Yatırım bizden sorulur! :)

Ooo güzel..

Peki temettü veren şirketler baştan belli mi?
Bilip hisseyi ona göre mi alıyoruz?

Hoşlandım bu olaydan :)

Ayy aklıma bir fikir geldi.
Hani cogumuz merak sardık ya borsa işine.
Her gün bir kavramı tanımlayıp böyle örnekler üzerinden anlatarak açıklayalım.
Bilen bilgi paylaşıyorum diyerek dökülsün:)

Temettü direk oturdu böyle bende valla iyi oldu.

Ooo güzel..

Peki temettü veren şirketler baştan belli mi?
Bilip hisseyi ona göre mi alıyoruz?

Hoşlandım bu olaydan :)

Ya dün başladım diyorum zor sorma daha o konuya gelmedik ahahaahha

eski yıllardaki verilere bakabilirsin

Ama secim yaparken illa temettu versin diye diretmiyor anladigim kadarıyla borsacılar başka bir sürü bir sürü şey var dikkat ettikleri onların yanında bu biraz geride kalıyor

Ay inşallah doğru anlamisimdir grupta anlayan da var

Kalk kız sen soğan doğra ne borsası demezler hahaah

Ben de mesela ticaretten anlamayı çok isterdim, esnaflara çok imrenirim

Benim enişte var.
Letgodan 50 tl ye aldığı temiz güzel bir şeyi sonra kendi 100 e satıyor mesela
Onda var ticaret kafası.
Ama işte bak bunlar hep uğraş
Letgoya üyelik almaya üşenen insan biliyorum.
Üyelik var foto çekip ilah koymaya üsenen biliyorum.
Hadi koydu. Mesajlaşıp bilgi vermeye üsenen biliyorum o da ben olabilirim

Ben kendimi cok kaptirmiyorum su an sadece sistemi anlamak niyetim.
Yoksa paralarini kipris kumarhanelerinde batiran serdar ortac misali olabilirim

Hayir yaa ztn altindan dolardan aliskin olmaliyiz dusunce paniklemek yok
Beni kurtaran sey merkeze gidememem yoksa altinlari gommustum
Su anda ilk gruptan 2 seferde altida biri kadar kar ettim
Cuma tekrar yatirdim bu sefer yuzde 10u gectim bi kipirdanma gelse devami gelecekte cakildi kaldi bekliyorum

Yatırım için siyasi ekonomik gündemi piyasayı takip etmeniz yeterli hep takipte olmalısınız telefon elinizin altında dolara bakın altın piyasasının dalgalanmasına borsaya haberlere bakın neyin fiyatı artmış neyin düşmüş markete giderken bile bakarak olun hangi ürünlere zam gelmiş, asgari ücret ne kadar falan gibi her şeyi takip edin yani ülkenin yıllık bütçesinde neler değer kazanıyor neler değer kaybediyor ne bilim en basit bunlar aklıma geliyor. Şimdi git altına yatır parayı demek pek mantıklı değil ne olacağını bilemeyiz kaldiki altın en az 2 yıl beklerse değer kazanır öyle bir iki ayda değilin uzun vadeli düşünmelisiniz aldığınız kararları ileriye dönük degerlendirmelisiniz

Bunlardan benim cevremde de var ben kendi isimi cok guzel letgoda ceviriyorum. Duyan diyor ki sirkencubin e bizim su urunu de sat. Ellerinde akilli telefon 7/24 sosyal medyada fink atiyorlar ama kendi esyalarini satmiyorlar.

Bunlardan benim cevremde de var ben kendi isimi cok guzel letgoda ceviriyorum. Duyan diyor ki sirkencubin e bizim su urunu de sat. Ellerinde akilli telefon 7/24 sosyal medyada fink atiyorlar ama kendi esyalarini satmiyorlar.
Hadi ya düzenli satış mı yapıyosunuz letgoda siz de anlatın tecrübelerinizi lütfen :))

Hadi ya düzenli satış mı yapıyosunuz letgoda siz de anlatın tecrübelerinizi lütfen :))
Bos bi dairem vardi gaz aboneligi icin ocak lazimdi letgodan saatlik ocak aldim isi bitince yine gun icinde de sattiim. Ama almaya gelenler Allah affetsin at hırsızı gibi tiplerdi eşim de çekindi azıcık nerden buldın bunları diye:) Arizali bi buzdolabi sattim bi tamirci geldi aldi. Mutfak dolabi yaptiriyorum su an eski dolaplarımı sattım. Elimde şu an bi davlumbaz armatür ve fırınlı ocak daha var. Giriyorum piyasada benzer ürünler kaça gitmiş bir bakıyorum açıklamasını net yazıyorum.

Siz evdekileri satıyorsunuz anladım, e-ticaret gibi anlamıştım ben, letgoda hakkaten at hırsızı çok ama ev eşyası değil ama kılık kıyafet ufak tefek ben de satarım modacruzdan falan.

Siz evdekileri satıyorsunuz anladım, e-ticaret gibi anlamıştım ben, letgoda hakkaten at hırsızı çok ama ev eşyası değil ama kılık kıyafet ufak tefek ben de satarım modacruzdan falan.
çevrem dese al şunu sat şu kadarı senin diye dökerim ticarete neden olmasın ama benden beklenen amme hizmeti :)

Temettü güzeldir ama baslangicta cok da sey yapmamak lazim
Cunku dolasimdaki hisse senedi sayisi yuksek, kucuk meblaglarla girersek oranimiz o kadar dusuyor ki, pek bir sey etmiyor. Yüksek meblağ kullanirsaniz tabi temettü de iyi oluyor.

Bence yarin biri stop nedir ona baksin :)) onu aciklasin.

Yaşasın sınavım 100 geldi bilmisim Ahahahh

Bu arada kızlar altın gümüş falan durduğu yerde değerlenen madenler, konut gibi pasif gelir kaynağı değil tabi ama şunu da söylemek istiyorum, kısa vadede düşüşüne üzülmemeniz için. Az biraz ekonomi merakım var denk geldikçe okuyorum şunu öğrendim ki uzun vadede madenler enflasyonu seviyor, enflasyon yükselince altın da artıyor. Daha doğrusu altının değeri sabit (çünkü miktarı sabit) de kağıt paraların değeri düşüyor o yüzden altının değeri artıyor. Pandemi döneminde ABD deli gibi para bastı bu demektir ki yakında enflasyon oluşacak-->doların değeri düşecek-->altın artacak (altın fiyatı bizde ayrıca dolara bağlı olsa da asıl yurt dışında oluşuyor malum), mektep yaptık burayı da hayırlı olsun

Trade101 herkes çalışsın kızlar yarın

Ben onu okumuştum sanki.
Şu mu?

Aldığımız hisse zarar etmeye başladığı an stop deyip durduruyor, paranın bir kısmını kurtarıyoruz.

Bu mudur?
Doğru anlamış miyim?

Ne zamandir takip ediyorum konuyu katilmak bu güne kismetmis

Dügünümüzde vs takilan büyük miktar altinimiz var ama bankada kasada yatiyor :) tabii ki altin yükseldigi icin kar ettik ama satmadiktan sonra pek bir ise yaramiyor acikcasi. Daha dogrusu erken emeklilik icin aylik gelir getiren yatirimlar lazim :)) Bize uygun olanini arastiriyorum.

Ayrica Borsa‘ya atilmayi düsünüyorum sizlerle ögrenmek icin sabirsizlandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…