- 29 Ağustos 2017
- 1.262
- 1.777
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #2.821
Yarın diyim oluyorsa 3 5 kenara altın atayım da işime yarasın530 deyin bence,gram altin 530 bu gece
Biz ev yaptirirken de oyle olmustu,95ten aldigim altini 72 den satmak zorunda kalmistim.Yarın diyim oluyorsa 3 5 kenara altın atayım da işime yarasınçok düştü ya yükselmesini dört gözle bekliyorum yakında ara ödememiz var evden dolayı parası nerdeyse hazır ama altındaydı zarar etmeyelim diye güya şimdi zarardayız bakalım ne zaman çıkacak
Evet uzun vade olunca hiç düşünmüyorum ben, sonuçta benim elimde olduğu sürece zarar etmem eee bu altın birde yüz yıllardır insanoğlunun hayatında var ve var olmaya devam edecek o yüzden kaçtan alırsam alayım uzun vade elimde kalacaksa hep kârdayım. bakalım 2 ay kadar daha ödemeye o zamana kadar çıkar. Bende bu ara borsaya merak saydım biraz daha para aktrayım borsaya sonra güvenli limanıma döneceğim altın candırBiz ev yaptirirken de oyle olmustu,95ten aldigim altini 72 den satmak zorunda kalmistim.
Ama yine de iyiki var demistim, elimdeydi sonucta..
Altin biraz daha dusebilirdi,ben bu dususu ongoruyordum,hatta bazi olaylar olmasa dunyada daha da dusecekti.
Fakat nerede bir kıpırtı olsa insanlar altina siginiyor,o yuzden cikmaya baslayacaktir yavastan.
Ben de bekleyecektim ama yarin alacagim 10 gr kadar.
Alinca dusse de uzulmem artik,sonucta piyasalar ongoruleri de allak bullak ediyor hele de 1 yildir...
bence dogru yoldasın arkadasım..paylasımların olumlu faydasını goruceksınTeşekkür ederim canım ilgin için :)
Maddi konularda erkeğin davranışı düşüncesi de çok önemli. Laf dinlemiyordu bigün kavga etti benle ben tasarruf edicem diye uğraşırken. Marketten 10 tl ye çikolata almak istedi Alman malı diye ben de 4 senedir bi çikolata istiyom ama almıyom pahalı diyr nasılsa faydalı değil diyorum neyse markette bana bağırdı Alman çikolatası yiyemeyecek miyim diye (çocukken dayısı getirirmiş bayatlarını bunlara verirlermiş) ben de öyle mi dedim 1 sene karışmadım ne istersem aldım tabii o da ii niyetle yaklaşıo evde bişey eksik olmasn yapma tasarruf diyo ama bolca abur cubura yatırıyo parayı ve kk den ek hesaptannyapıyo bunları sonra ödeyemiyo babası yardım ediyo. Bu sene ben hiç ilgilenmedim 1 sene sonunda hesqp kitap bilgisi istedim şok oldum 30 bin kesin kredi borcu üzerine ek hesaplar falan duygusql bi konuşma yaptım ben işbirliği yapmak istiyorum ben evde her şey olup borç batağında olmak istemiyorum biraz tasarruf yapıp borçlardan kurtulmak istyrm dedim. Zaten çalışamıyorum buna çok üzülüyorum. Dedim benim gibi eşi bulmuşsun neden değerimi bilmiyosun :))) o da tamam dedi bu sene seni dinlicem. Tabii ay sonuna doğru yine başladı şimdi abur cubura gereksiz şey almayaAllahım bana bi kapı aç evden para kazandır bana dedi dualar ettim sonra her yerden karşıma borsacılar çıkmaya başladı ve bunu bi işaret olarak aldım bismillah dedim başladım çok detay verdim ama benim de anlatmaya ihtiyacım vardı çok bunaldım geçtiğimiz Haziran panik atak krizi geçirdim düşünmekten. Hiç arkadaşım da yok. Büyüdüğüm şehirden gidince kimse aramaz sormaz oldu. Burda da çevre edinemedim. İşte aramayan arkadaşları sağlığımı maddiyatı dünyanın gidişatını düşündükçe kendime ettim. Şimdi ara ara kalbım sıkışıyo nefesim daralıyo krize dönüşmesin die kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Derken borsa umudu çıkınca karşıma içime yaşama sevinci geldi uykularım kısaldı düzene girdi biraz daha umutlu mutlu hissediyorum kendimi. Artık yavaş yavaş çıkmam lazım depresyondan :)
Annem de çok üstüme geliyor seni boşuna mı okuttuk boğazımızdan bütçemizden kıstık diyip duruyor halimi görmüyor beni daha çok bunalıma sokuyor kendi depresyonunu bana kusuyor.
Çok uzattım da o kriz geçirdiğimde bana depresyon ilavı verdi dr ben kullanmak istemiyorum dedim bana ilaç değil arkadaş lazım sohbet lazım dedim. Annem bana kızdı ben sen 2 yaşındaykenden beri o ilaçları kullanıyorum senin yüzünden ddi. Anne 2 yaşında ben sana ne yapmış olabilirim dedim cvp veremedi. (Annemin senelerce çocuğu olmamış beni evlat edinmişler ve çocuğu olmuyorken de ben gelince de toplumun nasıl sözler söyleyebileceğini az çok tahmin edersiniz) O dönemlerde ve öncesinde yaşadıklarını hala atlatamamış. Ama benim bunda ne suçum var ben de zor şeyler yaşadım sokakta yürürken hiç tanımadığım birinin bana gelip ben seni tanıyom sen şunun kızısın değil mi diyolardı annene tanıyodum diyolardı. ( annem doğumumda ölmüş biyolojik ailemi tanıyan da çok yanyana mahallelerde oturuyoduk ) Bana ve babama kusuyor hala depresyonunu... hep bizi suçluyor siz beni mutsuz ediyosunuz beni siz sinirlendiriyosunuz diyor sürekli evde terör estiriyor ama dışarıya melek
Ben neden bu kadar detay anlattım inanın bilmiyorum paylaşmamam gerektiğini düşünmeme rağmen silesim de gelmiyor. Konuşmaya ihtiyacım vardı konuştum rahatlarım umarım artık.
bende az bısey alacaktım ama korkudan alamadım..parayı bulmak cok zor ..acaba bundan fazla dusermıBiz ev yaptirirken de oyle olmustu,95ten aldigim altini 72 den satmak zorunda kalmistim.
Ama yine de iyiki var demistim, elimdeydi sonucta..
Altin biraz daha dusebilirdi,ben bu dususu ongoruyordum,hatta bazi olaylar olmasa dunyada daha da dusecekti.
Fakat nerede bir kıpırtı olsa insanlar altina siginiyor,o yuzden cikmaya baslayacaktir yavastan.
Ben de bekleyecektim ama yarin alacagim 10 gr kadar.
Alinca dusse de uzulmem artik,sonucta piyasalar ongoruleri de allak bullak ediyor hele de 1 yildir...
Ben de bu sayfa sayesinde tanidim:) aslinda ekonomist değil ama onlara taş çıkarır. Cok okuyan guzel değerlendirmeden yapan bir amca:) youtube kanali var. Bakmak isterseniz Cihat E ÇiçekBunu bir tek ben düşünüyorum sanıyordum hatta eşime de diyorum tarihi dizilere baktıkça baksana yıllardır ne olursa olsun değer kaybetmiyor altın en güvenli limanbu arada Cihat bey kim diye sorsam konuya çok cahil kaldığım belli olur mu muhtemelen ekonomist
Kaçılın topikin en fakiri geldi :)senin zenginliğini bütün yatırım topiği biliyorrr.ben de yıllardırr dümdükkk fakirimm diye yırtınıyorummmm konu konu gezippp
Benim uzerimdeki kredi borcunu gorsen sadaka zekat ne varsa bana yollarsin
Benimki de boyle bi zenginlik iste
Yalniz surekli fakiriiim deme bak , cekim gucun de inanirim ben. Zenginiiimmmm de
Ahhahhaaaa yemezleeeer,burada carsinin en merkezi yerindeki ishanlarinin sahibi bir yirtik montla yasamis yillarca,
simitle karin doyururmusta dukkanlarinin kiracilari yemek ismarlarmis ona,ac gezermis adam,yeermiyim kiziiim
Kulağa çok hoş geliyor değil mi ev,arsa,borsa.. Fakiriz fakiriz diyeceğimize bu üçlemeyi söylersek 40 kere belki de gerçek olacak..
Günaydın kızlar
GuMus düşüşe gecmis ki biraz daha düşeceği yönünde konuşuyor inşallah ama.belli olmaz tabii ki daha da düştüğünde alınabilir ytd
Düşüşler iyidir alım.firsati doğurur (bu da başka bir kalıp cümle bol bol duyarsınız ama coook doğru)
Benim de kafamdaki inşallah altın gümüş borsa diye 3 yerden birikim yapmak
Borsa tamam
Sıra gümüş ve altında
Nisan aynında bi toplu para gelme ihtimali var gelirse insallah o zamana güzel olur
Martta da yine az çok demeden koyarız inşallah kenara :)
yahudiler nasıl zengin olmuş biliyormusunn hep kirada oturmuşlar başkasının evini eskitip taşınmışlar daha iyisine.birikimlerini hep ticarete yatırmışlarr taşa toprağa değill
Portakal kendini Sabancıyla kıyaslıyor haklı olarak, o zekayla
o yüzden fakir oluyor
Portalal, senin önceliğin neden ev,arsa? Aslında direkt borsa daha kârlı değil mi?
selam kızlar bu arada
Günaydın günaydın:)
Borsa nasıl gidiyo hiç kâr zarar paylaşmıyorsun hayırdır:)
Aslinda altin bence zenginlesmenin onundeki en buyuk engel.
cunku isletmiyoruz. Borsadan gelir, evden kira, ticarette zaten sirkulasyon... altin sadece paranin degerini koruyor.
Ahahaha
Her üçü de aslinda. Borsa ugrasirsan karli. Ben borsaya pek para yatirmam, kredili olan disinda 20 bin bi sepette, 40 50 arasi digerinde. Kredili olan da cok benim kontrolumun disinda zaten.
Ben ugrasip emek verip borsadan para kazanmayi para kazanmak olarak gormuyorum. Cunku hem parami yatiricam, hem riske ve strese giricem, hem mesai harcayip emek vericem.
Parayi eve yatiririm. Mesaili ise devam... stressiz ve risksiz.
Ve mesela hasta olursun, tatile gidersin, dogum yaparsin borsaya bakamazsin. Ben öyleyim yani
Borsayi cocuguna miras birakamazsin. Belki senin gibi analiz yapamayacak... sen kazanacaksin ama o kazanamayacak... kafasi finansa basmayacak...
Borsadan kazanmali, kazanci yine daha eski sistem yerlere yatirmalikesinlikle ytd, kendi fikirlerim ve metodumdur
Kaçılın topikin en fakiri geldi :)
Sen fantazi olsun diye kredi çekiyosun.
Fantazi olsun diye yatırım danışmanın var.
Fantastik bir hatunsun vesselam :)
GeyikliGece Sen de böyle kendine yemek ısmarlatiyor musun hadi itiraf et..
Orta/uzun vade canım benimki o yüzden şu an hamile bizim kağıt
Karni yavaş yavaş büyüyecek biraz sabret
Kaç aylık doğdun kız sen ahahahhah
Yok yahu ufak capli kendi kendime dönerim de buyuk isler icin lazim.
Ya ben kiracilari gormuyorum bile
Yalniz evime yakin babamin bi dukkani var. Kir pidecisi var icindearada bi kir pidesi ayran otlanmaya giderim
Biliyorum beni cok farkli hayal etmistiniz ama kiymali kir pidesi falan yiyorum
Haaaadi yaaaaYok yahu ufak capli kendi kendime dönerim de buyuk isler icin lazim.
Ya ben kiracilari gormuyorum bile
Yalniz evime yakin babamin bi dukkani var. Kir pidecisi var icindearada bi kir pidesi ayran otlanmaya giderim
Biliyorum beni cok farkli hayal etmistiniz ama kiymali kir pidesi falan yiyorum
Haaaadi yaaaa
Somon
Havyar
Antrikot
Hayallerimi yikmaya hakkin yoktu portakal
Gunaydin kizlar
Aksam deli durttu esimden aldigim azcik miktar ile hesaptan altin aldim
Bugun piyasalar guzel kac gundur icim sismisti