- 27 Ekim 2013
- 4.728
- 12.056
-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #21.261
500 binlik eve 1600 kira çok az, en az 2500 kira almanız lazımki amortisman değerleri normal olsun.Belki evlerin birden fiyatları yükselmiştir, (geçen yıl faizlerde düşünce ekstra yükseldi) kiracılar eskiden kalmadır ondan orantısızlık vardır. 150 bine alıp 1000 tl kira alınacak ev çok nadirdir, genelde öğrencilere verilen evlerde kira getirisi fazla olur ama onlarında son 2 yıldır durumları malum.ben 250-300 binlik ev alıp 1200-1500 arasına kiraya vermeyi düşünüyorum. Birde en az 2+1 almak daha mantıklı gibi,hem bekarlar hem aileler tutabiliyorlar.bu arada 900 binlik ev alıp kiraya vermem şahsenbiz de uzun suredir kiraya vermelik ev ariyoruz .hatta 4 yildir o arada alsak iyiydi ama gebelik hastaneye yatis sureclerimiz oldu kaldi.sonunda da alamadik
aslinda sizden fikir almak istiyoru. ben mi tuhaf dusunuyorum diye merak ediyorum.mesela yakinda baktigimiz 500 binlik evin kira getirisi 1600 sizce bu oran dengeli mi? yada ev 900 bin kira max 2 bin .boyle 150 bine alip 1000 lira kiraya vermeli yerlerde de kiraci sorunu yasayanlara cok denk geldik .risk alamadik sanirim en son dedik arsa alalim bari .
benim zaten ongorum sifir sanirim .bu evi bu paraya kim alir dedigim evler masallah pat pat satildi .biz artik arsaya donduk.arsadan once denk gelirse iyi bir sey alirim ama umudum kalmadi evlerden yana .500 binlik eve 1600 kira çok az, en az 2500 kira almanız lazımki amortisman değerleri normal olsun.Belki evlerin birden fiyatları yükselmiştir, (geçen yıl faizlerde düşünce ekstra yükseldi) kiracılar eskiden kalmadır ondan orantısızlık vardır. 150 bine alıp 1000 tl kira alınacak ev çok nadirdir, genelde öğrencilere verilen evlerde kira getirisi fazla olur ama onlarında son 2 yıldır durumları malum.ben 250-300 binlik ev alıp 1200-1500 arasına kiraya vermeyi düşünüyorum. Birde en az 2+1 almak daha mantıklı gibi,hem bekarlar hem aileler tutabiliyorlar.bu arada 900 binlik ev alıp kiraya vermem şahsenev fiyatı arttıkça kira getirisi azalır
Öncelikle tek alternatifle birikimi tercih etmem ama tek hakkım varsa altında beklemek yerine net olarak ev alırım tabi ki (sadece ev-altın arasında karşılaştırma yapıyorum). Hatta faiz hassasiyetim olmasa o parayı peşinat yapar krediyle 2-3 ev alırdım. Parayı harcayacak bir yer olmaması göreceli bir konu, parayı harcasam da harcamasam da bana göre yatırım demek düzenli gelir getirecek bir enstrüman demek. Fabrika kurmak bir yatırımdır, ev alıp kiraya vermek bir yatırımdır, kar eden firmalardan temettü hissesi almak bir yatırımdır. Altın-dolar almak yatırım değil birikimdir, düzenli gelir getirmez. Yatırım/birikim enstrümanının fiyatının dönem dönem yükselip düşmesi farklı bişey, düzenli gelir getirmesi farklı bişey. Yanlış anlaşılmasın ben altına karşı değilim yıllardır da düzenli alırım, sadece gelir getirmediğini söylüyorum (ticaretini yapmıyorsanız).peki size bir soru.
kenardaki altını bozup ev almak mı?
1300-1400 tl kira getirisi olacak bir evden söz ediyoruz.
yoksa şu devirde buna bulaşmak yerine harcanacak başka bir yer de olmadığı için altında tutmaya devam mı?
yani siz olsanız altını tutmak yerine bozdurup ev alır mıydınız?
tutulan altın al sat yapmalık değil, ben sadece bir örnek verdim o mesajımda. sanırım 2 senedir, uzun vadeli, para tl'de erimesin diye altın tercih edildi. para kadar alına alına belli bir miktara ulaştı.
Hangi ildesiniz? 4 yıldır araştırıyorum demişsiniz hiç uygun ev çıkmaması ilginçbenim zaten ongorum sifir sanirim .bu evi bu paraya kim alir dedigim evler masallah pat pat satildi .biz artik arsaya donduk.arsadan once denk gelirse iyi bir sey alirim ama umudum kalmadi evlerden yana .
Muneciğim bu para işleri yatırım işleri hep kısmet. Ne kadar zorlasakta nasibimizden fazlasını alamıyoruz. Cuma günü parktan çıkarken kendi arabamla eşimin aracına arkadan çarptım . Benimki ucuz araç 300 tl ye yaptırırım ama eşimde 3 4 binlik hasar oluştu en az.hisse 200 tl arttı diye srvinirken hesapta olmayan ödeme çıktı bana mecbur yaptıracağım çarpan benim. Yani kimi arsa alır değerlenir kaç daire alır kimininki 40 yıl değerlenmez. Akılla da olmuyor tam olarak bu yatırım işleri.
yani pandemi oncesinde kendi aman aliriz modumda olayi geciktirdi.pandemi deprem derken uctu gitti .İzmirdeyiz bu arada .son 1 yildir ciddi bakiyorum ama kira ev fiyati arasi dengesizlik cok arttigi icin alamiyorum simdi de .Hangi ildesiniz? 4 yıldır araştırıyorum demişsiniz hiç uygun ev çıkmaması ilginç
Peki hiç taksi,dolmuş,servis plakası,yada dükkan depo tarzı yerler baktınızmı?Benim nakitim çok olsa bunlarda değerlendirirdim, ama az nakitle kiredili eve girmek daha uygun oluyor.yani pandemi oncesinde kendi aman aliriz modumda olayi geciktirdi.pandemi deprem derken uctu gitti .İzmirdeyiz bu arada .son 1 yildir ciddi bakiyorum ama kira ev fiyati arasi dengesizlik cok arttigi icin alamiyorum simdi de .
peki size bir soru.
kenardaki altını bozup ev almak mı?
1300-1400 tl kira getirisi olacak bir evden söz ediyoruz.
yoksa şu devirde buna bulaşmak yerine harcanacak başka bir yer de olmadığı için altında tutmaya devam mı?
yani siz olsanız altını tutmak yerine bozdurup ev alır mıydınız?
tutulan altın al sat yapmalık değil, ben sadece bir örnek verdim o mesajımda. sanırım 2 senedir, uzun vadeli, para tl'de erimesin diye altın tercih edildi. para kadar alına alına belli bir miktara ulaştı.
yok acikcasi hic asina oldugum seyler degil.dukkan olarak cevreye bakmistim sadece oyle meraktan onlarin da masallahi vardi .ama sektor arastirmasi gibi yapmadim hic .sagolun ama bi bakinayim .tam bugun sizle konusurken guzel bir arsa buldu bir arkadas belki grubun sansina alip yazarimPeki hiç taksi,dolmuş,servis plakası,yada dükkan depo tarzı yerler baktınızmı?Benim nakitim çok olsa bunlarda değerlendirirdim, ama az nakitle kiredili eve girmek daha uygun oluyor.
Maalesef bir şehirde deprem olunca hep aynısı oluyor, bir anda ev fiyatları patlıyor, depremde zarar gören ilçelerden zarar görmeyen ilçelere taşınmalar olduğundan, insanlar başını sokacak ev bulmaya mecbur diye acımadan katlıyorlar fiyatları, hiç insafları da yok, valla ben 99 depreminde evlerini ederinden daha yükseğe kiralayan satanlara veryansın etmiştim, lafa gelince vah vah üzüldük kalbimiz afetzedelerle diyorlar ama iş evlerini kiralamaya satmaya gelince depreme dayanıklı, zemini sağlam bölgede deyip fahiş fiyatlar talep ediyorlar.izmirden selamlaaar
mune ben sizin bu taraflarda olduğunuzu bilmiyordum.
izmirde 30 ekim depremi zamanı biz de kiralık ev bakıyorduk. denk geldi. kiralar inanılmaz uçtu. yıkılan apartmanların olduğu bölgelerden buca tarafına falan inanılmaz talep oldu. şu an oturduğumuzu zor bulduk yani ev yoktu emlakçıların elinde. hem kiralar arttı hem de ev yoktu.
bizim buralarda bi tane site var, site dediğim de 3 apartman dikmiş otopark sorununu çözmüş bir de çocuk parkı kondurmuş site demiş adına. 2000 tl kirası, 3+1, 15-20 senelik bina. mutfak dolapları falan çok çirkindi. 200 tl de aidatı vardı. tek özelliği pazara yakın olmasıalaçatıymış falan önünden bile geçmiyoruz zaten. geçen sene marmaris içmelerde yaptım tatilimi mis gibi, denizi doğası güzeldi.
mesela biz de ev alsak dedik ama yok, alamıyoruz. eli yüzü düzgün evler 400 binden aşağı değil. kredi çek 15 sene öde, ölme eşeğim ölme. biz de gücümüz yeterse daha küçük ev alır kiraya verir ordan gelen kira geliri ile oturduğumuz evin kirasını ödemiş oluruz dedikolmazsa da sağlık olsun en azından üçün beşin hesabını yapmadan para harcayabiliyoruz der avuturuz kendimizi ne yapalım. huzur için tatile çıkarız, güzel besleniriz. sağlık gittikten sonra malım mülküm olsa ne olur.
İmarsız, tapusuz arsalar başka, ev arsa konularında sağlamcıyımdır şu an imar yok ama imara açılacak, tapusu yok ama çıkacak denen yerlere asla bakmam, şahsen öyle yerleri kimseye de tavsiye etmem çünkü 15-16 sene olmuştur bizim bir akraba İstanbul'da imarı tapusu olmayan bir arsa aldı üzerine de ev yaptı ki birçok insan aynı yerden ev arsa aldı hepsi tapusuz, 2B kapsamındaydı yanlış bilmiyorsam, ha tapuları çıkacak ha bugün ha yarın derken ne kadar ev varsa hepsini yıktılar.Aslında arsa işide şans işi.Her ne kadar iyi diye alsanda bazen zarar edilebiliyor. 3 yıl önce bir tanıdığıma aldık, imarsız ama imar planları hazırlanmış bir yerdi, belediye başkanı değişti imar geçmedi o bölgeden, şu an alınan fiyatın altında arsanın fiyatı.Yakınında bir bölgedede 2 ye katladı villa arsaları,ondan önce yüzüne bakılmazken
Öyle tabii, bazen güvenli dediğinden zarar ediyorsun, riskli dediğinden karla çıkıyorsun.Muneciğim bu para işleri yatırım işleri hep kısmet. Ne kadar zorlasakta nasibimizden fazlasını alamıyoruz. Cuma günü parktan çıkarken kendi arabamla eşimin aracına arkadan çarptım . Benimki ucuz araç 300 tl ye yaptırırım ama eşimde 3 4 binlik hasar oluştu en az.hisse 200 tl arttı diye srvinirken hesapta olmayan ödeme çıktı bana mecbur yaptıracağım çarpan benim. Yani kimi arsa alır değerlenir kaç daire alır kimininki 40 yıl değerlenmez. Akılla da olmuyor tam olarak bu yatırım işleri.
imarsiz bir yeri asla alamam sanirim .benim kriterim denize yakin yazlik gibi yerlerden imarli arsa almak .degerlenmezse de kendim yazlik yapmayi dusunuyorumAslında arsa işide şans işi.Her ne kadar iyi diye alsanda bazen zarar edilebiliyor. 3 yıl önce bir tanıdığıma aldık, imarsız ama imar planları hazırlanmış bir yerdi, belediye başkanı değişti imar geçmedi o bölgeden, şu an alınan fiyatın altında arsanın fiyatı.Yakınında bir bölgedede 2 ye katladı villa arsaları,ondan önce yüzüne bakılmazken
Aynen ya bende eve yatırım yapmaya bayılıyorum.Bende Bulgaristan göçmeniyimben her şekilde ev alırım arkadaş
ev ev ev diyorum
biz bulgarız evden başka yatırım aracı bilmeyiz temelde...
coin işine altın işine de evin kentsel dönüşümü için giriyorum
amaaa bilen zengin olan varsa eyvallah ben ev alırken biri 10 arsa alır bilir araştırır eder servetine servet katar saygı duyarım
ama ben şahsım evciyim...
Ben varimKızlar yaa boş vaktinde hobi olarak yatırımlık ev bakan benden başka kimse yok mu?
Bugün ev buldum, başkentin gelişecek bir ilcesinde, kot1de ama ferah, 70 metrekare, 10-20 yıllık bir ev. İçinde 600 liraya kiraci oturuyor.
Yani aslında bugün evi alsam alabilirim,öyle bir şey.
fena gaza geldim .
Emlakciya birkac soru sordugum mesaj attım, Sonra da evrene Sanki herşey olmuş,bir paramı tamamlamak kalmis gibi mesaj göndereyim diye fake kredi başvuruları yaptim
Bir anlık gaza geldim ama sonra emlakçı geri döndü,dedi kat mülkiyet değil kat irtifak tapusu var , kiracıyı çıkarttık ev boş falan...
yani benim ev hayalim fos çıktı :)
Neyse, ev hayallerim başka bahara kaldı. Hem altın , coin de artar o zamana
Ben de ev almak istiyorum. Esim surekli coin pesinde ama ben kiracili ev alip degerlendirmek istiyorumAynen ya bende eve yatırım yapmaya bayılıyorum.Bende Bulgaristan göçmeniyimKredim var hala ev bakıyorum.Hobi oldu bende ev bakmak
Allah gönlünüze göre bir ev nasip etsin inşBen varimben de bakiyorum ama sahibinden.com.a cok guvenemiyorum
Ben de ev almak istiyorum. Esim surekli coin pesinde ama ben kiracili ev alip degerlendirmek istiyorum
Kızlar yaa boş vaktinde hobi olarak yatırımlık ev bakan benden başka kimse yok mu?
Bugün ev buldum, başkentin gelişecek bir ilcesinde, kot1de ama ferah, 70 metrekare, 10-20 yıllık bir ev. İçinde 600 liraya kiraci oturuyor.
Yani aslında bugün evi alsam alabilirim,öyle bir şey.
fena gaza geldim .
Emlakciya birkac soru sordugum mesaj attım, Sonra da evrene Sanki herşey olmuş,bir paramı tamamlamak kalmis gibi mesaj göndereyim diye fake kredi başvuruları yaptim
Bir anlık gaza geldim ama sonra emlakçı geri döndü,dedi kat mülkiyet değil kat irtifak tapusu var , kiracıyı çıkarttık ev boş falan...
yani benim ev hayalim fos çıktı :)
Neyse, ev hayallerim başka bahara kaldı. Hem altın , coin de artar o zamana
Bak, şurada ayrıntılı anlatmis.Peki kat mülkiyeti ile kat irtifakının farkı nedir?
Toprak tapuluyu duymuştum da..