- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.872
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #22.341
3. Temettü hissesi almakEmeklilik mi ,ev mi?
Yatırımcı hatunlar,bilgisi benden yüksek olanlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Ben ileriye dönük yatırım düşünüyorum ama aklımda 2 seçenek var birazdan yazacağım 1. seçenek benim aklıma daha çok yatan seçenek.
Karı koca öyle büyük müsrüflüklerimiz yok.Bikaç yıldır maddi olarak biraz feraha çıktık bin şükür.Biraz altınım var elime geçtikçede üstüne ekliyoruz az az da olsa. Gelelim mevzuya
1. Seçenek belli bi süre daha altın biriktirdikten sonra kiraya vermek için bi ev almak. Aldığımız gibi genç yaşta emekli maaşı alır gibi kira paramızı alacaz
2. Seçenek bana pek mantıklı gelmiyor ama millet çılgın gibi emeklilikte emeklilik diye tutturuyor acaba benim farketmediğim bi +sı mı var diyorum. Bireysel emeklilik veya eşim gilin iş yerinde çalışıyor olarak gösterilip emekli yatırmak(ssk girişim var 10 yıl kadar önce )
Neresi mantıklı gelmiyor derseniz ben bu emekliliğin meyvesini 60 lı yaşlarda yicem
Ne olduğu hakkında bile bi bilgim yok bi googleye bakayım sende biraz aydı latırsan sevinirim3. Temettü hissesi almak
Öncelikle temettü daha doğrusu uzun vadeli hisse senedi yatırımı bilmeden veya bir süre araştırmadan yapılacak bir yatırım değil ama içine sinen hisselerde en güzel yatırım şekli bence. Genel anlamda iyi yönetilen, kar eden ve karını yatırımcılarla paylaşan (temettü ödemesi) hisse senetlerinden almak diyebiliriz. Günümüzde evlerin kira getirisi %5 falan, yani 300.000 tl’lik evden 1500 tl max kira alıyosun ki çoğu ev bunu da vermiyor. İyi kiracı bulmak, evin sorunu tadilatı vs cabası. Ama %5 temettü verimi olan hisse senetleri bulunabilir rahatlıkla. Hisse senedinin getirisini beğenmezsen başka hisseye geçmesi kolay, ama ev alsan satması yenisini alması o kadar kolay değil. Yani çok param olsa ev de alırım hisse senedi de çeşitlenmek amacıyla ama bütçem kısıtlıysa max verim almak isterim, az stres de bu verimin içinde.Ne olduğu hakkında bile bi bilgim yok bi googleye bakayım sende biraz aydı latırsan sevinirim
Teşekkür ederim canım bu konuda ki bilgim çok zayıf zamanla inşallah öğrenip bende bu şekilde yatırım yapabilirimÖncelikle temettü daha doğrusu uzun vadeli hisse senedi yatırımı bilmeden veya bir süre araştırmadan yapılacak bir yatırım değil ama içine sinen hisselerde en güzel yatırım şekli bence. Genel anlamda iyi yönetilen, kar eden ve karını yatırımcılarla paylaşan (temettü ödemesi) hisse senetlerinden almak diyebiliriz. Günümüzde evlerin kira getirisi %5 falan, yani 300.000 tl’lik evden 1500 tl max kira alıyosun ki çoğu ev bunu da vermiyor. İyi kiracı bulmak, evin sorunu tadilatı vs cabası. Ama %5 temettü verimi olan hisse senetleri bulunabilir rahatlıkla. Hisse senedinin getirisini beğenmezsen başka hisseye geçmesi kolay, ama ev alsan satması yenisini alması o kadar kolay değil. Yani çok param olsa ev de alırım hisse senedi de çeşitlenmek amacıyla ama bütçem kısıtlıysa max verim almak isterim, az stres de bu verimin içinde.
Emeklilik konusunda da ben devletle ortak yatırımı tercih etmezdim açıkçası hatta son tercihim olurdu. Yarın bir gün ne olacağı belli değil, ne kadar maaş ödeyeceği o maaşın yetip yetmeyeceği belirsiz yani onu demek istiyorum.
Tabi bunlar benim fikirlerim sadece, yanlış değerlendirdiğim kısımlar da olabilir. En iyi kararı verirsiniz inşallah, şimdiden hayırlı olsun.
Ben de her zaman emeklilikten yanayımEmeklilik mi ,ev mi?
Yatırımcı hatunlar,bilgisi benden yüksek olanlar bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Ben ileriye dönük yatırım düşünüyorum ama aklımda 2 seçenek var birazdan yazacağım 1. seçenek benim aklıma daha çok yatan seçenek.
Karı koca öyle büyük müsrüflüklerimiz yok.Bikaç yıldır maddi olarak biraz feraha çıktık bin şükür.Biraz altınım var elime geçtikçede üstüne ekliyoruz az az da olsa. Gelelim mevzuya
1. Seçenek belli bi süre daha altın biriktirdikten sonra kiraya vermek için bi ev almak. Aldığımız gibi genç yaşta emekli maaşı alır gibi kira paramızı alacaz
2. Seçenek bana pek mantıklı gelmiyor ama millet çılgın gibi emeklilikte emeklilik diye tutturuyor acaba benim farketmediğim bi +sı mı var diyorum. Bireysel emeklilik veya eşim gilin iş yerinde çalışıyor olarak gösterilip emekli yatırmak(ssk girişim var 10 yıl kadar önce )
Neresi mantıklı gelmiyor derseniz ben bu emekliliğin meyvesini 60 lı yaşlarda yicem
Uzun vadeli hisse senedi isterim ama bunun icin ciddi bir araştırma ve bilgi birikimim olması lazım. Hiç anlamadığım konular bunlarÖncelikle temettü daha doğrusu uzun vadeli hisse senedi yatırımı bilmeden veya bir süre araştırmadan yapılacak bir yatırım değil ama içine sinen hisselerde en güzel yatırım şekli bence. Genel anlamda iyi yönetilen, kar eden ve karını yatırımcılarla paylaşan (temettü ödemesi) hisse senetlerinden almak diyebiliriz. Günümüzde evlerin kira getirisi %5 falan, yani 300.000 tl’lik evden 1500 tl max kira alıyosun ki çoğu ev bunu da vermiyor. İyi kiracı bulmak, evin sorunu tadilatı vs cabası. Ama %5 temettü verimi olan hisse senetleri bulunabilir rahatlıkla. Hisse senedinin getirisini beğenmezsen başka hisseye geçmesi kolay, ama ev alsan satması yenisini alması o kadar kolay değil. Yani çok param olsa ev de alırım hisse senedi de çeşitlenmek amacıyla ama bütçem kısıtlıysa max verim almak isterim, az stres de bu verimin içinde.
Emeklilik konusunda da ben devletle ortak yatırımı tercih etmezdim açıkçası hatta son tercihim olurdu. Yarın bir gün ne olacağı belli değil, ne kadar maaş ödeyeceği o maaşın yetip yetmeyeceği belirsiz yani onu demek istiyorum.
Tabi bunlar benim fikirlerim sadece, yanlış değerlendirdiğim kısımlar da olabilir. En iyi kararı verirsiniz inşallah, şimdiden hayırlı olsun.
var benim de uzun vadeli hisselerim ama başlamam kısa henüz, daha bu sene başında almaya başladım.Uzun vadeli hisse senedi isterim ama bunun icin ciddi bir araştırma ve bilgi birikimim olması lazım. Hiç anlamadığım konular bunlar
Sizin var mı uzun vadeli hisse senediniz?
Ne kadar uzun süre bu?
Canım vallahi bana kira daha mantıklı geliyor. Bana göre 60 a kadar bekleyip emekli olacağıma genç yaşta eve girişirim genç yaşta emekli gibi parasının hayrını görürüm. Ev alacak parada denk gelmiyorsa da kredi çekip içine kiracı koyup kredi ödemesini kolaylaştırırım.Krediyle alınca 40 lı yaşlarda emekli olmuş gibi olacam. Yani sizin değerli fikrinizi sormamdaki amaç acaba ben mi yanlış planlıyorum. Eşim bi yanaşsa ben bugünden girişecek cesarete sahibimde o hep bardağa boş tarafından bakıp erteliyorBen de her zaman emeklilikten yanayım
Ama bir yandan da kıra almakta Çok iyi bisi.
En aklıma takılan konu buen kararsız olduğum.
Mrb ben de sizin gibi hep zarara girdim, o aylardi sanırım Mayıs, sindi de son 1 aydır acayip çıktı ama ben guvenemedim, anca zarar çıkarmaya devam ediyorumHangisi? Benim yüzüm altcoinlerden yana hiç gülmedi ya. Btt, win ve chz almıştım hepsinde zarardayim. Binance'a geçip kara geçemedim henüz. Btc türk'de gayet yolunda ama Binance'da bildirim de gelmiyor kaçırıyorum. Sizde bildirim geliyor mu emir gerçekleşince falan
O kadar yolu nasıl getirecek bozulmadan?Yogun, harcamali ama guzel bir haftasonu gecirdim, kredi kartlarina bakasim yok. Bu hafta yatirimimi tereyagindan yana kullandim, 9 kilo aldim, 3 u eve gerisi kayinvalideme :)
Daha once de goturdu bozulmuyor, evden cikmadan donmus olarak bavula koyuyoruz, zaten ucakta kargo kismi soguk oluyor, sorun yasamadik.O kadar yolu nasıl getirecek bozulmadan?
Cok iyi o zaman. Afiyetle tüketsinler :)Daha once de goturdu bozulmuyor, evden cikmadan donmus olarak bavula koyuyoruz, zaten ucakta kargo kismi soguk oluyor, sorun yasamadik.
7 ağustosta yazmışım bunu 9 ağustosta aldım 21. Çeyreğimi. Hedefi tamamlamama 3 çeyrek kaldıPazartesi günü 21. Çeyreğimi alacakmışım gibi hissediyorum
Kızıma gelen harçlıklarla kuyumcunun yolunu tutarım