Yatırım bizden sorulur! :)

Bugun ilk bir saatten sonra toparladi tahtalar. Ben ilk saatte aldim 3 kurus birinden 5 kurus birinden kazandim diye kendimi kandiriyorum

Halka arz guzel oluyor. Bu furya da yeni basladi. Eskiden boyle tavan tavan olmazdi hatta baya fiyat kirardi.

Ben dün seans kapanınca emir girdim keşke sabahı bekleseydimalım fırsatı yakaladığım bir düşüş daha gördüm 1 kaç ay önceydi sanırım fakat bunda aşırı heyecan yaptım sanırım çok iyi yönetemedim bence, tekrar çıkar diye acele ile elimdeki nakdin hepsini bitirdim. Kademeli alım yaptım ama yine de düştükçe düştü sabahın ilk saatlerinde de iyi fırsatlar vardı ama halka arz için ayırdığım paraya dokunmadım.

Bu halka arzlar, son zamanlardaki artışlar borsaya talebi artırdı ama ben yine de ters köşe olmaktan korkmuyor değilim. Borsayı, terimleri öğrenmek, kağıt seçmek ayrı bir de artışlarda/azalışlarda nasıl ve ne zaman hamleler yapacağını öğrenmek apayrı mesele.

GeyikliGece eşit dağıtım cepte, onu bu Işık plastik sayesinde öğrendim. Eee şu 1 lot verilen vardı arzum ya da kervan olması gerekiyordu. Onu neye göre verdiler. Diğer yöntemler neler? Neyse kafamı karıştırmayayım. Yeni halka arzlarda diğer yöntemleri öğrenirim

Martta sanirim yine boyle bi alim firsati olucak. Ben nakit ayarlicam o zamana.

Martta sanirim yine boyle bi alim firsati olucak. Ben nakit ayarlicam o zamana.

Uzun süredir altın almıyorum. Hatta dün Bi ara o kadar gaza geldim ki, altınları satıp borsaya mı yatırsam diye düşünmedim değil altın almayayım o zaman mart olmaz Nisan olur illa bir alım fırsatı olur altın almayıp nakit olarak tutarım ben de.

Ben arzumdan 16 alabildim
Yalniz 450 alan gordum. Yontemlere cok cok hakim degilim ama genelde oranli oluyor. Sen 3 kat parayla basvur, ben 1 kat. Sen benim 3 katim aliyorsun gibi vaktim olunca buna ben de detayli bakicam yeni bisiy ogrenirsem yazarim sana.

Bu arada bugun isik plastik tavanda bekleyen 13 milyon alim talebi vardi.

YTD

Işık plastik in borsadaki kodu ne portakal? Ishkl yazıyordu nette sanırım..ben bulamadım

Investing de göremedim..bankadan bakmadım ama zaten alamam:/ da..farklı bi uygulama mı söz konusu oluyor, borsaya yeni çıkan kağıtlarda alım için?
Genel kültür niyetine soruyorum

Ilk ciktiginda halka arz sureci olur. On talep toplanir yine normal hisse alir gibi aliyorsun.

Islem gormeye baslayinca genelde tavana kitler ve alim talebi cok olur. Kolay alinmaz cunku pek satan olmaz.

Investing ekler sayfasini bir iki güne

Merhaba hanımlar bisey sormak istiyorum. 22 ayar bilezik almak için kuyumcuya gittim. İlk gittigim kuyumcu gramini 500den tartti işçilik oldugunu soyledi. Almadim ciktim. 10 bine kadar bisey alacaktım..Tanıdık bir kuyumcu var ona gittim. 14 ayar bir kelepçe beğendim. 26.70 gr geldi. 22 ayar mi 14 ayar mi kararsiz kaldım. Bozdururkende zarar etmeyeyim diye. Kuyumcu, İkisinde de 500 600 işçilik düşer, farkeden bisey olmaz dedi. Cok da hoşuma gitti 3lu burmali kelepçe aldim. 14 ayar 26.70 gr. 8550 TL. Sizce iyi mi yaptım fikriniz nedir pahali mi
Nette 14 ayar icin gram alış 250 satış 280tl yazıyor. Hic bisey anlamadım

14 ayar bozdururken çok zarar eder keşke 22 ayar sade bir bilezik alsaydiniz kullanmak içinse.. Ben genelde yatırım için gram şeklinde alıyorum 20 Gr 25 Gr..

Benim bildigim 14 ayar bozdururken zarar ediyor ve kelepce olmasi iscilik daha yüksek demek. Düz 22 ayar burma bilezik yatirim icin en iyisi fikrimce

Keşke 22 ayar alsaydınız. 22 ayar kelepçeler de var, satılırken sadece işçilik düşerdi. 14 ayar olunca alım satım farkı çok oluyor.

Herkes yazmış zaten aynı şeyleri yazmayım ama şöyle düşünün

Bozdurmak için almadım içime bu sindi aldım Amannn sefam olsun

(Yatırım.icin ileride bozdurmak için deseydiniz başka mesaj yazacaktim:)

Kuyumcu Tanıdık ucuz alıp ucuz satarsın ikisinde de iscilik düşecek zaten dedi. Nette Biraz arastirinca uygun aldığımı gördüm. 10gr 14 ayarı 7500 gibi bir fiyata satıyorlar.. yatırım için ayrıca ata lira biriktiyorum. Düğündeki tüm takılarım bozuldu. 1 tane bileziğim olmus oldu.

Birde instagramda takip ettigim bi kac kisi var. Temettü emekliligi yapmak icin surekli portfoylerini buyutuyorlar. Yani al sat yapmiyorlar hep aliyorlar unutuyorlar. 1 milyonu bulan var mesela. Bende aslinda biraz biraz yavas yavas al unut yapacağım. Aylik 500 tl atsam belkin ilerde ev pasinati çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…