Yatırım bizden sorulur! :)

Evet haklısınız ürünleri pahali...Yönetimi konusunda hiç bilgim yok haklısınız önemli olan sürdürülebilir olması bildiğim tek şey bölge halkı olarak hem iş imkanı sağladığı hemde ürünlerden memnun kalındığı için tercih ediliyor olması..

Torkunun o yönünü ben de çok seviyorum, çok tesis kurdular çok kişiye iş imkanı sağladılar. Hele şu ağaçlandırma projesi, öyle reklam yapmalık 3-5 ağaç değil altınekin-cihanbeyli'den çumraya kadar koca bozkırı yeşillendirdiler allah razı olsun gerçekten. Önceki yorumum markayı kötülüyormuşum gibi görünmüş ama niyetim o değil, aksine üzülerek yazdım böyle değerli bir markanın yönetimine daha çok ihtimam gösterilmesi lazım, markanın kalıcılığı için. Gerçi söylediklerim öyle atla deve problemler değiller zaten, koskoca kooperatif sonuçta kolay kolay bişey olmaz :))

Torkunun o yönünü ben de çok seviyorum, çok tesis kurdular çok kişiye iş imkanı sağladılar. Hele şu ağaçlandırma projesi, öyle reklam yapmalık 3-5 ağaç değil altınekin-cihanbeyli'den çumraya kadar koca bozkırı yeşillendirdiler allah razı olsun gerçekten. Önceki yorumum markayı kötülüyormuşum gibi görünmüş ama niyetim o değil, aksine üzülerek yazdım böyle değerli bir markanın yönetimine daha çok ihtimam gösterilmesi lazım, markanın kalıcılığı için. Gerçi söylediklerim öyle atla deve problemler değiller zaten, koskoca kooperatif sonuçta kolay kolay bişey olmaz :))
Bende markayı savunmuyorum aslında 😂😂 Yani dövize bağimli değilsin herşeyi kendin uretiyorsun fiyatlar daha uygun olabilir değil mi?Ben sadece katkılarını çok beğeniyorum dediğiniz gibi ,ülkemiz de üretim yapan istihdam sağlayan her firmaya saygım ve desteğim sonsuz..

Bugün eşim aradı.
Anneannemin evini teyzem almak istiyor 100 bine. ( Trabzon'da 3+1)
Kentsel dönüşüme girince çok iyi para edermişmiş.
Içi eski ama bedavaya almış olacak. Annem siz alın bari diyor ister mısın diye sordu.
Annemin hakkı 12 bin falanmış onu da bize verecek diye ekledi.

Cevap olarak dedim ki istemem.
Kimsenin çöpünü de istemem.
Bugün alın siz derler.
Kötü günde bedava mal yediler olur adı.
Kalsın isteyen alsın dedim.

Nasıl fakir kaldım? Aha bu kafayla : D

Selva gıda ile torkuyu az çok biliyorum ama borsa yatırımcısı gözüyle nasıl değerlendirilir bilmem, mali tablolarını da görmedim hiç.

Selva gıdanın bağlı olduğu holdingin inşaat, marketler zinciri gibi başka yatırımları da var. İnşaatta biraz fazla açıldılar yaptıkları çok büyük bir proje pek tutmadı (bozkırın ortasında şehre uzak yerde kaç milyona villa satıyolar o kadar param olsa gider istanbuldan alırım), hala yapımı devam ediyor ama zincir market vs gelirlerini hep o projeye aktardılar market reyonları uzun zaman bomboştu. Hatta başka bir toplu konut projesini iptal etmek durumunda kaldılar, başvuru sahiplerine paralarını geri verdiler falan. Şimdi toparladılar ama, selva zaten yılların makarna üreticisi, pandemide coşmuştur üretimleri :KK70: holding de eski bir holding.

Torku ise kooperatif markası konya şekere ait, eski yıllarda alelade bi kooperatifti recep konuk aldı götürdü, zaten vizyoner ve çalışkan bir adam. torku gibi bir marka yarattı, kaliteyi belli düzeyde tuttu iyi konumlandırdı. Ürün gamı çok geniş et-süt tesisleri temiz otomasyon oranı yüksek. Ama maliyetleri yüksek bu da fiyatlarına yansıyor, devlet mantığında biraz hantal bi yapısı var. Konyanın muhtelif yerlerinde büyük tesisleri var daha da önemlisi bölgeyi inanılmaz derecede ağaçlandırdılar, milyonlarca ağacı dikip gitmediler düzenli bakımını da yapıyorlar. 20-30 sene sonraki gelecek nesle büyük bir hediye bu.

İki firma da gıdacı sonuçta gelecek vadediyordur o yüzden :))
Ben ilk bu sayfada hisse filan konusmaya basladigimizda gittim torkuya baktim,alirsam onu alacaktim cunki,aaa o da ne hissesi yokmus o_O
O bana nedense pek yakin geliyor,piyasaya cikacaksa ilk onu almak isterim kesinlikle..

(:-)Yatirim tavsiyesi degildir:))

Allahiiim su sozu hep soylemek istemistim:KK45: :KK45:
ooooh :ruh:

Bugün eşim aradı.
Içi eski ama bedavaya almış olacak. Annem siz alın bari diyor ister mısın diye sordu.

Bugün alın siz derler.

Onu ben de almazdim sanirim,hakkimi size verdim,postumu bas koseye sererim olur sonra o is...

Benim kinetix maceralarimdan sonra bunlar bize agir gelir.

Neyse saka bir yana ittifak holding girisimlerinden 2021de show bekliyorum cunku 2020de ucmayan kagitlar.
Selva adese kule site hep ittifakin. Tabi sey de diyebilirsiniz, yahu 2020de her sey 4 e katlarken ucmayan 2021de nasil ucsun 🤪🤪 bisey diyemem cunku ben biraz hislerime gore yatirim yapiyorum 🤪🤪

Yilin en buyuk halka arzlarindan biri bence sinpasin muhafazakar devremulku kizilbuk olacak. Kesinlikle ytd

Yeni arkadaslar gelir bastan soyliym ben teknik meknik bilmem, hislerime ve kafama gore konusuyorum 🤪🤪 cok seetmeyin beni.

Torkunun premium mu ne bi biskuvisi var o da oreo cakmasi ama oreodan guzel. Bu da ytd, alir begenmezsiniz sorumluluk kabul etmem 😬😬
Yeme tavsiyesi degildir diyorsun yani:KK70:

Bugün eşim aradı.

Bugün alın siz derler.

Yani nomu fakir kalanlardan biri olarak ben de almazdım herhalde ya. Nasıl insanlar olduklarına bağlı, ileride lafını edip duracak insanlarsa aman aman azıcık aşım ağrısız başım. Kimseye muhtaç değilim ev de sonra oluversin derdim.

Biz en iyisi fakirler olarak örgütlenip öyle mülk edinelim, diğer türlü onu istemem bunu istemem zor yani :KK70: herkes üç beş ateşlesin kızlar kotarırız biz bu işi.

Yani nomu fakir kalanlardan biri olarak ben de almazdım herhalde ya. Nasıl insanlar olduklarına bağlı, ileride lafını edip duracak insanlarsa aman aman azıcık aşım ağrısız başım. Kimseye muhtaç değilim ev de sonra oluversin derdim.

Biz en iyisi fakirler olarak örgütlenip öyle mülk edinelim, diğer türlü onu istemem bunu istemem zor yani :KK70: herkes üç beş ateşlesin kızlar kotarırız biz bu işi.

Iyy nasıl insanlar olduklarını hiç anlatmak bile istemem. Siz anlayın.
Kesinlikle bir kavgada kötü günde vayy sayemizde ucuza mal yediniz olur adı.

Ben kendime onu dedirtirmiyim be.
Fakir ölürüm daha iyi :KK70:

Gururlu fakirler olarak toplanıp bir mülk alalım bence de.

Ilerde bilelim ki düşsek ortada kalsak ortak sığınacak çatımız var :KK70:

Ben once 100,toplam 500ümü riske atacagim,e kolay degil,mal canin yongasi :KK70:
ama deneyen kaybedebilir,denemeyen bastan kaybetmistir mantigiyla bir ucundan tutacagim bu isin:))
Yarin da abiler yazmasin 500 ha ha ha diye,ironi abiler ironi😂😂

Gurur çatısı :KK70:

Bugün eşim aradı.

Bugün alın siz derler.

Madem bedavaydi siz niye yemediniz derim, umrumda olmaz. Ben alirdim 🤪

Konya gida ve tarim universitesine kaydoldum. 😍 normalde derece yapanlara bursu var ama yabanci kontenjani vardi bir tane 🤪 yürüdüm. Okula gitmeyip atildim 🤪
Aaaahhhahhaaaa,ayda tek krater olsa eminim o da senin elinde bulunur haahhahhhaaa:KK70: supersin,ne isin olur senin tarimla :KK70:

Birimiz hissesini satarsa digeri alir falan😂😂

X