Yatırım bizden sorulur! :)

Ömrümü çalışarak geçirmek istemiyorum. 30 yaşım bitince canım ne isterse onu yapmak için pasif gelir kaynağı oluşturmak istedim. Bence oldu da yani.
Yani mal mülk hirsi gibi bir şey değil, sistemi kurdum, çark kendini çeviriyor. Duzenli olarak yenisi ekleniyor. Anlasmali emlakcim da var, bana sabit para akiyor. Bence kim olsa ister. Neden sizi rahatsiz etti ki?
Niye beni rahatsız etsin ki? Gerçekten hiç böyle bir yatırım şekli duymadım daha önce, yani sürekli ev almak. İlginç geldi onu belirttim, Allah daha çok versin.

Niye beni rahatsız etsin ki? Gerçekten hiç böyle bir yatırım şekli duymadım daha önce, yani sürekli ev almak. İlginç geldi onu belirttim, Allah daha çok versin.

Sizi yanlis alintiladim kusura bakmayin :) diger üye "kefenin cebi yok, ne ihtiyac olabilir allah askina" yazmisti da ona cevaben yazdim.

Beni rahatsız etmedi bana göre değil ama böyle düşünene de saygı duyarım dedim ama sizi rahatsız etmiş demek benim düşüncem

Edindigim mala ithafen, fikriniz sorulmadan, bana da ait olamayan bir konuya "ne ihtiyac olabilir allah askina" "kefenin cebi yok" "normal gelirinle derdin ev" yorumlari yaptiginiz icin ben sizi acik acik rahatsiz ettigini dusunuyorum.

Turkiye piyasasi ve ekonomisi kesinlikle is kurmaya, is yapmaya uygun degil. Ben de kisa omrunu bir isle heba edene saygi duyarim, ama bana göre degil 😇

Edindigim mala ithafen, fikriniz sorulmadan, bana da ait olamayan bir konuya "ne ihtiyac olabilir allah askina" "kefenin cebi yok" "normal gelirinle derdin ev" yorumlari yaptiginiz icin ben sizi acik acik rahatsiz ettigini dusunuyorum.

Turkiye piyasasi ve ekonomisi kesinlikle is kurmaya, is yapmaya uygun degil. Ben de kisa omrunu bir isle heba edene saygi duyarim, ama bana göre degil 😇
Yani yaşınızı doğru anladıysam o yaşlarda böyle şeyler yapabilecek insan sayısı çok azdır. Yoksa elinde olan herkes bir yolunu bulup başka şekilde de olsa yapardı. Yanlış anlamayın size bir şey demiyorum. Demek istediğim kısa ömrünü işle heba etmek isteyen de pek yoktur imkan meselesi. Ya da maaş bilemiyorum.

Aslında kredili konutun iyi bir yatırım olduğunu erken yaşta keşfetmiş, ben açıkçası takdir ettim arkadaşımızı ve risk almasına saygı duydum. Bir de ekonomik özgürlüğü biz çalışmak ve bu şekilde gelir elde etmek (maaş) zannediyoruz ama asıl ekonomik özgürlük çalışmak zorunda olmamak aslında.
Edit: cümle ekledim

Son düzenleme:
Ömrümü çalışarak geçirmek istemiyorum. 30 yaşım bitince canım ne isterse onu yapmak için pasif gelir kaynağı oluşturmak istedim. Bence oldu da yani.
Yani mal mülk hirsi gibi bir şey değil, sistemi kurdum, çark kendini çeviriyor. Duzenli olarak yenisi ekleniyor. Anlasmali emlakcim da var, bana sabit para akiyor. Bence kim olsa ister. Neden sizi rahatsiz etti ki?
Valla ben tebrik ediyorum sizi.Herkes daha iyi bir hayat icin calisiyor.
Gencligini enerjisini harcayip karsiliginda teneke edinmekte var,altin edinmekte.
Bu, sizin ince zekanizi gosterir.
Keske herkes,hepimiz bu islerden anlasa,anlasak.
Sanki kefenin cebi yok diyenlere,sana devredeyim deseniz elinin tersiyle itecek.
Insanlarin az bir kismi calistigini iyi değerlendirebilir,herkes kasik yapar ama sapini denk getiremez sozu bosuna söylenmemiş...

Yani yaşınızı doğru anladıysam o yaşlarda böyle şeyler yapabilecek insan sayısı çok azdır. Yoksa elinde olan herkes bir yolunu bulup başka şekilde de olsa yapardı. Yanlış anlamayın size bir şey demiyorum. Demek istediğim kısa ömrünü işle heba etmek isteyen de pek yoktur imkan meselesi. Ya da maaş bilemiyorum.
Arkadasimiz yanlis hatirlamiyorsam mutfakta calisiyor,koca koca kazanlari kaldiriyorlar,gece gunduz ter dokuyor agir bir iste.
Kazandigini akillica da degerlendiriyor 👍
Gencliginin emegiyle ve zekasiyla rahatca yasayacak,bundan guzel ne olabilir,insallah cocuklarim da anlar bu islerden ve kazancini iyi degerlendirirler.
Tekrar tebrik ederim GeyikliGece GeyikliGece :KK9::KK9:

Cok iyi yaptin canim, bu benim daha orta vadeli planim bir cok kisiye gore rahat calisiyorum ama hayir 25 yil calisamam enerjimi buna gore harcamaliyim
Sen saatlerce calisiyorsun calismayi seviyorsun asla dinlenme firsatin yok mola yok en dogrusunu yapmissin
Benim bir tanidigimda 6. Evini aldi
Onlar gec evlendi gec meslek sahibi oldu yani hukuktan hakimlige, teknik kadrolara atanmalari zaman aldi
Gezmeyide severler
Ama artik korkulari yok bu duygu bile bence yeterli
Ben altinciyim kazandimda ama artik asil derdim gelire cevirebilmek

Arkadasimiz yanlis hatirlamiyorsam mutfakta calisiyor,koca koca kazanlari kaldiriyorlar,gece gunduz ter dokuyor agir bir iste.
Kazandigini akillica da degerlendiriyor 👍
Gencliginin emegiyle ve zekasiyla rahatca yasayacak,bundan guzel ne olabilir,insallah cocuklarim da anlar bu islerden ve kazancini iyi degerlendirirler.
Tekrar tebrik ederim GeyikliGece GeyikliGece :KK9::KK9:
Tabii ki çalışıyordur. Ben de güzel maaşı vardır dedim. Allah daha çok versin. Sonuçta sistemi kurmuş güzel, akıllıca ama bir yerde tikanirdi o. Biz de tam tersini yapıyoruz mesela eve para bağlamıyoruz. Umarım herkes istediğini istediği şekilde elde eder.

Ben sizin adınıza sevindim hedefiniz buymuş başarılı olmuşsunuz hedefinize ulaşmışsınız ben şahsi fikrimi istediğim şekilde ifade ederim hanim efendi

Tabii ki çalışıyordur. Ben de güzel maaşı vardır dedim. Allah daha çok versin. Sonuçta sistemi kurmuş güzel, akıllıca ama bir yerde tikanirdi o. Biz de tam tersini yapıyoruz mesela eve para bağlamıyoruz. Umarım herkes istediğini istediği şekilde elde eder.
Ticaretle uğraşanlar da eve para bağlamak istemezler o parayı sermaye yapar kullanırım diye. Konut yatırımcılığı başka bir bakış açısı, çalışmaya gerek kalmadan pasif gelir elde edeyim derler. Parahanim diye bi blog vardı ilk orada görmüştüm bu olayı, youtubeda da cihat çiçek diye bi amca var o da bu yöntemin misyonerlerinden :))

Yatirim tavsiyesi olarak sadece altin diyebilirim.. eger paraniz varsa ve yapabilirseniz ticaret yapin ufak capli.. dunyada yeterince beton var.. biriktirmeye hic gerek yok😊 rizki veren Allahtir.. siz baslayin gerisi gelir

Ticaretle uğraşanlar da eve para bağlamak istemezler o parayı sermaye yapar kullanırım diye. Konut yatırımcılığı başka bir bakış açısı, çalışmaya gerek kalmadan pasif gelir elde edeyim derler. Parahanim diye bi blog vardı ilk orada görmüştüm bu olayı, youtubeda da cihat çiçek diye bi amca var o da bu yöntemin misyonerlerinden :))
Tabii ki yapanlar vardır ama benim ilk mesajımda demek istediğim başkaydı. Mesela benim maaşım belli diyelim ki bekarım ve belli bir yasa gelince bırakayım bu işi diyorum. Böyle bir sistemi asla yapamam yetmez yani. Orda morportakala çoğu insan gün gelince işi bırakayım ister. Hatta koronidan sonra insanlarda daha da arttı bu istek egenin köyüne gideyim vs diyerek. Yani isteyen çok sadece siz değilsiniz. Siz başarmışsınız ne güzel demek istedim.

Tabii ki yapanlar vardır ama benim ilk mesajımda demek istediğim başkaydı. Mesela benim maaşım belli diyelim ki bekarım ve belli bir yasa gelince bırakayım bu işi diyorum. Böyle bir sistemi asla yapamam yetmez yani. Orda morportakala çoğu insan gün gelince işi bırakayım ister. Hatta koronidan sonra insanlarda daha da arttı bu istek egenin köyüne gideyim vs diyerek. Yani isteyen çok sadece siz değilsiniz. Siz başarmışsınız ne güzel demek istedim.
Siz de haklısınız, tabi ki bu sistemi başlatmak ve çevirmek de maddi güç ister ilk etapta.

Siz de haklısınız, tabi ki bu sistemi başlatmak ve çevirmek de maddi güç ister ilk etapta.
Tabii ki. Yoksa kim istemez ki işi bırakayım. Haritadan yer seçeyim, artık nasıl yer seviyorsa, gideyim yasayayım. Sabahları saatin sesiyle uyanmayım. Hemen telefona sarılıp işle ilgili bilgi var mı diye bakmayayım. Yani sanki %80 ister gibi geliyor. Ben çalışmayı severdim hala da sevmeye yakınım ama bir 5 yıl sonra off yine mı iş diye kalkacağımi düşünmeye başladım. Cidden bir yerden sonra zorlaşıyor. Is mı değiştirsek böyle olursa napsam:) konuyu sabote ettim biraz kusuruma bakma konu sahibi.

adli yargılamada çalışan biri olarak söylüyorum 5 kiracınız varsa en az 3ü ile uğraşırsınız hela pandemide az buçuk çevreniz varsa insanların kiracılarından kaç aydır kira alamadığını duymuşsunuzdur. Kirasını ödeyemeyen ya da ödemeyen kiracıyı avukata verip çıkarmanız minimum 6 ay sürer açtığınız tahliye davasının 1. Celsesi daha 6 ay sonraya verilir. Haklı bulundunuz tahliye edeceksiniz önce yediemine iğneden ipliğe herşey kaydedilerek ve gerelikli masrafları karşılayarak tahliye edersiniz çıkardığınız kiracının parası yoksa da 5 kuruş alamazsınız. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

Tabii ki. Yoksa kim istemez ki işi bırakayım. Haritadan yer seçeyim, artık nasıl yer seviyorsa, gideyim yasayayım. Sabahları saatin sesiyle uyanmayım. Hemen telefona sarılıp işle ilgili bilgi var mı diye bakmayayım. Yani sanki %80 ister gibi geliyor. Ben çalışmayı severdim hala da sevmeye yakınım ama bir 5 yıl sonra off yine mı iş diye kalkacağımi düşünmeye başladım. Cidden bir yerden sonra zorlaşıyor. Is mı değiştirsek böyle olursa napsam:) konuyu sabote ettim biraz kusuruma bakma konu sahibi.

Estagfurullah..
Ben hayatım boyunca cesaret edemedigim bu yüzden yerimde saydığım için girişimleri okumak hoşuma gidiyor.
Durum değerlendirmesi de güzeldir.
Akilli kadınlara hayranlık duyuyorum.
Bazılarının imkanı vardır.
Ama bazıları imkanları yaratır.
Bunun anlamı çok başka.

Çalışmayı seviyorum ama işim gerçek anlamda zihin yoruyor, yıpratıyor.

Hobi niyetine çalışmak başka çalışmaya mecbur olmak başka.

Ben de hobi olsun diye işe gitmek isterim.
Ama bu kafayla o günlere kavusacagimi sanmıyorum:/

adli yargılamada çalışan biri olarak söylüyorum 5 kiracınız varsa en az 3ü ile uğraşırsınız hela pandemide az buçuk çevreniz varsa insanların kiracılarından kaç aydır kira alamadığını duymuşsunuzdur. Kirasını ödeyemeyen ya da ödemeyen kiracıyı avukata verip çıkarmanız minimum 6 ay sürer açtığınız tahliye davasının 1. Celsesi daha 6 ay sonraya verilir. Haklı bulundunuz tahliye edeceksiniz önce yediemine iğneden ipliğe herşey kaydedilerek ve gerelikli masrafları karşılayarak tahliye edersiniz çıkardığınız kiracının parası yoksa da 5 kuruş alamazsınız. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.
Sanayinin ve de kısmen hizmet sektörünün içinden sesleniyorum, her girişim için felaket senaryoları yazabilirim. O zaman kimse bişey yapmasın.

Estagfurullah..
Ben hayatım boyunca cesaret edemedigim bu yüzden yerimde saydığım için girişimleri okumak hoşuma gidiyor.
Durum değerlendirmesi de güzeldir.
Akilli kadınlara hayranlık duyuyorum.
Bazılarının imkanı vardır.
Ama bazıları imkanları yaratır.
Bunun anlamı çok başka.

Çalışmayı seviyorum ama işim gerçek anlamda zihin yoruyor, yıpratıyor.

Hobi niyetine çalışmak başka çalışmaya mecbur olmak başka.

Ben de hobi olsun diye işe gitmek isterim.
Ama bu kafayla o günlere kavusacagimi sanmıyorum:/
Ben de öğretmenim belki de uzaktan eğitim yordu biraz da. Sürekli aklımda bir şey var. Şunu yapacaktım, bunu yükleyecektim, şunu ekleyecektim...Odev atanları kontrol et, soru soranlara cevap ver...Kafam kazan oluyor bazen. Buraya çok giriyorum ondan bu aralar, boş bulunduğum her an. Kafam dağılıyor biraz. Tabii ki su akarken testiyi doldur demiş atalarımız. Kendimizi çok yormadan bir şekilde parayı değerlendirmemiz gerek. Ya uzalacaksin ya kısalacaksın yani aynı yerde saymak da iyi değil:) Bizde de eşim borsada değerlendiriyor işte.

Aynen, şu anda yaptığım işi seviyorum, sendromsuz stressiz çalışıyorum elhamdülillah ama bugünün yarını da var. Artı anne babalarımızın zamanında olduğu gibi emekli maaşlarımız bizi geçindirmeye yetmeyecek. Ben de genç yaşta çalışmak bir yandan da akıllıca yatırımlar yapma taraftarıyım. Son bir iki senedir anca ayıldım gelecekteki duruma :))

X