- 4 Ocak 2017
- 190
- 305
- 39
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
Banada yazarmisinBi kahvalti ediym size özelden yazicam. Bu kacmaz dedigim evleri zaten kacirmiyorum ama nasil buldugumu neye dikkat ettigimi yazarim size :))
Aynen nomucum,annemin ve bizim emeklerimiz santim santim sayilsa fizana asfalt doser,fakat babacigimiz sagolsun,altini bakır etme yeteneklerine sahip oldugu icin aile işimizi kediye yukledi=/Bu halimize çok şükür..
Çalışmak yetmiyor aklı da kullanmak lazım gerçekten.
Nereden veriliyor bu egitimler?Hesabımda 8 bin parayla 1 haftada bin lira kazanmışlığım var. Borsa eğitimlerini öneririm.
Ahhahhahh nomu,nick alti yazini hemsehrin olarak anlamis bulunuyorumBu halimize çok şükür..
Çalışmak yetmiyor aklı da kullanmak lazım gerçekten.
Ahhahhahh nomu,nick alti yazini hemsehrin olarak anlamis bulunuyorum
Aynen nomucum,annemin ve bizim emeklerimiz santim santim sayilsa fizana asfalt doser,fakat babacigimiz sagolsun,altini bakır etme yeteneklerine sahip oldugu icin aile işimizi kediye yukledi=/
Ben evlenince evden dersli olarak havuzun butun catlagina gedigine mum doktum,tursu yapsam market tursu parasini koseye attim ornegin
Dugun altinlarina ekleyip mini bir arsa aldim.
O gun bir odacik alabilen arsa bugun bir daire aliyor
Altinda kalsam da ayni kazanca ulasirdi ama, bugunleri kim hesap edebilirdi ki,ne pandemisi lazim ne getirisi,uzak olsun=/
GeyikliGece ev konusunda kiracı kirayı ödemezse nolcak?kiracıyı çıkarmak da cok zor.ben ev olayına sırf buyuzden giremiyorum
Gerçekten ne gerek var diye düşünüyorum ben de. Hiç böyle bir yatırım şekli görmemiştim. Hoş göremem de zaten, hala tek bir tanecik evimin borcunu bitirebilmiş değilim.28 eve ne ihtiyaç olabilir Allah aşkına ha 28 ülke gecebilecek kadar gelirin vardı paranla yatırım yapmak istersin olur ama hem normal gelirin olcak hem de derdin ev olcak bana uymaz uyana saygı duyarım. Kefenin cebi yok nitekim
Hiç çalışmadan iyi standartta yaşatır insanı.28 eve ne ihtiyaç olabilir Allah aşkına ha 28 ülke gecebilecek kadar gelirin vardı paranla yatırım yapmak istersin olur ama hem normal gelirin olcak hem de derdin ev olcak bana uymaz uyana saygı duyarım. Kefenin cebi yok nitekim
28 eve ne ihtiyaç olabilir Allah aşkına ha 28 ülke gecebilecek kadar gelirin vardı paranla yatırım yapmak istersin olur ama hem normal gelirin olcak hem de derdin ev olcak bana uymaz uyana saygı duyarım. Kefenin cebi yok nitekim
Al sat yatırımcılıkla paramın değerini koruyayım aynı şey değil. Ben de sizin gibiyim dolarım var 8 küsurlarda satmadım şimdi düştü. Ama o paraya uzun bir zaman ihtiyacım olmayacağı için kaygılı değilim nasılsa yine artacak. Bir dolar bir dolardır ya da bir gram altın daima bir gram altındır ama TL değerini koruyarak gitmiyor maalesef. O yüzden birşey kaybetmiş değilsiniz en geç sonbahara aldığınızın üstüne çıkmış olacaktır. Ha keşke Al sat yapabilecek kadar deneyimli atik olsanız keşke ben de öyle olsamKızlar merhaba.
Ben anca çalışmayı bilirim, kafam basmaz ki paramı değerlendireyim.
Bir cesaret gelir kredi faizleri düşükken eve gircem. Yok araba alcam derim.
Ben gönlüme göresini bulana kadar uygun şartlar ortadan kalkar.
Kısacası kafa yok bende.
Ama artık çocuğum var.
Kafayı çalıştırmam gerek.
Türk parasının değeri ortada.
Hep vadeli hesapta yerimde sayıyordum.
Gümüş diyorlar altın diyorlar.
Hiç anlamıyorum hangi banka en iyi kârı getirir?
Şimdi çok param yok aslında 25bin lira kadar parayla ne yapsam sizce?
Anlayan yatırımcı bayanlar lütfen bana yardımcı olun.
Ben de büyümek istiyorum..
O vakit 470'den aldığım gram bugün 439..
520 leri gördüğümde daha artar diye bekledim gördüm.
Anlamıyorum diye boşa demiyorum hakikaten anlamıyorum.
Şimdi bugün bir kaç gram altın almalı mı onu düşünüyorum. Elimi attigim dal kurur a dostlar:)
Siz bundan sonrası için ne planlıyorsunuz?
Bana kirası borcu ödemez gibi geldi. Sonuçta ev fiyatları belirlenirken kira miktarı da göz önüne alınıyor. Çok kira olmaz. Kiraya da borç varken güvenilmez. Yani yatırımlık ev alırken de krediyi ödeyecek bir gelir olmalı. Yani herkes yapamaz bence. Zaten parası nispeten iyi olan yapabilir. Para parayı çekiyor gercekten. Bu benim düşüncem tabii.Yalniz söyle bir şey var insanlar 1 tane oturacağı evi 600 bine alır. Yıllarca onun borcunu öder.
Arkadaş da 100,150 aman bu satılmaz, bu elde kalır, bu minnacık demeden almış yatırım olsun. Kirası borçlarını öder. Satmasam da mal maldır demiş. Satabildiklerimi satar oturmak istediğim evi alırım demiş.
Mantıklı buldum ben.
Ama işte bunlar hep uğraş, emek, kafa yorma işi.
Herkes beceremez zaten.
Bana kirası borcu ödemez gibi geldi. Sonuçta ev fiyatları belirlenirken kira miktarı da göz önüne alınıyor. Çok kira olmaz. Kiraya da borç varken güvenilmez. Yani yatırımlık ev alırken de krediyi ödeyecek bir gelir olmalı. Yani herkes yapamaz bence. Zaten parası nispeten iyi olan yapabilir. Para parayı çekiyor gercekten. Bu benim düşüncem tabii.
Aynen. Bizim bir arkadaş da öyle yatırımlık ev aldı. Kirası geçen sene 600du. 1 senedir kira alamıyor. Kirası çok olmayınca da uğraşmak ıstemiyor. Çıkın geçmiş kira borçlarını da ıstemiyorim diyor. Çıkmıyorlar da. Öyle tipler çıkarken dolapları falan da indirir. Yani uğraşması zordur. 28 ev alanın avukatı da varmış o çıkarmak isterse uğraşır tabii. Diğer türlü yüzü astarindan pahalıya da gelebilirElbette herkes yapamaz.
Düzenli geliri olan güzel işi olan biri yapabilir.
28 Ev diye başlanmaz esasen.
Bir iki diye başlanır.
Baktı ki oluyor devam eder aynı taktiğe.
Ya beceri işte hepsi.
Bence kiracılarla uğraşmak bile büyük dert.
şansına iyi kiracı gelecek de ohoo..
Fiziki olarak değilde banka hesabından alıyorduk o zamanlar ama şuan çıktık eşim borsa ile ilgileniyor bi süredir getirisi diğerlerinden çok daha iyi ama iyi takip edip bilmek lazım eşim sürekli takip ediyorCanım gümüşü platini nerden alıyorsunuz yani hangi hesaptan
28 eve ne ihtiyaç olabilir Allah aşkına ha 28 ülke gecebilecek kadar gelirin vardı paranla yatırım yapmak istersin olur ama hem normal gelirin olcak hem de derdin ev olcak bana uymaz uyana saygı duyarım. Kefenin cebi yok nitekim
Gerçekten ne gerek var diye düşünüyorum ben de. Hiç böyle bir yatırım şekli görmemiştim. Hoş göremem de zaten, hala tek bir tanecik evimin borcunu bitirebilmiş değilim.
Beni rahatsız etmedi bana göre değil ama böyle düşünene de saygı duyarım dedim ama sizi rahatsız etmiş demek benim düşüncemÖmrümü çalışarak geçirmek istemiyorum. 30 yaşım bitince canım ne isterse onu yapmak için pasif gelir kaynağı oluşturmak istedim. Bence oldu da yani.
Yani mal mülk hirsi gibi bir şey değil, sistemi kurdum, çark kendini çeviriyor. Duzenli olarak yenisi ekleniyor. Anlasmali emlakcim da var, bana sabit para akiyor. Bence kim olsa ister. Neden sizi rahatsiz etti ki?