- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.425
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Ay ben dun öğrendim dur kendi cümlelerimle yazayim inşallah tam puan alırım
Şimdi bi şirket 2020 yılında inanılmaz kar sağladı yürüdü gitti number 1
Içinden geldi dedi ki ben bu karımı bütün hissedarlarimla paylaşacağım
Tabii mesela ben yüzde 1 ortağım bana ona gore verdi para
Sen yüzde 15 ortaksin sana da ona gore
Bazı şirketler hiç yapmazmış bunu
Bazıları ara ar yaparmış
Ben kendimi cok kaptirmiyorum su an sadece sistemi anlamak niyetim.Sirken bende yeni basladim simdilik artidayim ama aa boyle yapmaliyim dedigim seyler oldu
Ooo güzel..
Peki temettü veren şirketler baştan belli mi?
Bilip hisseyi ona göre mi alıyoruz?
Hoşlandım bu olaydan :)
Belli nomu, bist100de şunlar yüksek temettü vermiş meselaOoo güzel..
Peki temettü veren şirketler baştan belli mi?
Bilip hisseyi ona göre mi alıyoruz?
Hoşlandım bu olaydan :)
Ben de mesela ticaretten anlamayı çok isterdim, esnaflara çok imrenirim
Ben kendimi cok kaptirmiyorum su an sadece sistemi anlamak niyetim.
Yoksa paralarini kipris kumarhanelerinde batiran serdar ortac misali olabilirim
Yatırım için siyasi ekonomik gündemi piyasayı takip etmeniz yeterli hep takipte olmalısınız telefon elinizin altında dolara bakın altın piyasasının dalgalanmasına borsaya haberlere bakın neyin fiyatı artmış neyin düşmüş markete giderken bile bakarak olun hangi ürünlere zam gelmiş, asgari ücret ne kadar falan gibi her şeyi takip edin yani ülkenin yıllık bütçesinde neler değer kazanıyor neler değer kaybediyor ne bilim en basit bunlar aklıma geliyor. Şimdi git altına yatır parayı demek pek mantıklı değil ne olacağını bilemeyiz kaldiki altın en az 2 yıl beklerse değer kazanır öyle bir iki ayda değilin uzun vadeli düşünmelisiniz aldığınız kararları ileriye dönük degerlendirmelisinizKızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?
Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..
O vakit 470'den aldığım gram bugün 439..
520 leri gördüğümde daha artar diye bekledim gördüm.
Anlamıyorum diye boşa demiyorum hakikaten anlamıyorum.
Şimdi bugün bir kaç gram altın almalı mı onu düşünüyorum. Elimi attigim dal kurur a dostlar:)
Siz bundan sonrası için ne planlıyorsunuz?
Bunlardan benim cevremde de varBenim enişte var.
Letgodan 50 tl ye aldığı temiz güzel bir şeyi sonra kendi 100 e satıyor mesela
Onda var ticaret kafası.
Ama işte bak bunlar hep uğraş
Letgoya üyelik almaya üşenen insan biliyorum.
Üyelik var foto çekip ilah koymaya üsenen biliyorum.
Hadi koydu. Mesajlaşıp bilgi vermeye üsenen biliyorum o da ben olabilirim
Hadi ya düzenli satış mı yapıyosunuz letgoda siz de anlatın tecrübelerinizi lütfen :))Bunlardan benim cevremde de varben kendi isimi cok guzel letgoda ceviriyorum. Duyan diyor ki sirkencubin e bizim su urunu de sat. Ellerinde akilli telefon 7/24 sosyal medyada fink atiyorlar ama kendi esyalarini satmiyorlar.
Bos bi dairem vardi gaz aboneligi icin ocak lazimdi letgodan saatlik ocak aldim isi bitince yine gun icinde de sattiim. Ama almaya gelenler Allah affetsin at hırsızı gibi tiplerdi eşim de çekindi azıcık nerden buldın bunları diye:) Arizali bi buzdolabi sattim bi tamirci geldi aldi. Mutfak dolabi yaptiriyorum su an eski dolaplarımı sattım. Elimde şu an bi davlumbaz armatür ve fırınlı ocak daha var. Giriyorum piyasada benzer ürünler kaça gitmiş bir bakıyorum açıklamasını net yazıyorum.Hadi ya düzenli satış mı yapıyosunuz letgoda siz de anlatın tecrübelerinizi lütfen :))
Siz evdekileri satıyorsunuz anladım, e-ticaret gibi anlamıştım ben, letgoda hakkaten at hırsızı çok amaBos bi dairem vardi gaz aboneligi icin ocak lazimdi letgodan saatlik ocak aldim isi bitince yine gun icinde de sattiim. Ama almaya gelenler Allah affetsin at hırsızı gibi tiplerdi eşim de çekindi azıcık nerden buldın bunları diye:) Arizali bi buzdolabi sattim bi tamirci geldi aldi. Mutfak dolabi yaptiriyorum su an eski dolaplarımı sattım. Elimde şu an bi davlumbaz armatür ve fırınlı ocak daha var. Giriyorum piyasada benzer ürünler kaça gitmiş bir bakıyorum açıklamasını net yazıyorum.
çevrem dese al şunu sat şu kadarı senin diye dökerim ticarete neden olmasın ama benden beklenen amme hizmeti :)Siz evdekileri satıyorsunuz anladım, e-ticaret gibi anlamıştım ben, letgoda hakkaten at hırsızı çok amaev eşyası değil ama kılık kıyafet ufak tefek ben de satarım modacruzdan falan.
Ya dün başladım diyorum zor sorma daha o konuya gelmedik ahahaahha
eski yıllardaki verilere bakabilirsin
Ama secim yaparken illa temettu versin diye diretmiyor anladigim kadarıyla borsacılar başka bir sürü bir sürü şey var dikkat ettikleri onların yanında bu biraz geride kalıyor
Ay inşallah doğru anlamisimdir grupta anlayan da var
Kalk kız sen soğan doğra ne borsası demezler hahaah
Temettü güzeldir ama baslangicta cok da sey yapmamak lazim
Cunku dolasimdaki hisse senedi sayisi yuksek, kucuk meblaglarla girersek oranimiz o kadar dusuyor ki, pek bir sey etmiyor. Yüksek meblağ kullanirsaniz tabi temettü de iyi oluyor.
Bence yarin biri stop nedir ona baksin :)) onu aciklasin.
Trade101 herkes çalışsın kızlar yarınTemettü güzeldir ama baslangicta cok da sey yapmamak lazim
Cunku dolasimdaki hisse senedi sayisi yuksek, kucuk meblaglarla girersek oranimiz o kadar dusuyor ki, pek bir sey etmiyor. Yüksek meblağ kullanirsaniz tabi temettü de iyi oluyor.
Temettü güzeldir ama baslangicta cok da sey yapmamak lazim