- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #22.421
Malesef 2017 den beri böyle durum.Biz ne kadar biriktirsekte yerimizde sayıyor gibi oluyoruz.Kredilerde çok yüksek ne kadar çok peşinat biriktirirsek o kadar iyi gibi düşünüyoruz ama olmuyor.Umarım içinize sinen istediğiniz gibi bir ev bulabilirsiniz.Kredi ödeme konusunda bir sıkıntınız yoksa, ev arayışını hızlandırmanız daha uygun olur gibi.Bazen uygun evler denk geliyor,hem kredi faizleri düşerse yapılandırma yapılır.Olurda faiz düşerse zaten ev fiyatları iyice artar.Günaydın herkese :))
Buraya en son bir ay önce yazdığımda dolar hedefime ulaştığımı, gram altını bozdurup TL'ye vadeliye döndüğümü, o günkü rakamlarla tekrar grama dönersem 580 gram alabilecek TL'm olduğunu yazmıştım. Bir hafta sonra TL'nin vadesi dolunca tekrar gram yaptım parayı, elimdeki parayı da ekleyerek. 587 gram alabildim. Aradan geçen 20 günde altın da dolar da uçtu.
Bugün az önce, şu son haliyle ne kadar param var, iyi bir peşinat oluyorsa uzatmayayım, hepsini peşinat yapıp üstünü kredi çekip, gözümü karartıp alayım artık dedim. Kızıma ev alacağım, derdim bu.
Sarı sitede, favorilere alıp, takip ettiğim bir kaç ev var. Dönüp bir baktım ki, tüm o evlerin fiyatlarına 95 ile 200 bin arasında zam yapmışlar. Hele bir ev var ki bu evi özellikle biliyorum, çünkü benim fiyat aralığımın çok üstündeydi ama yerini çok beğenip, dayanamayıp eklemiştim favorilerime. 10 Eylül'de listelere girdi. Geçen haftaya kadar evin fiyatı 950.000 idi şimdi 1.250.000. Üstelik ev kiracılı...
Ne yaparsam yapayım, uçan ev fiyatlarına ulaşamıyorum ben
Malesef 2017 den beri böyle durum.Biz ne kadar biriktirsekte yerimizde sayıyor gibi oluyoruz.Kredilerde çok yüksek ne kadar çok peşinat biriktirirsek o kadar iyi gibi düşünüyoruz ama olmuyor.Umarım içinize sinen istediğiniz gibi bir ev bulabilirsiniz.Kredi ödeme konusunda bir sıkıntınız yoksa, ev arayışını hızlandırmanız daha uygun olur gibi.Bazen uygun evler denk geliyor,hem kredi faizleri düşerse yapılandırma yapılır.Olurda faiz düşerse zaten ev fiyatları iyice artar.
Altın ne olur acaba yaoh oh
mb faizi düşürmüş
dolar herhalde yarına 10u görür
Altın ne olur acaba ya
Faiz beklentilerinde ters köşe olabilir, geçen ay olduğu gibidolar 10 liralık psikolojik sınırı geçerse ver elini 12 lira olur mu
Allah'ım senaryolara bak, pozitif derken ağzımız neler konuşuyor hahahahahaa
Piyasa yanıyor biz yanıyor, varille soğuk içsek sönmez
Yarın ev için fiyat alacağız anlaşırsak elimdeki altın ve doları hemen bozsam mı yoksa pazartesiye ne olur yaaa üfff ne kadar stresliymişyükselir
zaten yükelişte
tabii ki yatırım tavsiyesi değildir.
yani şu an benim fikrim elinde -hisse senedi harici- yatırım aracı olan ne varsa yükselir diye düşünüyorum
dolar altın ev vs...
konuyla ilgili daha bilgili arkadaşlar da fikir beyan etsin.
Yarın ev için fiyat alacağız anlaşırsak elimdeki altın ve doları hemen bozsam mı yoksa pazartesiye ne olur yaaa üfff ne kadar stresliymiş
Yok canım ben hiç ev almadımya ben yanlış mı hatırlıyorum sen ev almamış mıydın?
kredi çekeceksiniz bi bankayla görüşün kredi oranları da düşecek büyük ihtimal
ya valla ben olsam beklerdim biraz, bir kaç yorum okuyun bakalım ne diyor?
Hayırlı olsun, gönlünüze göre bir ev nasip olsun inşaallahYarın ev için fiyat alacağız anlaşırsak elimdeki altın ve doları hemen bozsam mı yoksa pazartesiye ne olur yaaa üfff ne kadar stresliymiş
Amin inşallah ablacımHayırlı olsun, gönlünüze göre bir ev nasip olsun inşaallah
Şöyle yapın böyle yapın diyemem ama doların yükselişi ev fiyatları dahil her şeye yansıyacaktır, örneğin 800 bin liralık bir ev bir anda 50 bin lira birden artabilir, ki şu sıra taşınır taşınmaz mülklerin satışında bir gün gördüğünüz fiyatı ertesi gün göremiyorsunuz.
Şu dönemde kredi çekmemek de mantıklı bir karar.
Ne zaman 552 oldu ? En son 535 gözüküyorduBen 10 gramimi bozdurdum 552 liradan.
Kalanı için takipteyim.
Ve altınım dolarım var ama piyasadan ekonominin bu halinden nefret ediyorum(( Allah sonumuzu hayır etsin ya, tünelin ucu...