Yatırım bizden sorulur! :)

Merhaba kizlar nasilsiniz?

Topikim sahapsiz kalmış yavv! :)

Birikimleriniz kutlu mutlu mu?
Benim işler kesat..
Elimi attığım kurumaya devam.. :/

Listedeki yıl sonu hedefimde 10.000 Dolar demişim, tamamladım çok şükür.
1.000 g altın demişim, bugün altınım hiç yok. Epey bir gram olduktan sonra, bir yükselmede tüm altınları bozdum, Türk lirasına geçtim. ( Şu an TL'deki parayla 580 gr. civarı alabiliyorum. Ama TL devam edeceğim bir süre daha.)

Esas hedefim bir daire almaktı kızıma, burada da söylemiştim, bu altını doları o yüzden topluyordum.
Yıl sonu hedefimde halâ niyetliyim. Ama birikecek para ile umduğum gibi bir ev almak hayal gibi duruyor.

Hanımlar coinler toparlanddı mı eski tadı geldi mi geri aylardır bakmıyorum. Çıkış yapmış uygulamadan. Toparlanma varsa takip edeyim

Hanımlar coinler toparlanddı mı eski tadı geldi mi geri aylardır bakmıyorum. Çıkış yapmış uygulamadan. Toparlanma varsa takip edeyim
Zamanlamana çok güldüm yaaa.
tam da coinler yeniden nallari diktiginde yazdın:)))
Bir ara çıkmıştı,hatta benim anaparama yaklaşmıştı. Bir de ne göreyim,yine yarıya düşmüş
Ama bugün bir tweet gördüm,çok güldüm.
"Anaparamdan geriye tek anam kaldı" diye:)
Neklemelerdeyiz yani yine

Kizlaaarrr bu aralar bu forum ölü gibi ama umarım cevap alabilirim. Akıl danisacagim kimsem yok .
Ben - söylemişimdir- kiraya vermelik ev arıyordum çok uzun zamandir. Bu yüzden çok ücra bir sehirde - kurulalı fazla olmamış bir üniversitenin civarında yeni yapılan evlerin olduğu yerdeki emlakcilarla konuşuyordum . Bu bölgede evler cidden çok ucuz. Ama
bir bit yenigi olduğunu düşünmüyorum çünkü zamanında benim üniversite okuduğum bölgenin kampüs civarinda da evler çok ucuzdu, daha yeni yeni -tek tük apartlar vardı. Oysa şimdi dünyanın parası o evler.
Şimdi benim emlakcilardan biri bugün bana bir ev göndermiş

Şu şekil, metrekare olarak küçük, iceride de bir odası ve balkonu var.
Ve 72 bin TL
Aslında ben bu evi alabilirim ama paramı genelde altında tutuyordum, altın da o kadar düşük ki
Yani hepsini bozdursam; 29.715
Gumuslerim de son baktığımda bin lirayı geçiyordu, o da olmuş; 950
Coinlerim desen anaparam 4000,yarı yariya geriye düştüm. Onları asla bozduramam.
Bir de 500 dolarım var, neyse ki o degerinde; 4400 ediyor.
Yani toplam param (coinleri saymazsak) 35 bin lira
Biraz pazarlık yapıp 38 bin lira kredi çeksem (noter vs vs masrafları için)
36 ay / 1.49 faizle
52 bin TL ödüyorum. Yani 13 bin TL havaya para atmış olacağım.
Ödemesine gelince , aylık 1440 TL
Kiracılar 600 veriyormuş. Yani ilk sene benim payıma dusen ayda 840 oluyor ,
Zaten 840 lira benim her ay birikime ayırdığım bir miktar, yokluğunu hissetmem.
zamanla kira da artar, maasim da artar, öderken sıkıntı çıkarmaz.
Bu bakimdan alayım gitsin diyorum. Ne kadar erken, o kadar iyi...
Ama öte yandan da altın elbet artacak, geçenlerde 540 olmuştu mesela. O zamana kadar birikim yapa yapa devam edip yüksekten bozdurup daha düşük kredi mi çeksem?
Yoksa 'amaaaaaannn' diyip alsam mı? Ev sonuçta. Üstelik daha yeni bina. Yani kaza bela doğal afet olmazsa bir otuz yıl daha bende olacak bir yatırım.
Ne dersiniz?

bu ev nerede yengenc.benim arkadasim almisti ev ucuz diye.megerse o bolgede asiri boyle ev varmis kiraci bulamadi uzunca bir sure .bekledigi gibi gitmedi o sehirde yasayan yakinin var mi sorabilcegin

bu ev nerede yengenc.benim arkadasim almisti ev ucuz diye.megerse o bolgede asiri boyle ev varmis kiraci bulamadi uzunca bir sure .bekledigi gibi gitmedi o sehirde yasayan yakinin var mi sorabilcegin
Osmaniye'de- korkut ata üniversitesinin olduğu sokakta.
Hazırr kiracısı var içinde.
Açıkçası hiç gitmediğim bir yer:)
Benim üniveristesi okuduğum şehirde de okulun civarında böyle evler var,demiştim ya. Orada yaşayan bir arkadaşım da şey demişti, üniversitenin civarındaki evler için; "Buralar genelde garsoniyer olarak kullanılıyor,çok pis. Hatta o yuzden ev sahibim çıkmayayim diye zam yapmadi iki senedir,pandemide de kirayı indirdi. Korkuyor ben çıkarsam kötü biri gelirse diye"
Böyle bir ihtimal de var tabii ki...
Ama öte yandan da bir yerden başlamak istiyorum
Pandemi iyiden iyiye biterse bu fiyata bulamam bence

yenGEnC ya aslında mantıklı ama
bak kapaklıda 100 binlik evler yapılmış
orada da fabrikalar dolu
evler de aşşırı güzel
ben oraya bak derim
inan param olsa dakika durmam alırdım.
istanbuldaysan hem yakın çerkezköye bağlı
bak bana dua edersin
diyelim ilerde fakir kaldın coinler yükselmedi
geçer oturursun

valla arkadasinin dedikleri kafa karisritici .ege civari olsa sordurayim dicektim de ondan sehir sordum insallah bilen birine denk gelirsin forumda falan fiyat cok iyi ama 70 bine araba bile yok

valla arkadasinin dedikleri kafa karisritici .ege civari olsa sordurayim dicektim de ondan sehir sordum insallah bilen birine denk gelirsin forumda falan fiyat cok iyi ama 70 bine araba bile yok
Aslında o bölge genelde böyle 70-90-110 falan evleri. O civarda konuştuğum çok emlakçı var, hepsi bu tarz evler gönderiyor da bu nedense içime sindi .
Yeni şehirleşen bir bölge. Ve evler çok küçük. Metrekare başına iki bin tl lira falan ediyor böyle minikler. Öyle düşününce küçük bir şehirde, şehirden uzak bölgede bir ev için m²/2000 sanki o kadar da az değil gibi
Bilmiyorum, dolandirilmam inşallah:)

Kizlar merhaba.
Ben geçende babama sordum ne kadar altınım var diye
Bu altınları ben bekarken biriktirmistim
Babama vermistim ve somut altin banka hesabında değil yanı.
Geçende babam kuyumcuya götürmüş
250 grammis
Bu şekilde duruyor hep böyle mi kalsın ne yapayım bilemedim
Bulunduğum ilde bu paraya bir artı bir ev yok.
Benim para gram 500 olursa 125 bin eder
Yani 100bin diyelim ne yapacağım bilmiyorum
Hep boyle kalsın mi?
Eşimle şuan ev alacağız ortak maasimizdan.
Bu parayi kendim napsam bilemedim amacım bir artı birdi ama maalesef yok.
Enaz 250binden başlıyor.
Bu parayi çocuğum için biriktirmistim
Hep böyle kalsinmi altın olarak?
Ben borsa bitcoin o işlere girmem anlamam da ya ev olacaktı ya altın.
Ev de olamayacağına göre altın olarak böyle dursun mu?
Başka napabilirim bilmiyorum.

Selam kızlar ıyisiniz umarim.
Bende durumlar aynı.
Coin toparladı kâr gördüm derken az bekliyim daha cikar dedim anaparadan eksiye düştüm yine.

100 lira 100 lira görüp kaçıp düşük toplamalı sanirim.
Başka türlü yerimizde sayıyoruz.

Bu arada kiz yesa nerelerdesin? :)

canım yoğun şekilde başladık çalışmaya

Oğlum da kreşe başladı, onun hastalıkları ile uğraştım

Bütçe bayaa sarsıldı gümüşleri bozdum borç ödedim hiç gümüşüm yok artık

Hisseler de zarar

Bugün maaş yattı güya ama hesapta kalan para komik:)

Neyse benden pek birikim yok gibi o yüzden yazamıyorum

Allah sağlık versin de her şey olur a bağlayacağım

Benim de öyle..
Ablam kizima bakiyor. Artik maasin yarısı ona zaten.

Altın yerde.
Gümüş aldığımın da altında.
Coini hissesi hep öyle.

Cok cok geçmiş olsun yavruna canim.

Olsun sen yine de yaz yav topik bensiz olur ama sensiz olmaz valla hehehe :)

canım altın da olsa zarar etmezsin ev de alsan zarar etmezsin bence şahsi fikrim
125 bin ev almak için peşinat olarak çok iyi bir meblağ bence.
Şu anda orta gelirlilerden bahsediyorum tabi çoğu kişi ilk etapta oturacağı evi alamayacak durumda zaten.
Oturulacak evler bizim burada 600 binden falan başlıyor
o nedenle eve girişmek için önce yatırımlık ev alıp onun borcunu bitirmek sonra büyük eve geçmek lazım.
bir de düşünsene ilk etapta hadi çıktı diyelim kredi 350 bin nasıl ödeyeceksin?
Yani insan sırf yatırım için de yaşamıyor akıl sağlımızı kaybetmeden borç ödemek lazım sonuçta.

Cnmm benim şöyle durum.
Bu para bekarkenki param esimin haberi yok
Eşime desem bayılır bunun üzerine para katalım ev alalım der ama ben öyle istemiyorum
Bunu ben bekarken biriktirdim kendi emeğim ortaya koymam açıkçası.
Eşimle aramda sorun yok ama ben biraz garanticiyim.
Ortak birşey yapmam bu parayla.
Oyuzden tek bu parayla napabilirim diye merak ettim
Bir artı birler hep baktım 250den basliyor
Oyuzden böyle kalacak ya da bu sekilde.

Merhabalar evliyseniz Türkiyede yasiyorsaniz aldiginiz ev sizin üzerinize olsa bile bir bosanma durumunda ikiye bölünüyor. Evlilik isin icine girince mallar ikiye bölünüyor. Ben evlenmeden almistim kücük bir ev mesela o benim malim esim sahiplenemez istesede. Yani sizin durumda belki bir ev alip cocugumun üzerine yaptirirdim oluyorsa.

Son düzenleme:
İkiye bölünüyor yasal olarak.
Çocuğun üzerine olur mu bilmiyorum bir de ev param yok maalesef
Bir artı birler 250 basliyor bir anda arttı hersey

İkiye bölünüyor yasal olarak.
Çocuğun üzerine olur mu bilmiyorum bir de ev param yok maalesef
Bir artı birler 250 basliyor bir anda arttı hersey
Evet ev piyasasi ucmus inanilmaz benim bir arkadasim stüdyo tipi aldi cok iyi yerden 400 liraya 3 sene evvel simdi iki kati olmus, ogluna verecek üniversitesini bitirince.

Evet ev piyasasi ucmus inanilmaz benim bir arkadasim stüdyo tipi aldi cok iyi yerden 400 liraya 3 sene evvel simdi iki kati olmus, ogluna verecek üniversitesini bitirince.
Aynen ben şok oldum
Geçen yıl ile bu yıl arasında uçurum var
Artık somut altınım öyle kalsın diyorum ileride çocuğumun eğitimine harcarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…