Yatırım bizden sorulur! :)

peki size bir soru.
kenardaki altını bozup ev almak mı?
1300-1400 tl kira getirisi olacak bir evden söz ediyoruz.
yoksa şu devirde buna bulaşmak yerine harcanacak başka bir yer de olmadığı için altında tutmaya devam mı?
yani siz olsanız altını tutmak yerine bozdurup ev alır mıydınız?
tutulan altın al sat yapmalık değil, ben sadece bir örnek verdim o mesajımda. sanırım 2 senedir, uzun vadeli, para tl'de erimesin diye altın tercih edildi. para kadar alına alına belli bir miktara ulaştı.

Aynen katılıyorum mune. Doğru zamanda doğru araca yatırım yapmak çok önemli.Birikimi sepet yapmak her zaman en iyisi.Coin olayına gelince çok bilgim olmadığından, kendimce tamamı gitsede beni kötü etkilemeyecek, üzülsemde zararını karşılayabileceğim bir miktarda yatırım yaptım coine.Şu anda zaten ciddi ekside, kendi adıma riske aldım ve bıraktım o parayı,zarardan çıkana kadar dokunmayı düşünmüyorum,belki yıllar sürecek çıkması belkide tamamen yok olacak, yada kısa süre sonra toparlayacak onuda bilemiyorum.Borsada zarardayım ama şirketler kapanmadığı sürece bir şekilde yatırımım orda duracak diye düşünüyorum, ticarete atılmışım gibi kendimi avutuyorum kesinlikle bilmediğimiz enstrümanlara, sonunda bizi sıkıntıya sokacak miktarlarla girmememiz lazım

tabii ki altının da her yatırım aracı gibi riskleri var.
sadece son 1 ay için örnek verdim ben.
o da satılmadığı sürece cebe o para girmiyor sonuçta.
birikimi değerlendirmek için güzel bir seçenek ama.
evet düştü, kötü oldu düşmesi ama çıktı sonuçta tekrardan. düşükken bozdurmak zorunda kalanlar için ciddi zarardı.
peki siz olsanız altını bozdurup ev alır mıydınız? aylık kira getirisi 1300-1500 tl arası en azından bu sene sonuna kadar öyle.
evi alıp kiraya vermek çok ıvır zıvırı olan bir konu.
aslında oturduğu yerden diye vurgulama yapma sebebim buydu

coin olayında karınızı alıp çıkacaksınız, aç gözlü olmayacaksınız ben bunu öğrendim :) ben de gitse üzülmeyeceğim bir miktarla girdim, bir ara güzel yükseldi o dönem satmadım mesela miktarından dolayı. sonra düşmeye başladı. ağır kaybedenler hep bilgisizlik ve aç gözlülük yüzünden kaybediyor. ay sonu ödemesi gereken kira parasını coine yatırıp kaldıraçlı işlem açanlar var e kaldıracı niye koyuyor daha fazla kazanmak için. hep daha çok olsun daha çok olsun modunda insanlar. 1 koyup 3 kazanırken iyiydi, 1 koyduğunu 3 kaybederken ağlıyorlar. en güvenebileceğim yatırım altındır. hem ülke ekonomisine hem de dünya ekonomisine bağlı, tek bir şeye bağlı değil en azından, gramı kastediyorum. körü körüne bağlanmamak şartı ile en azından coin gibi kaybettirmeyeceğini biliyorum. gayrimenkul de güvenilir.

Bahsettiğim tam da bu, insanların eve giren parası yetmiyor, biraz birikim yapayım biraz bütçeye katkısı olsun diye parayla para kazanmak istiyor, ki haklılar ama piyasada o kadar çok bilgi var ki ve yalan yanlış reklamlar şişirilmiş haberler.
Atıyorum herhangi bir haber sitesine giriyorum bir haber okumak için altında çakma bir ad çakma bir fotoğraf ve fotoğraftaki kişi son model bir araçla her yerinden paralar fışkırıyor falan, bir gecede zengin oldu başlığıyla balon haber yapılmış.
Bilen inanmaz ama bilmeyen insanlar kanıyor, cazip geliyor.

Paranızı neye yatırırsanız yatırın her zaman bir risk vardır, ben bundan kesinlikle zengin olacağım deyip eldeki her şeyi ona yatırırlarsa ve sonunda hepsini kaybederlerse çok üzülürler.

Bu tüm enstrümanlar için geçerli, bazen tek bir haber her şeyi kaybetmenize neden olur, bakınız coin daha da düşebilir mi evet biraz daha düşme riski var ya da temeli geçmişi olmayan şişirilmiş bir hisseye para yatırdığınızda batabilir misiniz evet, tahtası kapatılmış patates olmuş hisseler var.

Paranın hepsi kullanılmaz çünkü her zaman risk vardır, ayrıca paranın hepsi kullanılmaz çünkü bazı enstrümanlarda kar etmek zaman ister, kısa vadede o paraya ihtiyacınız olursa kar etmek yerine zarar ederek çıkarsınız.
Velhasıl aynı sizin gibi sermayeyi doğru kullanmak önemli.

tesekkur ederim abla. bi arsayi alacak uygun fiyatli bir yer bulursak super olacak .simdi eski evim eski arabam var bunlar yetiyor diye arayis icindeyim
Umarım bulursunuz, uzun vadede arsada iyi bir yatırım, burada bile 10 yıl önce 20-30 bin liraya satılan arsalara şimdi 400-500 bin diyorlar, ben sıkılıyorum arsa alıp kenara atma işlerinden, eşim almak istediğinde çok karşı çıktım, şimdi de adam diyor ki bak aldırtmadın arsalar uçtu, bende de mantık değişik, alıp üzerine ev yapmayacaksam ne yapacağım o kadar arsayı diyorum aslında galiba hata, akmıyor kokmuyor ama buradakiler biliyor ben sıcak paracıyım, kaat paralarımı görüp mutlu olacağım, arsaya bakınca taş toprak görüyorum para görmüyorum

valla abla benim de gonlum evden yana da param yok o kadar .ev alayim desem aylik 8 binlerde kredi odemesi cikiyor bunu boyle mumkunse kredisiz yoksa da suresi miktari az krediyle kapatmak istiyorum .belki Anadolunun cogu yerinde ev almak daha iyi yatirim olabilir sartlara gore ama malum İzmir benim butcemi cok asiyor .sen de buralardasin sanirim

Sağlık olsun da hepsi olur hayırlısıyla
Evet Egeli olduk çıktık İstanbul pahalı derken buralar da uçtu gitti, Ege'de belli yerler pahalıydı, artık neredeyse her yeri pahalandı.
İzmir galiba geçen sene ki deprem sonrası iyice çığrından çıktı, aynısı İstanbul'a olmuştu, 99 depremi öncesi o zamanın parasıyla 9-10 bin liraya satılan müstakillerin fiyatı bir an da 40-50 bin liralara fırlamıştı, kiralarda uçmuştu.

İzmir'de misal Alaçatı hiç gitmedim ama eskilerden bir Ferhunde hanımlar dizisi vardı, o dizide yazlığa gittik sahneleri orada çekilirdi halk bütçesine uygun yazlık yer görüntüsündeydi, şimdi
Kıyı Ege köylerin bile turistik ilçe olmasıyla coştu.

ya kucucuk koyler bile pandemiden sonra uctu gitti Alacati Cesme oralara hic yaklasamiyoruz zaten.ilk evlendigimizde para da vardi o zamanlar alsaydik keske diyorum .
borsayla ilgileniyorsunuz sanirim siz onlar daha kazancli olabilir ama benim kendime ayiracak bir saatim olmayinca yatirim araclari tercihim de kisitli .ama gruptan cok ozendim cocuklar az buyusun borsaya da girip buralara yazarim

izmirden selamlaaar
mune ben sizin bu taraflarda olduğunuzu bilmiyordum.
izmirde 30 ekim depremi zamanı biz de kiralık ev bakıyorduk. denk geldi. kiralar inanılmaz uçtu. yıkılan apartmanların olduğu bölgelerden buca tarafına falan inanılmaz talep oldu. şu an oturduğumuzu zor bulduk yani ev yoktu emlakçıların elinde. hem kiralar arttı hem de ev yoktu.

bizim buralarda bi tane site var, site dediğim de 3 apartman dikmiş otopark sorununu çözmüş bir de çocuk parkı kondurmuş site demiş adına. 2000 tl kirası, 3+1, 15-20 senelik bina. mutfak dolapları falan çok çirkindi. 200 tl de aidatı vardı. tek özelliği pazara yakın olması alaçatıymış falan önünden bile geçmiyoruz zaten. geçen sene marmaris içmelerde yaptım tatilimi mis gibi, denizi doğası güzeldi.

mesela biz de ev alsak dedik ama yok, alamıyoruz. eli yüzü düzgün evler 400 binden aşağı değil. kredi çek 15 sene öde, ölme eşeğim ölme. biz de gücümüz yeterse daha küçük ev alır kiraya verir ordan gelen kira geliri ile oturduğumuz evin kirasını ödemiş oluruz dedik olmazsa da sağlık olsun en azından üçün beşin hesabını yapmadan para harcayabiliyoruz der avuturuz kendimizi ne yapalım. huzur için tatile çıkarız, güzel besleniriz. sağlık gittikten sonra malım mülküm olsa ne olur.

Bende 50 bin 100 bin TL değerinde taşa toprağa yatırım yapma taraftarıyım. 400 bine 1 tane ev almaktansa başka başka şehirlerde 3 tane ev almanın daha mantıklı olduğunu savunurum hep ve öyle de yaparım.
400 e aldığın evi 1500 e kiraya versem kiracı 1 ay vermese yada 1 ay boş kalsa zararım 1500 iken, 3 tane alıp her birjni 500 e kiraya versem 1 tanesi kirayı odeyemese bile 2 tanesi öder mantığindayiz. Yada acil bir ihtiyaç oldu 200 bin lazım vunun için 400 binlik evi aştığında kalab parada arada eriyip gider. Ama diğer türlü 1 tanesini satsam diğeri kalır elimde.

Ben TOKİ den Anadolu'nun bir şehrinde 50 bin TL ye dükkan aldım. Boş şimdi evet ama 10 yıl sonrasını düşünüp aldık. İyiki de almışız diyorum.
50 bin bankada tutmak mantıklı gelmiyor bana. 50 bin TL borca girip odeyebilecegim tutarsa onu taşa toprağa yatırıyorum.

Ben olsam alırdım,ayda o kadar kira getiriyorsa, gelen kirayıda eğer kiredi borcum olmayacaksa yine altın yapardım hatta ben şimdi peşinat biriktirip kira getirisi olan bir ev almayı planlıyorum, kirası kredinin bir kısmını karşılayacak şekilde.evi kiraya verip takip etmek biraz iş gerektirebiliyor, ama yinede iyi bir yatırım.Tabi herşeyde olduğu gibi evi alırkende,fiyatına,yerine,getireceği kiraya vs. birçok şeye dikkat etmek lazım.Yatırım aslında kişiye özel birşey bir yandan, siz kiracıyla uğraşmak istemezseniz sizin için doğru bir yatırım aracı olmayabilir.Youtube da cihat çiçek var,kendisi bu konuda yatırım yapmak üzerine çokça video paylaşmış.En eski videolarından başlamanızı öneririm,son zamanlardaki videolar biraz daha uzun, ama eski videolar daha özet bir şekilde neden kiralık konuta yatırım yaptığını açıklıyor.bende o videoları izledikçe mantıklı geldi kira getirili emlak olayı.

teşekkür ederim :)

siz sanirim bu meslekle de ilgiliydiniz.artan ev fiyatlari malum peki kiracilar bu kira miktarina cikabilir mi ? yani 500 bine ev alsam kiracinin kirayi cikarmasi icin 3 bin odemesi lazim mesela .bunu verecek kiraci zor olmaz mi ?
yani tam anlatamadim ama arkadasimin zarari ustunden ornekliyim.100 bine uc yil once 1+1 ev aldi .sonra o bolgeye o kadar cok 1+1 ev yapildi ki mesela cok karli gozukuyordu ama suan ne satabiliyor ne de uzun sureli kiraya verebiliyor .universite ogrencilerinden de gelenin ailesinin az parasi varsa aliyor 4 yil sonra cocugu giderken satiyor mesela boyle garip bir surec yasandi

Aslında arsa işide şans işi.Her ne kadar iyi diye alsanda bazen zarar edilebiliyor. 3 yıl önce bir tanıdığıma aldık, imarsız ama imar planları hazırlanmış bir yerdi, belediye başkanı değişti imar geçmedi o bölgeden, şu an alınan fiyatın altında arsanın fiyatı.Yakınında bir bölgedede 2 ye katladı villa arsaları,ondan önce yüzüne bakılmazken

Ev fiyatları çok arttı evet, malum ülkemizde yüksek enflasyon olduğundan artmayada devam edeceğini düşünüyorum.Arkadaşınız adına üzüldüm, yatırım yaparken ne kadar dikkat etsekte bazen bu şekilde sıkıntılar yaşanabiliyor.Benim şu an kira getirili herhangi bir yatırımım yok, ama kendime ait evim var.Kira getirili bir ev alırkende elimdeki paraya göre en iyi kirayı alabileceğim bir yerden tercih etmeye çalışırım.Benim acelem yok, şu an dediğim gibi henüz düşünce aşamasında

Size yazdım özelden

biz de uzun suredir kiraya vermelik ev ariyoruz .hatta 4 yildir o arada alsak iyiydi ama gebelik hastaneye yatis sureclerimiz oldu kaldi.sonunda da alamadik
aslinda sizden fikir almak istiyoru. ben mi tuhaf dusunuyorum diye merak ediyorum.mesela yakinda baktigimiz 500 binlik evin kira getirisi 1600 sizce bu oran dengeli mi? yada ev 900 bin kira max 2 bin .boyle 150 bine alip 1000 lira kiraya vermeli yerlerde de kiraci sorunu yasayanlara cok denk geldik .risk alamadik sanirim en son dedik arsa alalim bari .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…