-
- Konu Sahibi nomunomuchua
- #21.241
peki size bir soru.Ben böyle düşünmüyorum. Geçen ay 100 gram altın alan birinin 4700 TL kazanabilmesi için düz hesap 10 gr altın bozması lazım. Kaldı 90 gr, o zaman bişey kazanmış sayılmam. Ev kirası 4700 tl vermez ama 100 gr altın da her ay 4700 TL vermez (1 yıl her ay az az bozarsan 4700 TL/ay alırsın, sene sonunda sıfıra sıfır). Coinlerde de aynı şekilde bu hesap.
Ana parayı eritmeden düzenli gelir getiren araçlara yatırım demeliyiz bence (kiraya verilen ev, temettü hissesi vb). Diğer hepsi paranın değerini korur sadece.
Aynen katılıyorum mune. Doğru zamanda doğru araca yatırım yapmak çok önemli.Birikimi sepet yapmak her zaman en iyisi.Coin olayına gelince çok bilgim olmadığından, kendimce tamamı gitsede beni kötü etkilemeyecek, üzülsemde zararını karşılayabileceğim bir miktarda yatırım yaptım coine.Şu anda zaten ciddi ekside, kendi adıma riske aldım ve bıraktım o parayı,zarardan çıkana kadar dokunmayı düşünmüyorum,belki yıllar sürecek çıkması belkide tamamen yok olacak, yada kısa süre sonra toparlayacak onuda bilemiyorum.Borsada zarardayım ama şirketler kapanmadığı sürece bir şekilde yatırımım orda duracak diye düşünüyorum, ticarete atılmışım gibi kendimi avutuyorumİzninizle ben de bir şeyler yazmak isterim, parayla para kazanmak isteyen, bist, viob, altın, gümüş, coin gibi enstrümanları henüz bilmeyen, kendisine uygun bulduğu bir araca yatırım yapmak isteyenler için bilgilendirme gibi olsun.
Her yatırım aracının kendince riski vardır, kazanmak kadar zarar etmek de mümkün, doğru yere, doğru zamanda, doğru fiyatla girmeyi öğrenmek zaman alır, para yatıracağınız aracı öğrenmek hakkında bilgi edinmek önemlidir, herkes mutlaka para yatıracağı şeyi araştırsın öğrensin.
Kimse bir gecede zengin olamaz ama yanlış karar bir gecede eldeki tüm parayı kaybetmeye neden olabilir, o yüzden eğer acemiyseniz, daha önce hiçbir yatırım aracıyla ilgilenmemiş yatırım yapmamışsanız, kanunu nizami olan bilindik araçlara yönelin.
coin için diyorum, evet doğru zamanda içinde olanlara getirileri oldu ama hiçbir devlete hiçbir kanuna tabii değil, merkeziyetsiz bir sistem, dijital bir ortamda olduğu için de dünyaca bilinen coin marketler dahi hacklenebiliyor çok örnekleri var, hacklenmeyenlerden bir kısmının da sahipleri kaçırıldı bu da herkesçe bilinen haberler, dalgınlıkla x coin' ininizi y coin cüzdanınıza aktarmaya çalışırsanız da aktarmaya çalıştığınız kadar coin'ininiz buhar olur gider.
Bu sebeple ister coin, ister altın döviz, isterseniz hisse vb yapın ama asla eldeki birikiminizin hepsini yatırmayın, giderse üzülmeyeceğiniz kadarını riske atın.
tesekkur ederim abla. bi arsayi alacak uygun fiyatli bir yer bulursak super olacak .simdi eski evim eski arabam var bunlar yetiyor diye arayis icindeyim
tabii ki altının da her yatırım aracı gibi riskleri var.Ama her ay aynı kazancı sağlayamazsınız altında.geçen yıl 530 lardan alanlarda 400 e düştüğünde ciddi zarar ettiler.nerdeyse 1 yıldır bekliyorlar ki daha yeni aldıkları seviyelere gelecek gibi.altın düşer çıkar, ama uzun vadede paranızın değerini koruduğu görülmüş bir yatırım aracıdır.kira geliri kiracıdan alınabildiği sürece sürekli bir gelir kaynağı,evde en azından enflasyon oranında değerlenir. Her yatırım aracının kendine göre artısı eksisi var önemli olan kendimize en uygununu seçebilmekBu arada bende birikimimin bir kısmını altında değerlendiriyorum,daha önceleri büyük kısmını altında değerlendiriyordum, burayla beraber borsa ve coinden haberdar olup orayada giriş yaptım, gerçi onlardan zarardayım ama bata çıka yeni şeyler öğreniyorum diye teselli oluyorum
coin olayında karınızı alıp çıkacaksınız, aç gözlü olmayacaksınız ben bunu öğrendim :) ben de gitse üzülmeyeceğim bir miktarla girdim, bir ara güzel yükseldi o dönem satmadım mesela miktarından dolayı. sonra düşmeye başladı. ağır kaybedenler hep bilgisizlik ve aç gözlülük yüzünden kaybediyor. ay sonu ödemesi gereken kira parasını coine yatırıp kaldıraçlı işlem açanlar varAynen katılıyorum mune. Doğru zamanda doğru araca yatırım yapmak çok önemli.Birikimi sepet yapmak her zaman en iyisi.Coin olayına gelince çok bilgim olmadığından, kendimce tamamı gitsede beni kötü etkilemeyecek, üzülsemde zararını karşılayabileceğim bir miktarda yatırım yaptım coine.Şu anda zaten ciddi ekside, kendi adıma riske aldım ve bıraktım o parayı,zarardan çıkana kadar dokunmayı düşünmüyorum,belki yıllar sürecek çıkması belkide tamamen yok olacak, yada kısa süre sonra toparlayacak onuda bilemiyorum.Borsada zarardayım ama şirketler kapanmadığı sürece bir şekilde yatırımım orda duracak diye düşünüyorum, ticarete atılmışım gibi kendimi avutuyorumkesinlikle bilmediğimiz enstrümanlara, sonunda bizi sıkıntıya sokacak miktarlarla girmememiz lazım
Bahsettiğim tam da bu, insanların eve giren parası yetmiyor, biraz birikim yapayım biraz bütçeye katkısı olsun diye parayla para kazanmak istiyor, ki haklılar ama piyasada o kadar çok bilgi var ki ve yalan yanlış reklamlar şişirilmiş haberler.Aynen katılıyorum mune. Doğru zamanda doğru araca yatırım yapmak çok önemli.Birikimi sepet yapmak her zaman en iyisi.Coin olayına gelince çok bilgim olmadığından, kendimce tamamı gitsede beni kötü etkilemeyecek, üzülsemde zararını karşılayabileceğim bir miktarda yatırım yaptım coine.Şu anda zaten ciddi ekside, kendi adıma riske aldım ve bıraktım o parayı,zarardan çıkana kadar dokunmayı düşünmüyorum,belki yıllar sürecek çıkması belkide tamamen yok olacak, yada kısa süre sonra toparlayacak onuda bilemiyorum.Borsada zarardayım ama şirketler kapanmadığı sürece bir şekilde yatırımım orda duracak diye düşünüyorum, ticarete atılmışım gibi kendimi avutuyorumkesinlikle bilmediğimiz enstrümanlara, sonunda bizi sıkıntıya sokacak miktarlarla girmememiz lazım
Umarım bulursunuz, uzun vadede arsada iyi bir yatırım, burada bile 10 yıl önce 20-30 bin liraya satılan arsalara şimdi 400-500 bin diyorlar, ben sıkılıyorum arsa alıp kenara atma işlerinden, eşim almak istediğinde çok karşı çıktım, şimdi de adam diyor ki bak aldırtmadın arsalar uçtu, bende de mantık değişik, alıp üzerine ev yapmayacaksam ne yapacağım o kadar arsayı diyorum aslında galiba hata, akmıyor kokmuyor ama buradakiler biliyor ben sıcak paracıyım, kaat paralarımı görüp mutlu olacağım, arsaya bakınca taş toprak görüyorum para görmüyorumtesekkur ederim abla. bi arsayi alacak uygun fiyatli bir yer bulursak super olacak .simdi eski evim eski arabam var bunlar yetiyor diye arayis icindeyim
Umarım bulursunuz, uzun vadede arsada iyi bir yatırım, burada bile 10 yıl önce 20-30 bin liraya satılan arsalara şimdi 400-500 bin diyorlar, ben sıkılıyorum arsa alıp atma işlerinden, eşim almak istediğinde çok karşı çıktım, şimdi de adam diyor ki bak aldırtmadın arsalar uçtu, bende de mantık değişik, alıp üzerine ev yapmayacaksam ne yapacağım o kadar arsayı diyorum aslında galiba hata, akmıyor kokmuyor ama buradakiler biliyor ben sıcak paracıyım, kaat paralarımı görüp mutlu olacağım, arsayabakınca taş toprak görüyorum para görmüyorum
Sağlık olsun da hepsi olur hayırlısıylavalla abla benim de gonlum evden yana da param yok o kadar .ev alayim desem aylik 8 binlerde kredi odemesi cikiyor bunu boyle mumkunse kredisiz yoksa da suresi miktari az krediyle kapatmak istiyorum .belki Anadolunun cogu yerinde ev almak daha iyi yatirim olabilir sartlara gore ama malum İzmir benim butcemi cok asiyor .sen de buralardasin sanirim
ya kucucuk koyler bile pandemiden sonra uctu gitti Alacati Cesme oralara hic yaklasamiyoruz zaten.ilk evlendigimizde para da vardi o zamanlar alsaydik keske diyorum .Sağlık olsun da hepsi olur hayırlısıyla
Evet Egeli olduk çıktıkİstanbul pahalı derken buralar da uçtu gitti, Ege'de belli yerler pahalıydı, artık neredeyse her yeri pahalandı.
İzmir galiba geçen sene ki deprem sonrası iyice çığrından çıktı, aynısı İstanbul'a olmuştu, 99 depremi öncesi o zamanın parasıyla 9-10 bin liraya satılan müstakillerin fiyatı bir an da 40-50 bin liralara fırlamıştı, kiralarda uçmuştu.
İzmir'de misal Alaçatı hiç gitmedim ama eskilerden bir Ferhunde hanımlar dizisi vardı, o dizide yazlığa gittik sahneleri orada çekilirdi halk bütçesine uygun yazlık yer görüntüsündeydi, şimdi
Kıyı Ege köylerin bile turistik ilçe olmasıyla coştu.
izmirden selamlaaarSağlık olsun da hepsi olur hayırlısıyla
Evet Egeli olduk çıktıkİstanbul pahalı derken buralar da uçtu gitti, Ege'de belli yerler pahalıydı, artık neredeyse her yeri pahalandı.
İzmir galiba geçen sene ki deprem sonrası iyice çığrından çıktı, aynısı İstanbul'a olmuştu, 99 depremi öncesi o zamanın parasıyla 9-10 bin liraya satılan müstakillerin fiyatı bir an da 40-50 bin liralara fırlamıştı, kiralarda uçmuştu.
İzmir'de misal Alaçatı hiç gitmedim ama eskilerden bir Ferhunde hanımlar dizisi vardı, o dizide yazlığa gittik sahneleri orada çekilirdi halk bütçesine uygun yazlık yer görüntüsündeydi, şimdi
Kıyı Ege köylerin bile turistik ilçe olmasıyla coştu.
Ben olsam alırdım,ayda o kadar kira getiriyorsa, gelen kirayıda eğer kiredi borcum olmayacaksa yine altın yapardımtabii ki altının da her yatırım aracı gibi riskleri var.
sadece son 1 ay için örnek verdim ben.
o da satılmadığı sürece cebe o para girmiyor sonuçta.
birikimi değerlendirmek için güzel bir seçenek ama.
evet düştü, kötü oldu düşmesi ama çıktı sonuçta tekrardan. düşükken bozdurmak zorunda kalanlar için ciddi zarardı.
peki siz olsanız altını bozdurup ev alır mıydınız? aylık kira getirisi 1300-1500 tl arası en azından bu sene sonuna kadar öyle.
evi alıp kiraya vermek çok ıvır zıvırı olan bir konu.
aslında oturduğu yerden diye vurgulama yapma sebebim buydu
teşekkür ederim :)Ben olsam alırdım,ayda o kadar kira getiriyorsa, gelen kirayıda eğer kiredi borcum olmayacaksa yine altın yapardımhatta ben şimdi peşinat biriktirip kira getirisi olan bir ev almayı planlıyorum, kirası kredinin bir kısmını karşılayacak şekilde.evi kiraya verip takip etmek biraz iş gerektirebiliyor, ama yinede iyi bir yatırım.Tabi herşeyde olduğu gibi evi alırkende,fiyatına,yerine,getireceği kiraya vs. birçok şeye dikkat etmek lazım.Yatırım aslında kişiye özel birşey bir yandan, siz kiracıyla uğraşmak istemezseniz sizin için doğru bir yatırım aracı olmayabilir.Youtube da cihat çiçek var,kendisi bu konuda yatırım yapmak üzerine çokça video paylaşmış.En eski videolarından başlamanızı öneririm,son zamanlardaki videolar biraz daha uzun, ama eski videolar daha özet bir şekilde neden kiralık konuta yatırım yaptığını açıklıyor.bende o videoları izledikçe mantıklı geldi kira getirili emlak olayı.
siz sanirim bu meslekle de ilgiliydiniz.artan ev fiyatlari malum peki kiracilar bu kira miktarina cikabilir mi ? yani 500 bine ev alsam kiracinin kirayi cikarmasi icin 3 bin odemesi lazim mesela .bunu verecek kiraci zor olmaz mi ?Ben olsam alırdım,ayda o kadar kira getiriyorsa, gelen kirayıda eğer kiredi borcum olmayacaksa yine altın yapardımhatta ben şimdi peşinat biriktirip kira getirisi olan bir ev almayı planlıyorum, kirası kredinin bir kısmını karşılayacak şekilde.evi kiraya verip takip etmek biraz iş gerektirebiliyor, ama yinede iyi bir yatırım.Tabi herşeyde olduğu gibi evi alırkende,fiyatına,yerine,getireceği kiraya vs. birçok şeye dikkat etmek lazım.Yatırım aslında kişiye özel birşey bir yandan, siz kiracıyla uğraşmak istemezseniz sizin için doğru bir yatırım aracı olmayabilir.Youtube da cihat çiçek var,kendisi bu konuda yatırım yapmak üzerine çokça video paylaşmış.En eski videolarından başlamanızı öneririm,son zamanlardaki videolar biraz daha uzun, ama eski videolar daha özet bir şekilde neden kiralık konuta yatırım yaptığını açıklıyor.bende o videoları izledikçe mantıklı geldi kira getirili emlak olayı.
Aslında arsa işide şans işi.Her ne kadar iyi diye alsanda bazen zarar edilebiliyor. 3 yıl önce bir tanıdığıma aldık, imarsız ama imar planları hazırlanmış bir yerdi, belediye başkanı değişti imar geçmedi o bölgeden, şu an alınan fiyatın altında arsanın fiyatı.Yakınında bir bölgedede 2 ye katladı villa arsaları,ondan önce yüzüne bakılmazkenUmarım bulursunuz, uzun vadede arsada iyi bir yatırım, burada bile 10 yıl önce 20-30 bin liraya satılan arsalara şimdi 400-500 bin diyorlar, ben sıkılıyorum arsa alıp kenara atma işlerinden, eşim almak istediğinde çok karşı çıktım, şimdi de adam diyor ki bak aldırtmadın arsalar uçtu, bende de mantık değişik, alıp üzerine ev yapmayacaksam ne yapacağım o kadar arsayı diyorum aslında galiba hata, akmıyor kokmuyor ama buradakiler biliyor ben sıcak paracıyım, kaat paralarımı görüp mutlu olacağım, arsaya bakınca taş toprak görüyorum para görmüyorum
Ev fiyatları çok arttı evet, malum ülkemizde yüksek enflasyon olduğundan artmayada devam edeceğini düşünüyorum.Arkadaşınız adına üzüldüm, yatırım yaparken ne kadar dikkat etsekte bazen bu şekilde sıkıntılar yaşanabiliyor.Benim şu an kira getirili herhangi bir yatırımım yok, ama kendime ait evim var.Kira getirili bir ev alırkende elimdeki paraya göre en iyi kirayı alabileceğim bir yerden tercih etmeye çalışırım.Benim acelem yok, şu an dediğim gibi henüz düşünce aşamasındasiz sanirim bu meslekle de ilgiliydiniz.artan ev fiyatlari malum peki kiracilar bu kira miktarina cikabilir mi ? yani 500 bine ev alsam kiracinin kirayi cikarmasi icin 3 bin odemesi lazim mesela .bunu verecek kiraci zor olmaz mi ?
yani tam anlatamadim ama arkadasimin zarari ustunden ornekliyim.100 bine uc yil once 1+1 ev aldi .sonra o bolgeye o kadar cok 1+1 ev yapildi ki mesela cok karli gozukuyordu ama suan ne satabiliyor ne de uzun sureli kiraya verebiliyor .universite ogrencilerinden de gelenin ailesinin az parasi varsa aliyor 4 yil sonra cocugu giderken satiyor mesela boyle garip bir surec yasandi
Size yazdım özeldenya kucucuk koyler bile pandemiden sonra uctu gitti Alacati Cesme oralara hic yaklasamiyoruz zaten.ilk evlendigimizde para da vardi o zamanlar alsaydik keske diyorum .
borsayla ilgileniyorsunuz sanirim siz onlar daha kazancli olabilir ama benim kendime ayiracak bir saatim olmayinca yatirim araclari tercihim de kisitli .ama gruptan cok ozendim cocuklar az buyusun borsaya da girip buralara yazarim
biz de uzun suredir kiraya vermelik ev ariyoruz .hatta 4 yildir o arada alsak iyiydi ama gebelik hastaneye yatis sureclerimiz oldu kaldi.sonunda da alamadikEv fiyatları çok arttı evet, malum ülkemizde yüksek enflasyon olduğundan artmayada devam edeceğini düşünüyorum.Arkadaşınız adına üzüldüm, yatırım yaparken ne kadar dikkat etsekte bazen bu şekilde sıkıntılar yaşanabiliyor.Benim şu an kira getirili herhangi bir yatırımım yok, ama kendime ait evim var.Kira getirili bir ev alırkende elimdeki paraya göre en iyi kirayı alabileceğim bir yerden tercih etmeye çalışırım.Benim acelem yok, şu an dediğim gibi henüz düşünce aşamasında