Yatırım bizden sorulur! :)

canım altın illaki yükselir bekle.
altın çok uzun vadeli bir yatırım illaki yükselecek.
ben bir de bes yaptırdım kendime çocuk için, yatırım demişken onu da öneririrm

Bekleyeceğim mecbur canım.

Ya Bes aklımda ama altın bes duydum bir bankaya onu sormak istiyorum aslında.
Kaç yıldan önce dokunamıyoruz vs. Onu da merak ediyorum.

Bankacı bir arkadaş bilgilendirse ne iyi olurdu.

ay bu arada ne borsalı muhabbetler dönmüş yaa, ben başını okuyup lök diye geldim.
benim eşim de bir ara borsa oynayacaktı
doğum paramızı beklettik hala bekliyoruz çok iyi bir fırsat gelecekmiş :)))))
bana borsa anlayan biri olduğunda çok tehlikeli gelmiyor ama bütün yatırım araçlarında riski azaltan tek unsur o parayı 2-3 yıl bekletebilmen.
Çok lazım olan bir meblayı atıyorum 3 ay içinde kar edip harcaman gereken bir yer olursa çok kötü zarar ediliyor.

Son düzenleme:
ay bu arada ne borsalı muhabbetler dönmüş yaa, ben başını okuyup lök diye geldim.
bana borsa anlayan biri olduğunda çok tehlikeli gelmiyor ama bütün yatırım araçlarında riski azaltan tek unsur o parayı 2-3 yıl bekletebilmen.
Çok lazım olan bir meblağyı atıyorum 3 ay içinde kar edip harcaman gereken bir yer olursa çok kötü zarar ediliyor.

Cok dogru. Insanlar borsayi sey saniyor, bugun 1000 koyiym yarin 1500 ertesi gün 2000 10 güne 5000 olsun 😃😃 ve 1 hafta sonra ödemesi olan parayi yatiriyor. Zarar ediyor. Diyor ki borsa kötü :KK43:

Çok lazım olan bir meblağyı atıyorum 3 ay içinde kar edip harcaman gereken bir yer olursa çok kötü zarar ediliyor.

Cok dogru. Insanlar borsayi sey saniyor, bugun 1000 koyiym yarin 1500 ertesi gün 2000 10 güne 5000 olsun 😃😃 ve 1 hafta sonra ödemesi olan parayi yatiriyor. Zarar ediyor. Diyor ki borsa kötü :KK43:

Halkbankta 1 senedir 500 liram bekliyor öylesine.
Söz borsada da bekletcem yeterki beni yıkmasın:)

Grupların yöneticileri yani size hisse veren kişiler yukarıdan mal satarlar size yani bi hisseyi alırlar önce düşük fiyattan belli bi aralığa geldiğinde size söylerler hacim yakalarlar ve siz daha çıkacak diye beklerken bu Kişiler çoktan satmış olurlar size hisseleri. Sonra beklersiniz ama çıkmaz düşer. Bu şekilde SPK çok ceza kestiği Kişiler mevcut, hisse söyledikten sonra kendisi satan araştırın lütfen kimse hayrına bunu yapmaz bedava peynir fare kapanında olur.

Evet haklisiniz boyle yapabilir insanlar iyi niyet cok kalmadi malesef ama suan bulundugum grupta net olarak hadi sunu alin veya sunu satin demiyor kimse daha cok bilgiye dayali soru soranlara cevap veriyor bilenler. Simdiye kadar soyledikleride dogruydu hep ama dikkatli olup kendi aklimizla is yapmak lazim. Yatirim tavsiyesi vermiyorum diyorlar zaten sanirim cezasi var o sekilde konusmanin, kendisi alip satinca ekran goruntusunu atiyor grafik yorumluyor bide cok terim kullaniyorlar googleda aratmaktan bi kac sey ogreniyorum😂

Evet haklisiniz boyle yapabilir insanlar iyi niyet cok kalmadi malesef ama suan bulundugum grupta net olarak hadi sunu alin veya sunu satin demiyor kimse daha cok bilgiye dayali soru soranlara cevap veriyor bilenler. Simdiye kadar soyledikleride dogruydu hep ama dikkatli olup kendi aklimizla is yapmak lazim. Yatirim tavsiyesi vermiyorum diyorlar zaten sanirim cezasi var o sekilde konusmanin, kendisi alip satinca ekran goruntusunu atiyor grafik yorumluyor bide cok terim kullaniyorlar googleda aratmaktan bi kac sey ogreniyorum😂
Kendisi alıp ekran görüntüsü atınca da tavsiye vermiş olmuyor mu? O zaman kendiyle ilgili bilgi ve yorum mu yapmış oluyor ki. Biraz değişik geldi orası.

Ben bünyesinde bulundugum bir grupla alip satiyorum aslinda cok memnunum.
En basindan beri böyle. Teknik hic bilmiyorum.

Umarım hep böyle gider, güven teşkil edip neler yaptıklarını da biliyorum. Ama sorun yaşamazsınız umarım.

Bekleyeceğim mecbur canım.

Ya Bes aklımda ama altın bes duydum bir bankaya onu sormak istiyorum aslında.
Kaç yıldan önce dokunamıyoruz vs. Onu da merak ediyorum.

Bankacı bir arkadaş bilgilendirse ne iyi olurdu.

Bes ben 3000 yatırdım güzel bi fon yaptım 7500 oldu iyi ayarlarsan güzel kâr edersin bankaya bırakırsan pek olmaz paran erir

Yatırım tavsiyesi vermiyorum diyen herkes yatırım tavsiyesi veriyor güya öyle yazınca ceza almıyorlar ama şikayet edildiğinde şuna bakılıyor hisseyi gruba kaçtan vermiş kendi kaçtan almış satmış sonra gelsin cezalar :)

Bes ben 3000 yatırdım güzel bi fon yaptım 7500 oldu iyi ayarlarsan güzel kâr edersin bankaya bırakırsan pek olmaz paran erir

Biraz daha ayrıntı alabilir miyim lütfen?
Hangi banka?
Ne kadar zamanda 7500 oldu.
Nasıl bir fon seçmek lazım?

En pratik olarak şirketin borsaya çıkacağı gün demek, halka arzlar güzel talep görüyor bu ara ama pek alamıyorsun çünkü talep çok oluyor 100-150 lot düşüyor

Benim üc kuruşa üç beş lot anca alınır zaten:KK70:

Kendisi alıp ekran görüntüsü atınca da tavsiye vermiş olmuyor mu? O zaman kendiyle ilgili bilgi ve yorum mu yapmış oluyor ki. Biraz değişik geldi orası.

E grup en nihayetinde tavsiye amacli ama kimse acik acik hadi kosun sunu alin demiyor cunku dedigi gibi olmayabilir ve sorumluluk kabul etmez kimse. Ben su rakama gelirse aliyorm diyo veya su rakamda satarim fazlasi gelmez vb ufak tavsiye elbette veriyor aklini kullanip arastirip uygulamak bize kalmis

Yatırım tavsiyesi vermiyorum diyen herkes yatırım tavsiyesi veriyor güya öyle yazınca ceza almıyorlar ama şikayet edildiğinde şuna bakılıyor hisseyi gruba kaçtan vermiş kendi kaçtan almış satmış sonra gelsin cezalar :)

Yukaridada soyledigim gibi tabikide grup tavsiye amacli ama net bi sekilde degil bunu surekli belirtiyolar zaten kendinizde arastirin diye, piyasanin haberlerini paylasiyolar bazen. zaten benim o soylediklerini alip satacak param yok amacim konusulanlari takip edip biseyler ogrenmek

Yukaridada soyledigim gibi tabikide grup tavsiye amacli ama net bi sekilde degil bunu surekli belirtiyolar zaten kendinizde arastirin diye, piyasanin haberlerini paylasiyolar bazen. zaten benim o soylediklerini alip satacak param yok amacim konusulanlari takip edip biseyler ogrenmek

Ya zaten temel bilgileri öğrensek, seçim yaparken bir ikı ölcer tartariz.
Bağımsız bir tercih yapmamız münkün olur.
Sıfır bilgi ile insan nereden başlayacağını da bilemiyor.

N nscckts sen de gel kuzum😘😘 akıllı kadınsın, senin de fikirlerini alalım🙏🙏
Canım tesekkur ederim ❤️🌺😍🥰
Ben risk almayı hıc sevmem cok garantıcıyım param degerlensın dıye altına yatırırım bankada millet altın dusunce altın almak yerine dustu zarar etmeyeyim deyip elindekini bozdurup zarar ediyor halbuki altın uzun vadede her zaman kazandırır buyuklerımızı Dusunun her kazandığını altına baglar o miktar Bı noktaya gelince ya arsa ya dukkan alır kiraya verirdi ben o yoldayım once altınla guclenır sonra dukkan alır kiraya verırım, dukkan almak hem daha uygun hemde kiraya verirseniz geliri guzel masrafı da az ıcıne gecen kiracı her masrafı yapıyor dukkan kıracılıgında ev sahıplıgı gıbı sorumluluk isteyen bir meselesi yok bilirim ki hep Bı yerden gelırım var. O dukkan dan kıra gelirini kullanarak ta ev kıredısı cekerım evin borcunu dukkan oder yanı 😊 bizimkiler hep boyle yaptılar dedemler babamlar boyle boyle mal sahibi oldular sabırla ve altına yatırıp birikim yaptıktan sonra ilk dukkan alarak

Umarım hep böyle gider, güven teşkil edip neler yaptıklarını da biliyorum. Ama sorun yaşamazsınız umarım.

Detayli okuma firsatim yeni oldu ☺ simdi anladim.
Sizin gruplar dediginiz, telegramda ve forumlarda cirit atan, sagda solda reklam yapan ucacak kacacakcilarsa yok onlarla baglantim yok. Hatta konusahibine de ilk is onlarda uzak dur diye soylemistim.

Benim bulundugum grup biraz daha farkli. Bankacimiz avukatimiz her sey icinde. Guven cercevesinde grafigi ilmek ilmek isliyorlar. Ne söz verdilerse oldu suana kadar. Ama hic bi zaman tavan serisi baslayacak ucacak kacacak dememislerdi zaten.

Biraz daha ayrıntı alabilir miyim lütfen?
Hangi banka?
Ne kadar zamanda 7500 oldu.
Nasıl bir fon seçmek lazım?

Benim üc kuruşa üç beş lot anca alınır zaten:KK70:

1 sene de oldu ama bozdum aldım parayı şimdi de borsa da uzun vadeli hisseye yatırdım :) piyasaya göre bakıp değiştiriyorum. Altın, dolar, değişken fonlar arası bölüyorum ama çoğunluk altın.

Bende unutmuştum Bayadır gümüş, platin alıyorum şimdi onu aldım hatırlayıp :) uzun vadeli alıyorum bunları çocuklar için.

X