Yatırım bizden sorulur! :)

500 binlik eve 1600 kira çok az, en az 2500 kira almanız lazımki amortisman değerleri normal olsun.Belki evlerin birden fiyatları yükselmiştir, (geçen yıl faizlerde düşünce ekstra yükseldi) kiracılar eskiden kalmadır ondan orantısızlık vardır. 150 bine alıp 1000 tl kira alınacak ev çok nadirdir, genelde öğrencilere verilen evlerde kira getirisi fazla olur ama onlarında son 2 yıldır durumları malum.ben 250-300 binlik ev alıp 1200-1500 arasına kiraya vermeyi düşünüyorum. Birde en az 2+1 almak daha mantıklı gibi,hem bekarlar hem aileler tutabiliyorlar.bu arada 900 binlik ev alıp kiraya vermem şahsen ev fiyatı arttıkça kira getirisi azalır

benim zaten ongorum sifir sanirim .bu evi bu paraya kim alir dedigim evler masallah pat pat satildi .biz artik arsaya donduk.arsadan once denk gelirse iyi bir sey alirim ama umudum kalmadi evlerden yana .

Öncelikle tek alternatifle birikimi tercih etmem ama tek hakkım varsa altında beklemek yerine net olarak ev alırım tabi ki (sadece ev-altın arasında karşılaştırma yapıyorum). Hatta faiz hassasiyetim olmasa o parayı peşinat yapar krediyle 2-3 ev alırdım. Parayı harcayacak bir yer olmaması göreceli bir konu, parayı harcasam da harcamasam da bana göre yatırım demek düzenli gelir getirecek bir enstrüman demek. Fabrika kurmak bir yatırımdır, ev alıp kiraya vermek bir yatırımdır, kar eden firmalardan temettü hissesi almak bir yatırımdır. Altın-dolar almak yatırım değil birikimdir, düzenli gelir getirmez. Yatırım/birikim enstrümanının fiyatının dönem dönem yükselip düşmesi farklı bişey, düzenli gelir getirmesi farklı bişey. Yanlış anlaşılmasın ben altına karşı değilim yıllardır da düzenli alırım, sadece gelir getirmediğini söylüyorum (ticaretini yapmıyorsanız).

K kardespayi hayırlı olsun, kendinize uygun yatırım aracı bulmuşsunuz
Muneciğim bu para işleri yatırım işleri hep kısmet. Ne kadar zorlasakta nasibimizden fazlasını alamıyoruz. Cuma günü parktan çıkarken kendi arabamla eşimin aracına arkadan çarptım . Benimki ucuz araç 300 tl ye yaptırırım ama eşimde 3 4 binlik hasar oluştu en az.hisse 200 tl arttı diye srvinirken hesapta olmayan ödeme çıktı bana mecbur yaptıracağım çarpan benim. Yani kimi arsa alır değerlenir kaç daire alır kimininki 40 yıl değerlenmez. Akılla da olmuyor tam olarak bu yatırım işleri.

Hangi ildesiniz? 4 yıldır araştırıyorum demişsiniz hiç uygun ev çıkmaması ilginç
yani pandemi oncesinde kendi aman aliriz modumda olayi geciktirdi.pandemi deprem derken uctu gitti .İzmirdeyiz bu arada .son 1 yildir ciddi bakiyorum ama kira ev fiyati arasi dengesizlik cok arttigi icin alamiyorum simdi de .

yani pandemi oncesinde kendi aman aliriz modumda olayi geciktirdi.pandemi deprem derken uctu gitti .İzmirdeyiz bu arada .son 1 yildir ciddi bakiyorum ama kira ev fiyati arasi dengesizlik cok arttigi icin alamiyorum simdi de .
Peki hiç taksi,dolmuş,servis plakası,yada dükkan depo tarzı yerler baktınızmı?Benim nakitim çok olsa bunlarda değerlendirirdim, ama az nakitle kiredili eve girmek daha uygun oluyor.

ben her şekilde ev alırım arkadaş
ev ev ev diyorum
biz bulgarız evden başka yatırım aracı bilmeyiz temelde...
coin işine altın işine de evin kentsel dönüşümü için giriyorum
amaaa bilen zengin olan varsa eyvallah ben ev alırken biri 10 arsa alır bilir araştırır eder servetine servet katar saygı duyarım
ama ben şahsım evciyim...

Peki hiç taksi,dolmuş,servis plakası,yada dükkan depo tarzı yerler baktınızmı?Benim nakitim çok olsa bunlarda değerlendirirdim, ama az nakitle kiredili eve girmek daha uygun oluyor.
yok acikcasi hic asina oldugum seyler degil.dukkan olarak cevreye bakmistim sadece oyle meraktan onlarin da masallahi vardi .ama sektor arastirmasi gibi yapmadim hic .sagolun ama bi bakinayim .tam bugun sizle konusurken guzel bir arsa buldu bir arkadas belki grubun sansina alip yazarim

Maalesef bir şehirde deprem olunca hep aynısı oluyor, bir anda ev fiyatları patlıyor, depremde zarar gören ilçelerden zarar görmeyen ilçelere taşınmalar olduğundan, insanlar başını sokacak ev bulmaya mecbur diye acımadan katlıyorlar fiyatları, hiç insafları da yok, valla ben 99 depreminde evlerini ederinden daha yükseğe kiralayan satanlara veryansın etmiştim, lafa gelince vah vah üzüldük kalbimiz afetzedelerle diyorlar ama iş evlerini kiralamaya satmaya gelince depreme dayanıklı, zemini sağlam bölgede deyip fahiş fiyatlar talep ediyorlar.

Kredi çekmek cesaret istiyor, bir de dediğiniz gibi senelerce öde dur, umarım bütçenize uygun bir ev bulursunuz bulamazsanız da aynen sağlık olsun, mal mülkün keyfi huzurun sağlığın varsa çıkıyor yoksa insanın gözü bir şey görmüyor.

İmarsız, tapusuz arsalar başka, ev arsa konularında sağlamcıyımdır şu an imar yok ama imara açılacak, tapusu yok ama çıkacak denen yerlere asla bakmam, şahsen öyle yerleri kimseye de tavsiye etmem çünkü 15-16 sene olmuştur bizim bir akraba İstanbul'da imarı tapusu olmayan bir arsa aldı üzerine de ev yaptı ki birçok insan aynı yerden ev arsa aldı hepsi tapusuz, 2B kapsamındaydı yanlış bilmiyorsam, ha tapuları çıkacak ha bugün ha yarın derken ne kadar ev varsa hepsini yıktılar.

Boğaz manzaralı bahçeli müstakil kaç ev önerdiler alalım diye hepsine yok dedik, istemedik diye de kızan tanıdıklar oldu siz işinizi bilmiyorsunuz ucuza kapatacaktık dediler, burada keza öyle denize sıfır müstakil vardı konumu da iyiydi ama deniz kenarı evlerde denizle ev arasında belli bir mesafe olması gerekiyor ona uyulmamış belli, çok uygun fiyata elden çıkarmaya çalışmalarından huylandım, alırım birkaç yıl sonra yıkarlar hakkımı da sarı çizmeli mehmet ağadan bile soramam sonra.
Öyle tabii, bazen güvenli dediğinden zarar ediyorsun, riskli dediğinden karla çıkıyorsun.
Sektör olarak bile yazsam sektördekiler beni taşlar mı bilemedim Pandemi başlangıcında uluslararası kısıtlamalar uygulamıştık hani, uluslararası hizmet eden sektöre şu an para bağlanmaz riskli dedik aldı başını gitti
Onlar neyse de bazen batıklar acayip kar ediyor insanın ona canı sıkılıyor

imarsiz bir yeri asla alamam sanirim .benim kriterim denize yakin yazlik gibi yerlerden imarli arsa almak .degerlenmezse de kendim yazlik yapmayi dusunuyorum

Aynen ya bende eve yatırım yapmaya bayılıyorum.Bende Bulgaristan göçmeniyimKredim var hala ev bakıyorum.Hobi oldu bende ev bakmak

Ben varim ben de bakiyorum ama sahibinden.com.a cok guvenemiyorum
Aynen ya bende eve yatırım yapmaya bayılıyorum.Bende Bulgaristan göçmeniyimKredim var hala ev bakıyorum.Hobi oldu bende ev bakmak
Ben de ev almak istiyorum. Esim surekli coin pesinde ama ben kiracili ev alip degerlendirmek istiyorum

Peki kat mülkiyeti ile kat irtifakının farkı nedir?
Toprak tapuluyu duymuştum da..

Kızlar günaydın..

Biraz okuyabildim.
Ablam, kardeşim ve bebesi bende.
Bebesi hasta, memeden kesti çok zor huysuz bir donemde. Hepimiz dardayız ondan sebep.. :/

Arsa elimde patlar mi korkusuna hiç girişmedim ama yaya kaldım ben de işte.. Evin güzelini de bulup almak mesele..

Benim hayalim Istanbul'da Eyüp, Balat taraflarında bir evim olsun. Kafam annemlerden çok farkli ama..
Bir ev buldum mesela. Zemin kat. Pierre loti civarında manzaralı. Şömine köşesi bile var. Amerikan mutfak tarzı. Ben çok severim. Fiyatı da 240 bindi misal. Kredi ödemesi kolay olacaktı.
80 metrekare civarıydı.

Annem şiddetle karşı çıktı.
Bodrumda asla oturulmaz.
Balkon lazım.
Ev çok küçük.
En üst kat olmaz.
Yamuk görmüyor musun biçimsiz.
Plânı kötü.
Diye diye ev almak hayal oluyor.

Bana göre küçük kutu gibi balkonsuz ev olsun sorun değil ama asansörlü olsun mesela.
Denize de yakın olsam efkârlı zamanlarda atsam kendimi dibine güzel olur. Zemin giriş önemli değil çalışan kadınım balkona mi çıkıyorum sanki diyorum. :)

Annemlere göre büyük ev olsun eski de olabilir ama ara kat şart gibi gibi..

Sonra kafam karışıyor her kafadan bir ses.

Zor kızlar yani.

Bir tane evim arabam olsa ikinci için kredi diye tırmalamazdım esasen.
Bir de yazlık düşünürdüm belki. Kalan para ile yavrumun eğitimi, dünya seyahati oh miss..

Peki kat mülkiyeti ile kat irtifakının farkı nedir?
Toprak tapuluyu duymuştum da..
Bak, şurada ayrıntılı anlatmis.
Bildigim kadarıyla kisaca söylemek gerekirse de; kat mulkiyetli demek tüm izinleri hazır, alınmış, bir sikinti çıkarmayacak, apartmanın o parçası tamamen sana ait demek.
Kat irtifakli ise arsaya göre evet o ev senin evin,bina yapılırken oraya o ev kurulabilir diye onay almis ama izinleri tam almamış ev demek. İzinlerin hepsi alınmış ve hazır olsa ittifaktan mülkiyete geçiyor. Yani yine oturursun ama bir ihtimal 'yangin merdiveni neden yok', 'bilmemne yönetmeliğine aykırı yapilmis' falan diyip izin alamama ihtimali de var.
O yüzden kat mülkiyet olması daha guzel, diyorlar. Benim de bilgim bu kadar.
Tabii kat irtifaklar çok daha ucuz oluyor, riskli olduğu için. Çok forum gezdim , yorum okudum. Onlardan da alıp sıkıntısız sekilde kat mülkiyete geçen de var , 'aman sakın ha' diyen de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…