Yatırım bizden sorulur! :)

2016dan beri aliyorum ben. 78e tuzla helenium wings sitesinden aldim en dusugu bu.
En son tuzla dumankayadan 145e aldim.
Ev sahibi sıkışıksa, kredi faizi yüksekken cok rahat fiyat kırıyor. Bu noktada emlakciyla aktif iletisim cok önemli. Faiz dusunce de yapilandirilabiliyor o yüzden gözünü karartip gir derim.
Hem de bu evler esyali. Kaliteli mobilya degil tabiki ama esyali kiralik evin kirasi da yuksek oluyor.

Zaten tadilati sizi cok ilgilendirmez. Evi icindeki kiracisiyla alacaksiniz. Begenmis tutmus. O cikinca da depozitonuzla eksik varsa halledersiniz.
2016 dan beri toplam. 28 ev almışsınız. Anladığım kadarıyla kredi çekiyor, evi kiraya veriyor, kiraylada krediyi ödüyorsunuz. Ama bir kredi bitmeden ikinci bir krediyi nasıl çekiyorsunuz? Kredi bitiyor sonra tekrar çekiyorum derseniz de insanın ömrü yetmezki 28 evin kredisini bitirmeye. Deseydiniz ki 7-8 evim var hadi belki derdim ama 28 diyorsunuz yahu. Hem yaşınız küçük hemde 4 yılda krediyle alınan 28 ev, yok yani mümkün değil.

Ayrıca aşağı yukarı 2-3 ayda bir ev alıyor olmanız lazım 28 ev edinebilmeniz için, nasıl oluyor bu çok şaşkınım.

Çocuğunuzda varmış sanırım, yıllık okul masrafı 70 bin demişsiniz. Faturalar, ev giderleri, harcamalar, alınan evlerin kredisi derken ben işin içinden çıkamadım. Çok yüksek bir gelirinizin olması lazım 28 ev için. Ve tabii bu evleride krediyle değil nakit almanız lazım. Ama siz krediyle aldım diyorsunuz.
Yukarıda da yazdığım gibi kredi bitmeden yenisini çekmezsiniz yada ben öyle biliyorum.

2016 dan beri toplam. 28 ev almışsınız. Anladığım kadarıyla kredi çekiyor, evi kiraya veriyor, kiraylada krediyi ödüyorsunuz. Ama bir kredi bitmeden ikinci bir krediyi nasıl çekiyorsunuz? Kredi bitiyor sonra tekrar çekiyorum derseniz de insanın ömrü yetmezki 28 evin kredisini bitirmeye. Deseydiniz ki 7-8 evim var hadi belki derdim ama 28 diyorsunuz yahu. Hem yaşınız küçük hemde 4 yılda krediyle alınan 28 ev, yok yani mümkün değil.

Ayrıca aşağı yukarı 2-3 ayda bir ev alıyor olmanız lazım 28 ev edinebilmeniz için, nasıl oluyor bu çok şaşkınım.

Çocuğunuzda varmış sanırım, yıllık okul masrafı 70 bin demişsiniz. Faturalar, ev giderleri, harcamalar, alınan evlerin kredisi derken ben işin içinden çıkamadım. Çok yüksek bir gelirinizin olması lazım 28 ev için. Ve tabii bu evleride krediyle değil nakit almanız lazım. Ama siz krediyle aldım diyorsunuz.
Yukarıda da yazdığım gibi kredi bitmeden yenisini çekmezsiniz yada ben öyle biliyorum.
Üyenin demek istediği şey emlak piyasası hakkında bilgi sahibi olursanız, sürekli araştırırsanız, kafa yorarsanız güzel ve uygun yatırımlar yapabilirsinizdi. Tabii ki onu okuyan herkes şu an 4 senede 28 ev alamayacağını biliyor konu o değildi. Hayalî varmış tabii o güzel. Ben de demek ki böyle bir hayalin gerçekleşmesi iki çeşit insana nasip olur onu anladım okuyunca. Allah herkese güzel kapılar açsın.

Üyenin demek istediği şey emlak piyasası hakkında bilgi sahibi olursanız, sürekli araştırırsanız, kafa yorarsanız güzel ve uygun yatırımlar yapabilirsinizdi. Tabii ki onu okuyan herkes şu an 4 senede 28 ev alamayacağını biliyor konu o değildi. Hayalî varmış tabii o güzel. Ben de demek ki böyle bir hayalin gerçekleşmesi iki çeşit insana nasip olur onu anladım okuyunca. Allah herkese güzel kapılar açsın.
İyide 4 yılda 28 ev aldım diye kendisi diyor. Hemde krediyle aldım, diyor. Bende bunun nasıl mümkün olabileceğini soruyorum.

Ve ayrıca okuyan herkes bence merak etti 4 yılda nasıl 28 ev alındığını ki hemen herkes fikir istedi.

İyide 4 yılda 28 ev aldım diye kendisi diyor. Hemde krediyle aldım, diyor. Bende bunun nasıl mümkün olabileceğini soruyorum.

Ve ayrıca okuyan herkes bence merak etti 4 yılda nasıl 28 ev alındığını ki hemen herkes fikir istedi.
Insanların çok da derin düşünerek sorduğunu sanmiyorum ben. Onlar 1 veya 2 evi nasıl bu şekilde alabiliriz diye sordu. Yoksa herkes 4 yılda özel bir durum yaşamadıkça o kadar ev alamayacaginin farkında.

Kızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?

Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..

O vakit 470'den aldığım gram bugün 439.. :KK43:
520 leri gördüğümde daha artar diye bekledim gördüm.
Anlamıyorum diye boşa demiyorum hakikaten anlamıyorum.
Şimdi bugün bir kaç gram altın almalı mı onu düşünüyorum. Elimi attigim dal kurur a dostlar:)

Siz bundan sonrası için ne planlıyorsunuz?
Uzun vadede aldın candır .Bende aldım en yuksekkem acayıpte dustu.Ama en guzelı altın .Dolar ve euro çok az alıyorum.Ben bankayı sevıyorum ya guzel oluyor.

Atladiginiz nokta, bir yandan mal varliginiz artiyor, belgelediginiz mal varligi ve gelir arttikca daha yuksek kredi kullaniyorsunuz.

3 bin liralik tek maas belgeleyen kisinin de 1, ortalama üstü maas, guzel bir hisse senedi getirisi, bir cok ev-arsa tapusu beyan edenin de 1 kredi kullanabilecegini mi dusunuyorsunuz :)

Yaşım küçük mü, bence degil. Avantajim yurtdisinda okudum, lisans 3 yildi, lise de ayni sekilde. 21 yasim dolmadan lisans mezunu olup profesyonel is hayatina girdim. 9. Sene bence insanin sistemini oturtmasi icin erken degil.

Öyle mi acep?
Fakir umutlandı şimdi:KK70:

Düz memurum.
Her ay 3 binimi büyümek için kullanabilirim.
Elimdeki 30 Binle bodoslama borsaya dalmaya zaten korkarım ama baktımki kazanılıyor. Danışmanla birbirimize güvendik. Ben de isterim 30um 50, 100 olsun yani.

Danışmanınıza çitlativerir misiniz söyle bir fakir var uğraşmak ister mısın diye :KK14:

Izmirli misiniz?
Benim danismanim sadece Izmirlilere ve Izmir'e calisiyor. Bu konuda cok kati sebebini bilmiyorum:)

Izmirli misiniz?
Benim danismanim sadece Izmirlilere ve Izmir'e calisiyor. Bu konuda cok kati sebebini bilmiyorum:)

Bu mesaji begenmedim, asla size değil danismaniniza :)) eminim vardir bir sebebi de sevmiyorum bu yaklasimlari. Bana bi kere bi is basvurusunda sey demislerdi, patronumuz x memleketli, sadece oralilari alir. Sebebini sormustum sadece kendi insani zenginlessin istiyormus 🤪
Bense türk bile degilim.

Ama sizi forumda gorurum, severim ve hatta biraz merak ederim hep.

Ya ben şok içindeyim. Ekonomiyle ilgili bir konuda hala kimse kimseye sen cocuguna protein yedirmiyorsun demedi 😅 kimse kimseyi müsriflikle suçlamadi. Normalde 3. Sayfada hırlaşmalar başlar 😃 hic kavga cikmadi. Bdv bdv olali böyle tatli tatli konu gormemistir 😍
daha yeni toplu kıyım oldu başka topicte ondandır. bi de nomu şüpheye mahal kalmayacak şekilde dümdüz ben fakirim dedi, bize sorgulayacak alan bırakmadı. yetmiyor azizim yetmiyor diye konuya girseydi o zaman görürdük kalem kalem yazılan ev bütçelerini, sağlıklı beslenme-hayatın tadını çıkarma vs asgari ücretle birikim yapma fetişizmini :KK8:

Bu mesaji begenmedim, asla size değil danismaniniza :)) eminim vardir bir sebebi de sevmiyorum bu yaklasimlari. Bana bi kere bi is basvurusunda sey demislerdi, patronumuz x memleketli, sadece oralilari alir. Sebebini sormustum sadece kendi insani zenginlessin istiyormus 🤪
Bense türk bile degilim.

Ama sizi forumda gorurum, severim ve hatta biraz merak ederim hep.

Tesekkur ederim, cok tatlisiniz.

Hic sormayin, ben de hic sevmem. Beni arkadasim yonlendirdigi icin ilk basta bilmiyordum boyle oldugunu.

Yoksa ben de yurtdisinda ekip lideriyim. Cogu zaman isimden cikaramadiysam bana mulakata girecek adaylarin cinsiyetini ve nereli oldugunu bile bilmem, ilgilenmem de. Daha yeni bir ekip arkadasi ariyorduk ve isim/soyisimden anladim Turk oldugunu bir basvurunun ama ilk mulakattan (HR) mulakati gectigi halde benimle yaptigi ikinci mulakattan gecemedi cunku aradigim proaktiflik ozelligi yoktu, cok daha uygun adaylar vardi.

O da muhtemelen arkamdan ekip lideri Turk'tu ama beni almadi diye soylenmistir.

daha yeni toplu kıyım oldu başka topicte ondandır. bi de nomu şüpheye mahal kalmayacak şekilde dümdüz ben fakirim dedi, bize sorgulayacak alan bırakmadı. yetmiyor azizim yetmiyor diye konuya girseydi o zaman görürdük kalem kalem yazılan ev bütçelerini, sağlıklı beslenme-hayatın tadını çıkarma vs asgari ücretle birikim yapma fetişizmini :KK8:
hangi konu hangi konu :KK53: benim bu ara tek eglencem burasi ve ozellikle ekonomi topikleri. okuyup eglenicem:KK53:

Ya ben şok içindeyim. Ekonomiyle ilgili bir konuda hala kimse kimseye sen cocuguna protein yedirmiyorsun demedi 😅 kimse kimseyi müsriflikle suçlamadi. Normalde 3. Sayfada hırlaşmalar başlar 😃 hic kavga cikmadi. Bdv bdv olali böyle tatli tatli konu gormemistir 😍
Bence insanlar 20küsur evin şokunu atlatamadı hala😂😂
Biz karı koca çalışıyoruz. Evimiz kira değil. Evimiz arabamız var tamam modundayız. Yani cesaret yok bizde hadi borca girelim ev arsa alalım demeye. Es kaza para biriktirsek euro alıyoruz sadece. O da çok nadir. Geleni yiyoruz kredi işlerinden de korkuyoruz. Bir ara sizi okuyunca cesaretlenecek oldum, sen memur insansın kızım dedim. Helal olsun dedm kenara çekildim mesela😄😄

X