-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #2.641
@Mune abla yazdıklarını keyifle okuyorum.
Anlamaya çalışıyorum. Teşekkürler..
Şimdi tabi yüzmeyi karada öğrenemeyiz. Suya girmek şart. Biz de bu işin içine girip deneyerek öğrenecegiz esas.
Tabi küçük miktarlarla, sakin adimlarla ilerleyecegiz.
Hisseler hakkında hiç fikrim yok. Mesela o hisse kağıdı o fiyata alınır mı?
Aa bu iyidir diye atlamak yerine acaba geçen yıl o hisse taban ve tavan fiyatlarını araştırıp not alsam hisse satın alırken de bunu göz önünde bulundursam mantikli bir adım olur mu?
Ne dersiniz borsacı kadinlar? :)
Bizde 60 70 bekliyoruz bakalım inş. OlsunYTD
Beklentim 60in cok ustunde. Toplayacagim yine de bu dusus ne kadar surer onu kestirmeye calisiyorum. Alirsam 2021 sonlarina kadar tutarim, kesinlikle ytd, herkes biliyor ki ben teknik meknik bilmem. Bir portakalin zirvalarini dinlenis, tesekkurler
YTD
Ben vakıf kullanıyorum direk vakıfın uygulamasindan al sat islemler yapiliyor ayri uygulama indirmeden ziraatten yapacaksanız zborsa indirmeniz lazımKizlaaar hangi bankada açmalı hesabı ya araştırmadigimdan değil de bulamadım cevabını nette.ziraat ve yapı var bende ama başka derseniz açarım yani siz hangi bankaları tercih ediyorsunuz komisyon falan nasıl oluyor.Bu arada okuduğum hiçbir konu bu kadar samimi gelmemişti bana .çok tatlsiniz
Ziraat mobilde yok mu Ziraat borsa farklı mi oluyor .Birde Ziraat kullannalar memnun mu acaba başka hesap da açabilirim gerekirseBen vakıf kullanıyorum direk vakıfın uygulamasindan al sat islemler yapiliyor ayri uygulama indirmeden ziraatten yapacaksanız zborsa indirmeniz lazım
Kizlaaar hangi bankada açmalı hesabı ya araştırmadigimdan değil de bulamadım cevabını nette.ziraat ve yapı var bende ama başka derseniz açarım yani siz hangi bankaları tercih ediyorsunuz komisyon falan nasıl oluyor.Bu arada okuduğum hiçbir konu bu kadar samimi gelmemişti bana .çok tatlsiniz
Ziraat mobilden yapilmıyor zborsa uygulaması indirmen gerekli ama vakıfbankın mobil uygulamasindan yapıliyor direk ben onu kullanıyorum o yüzden yapı kredininde uygulamasindan yapıliyorZiraat mobilde yok mu Ziraat borsa farklı mi oluyor .Birde Ziraat kullannalar memnun mu acaba başka hesap da açabilirim gerekirse
Eveeet arkadaşlar bir gizli hayran da benim.uc gündür nefes almadan okudum konuyu harika bı enerji var grupta .Bende farklı bı isimle üyelik almak zorunda kaldım tel değişip şifreyi unutuncaBu borsa işi 2 yıldır gündeminde ama yarından itibaren aklımda kalmayıp hayata geçiriyorum artik.Benim bir iki sorum var oncelikle hesabı nerden acayim asla karar veremiyorum.siz nereleri kullanıyorsunuz oraya para mı yatırıyoruz
Evet heberim var başınıza gelenden bütün sayfaları keyifle okudumHoşgeldiniz öncelikle. :)
Bana söylenilen şuydu.
Küçük hisselerle başlangic için banka farketmez ama büyük paralarla alim satim için iş bankasını tercih ediyorlarmış.
Bu arada yatırım hesabı açarken uygunluk testi yapıyorlar hepsini biliyorum deyin de hesabınız açılsın ben bilemedim de uyarayım:)
Biz de ziraat kullaniyoruz. Komisyon aliken 1000 lirada 1 lira, satarken de ayni sekildeBirde bu komisyon olayi kazanılanlar üzerinden mi oluyr yani az kazanırsam sorun yok o sebeple mi başlangıçta banka farketmiyor .çok belli oldu demi bu konudaki cehaletim
Birde bu komisyon olayi kazanılanlar üzerinden mi oluyr yani az kazanırsam sorun yok o sebeple mi başlangıçta banka farketmiyor .çok belli oldu demi bu konudaki cehaletim
Çok az bı miktar yaniBiz de ziraat kullaniyoruz. Komisyon aliken 1000 lirada 1 lira, satarken de ayni sekilde
Aynen . Bu arada zborsa kullanmiyoruz . Takilmalar oluyormus . Direkt googledan ziraat bankacilik oradan, yatirim borsaya baglaniyoruz. Simdilik kucuk yatirimciyiz .memnunuz.Çok az bı miktar yani
Şükür ilk aldığım hisseden şansıma 6 tl kar ettim sonra düşer bu tekrar girmeyim ddim ama yarım gün düşüp sonra tekrar yükselmeye devam ettiAllah yardimcin olsun . Borsada , eger bilmiyorsan , kisa vade cikmasini beklemek sans isi. Riskli biz yapamadık. Program lazim arti teknik bilgi lazim .
Orta vade ve uzun vade icinde biraz bilgi gerekiyor aslında.
Çok teşekkür ederim uzun uzun anlatmışsınız.amacim öğrenmek zaten az miktarlarla .benim mevcut Ziraat hesabım var oradan yatırım hesabı acabiliyorum değil mi ozamn hisse senedi alımı mi diyecegmAynen . Bu arada zborsa kullanmiyoruz . Takilmalar oluyormus . Direkt googledan ziraat bankacilik oradan, yatirim borsaya baglaniyoruz. Simdilik kucuk yatirimciyiz .memnunuz.
Bu arada baslangicta kucuk miktarla baslamak iyidir . Stresi yonetmek ve ogrenmek amacli. Ama borsada kazandiran miktar hisse basi 5000 civari ve üstü genellikle. Kuruslarla kazaniyorsun o zaman . Ytd
Allah bağışlasın canım çok sevindim Allah isteyen herkese nasip eder inşallah :)Çok üzüldüm canım yasadiklarina ama güzel düşün herkes bir şeyle sinaniyor.. Sen maddi sinaniyorsun ama hamilesin digerimiz para içinde yüzüyor ama bir bebeğe hasret.. Rabbim parayla halledilemeyecek sıkıntı vermesin..Ben yıllarca çocuk tedavisi için uğraştım karı koca çalışıp birikim yapıp tedaviye basliyorduk harcadıgimiz parayla bir değil en az iki üç ev alırdık ama çok şükür 8.senemizde oğlumuz doğdu... Hiçbir mal mülk sağlıktan,huzurdan,hayırlı eş,hayırlı evlattan önemli değil...