• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
valla haklısın bence. ben çok severim evimde birilerini ağırlamayı, yatırmayı vs ama sevdiğim kişiler(benim ailem, esşimin ailesi ve bi kaç yakın arkadaşımız) ama onun dışında bi akraba pek görmediğim ve üstüme maddi manevi yıkılacak birileri evime gelse hele de 9 gün kalsa ay bi de çoluk çocuk düşünemiyorum. mental yorgunluk valla başka bi şey değil.
Beni en çok sinir eden zaten enayi yerine konmak. Mesela benim kuzenim de eşiyle bize geldi birkaç kez ama 1 gün kaldı ve kendisi de aynı şekilde bizi davet etti. Her sene bizi hiç davet etmeden bize gezmeye gelse ona da sinir olurdum.

" x teyzecim biz daha sizin evde bir bardak su içmedik " demek lazim. Ablaniza yazik degil mi? Anneniz kizimin sinavina 15 gun kaldi baska zaman sizi agirlarim diyebilirdi. Tum kabahatli anneniz. Yol parasindan tut, yedigi yemege kadar ismarlanan insanlar neden gelmesin ki? Havuz bile var. Beleş otel iste

" x teyzecim biz daha sizin evde bir bardak su içmedik " demek lazim. Ablaniza yazik degil mi? Anneniz kizimin sinavina 15 gun kaldi baska zaman sizi agirlarim diyebilirdi. Tum kabahatli anneniz. Yol parasindan tut, yedigi yemege kadar ismarlanan insanlar neden gelmesin ki? Havuz bile var. Beleş otel iste
Zaten cidden tatil yapmaya geliyorlar. Maddi durumları iyi değil ye iç gezdirsinler ne güzel dimi? Geldiklerinde odamdan çıkmasam çok mu çocukça olur 😂

Bayramda kütüphaneler de kapalı nerde çalışacak bu kız dimi? Annemin savunması her gün onları gezdirirmiş, çocukları zaten havuz için geliyormuş, sitenin yüzme havuzunda takılırlarmış
Valla kesinlikle önermiyorum tabi de. Geleceğimle oynuyorsun diye evi başına yıkardım annemin ben olsam. :KK51:
Biz el iyisi deriz anneniz gibilere. Ailesini değil de sokaktakini düşünür, onlara şirin gözükmek evdekinin mutluluğundan önemlidir. Dua etsin de o kızın sınavı kötü geçmesin diyorum.

Aranızın iyi olduğu birlikte vakit geçirmekten zevk aldığınız akrabalarınız geliyor ise böyle şeyler çok sorun olmamalı. Ancak, bilet parasını karşılamak nedir çok şaşırdım. Anne baba ve çocuklar arasında olabilir böyle bir ilişki sadece. Ayrıca KPSS ye girecek biri varken annenizin kızım sınava girecek çalışıyor demesi lazımdı. Karşı taraf düşüncesiz ise ilk yazdığım cümlenin hükmü kalmıyor. Siz de evde durmayın ablanızla birlikte kütüphaneye diye çıkın. Babanız da zaten durmaz. İşlerimiz var deyip ortada görünmeyin.
Bayram diye çoğu kütüphane kapalı anladığım kadarıyla keşke bulsak bi kütüphane

Zaten cidden tatil yapmaya geliyorlar. Maddi durumları iyi değil ye iç gezdirsinler ne güzel dimi? Geldiklerinde odamdan çıkmasam çok mu çocukça olur 😂
Sizin tek basiniza tepki vermeniz yeterli degil. Ablanizla beraber orgutlenin, hatta belki babaniz bile size katilabilir. Evdeki 3 birey bu kişileri istemiyorsa tepki gostermeniz lazim. Zaten annenizde hayir diyemediginden cagiriyormus, memnun degilmis. Istenmediklerini ablaniz siz ve babaniz belli ederseniz birdaha gelmeye yuzleri olmaz belki

Kızmakta çok haklısınız.. İnsanları anlamak zor, yol param bile yokken gezmeye gitmek bana çok saçma geliyor.. Biz hep gittiğimiz yere acaba rahatsızlık verir miyiz diye düşünürüz ki maddi olarak külfet te olmamaya çalışırız.. Zaten gittiğim yer de sadece eşimin ailesi ya da kendi dayımlar.. Kaldı ki bunların akrabalık derecesi kardeş ya da evlat ta değil.. Allah yardımcınız olsun kaçabilecek bir yeriniz varsa siz de evden gidin. Birlikte çok vakit geçirmemiş olursunuz. Bir laf vardır bir şey kaçınılmaz ise zevk almaya bakacaksın diye... Artık gelecekleri için kendinizi strese sokup bayramınızı mutsuz geçirmeyin..

Sizin tek basiniza tepki vermeniz yeterli degil. Ablanizla beraber orgutlenin, hatta belki babaniz bile size katilabilir. Evdeki 3 birey bu kişileri istemiyorsa tepki gostermeniz lazim. Zaten annenizde hayir diyemediginden cagiriyormus, memnun degilmis. Istenmediklerini ablaniz siz ve babaniz belli ederseniz birdaha gelmeye yuzleri olmaz belki
Önemli olan bu sene gelmemeleri kpss’den dolayı. Biletler vs alındı. Yine de gelmesinler diye bastırayım mı sizce? Geliş biletlerini onlar aldı bu arada

Normalde yatılı misafir severim ama sizinkiler biraz sınırı aşmış
Biletlerine kadar almak nedir? 🙄

Anne babanız buna müsaade ettiği sürece yapacak bir şey yok ama sanırım

Önemli olan bu sene gelmemeleri kpss’den dolayı. Biletler vs alındı. Yine de gelmesinler diye bastırayım mı sizce? Geliş biletlerini onlar aldı bu arada
Bence yinede gelirler. Gel deyip bilet aldiktan sonra gelme diyemez anneniz. Ama yinede annenizle konusun. Yilda 1 kere olan, canla basla calistigi sınava 15 gun kala misafir cagirmasinin yanlis oldugunu israrla soyleyin. Kizinin sinavi mi onlarin tatili mi onemliymis. Tepkinizi gosterin, hemen yumusamayin. Bence bundan sonraki senelerde de gelmesinler 😄. Bizde hic sizinki gibi akraba yok ya. Bizim akrabalarla 5dakika konusunca cuzdan bosaliyor

Siz değil de ablanız bastırabilir belki. Anne bak sınava az kaldı, millet deneme kasıyor. Ben cücük peşinde mi koşacağım falan dese?

Bayram diye çoğu kütüphane kapalı anladığım kadarıyla keşke bulsak bi kütüphane
Özel üniversitelerin kütüphanelerini sorun açık olabilirler.
Ablanız da yaz dönemimde Kyk yurtlarında 18-25 gençlerin kalabileceği haberini annenize arada söylesin. Ben gideyim onlar gelsin şeklinde.
Düzeltme: 15 temmuzdan sonra açık olacakmış yurtlar. Anneniz o kadar ayrıntıyı bilmez. Tehdit unsuru olarak kullanın:)

Merhaba herkese

Birazdan beğenmedimleri yiyebilirim ama pms etkisiyle ve yatılı misafir sevmememin etkisiyle çok sinirliyim ve bir şekilde yazıp rahatlamam lazım. Bu konuyu da iç dökmek için açıyorum.

Yatılı misafirden oldum olası nefret ettim bir iki gün hadi bir şey olmuyordu. Sevdiğim kişiler de olunca bazen sevebilebiliyordum ama bu bayram 9 gün boyunca akrabalarımız bizde kalacak. Küçük çocukları kocaları bi ton insan. Memlekete gittiğimizde bizi bir kere bile evine ne yemeğe ne yatılı çağırmamış insanlar ne yüzle her sene bize geliyor bir de üstüne gezdirmemizi yemek ısmarlamamızı bekliyor anlamıyorum. Hayır biz 9 gün onların küçük çocuk bağırtısını çekmek zorunda mıyız? Bir de maddi durumları yeterli olmayınca biletlerinin bir kısmını biz aldık. Hayır sanki bizim durumumuz çok iyi gibi 3000 tl’den fazla onların biletlerine gitti. Tek sorun onlarda da değil ablamın kpss’sine 15 gün kala gelecek olmalarına rağmen hayır diyemeyen aile üyemde de. Aslında düşününce tüm suç benim aile üyemde, hayır diyemediği için bunlar oluyor.

Açıkçası normalde bayramda bizim ev boş olur ve akraba bağlarımız da bize böyle yatılı gelmeleri dışında zayıf. O yüzden belki de bana böyle şeyler normal gelmiyor gerçi bana sadece bu değil bu yüzyılda gezmek için başkasının evine gidip yatılı kalmak saçma geliyor.
Bence babanı gazla biletleri iptal edin parasını alın ablanda sana destek versin annende tek kalırsa okadar sesi çıkmaz. Ardından o aileye güzel bir mesaj yazın engeli basın.
Enayi olmaktansa kötü olun daha iyi.

Merhaba herkese

Birazdan beğenmedimleri yiyebilirim ama pms etkisiyle ve yatılı misafir sevmememin etkisiyle çok sinirliyim ve bir şekilde yazıp rahatlamam lazım. Bu konuyu da iç dökmek için açıyorum.

Yatılı misafirden oldum olası nefret ettim bir iki gün hadi bir şey olmuyordu. Sevdiğim kişiler de olunca bazen sevebilebiliyordum ama bu bayram 9 gün boyunca akrabalarımız bizde kalacak. Küçük çocukları kocaları bi ton insan. Memlekete gittiğimizde bizi bir kere bile evine ne yemeğe ne yatılı çağırmamış insanlar ne yüzle her sene bize geliyor bir de üstüne gezdirmemizi yemek ısmarlamamızı bekliyor anlamıyorum. Hayır biz 9 gün onların küçük çocuk bağırtısını çekmek zorunda mıyız? Bir de maddi durumları yeterli olmayınca biletlerinin bir kısmını biz aldık. Hayır sanki bizim durumumuz çok iyi gibi 3000 tl’den fazla onların biletlerine gitti. Tek sorun onlarda da değil ablamın kpss’sine 15 gün kala gelecek olmalarına rağmen hayır diyemeyen aile üyemde de. Aslında düşününce tüm suç benim aile üyemde, hayır diyemediği için bunlar oluyor.

Açıkçası normalde bayramda bizim ev boş olur ve akraba bağlarımız da bize böyle yatılı gelmeleri dışında zayıf. O yüzden belki de bana böyle şeyler normal gelmiyor gerçi bana sadece bu değil bu yüzyılda gezmek için başkasının evine gidip yatılı kalmak saçma geliyor.
Bu yaziyi begenmeyen de dusuncesiz akrabadir yoksa yanlis birsey yok bana gore. Hele kpssye 15gun kala biz kardesime 1 senedir gitmiyoruz kiz surekli ders calisiyor diye. Anne degil baba degil parasida yok gezmeden de geri kalmiyorlar .

Bence yinede gelirler. Gel deyip bilet aldiktan sonra gelme diyemez anneniz. Ama yinede annenizle konusun. Yilda 1 kere olan, canla basla calistigi sınava 15 gun kala misafir cagirmasinin yanlis oldugunu israrla soyleyin. Kizinin sinavi mi onlarin tatili mi onemliymis. Tepkinizi gosterin, hemen yumusamayin. Bence bundan sonraki senelerde de gelmesinler 😄. Bizde hic sizinki gibi akraba yok ya. Bizim akrabalarla 5dakika konusunca cuzdan bosaliyor
Seneye ben evde olmayabilirim şehir değiştirebilirim ama o kadar sinir oldum ki ben evde olmasam bile gelmesinler istiyorum artık
Siz değil de ablanız bastırabilir belki. Anne bak sınava az kaldı, millet deneme kasıyor. Ben cücük peşinde mi koşacağım falan dese?
Ablam da sinir oluyor bu duruma ama çok bir tepki vermiyor

İşte kuzeni diye ayıp olur diye çocukları mutlu olsun diye, hayır diyememek hep. Kendisi de huzursuz olacak geldiklerinde aslında
Kendı çocuklarının refahını rızkını stresini sınav telaşını mutlulugunu düsünmeyen anne düsman basına. Bizimki de zamanında bizi yok yegeni yok kardeşi için cok ezdi ezdirdi , şimdi gördü kim dost kim düşman aldı cevabını. Sizinki de öğrenir ama çok sonra, iş işten geçtikten sonra…

Bayramda kütüphaneler de kapalı nerde çalışacak bu kız dimi? Annemin savunması her gün onları gezdirirmiş, çocukları zaten havuz için geliyormuş, sitenin yüzme havuzunda takılırlarmış
Ben üniversiteye hazırlanırken ders çalışırken TV sesi odama gelmesin ,dikkatim dağılmasın diye annem akşam 8 de uyurdu..kpss için üniversiteden aile evine döndüğümde de 15 gün ne misafir çağırmıştı ,ne ses yapmıştı annem.Kusura bakma ama annenin ne ablanın emeklerine üzüldüğünü düşünüyorum ne dünyayı umursadığını.Kendi çocuğunun tüm geleceğini belirleyen bu sınavı düşüneceğine milletin çocuğunun havuz keyfine odaklanıyor😔

Bu devirde yatılı misafirlik olmamalı.Bir şehir gezmek isteyen gitsin otelde kalsin. Evinde agirlayacak olan davet ederse bile bu kadar kalabalık gidilmez hele ki bayramda!!!
Bence annenizle konuşun Kpss olayını söylesin,kızım çalışmam lazim kalabaliktan etkilenirim diyor desin.

Ben de üniversite sınavına hazırlanırken 15 tatilde baba tarafından bir akraba çoluk çocuk gelmek istedi. Ben de 15 tatilde gece gündüz çalışayın da sözel konuları aradan çıkarayım diye plan yapmıştım. Ha bu arada aynı akraba kendi kızı sınava girerken evine sinek bile sokmamıştı kızım ders çalışacak diye. Annem olay çıkardı da gelemediler çok şükür.

Tüm işi annenize yıkın. Sofraya bir çatal bile koymayın. Ablam ders çalışıyor sessiz olun koşmayın oynamayon diye darlayın gelenleri

Aileniz neden bilet alıyor çok yakın akraba mi bunlar. Bilet paraları yoksa evinde geçirsinler bayramı yazık insanlara. Aileniz fazla mi iyi yani bu zamanda kim kime bilet alıyor ki.
Deniz e mi yakın eviniz neden sizi tercih ediyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back