikayet eder 😅 iyisi mi isteyen bana sorsun ben kimseye bisey demiym 🤪

Tav kesinlikle düşmez düşsede çıkar 13 ten aldım 15 ten sattım şimdi 23 civarı...havayolu hisseleri thy hariç hepsi garantidir bunu bile bile ordan çıkıp. Crfsa aldım 100 de 70zarardayım oda çıkar birgün ama uzun süreçte belliki 5 aydır bekliyorum

Takip ettim bir süre birgün düşse 3 gün tavandı ona aldandım...yüklü girdim ertesi gün
Bedelsiz olarak bölündü 178 maliyete yükseldi... şimdi 70 lira zarar büyük
Siz siz onun asla bölünecek hisseye girmeyin
Helede alt pazar hissesine asla...brüt takas sıkıntı

Aslinda tavhl yi gelmis gecmis en dusuk noktadan toplamissiniz ama nefes aldirmadan satmissiniz. Vardir bir hayir. Bu sene ben de tavhl ve docodan kar ettim bir miktar. O arada tavan serisi yapacak kagit yakaladim 20liradan bozdum tavhl portföyümü. Maliyetim 14.90di.

Hataniz yükselmis kagidi almak olmus.
Borsanin altin kurali, yukselmis kagit alinmaz. Yukselmeye yeni baslayan, veya henuz baslamamis ama umut vadeden kagit toplamak lazim.

Şey gibi, şehrin en gözde semtinden 3 milyona 1 ev alin. Seneye sizin ev 200 bin deger artirsin. Ben de ücrada, yeni gelisen bi semtten 250 bine 12 adet alayim ayni parayla. Benim evlerin tanesi 100 bin deger artirsin. Total karlar arasinda 1 milyon lira fark var. Yükselmis deger zor ilerler, dusuk deger ise yukselmeye daha yakindir.

nomunomuchua nomunomuchua yesa yesa Bunu unutmadan hamle yapiyoruz hanimlar 🥰😍

Kaç maliyetle kaçta bekliyorsunuz?

Bazen kol kesmek de karlidir. Zarara ragmen cikip garantili bir kagids girilebilir bence sizin durumunuzda. Cunku beklediginiz hisse ne kadar bekletecek belli degil, bu esnada kacan firsatlar da zararinizi telafi etmenin bir yoludur.

Olumlu veya olumsuz seklinde yazarim buraya. Olursa düsünenlerle özelden konusuruz 🥰 simdi cikar akillinin biri reklam diye sikayet eder 😅 iyisi mi isteyen bana sorsun ben kimseye bisey demiym 🤪

Aslinda tavhl yi gelmis gecmis en dusuk noktadan toplamissiniz ama nefes aldirmadan satmissiniz. Vardir bir hayir. Bu sene ben de tavhl ve docodan kar ettim bir miktar. O arada tavan serisi yapacak kagit yakaladim 20liradan bozdum tavhl portföyümü. Maliyetim 14.90di.

Hataniz yükselmis kagidi almak olmus.
Borsanin altin kurali, yukselmis kagit alinmaz. Yukselmeye yeni baslayan, veya henuz baslamamis ama umut vadeden kagit toplamak lazim.

Şey gibi, şehrin en gözde semtinden 3 milyona 1 ev alin. Seneye sizin ev 200 bin deger artirsin. Ben de ücrada, yeni gelisen bi semtten 250 bine 12 adet alayim ayni parayla. Benim evlerin tanesi 100 bin deger artirsin. Total karlar arasinda 1 milyon lira fark var. Yükselmis deger zor ilerler, dusuk deger ise yukselmeye daha yakindir.

nomunomuchua nomunomuchua yesa yesa Bunu unutmadan hamle yapiyoruz hanimlar 🥰😍

Peki hocam :)

Ben çok para harcıyorum biriktirme işi bana maalesef zor geliyor biraz altin almistim o da cortladi sanırım
Bir de şey soracağım faize bulaşmadan para biriktirmenin tek yolu altın dolar sanirim
Başka ihtimal var mi

Gümüş de olabilir
Bunlar iste başka da yok sanırım
Para biriktirene biriktirip bir gelir elde edene hayranim
Buda aileden gelen bir yol sanırım
Ben harcayinca mutlu olanlardanim
Sonra yıllar geçiyor gereksiz ne çok şey almışım diyorum
Ama alırken gözüm görmüyor
Bazısında bakiyorum herşeyi hesapli harcıyor bende hesap sıfır

Ben çok para harcıyorum biriktirme işi bana maalesef zor geliyor biraz altin almistim o da cortladi sanırım
Bir de şey soracağım faize bulaşmadan para biriktirmenin tek yolu altın dolar sanirim
Başka ihtimal var mi

Bence gümüs size daha uygun.
Gram fiyati dusuk, sayica arttikca hirslaniyor insan 🤪
Ben altin alamiyorum mesela grami 400 kusur amaan bosver ya baglama parayi diyorum ama gumus 6 tl civarinda. Kumbaraya para atar gibi 2 3 günde 1 alinabilir 🥰

Bence gümüs size daha uygun.
Gram fiyati dusuk, sayica arttikca hirslaniyor insan 🤪
Ben altin alamiyorum mesela grami 400 kusur amaan bosver ya baglama parayi diyorum ama gumus 6 tl civarinda. Kumbaraya para atar gibi 2 3 günde 1 alinabilir 🥰
Gümüşü hangi bankalar veriyor mesela
Ben herisi internet bankaciligindan yapıyorum isbankasi ve ziraat hesabim var

Gümüşü hangi bankalar veriyor mesela
Ben herisi internet bankaciligindan yapıyorum isbankasi ve ziraat hesabim var
Gümüş hiç almadim alırsam yine gram alırım gibi geliyor ama bunlarlada öyle bir zengin olmuyorsun yani😅
Yıllar yıllar biriktiriyorsun elinde üç beş gram altın oluyor
Cidden memur maaşı ile ne uzuyorsun ne kisaliyosun

Başka ihtimal var mi
Ben sadece altın-güöüş-platin-döviz biriktiriyorum. Belli bir tutara ulaşınca arsa veya ev alma niyetindeyim kısmet bakalım :)) biraz zor bir yöntem tabi

Bunlar iste başka da yok sanırım
Para biriktirene biriktirip bir gelir elde edene hayranim
Buda aileden gelen bir yol sanırım
Ben harcayinca mutlu olanlardanim
Sonra yıllar geçiyor gereksiz ne çok şey almışım diyorum
Ama alırken gözüm görmüyor
Bazısında bakiyorum herşeyi hesapli harcıyor bende hesap sıfır

işte buralarda takıla takıla hem harcama hem bırıktırme yapacaksın. tek taraflı olmaz zaten hep bırıktıreyım dıye bı sey olmaz ortasını bulmak lazım :)

X