- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.872
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
bir de elimizde çekirdek geçinme konularını izleme fetişizmi var tabi, bende de varyaa ben de su an oluyor sandim heyecanlandim fark ettiysen
GeyikliGece sen nerde okudun?
helal olsun bu bilinci nasıl kazandın? Küçüklükten ya da yetiştiğin çevreden geliyor olmalı diye düşündüm.
Ufkumu açtın walla, çok sağol
şu an elimdeki üç kuruşla ben de hayallere daldım gitt yani:)
Memuriyet bir uyuşturucudurBence insanlar 20küsur evin şokunu atlatamadı hala
Biz karı koca çalışıyoruz. Evimiz kira değil. Evimiz arabamız var tamam modundayız. Yani cesaret yok bizde hadi borca girelim ev arsa alalım demeye. Es kaza para biriktirsek euro alıyoruz sadece. O da çok nadir. Geleni yiyoruz kredi işlerinden de korkuyoruz. Bir ara sizi okuyunca cesaretlenecek oldum, sen memur insansın kızım dedim. Helal olsun dedm kenara çekildim mesela
Bence insanlar 20küsur evin şokunu atlatamadı hala
Biz karı koca çalışıyoruz. Evimiz kira değil. Evimiz arabamız var tamam modundayız. Yani cesaret yok bizde hadi borca girelim ev arsa alalım demeye. Es kaza para biriktirsek euro alıyoruz sadece. O da çok nadir. Geleni yiyoruz kredi işlerinden de korkuyoruz. Bir ara sizi okuyunca cesaretlenecek oldum, sen memur insansın kızım dedim. Helal olsun dedm kenara çekildim mesela
Ben mesela öyle lüks arabadan da korkuyorum. Babamın bir arabasını aceme şöför pert etmişti. Park eden arabaya dalmıştı gece. Kasko da olsa zarar etti. Araba bana ondan mesela büyük risk geliyor. İçimde yok benim.Cesarete söyle bakmak lazim, yeni volvo xc90 aldim. Ödeyemezsem ne olur? Sativeririm. Al sat, komisyon su bu derken bir miktar zararim olur. Onu da bu karda buzda yasadigim güvene konfora , kullandigim 3 5 aya say. Ben her türlü artıdayimyani bakis acim hep olumlu yönden.
Yalniz bir krediye girerken ihtiyacim olan miktar diyelim ki 300 bin, ben ilk 5 taksit cebimde hazir olarak girerim. Yoksa krediyi 330 cekerim. Baktim gidisat kötü, o 5 6 ayda alim satim ne lazimsa sıkışmadan ayarlaniyor.
Burda okudugum konular söyle, kari koca gelir 8bin. 1200 dügün borcu ödüyoruz, ev aldik 3800 ona ödüyoruz. 1500 de arabaya oduyor, yetmiyor kalmiyor olmuyor. Bu sekilde krediyse zaten cesaret etmeyin. Mantikli kullanmak lazim krediyi. Kendini saglama alarak...
Cesarete söyle bakmak lazim, yeni volvo xc90 aldim. Ödeyemezsem ne olur? Sativeririm. Al sat, komisyon su bu derken bir miktar zararim olur. Onu da bu karda buzda yasadigim güvene konfora , kullandigim 3 5 aya say. Ben her türlü artıdayimyani bakis acim hep olumlu yönden.
Yalniz bir krediye girerken ihtiyacim olan miktar diyelim ki 300 bin, ben ilk 5 taksit cebimde hazir olarak girerim. Yoksa krediyi 330 cekerim. Baktim gidisat kötü, o 5 6 ayda alim satim ne lazimsa sıkışmadan ayarlaniyor.
Burda okudugum konular söyle, kari koca gelir 8bin. 1200 dügün borcu ödüyoruz, ev aldik 3800 ona ödüyoruz. 1500 de arabaya oduyor, yetmiyor kalmiyor olmuyor. Bu sekilde krediyse zaten cesaret etmeyin. Mantikli kullanmak lazim krediyi. Kendini saglama alarak...
Tüm konuyu okumadım ama son sayfaları okudum, bakış açınız çok hoşuma gittiCesarete söyle bakmak lazim, yeni volvo xc90 aldim. Ödeyemezsem ne olur? Sativeririm. Al sat, komisyon su bu derken bir miktar zararim olur. Onu da bu karda buzda yasadigim güvene konfora , kullandigim 3 5 aya say. Ben her türlü artıdayimyani bakis acim hep olumlu yönden.
Tüm konuyu okumadım ama son sayfaları okudum, bakış açınız çok hoşuma gittiBen de sizin gibi düşünüyorum. Tabi ben iş hayatına başladığımdan beri her sene bir iki ülke görme hevesimden dolayı parayı bir yandan biriktirip bir yandan harcadım. O yüzden çok büyük birikimim olmadı ama fena da sayılmam bu konuda. Özel sektörde çalıştığımdan çok cesaret edemiyorum ama biraz daha birikim yapıp bu işlere girişmeye başlayacağım sanırım. Yani inşallah bakalım
Kesinlikle öyle. İyi ki yapmışım diyorum zatenEn guzel birikim ve yatirim zaten hatıralarımız. Onlari ertelemeyin.
Bunun disinda simdiden hayirli olsun
Cesarete söyle bakmak lazim, yeni volvo xc90 aldim. Ödeyemezsem ne olur? Sativeririm. Al sat, komisyon su bu derken bir miktar zararim olur. Onu da bu karda buzda yasadigim güvene konfora , kullandigim 3 5 aya say. Ben her türlü artıdayimyani bakis acim hep olumlu yönden.
Buna kesinlikle katılıyorum. Ben kredi çekilecekse eğer öncesinde kenarda herhangi bir şekilde işten çıkarılma durumunda 6 aylık kredi ödemesi ve yaşam masrafları dahil olan gelirin kenarda olması gerektiğini düşündüğümü yazdığımda bir üye kızmıştı 'Biz o zaman hiç ev alamayız o ne demek' diye :)) Ama ödeme durumu olmadığında ev zaten elden gidecek, bunu düşünmek gerekiyor.
Bu arada biz kredi hiç çekme ihtiyacı hissetmedik ama eşim aynı sizin bakış açınızda, bir mal aldığında zarar ettiğinde dahi aradaki konforuna bakıyor. Biz şu an bir ada ülkesinde yaşıyoruz, büyük ihtimalle yaza başka bir kıtadaki ülkeye taşınacağız. Ona rağmen aradaki sürede biraz keyfini çıkarmak için motoryatımızın modelini değiştirdi daha uzun ve geniş olanını aldı, adada yaşadığımız için deniz aracını en konforlu kullanacağımız süreçmiş, hayata bir kere geliyormuş falan. Zarar edecek satarken orası kesin ama şimdi çocuk gibi mutlu olduğu için ses çıkarmıyorum ben de :)
yaa ben de su an oluyor sandim heyecanlandim fark ettiysen
Hayat konforuna yatırım yapıyor.
Böylesine hiç bir şey demem.
Helal olsun.
Dünyadan göç ederken mal, mülk, para değil anılarımızı alıp götüreceğiz.
Ben yatırım yapmak istiyorum ama aç kalarak, tatil yapmaksızın çalışarak değil.
Ev, araba sahibi olmak istiyorum ama ayın son on gününü bozuk paralarla sıkarak yaşamak da değil.
Bu konu beni fena gaza getiriyor ilk gramlarimi da bu konu ilk basladiginda almistim. Simdi içimde uyuyan bir broker varmış gibi borsaya dalmak istiyorum.
Bu konu beni fena gaza getiriyor ilk gramlarimi da bu konu ilk basladiginda almistim. Simdi içimde uyuyan bir broker varmış gibi borsaya dalmak istiyorum.
Deli gibi cevremde güvendiğim bu işlerden anlayan birini aramaya başladım diyebilirim.Borsadan anlıyorsanız dalın zati.
Anlasam ahh bir anlasam.
Anlamasam da deniycem ama koydum kafaya.
Deli gibi cevremde güvendiğim bu işlerden anlayan birini aramaya başladım diyebilirim.
Eşim 1000 tl verdi sermaye fazlasını vermem ya batır ya çıkar dedi. benimki evde eğlence olsun olayı gibi şu anda.
Ama öğreneceğim bu işi inşallah bebekten ötürü evdeyim takip edebilirim gibi
Bu konuyu iyi ki açmışsınız valla
Aaa sen de beeenYa bu kadar olur benim de butce 1000
Ben de dünden beri forumlar instagram youtube takiliyorum.:)