- 3 Eylül 2012
- 21.837
- 57.417
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #2.541
Sahane
Tabi hiç yoktan iyidir :)
Birikimin küçüğü buyugu olmaz.
9.84 diye bakarsan kucuk.
5 gun icin gayet guzel bir getiri. Bosta durdugu zaman zarfinda bu fonda olsaydi dusunsene
Bankadan alınan tip fonlardan birinimi almıştın?A tipi B tipi denilenlerdenTabi hiç yoktan iyidir :)
Birikimin küçüğü buyugu olmaz.
Bankadan alınan tip fonlardan birinimi almıştın?A tipi B tipi denilenlerden
Selva gıda ile torkuyu az çok biliyorum ama borsa yatırımcısı gözüyle nasıl değerlendirilir bilmem, mali tablolarını da görmedim hiç.
A tipi seninki nomum hisse senedi yoğunluklu fon
Selva gıda ile torkuyu az çok biliyorum ama borsa yatırımcısı gözüyle nasıl değerlendirilir bilmem, mali tablolarını da görmedim hiç.
Selva gıdanın bağlı olduğu holdingin inşaat, marketler zinciri gibi başka yatırımları da var. İnşaatta biraz fazla açıldılar yaptıkları çok büyük bir proje pek tutmadı (bozkırın ortasında şehre uzak yerde kaç milyona villa satıyolar o kadar param olsa gider istanbuldan alırım), hala yapımı devam ediyor ama zincir market vs gelirlerini hep o projeye aktardılar market reyonları uzun zaman bomboştu. Hatta başka bir toplu konut projesini iptal etmek durumunda kaldılar, başvuru sahiplerine paralarını geri verdiler falan. Şimdi toparladılar ama, selva zaten yılların makarna üreticisi, pandemide coşmuştur üretimleriholding de eski bir holding.
Torku ise kooperatif markası konya şekere ait, eski yıllarda alelade bi kooperatifti recep konuk aldı götürdü, zaten vizyoner ve çalışkan bir adam. torku gibi bir marka yarattı, kaliteyi belli düzeyde tuttu iyi konumlandırdı. Ürün gamı çok geniş et-süt tesisleri temiz otomasyon oranı yüksek. Ama maliyetleri yüksek bu da fiyatlarına yansıyor, devlet mantığında biraz hantal bi yapısı var. Konyanın muhtelif yerlerinde büyük tesisleri var daha da önemlisi bölgeyi inanılmaz derecede ağaçlandırdılar, milyonlarca ağacı dikip gitmediler düzenli bakımını da yapıyorlar. 20-30 sene sonraki gelecek nesle büyük bir hediye bu.
İki firma da gıdacı sonuçta gelecek vadediyordur o yüzden :))
Heheh saolasın nomum da keşke ayaklı ansiklopedi olabilsemBana bir arkadaşımı hatırlatıyorsun.
Kendisinin yanında acayip kültürsüz hissederdim.
Tam bir ayaklı ansiklopedi.
Abi bir insanın her konuda fikri olur mu?
Her şeye merakı olur mu?
Enteresan bir şey benim için.
Helal olsun size :)
Torku hakkında tek bildiğim helvasının üstüne helva tanımadığimdir:)
Bana da şokellasinin da nutellayı unutturduğudur.
Olsun fazla bilgi göz çıkarmazHeheh saolasın nomum da keşke ayaklı ansiklopedi olabilsembabam beni küçük yaşta sanayiye verdi hala sanayideyim o yüzden zamanla az çok bilgi ediniyosun işletmeler hakkında.
Edit: bi de iç anadoluda sanayi iyidir adana konya kayseri vs ama yine de istanbul ankaraya göre küçük yerler, sanayiciler bilir birbirini :)) mesela bazılarının kaç metresi olduğunu da biliyoruz, bunu niye biliyoruz ilgilenmediğimiz halde niye duyup duruyoruz o da ayrı konu
Edit2: metre değil metres tabi ki
Selva gıdanın bağlı olduğu holdingin inşaat, marketler zinciri gibi başka yatırımları da var. İnşaatta biraz fazla açıldılar yaptıkları çok büyük bir proje pek tutmadı (bozkırın ortasında şehre uzak yerde kaç milyona villa satıyolar o kadar param olsa gider istanbuldan alırım), hala yapımı devam ediyor ama zincir market vs gelirlerini hep o projeye aktardılar market reyonları uzun zaman bomboştu. Hatta başka bir toplu konut projesini iptal etmek durumunda kaldılar, başvuru sahiplerine paralarını geri verdiler falan. Şimdi toparladılar ama, selva zaten yılların makarna üreticisi, pandemide coşmuştur üretimleriholding de eski bir holding.
Torku ise kooperatif markası konya şekere ait, eski yıllarda alelade bi kooperatifti recep konuk aldı götürdü, zaten vizyoner ve çalışkan bir adam. torku gibi bir marka yarattı, kaliteyi belli düzeyde tuttu iyi konumlandırdı. Ürün gamı çok geniş et-süt tesisleri temiz otomasyon oranı yüksek. Ama maliyetleri yüksek bu da fiyatlarına yansıyor, devlet mantığında biraz hantal bi yapısı var. Konyanın muhtelif yerlerinde büyük tesisleri var daha da önemlisi bölgeyi inanılmaz derecede ağaçlandırdılar, milyonlarca ağacı dikip gitmediler düzenli bakımını da yapıyorlar. 20-30 sene sonraki gelecek nesle büyük bir hediye bu.
Benim kinetix maceralarimdan sonra bunlar bize agir gelir.
Neyse saka bir yana ittifak holding girisimlerinden 2021de show bekliyorum cunku 2020de ucmayan kagitlar.
Selva adese kule site hep ittifakin. Tabi sey de diyebilirsiniz, yahu 2020de her sey 4 e katlarken ucmayan 2021de nasil ucsunbisey diyemem cunku ben biraz hislerime gore yatirim yapiyorum
Yilin en buyuk halka arzlarindan biri bence sinpasin muhafazakar devremulku kizilbuk olacak. Kesinlikle ytd
Yeni arkadaslar gelir bastan soyliym ben teknik meknik bilmem, hislerime ve kafama gore konusuyorumcok seetmeyin beni.
Torkunun premium mu ne bi biskuvisi var o da oreo cakmasi ama oreodan guzel. Bu da ytd, alir begenmezsiniz sorumluluk kabul etmem
Dediğim market adeseydi zaten, hala reyonları dolu sayılmazNeyse saka bir yana ittifak holding girisimlerinden 2021de show bekliyorum cunku 2020de ucmayan kagitlar.
Selva adese kule site hep ittifakin. Tabi sey de diyebilirsiniz, yahu 2020de her sey 4 e katlarken ucmayan 2021de nasil ucsunbisey diyemem cunku ben biraz hislerime gore yatirim yapiyorum
Dediğim market adeseydi zaten, hala reyonları dolu sayılmazadese konya-ankara-antalyada şubeleri olan büyük bi zincirdi aslında ama eskisi kadar tutulmuyor artık pahalı çünkü. Bi de stok devir hızları bim vs kadar hızlı değil ürün rafta çok bekliyor yani. Meyve sebze fena değil ama, karfur gibi pörsük pörsük şeyleri koymuyorlar reyona. Kuleyi de araplara mı ne sattılardı. Tabi holdingin tek yatırımları bunlar değil genel durumları kötü değildir yani, hisse işlerinden anlamam uçar mı kaçar mı 2021de
Karfuru sevmem ben :)) taa öğrencilik yıllarımda oturduğum binanın altında da vardı terlikle falan hemencecik ineyim diye giderdim meyve sebzesi kötü olurdu, private label çikolatası beyaz beyaz bayat olurdu, tavuk desen bozuk çıkardı o zamandan beri hazzetmem :)) şimdi bulunduğum şehirde de var ama orta karar işte. Semtine göre değişiyodur belki de.Ben omrumde hic adese market gormedim
Aa karfurun sebzeleri cok guzel kiz burda niye simdi öyle dedin
Karfuru sevmem ben :)) taa öğrencilik yıllarımda oturduğum binanın altında da vardı terlikle falan hemencecik ineyim diye giderdim meyve sebzesi kötü olurdu, private label çikolatası beyaz beyaz bayat olurdu, tavuk desen bozuk çıkardı o zamandan beri hazzetmem :)) şimdi bulunduğum şehirde de var ama orta karar işte. Semtine göre değişiyodur belki de.
Bu arada kule satılacak diyolardı 1 sene önce falan ama ittifağın sitesinde hala görünüyor satılmamış demek ki.
Torku dediğiniz gibi bir kooperatif kuruluşu iç Anadolu da özellikle Konya da çok iyi bilinen bir marka.. Bizim marketlerimizde torkuya ayrı reyon olur sıvıyağ, tereyağ,peynir,yoğurt,sucuk, bisküvi çeşitleri icecekleri hatta kolasi (çok damak tadıma uymasada) alınacaksa Torku alınır..Bazı marketler Torku ürünlerini markete koymadılar diye o marketlerden alışveriş yapılmadı bir araSelva gıda ile torkuyu az çok biliyorum ama borsa yatırımcısı gözüyle nasıl değerlendirilir bilmem, mali tablolarını da görmedim hiç.
Markayı güzel yere getirdiler ama bunun sürdürülebilir olması da önemli, üretim altyapısı ve kalitesi iyi ama yönetimi meeh :)) hatta bi ara istanbuldan üst düzey iyi bi yönetici transfer etmişler adam bişeyler yapmaya çalışmış en sonunda koymuş gitmiş benim dediğim hiçbirşeyi dinlemiyorlar diyeTorku dediğiniz gibi bir kooperatif kuruluşu iç Anadolu da özellikle Konya da çok iyi bilinen bir marka.. Bizim marketlerimizde torkuya ayrı reyon olur sıvıyağ, tereyağ,peynir,yoğurt,sucuk, bisküvi çeşitleri icecekleri hatta kolasi (çok damak tadıma uymasada) alınacaksa Torku alınır..Bazı marketler Torku ürünlerini markete koymadılar diye o marketlerden alışveriş yapılmadı bir araÜreticiden toplanan sütler tek tek kontrol ediliyor en ufak bir problem çıkarsa direk süt iade edilir oyuzden etrafımızda ki üreticiler çok titiz davranıyor buna kaç kere şahit oldum.. Ağaçlandırma olayı ise yaptıkları yapacakları en güzel şey.. Halka arzını beklemeye geçtim bende bakalım
Yaa bunu yeni gördüm baktım da resimlerine ne kadar güzel bi yer içim açıldı, pandemi saolsun çok oldu böyle yerler görmeyeliYilin en buyuk halka arzlarindan biri bence sinpasin muhafazakar devremulku kizilbuk olacak. Kesinlikle ytd
Markayı güzel yere getirdiler ama bunun sürdürülebilir olması da önemli, üretim altyapısı ve kalitesi iyi ama yönetimi meeh :)) hatta bi ara istanbuldan üst düzey iyi bi yönetici transfer etmişler adam bişeyler yapmaya çalışmış en sonunda koymuş gitmiş benim dediğim hiçbirşeyi dinlemiyorlar diyetabi bunu şirket dedikodusu olarak duydum doğruluk payı nedir bilmiyorum. maliyetleri gereksiz yüksek, bu da fiyatlara yansıyor. Tereyağı 70 lirayı geçti mesela, eti de pahalı. Tamam gıda fiyatları arttı tamam torkunun et ve süt ürünleri iyi ama yine de daha ucuza daha güzel tereyağlar ve et var aslında. Sütaşı pınarı falan geçmişti yanlış bilmiyorsam fiyatları ama son zamanlarda kontrol etmedim yanılıyor olabilirim.
edit: migros sanal markette baktım torku tereyağı 84 lira