• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı misafir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.244
5.428
358
Kütahya
Merhaba herkese

Birazdan beğenmedimleri yiyebilirim ama pms etkisiyle ve yatılı misafir sevmememin etkisiyle çok sinirliyim ve bir şekilde yazıp rahatlamam lazım. Bu konuyu da iç dökmek için açıyorum.

Yatılı misafirden oldum olası nefret ettim bir iki gün hadi bir şey olmuyordu. Sevdiğim kişiler de olunca bazen sevebilebiliyordum ama bu bayram 9 gün boyunca akrabalarımız bizde kalacak. Küçük çocukları kocaları bi ton insan. Memlekete gittiğimizde bizi bir kere bile evine ne yemeğe ne yatılı çağırmamış insanlar ne yüzle her sene bize geliyor bir de üstüne gezdirmemizi yemek ısmarlamamızı bekliyor anlamıyorum. Hayır biz 9 gün onların küçük çocuk bağırtısını çekmek zorunda mıyız? Bir de maddi durumları yeterli olmayınca biletlerinin bir kısmını biz aldık. Hayır sanki bizim durumumuz çok iyi gibi 3000 tl’den fazla onların biletlerine gitti. Tek sorun onlarda da değil ablamın kpss’sine 15 gün kala gelecek olmalarına rağmen hayır diyemeyen aile üyemde de. Aslında düşününce tüm suç benim aile üyemde, hayır diyemediği için bunlar oluyor.

Açıkçası normalde bayramda bizim ev boş olur ve akraba bağlarımız da bize böyle yatılı gelmeleri dışında zayıf. O yüzden belki de bana böyle şeyler normal gelmiyor gerçi bana sadece bu değil bu yüzyılda gezmek için başkasının evine gidip yatılı kalmak saçma geliyor.

benim de hic aliskin olmadigim ve istemeyecegim bir durum ama maalesef anne babaniz bu sekilde davranirsa insanlar gelmeye devam ederler. evde onlarin sozu geciyor anlasilan, o yuzden yapilacak bir sey yok gibi.

imkan varsa bayramda siz tatile cikabilirsiniz belki.

Merhaba herkese

Birazdan beğenmedimleri yiyebilirim ama pms etkisiyle ve yatılı misafir sevmememin etkisiyle çok sinirliyim ve bir şekilde yazıp rahatlamam lazım. Bu konuyu da iç dökmek için açıyorum.

Yatılı misafirden oldum olası nefret ettim bir iki gün hadi bir şey olmuyordu. Sevdiğim kişiler de olunca bazen sevebilebiliyordum ama bu bayram 9 gün boyunca akrabalarımız bizde kalacak. Küçük çocukları kocaları bi ton insan. Memlekete gittiğimizde bizi bir kere bile evine ne yemeğe ne yatılı çağırmamış insanlar ne yüzle her sene bize geliyor bir de üstüne gezdirmemizi yemek ısmarlamamızı bekliyor anlamıyorum. Hayır biz 9 gün onların küçük çocuk bağırtısını çekmek zorunda mıyız? Bir de maddi durumları yeterli olmayınca biletlerinin bir kısmını biz aldık. Hayır sanki bizim durumumuz çok iyi gibi 3000 tl’den fazla onların biletlerine gitti. Tek sorun onlarda da değil ablamın kpss’sine 15 gün kala gelecek olmalarına rağmen hayır diyemeyen aile üyemde de. Aslında düşününce tüm suç benim aile üyemde, hayır diyemediği için bunlar oluyor.

Açıkçası normalde bayramda bizim ev boş olur ve akraba bağlarımız da bize böyle yatılı gelmeleri dışında zayıf. O yüzden belki de bana böyle şeyler normal gelmiyor gerçi bana sadece bu değil bu yüzyılda gezmek için başkasının evine gidip yatılı kalmak saçma geliyor.
Bende hiç sevmem. Ama suç onlara yüz veren de bilet parasına Kadar öderseniz tabi gelirler müsait değiliz bu bayrami kendimize ayiracagiz demek neden bu kadar zor

benim de hic aliskin olmadigim ve istemeyecegim bir durum ama maalesef anne babaniz bu sekilde davranirsa insanlar gelmeye devam ederler. evde onlarin sozu geciyor anlasilan, o yuzden yapilacak bir sey yok gibi.

imkan varsa bayramda siz tatile cikabilirsiniz belki.
Aslında tamamen annemin hayır diyememesinden kaynaklı. Babamın bu konularda tavrı nettir. Gelen insanlar her sene aynı. Babam daha ilk geldiklerinde gayet barizce onları evde istemediğini belli etti. Onlar da daha uzun kalacaklardı ama bir kaç gün içinde eşyalarını toplayıp gittiler. O zaman üzülmüştüm resmen kovdu insanları bu kadarı da ayıp diye ama onun üstüne diğer sene yine geldiler. Böyle de bir yüzsüzlük.

Yooo hiç de beğenmedim atılacak bir sorununuz yok.
Kabile gibi insanların evlerine gelip minderi atanlarda suç. Şu devirde yıkım ekibi gibi yatılı gitmeyi hiç anlamıyorum. Uzunca bir süredir çekirdek aile olarak yaşıyoruz. Yatılı misafir de almıyoruz. Sessiz sakin kafamız rahat.
Yani şu durumda da akrabalara 3000 tl hibe etmek nedir? Anne babanız niye bunu yapıyor ya? :olamaz:
Siz fikir beyan ettiniz mi? Gelmelerini istemiyorum dediniz mi?

Aşırı sinir oluyorum ben de bu duruma. Yahu aileniz nasıl kabul edebildi bilet alma ne demek? Gelmek istiyorlarsa biletlerini alıp gelmez mi bu insanlar? Bir de bayram diye kat kat zamlı fiyatlı biletleri size mi aldırdılar? Evet en büyük hata aileniz de. Bir de sınavı var kızlarının onu bile düşünmemişler yahu. Benim aileme çok benziyorlar zor bir aile tipi. Kullandırırlar kendilerini bilirim. Yatılı misafir ben de sevmem hele de akrabalarsa.

Yooo hiç de beğenmedim atılacak bir sorununuz yok.
Kabile gibi insanların evlerine gelip minderi atanlarda suç. Şu devirde yıkım ekibi gibi yatılı gitmeyi hiç anlamıyorum. Uzunca bir süredir çekirdek aile olarak yaşıyoruz. Yatılı misafir de almıyoruz. Sessiz sakin kafamız rahat.
Yani şu durumda da akrabalara 3000 tl hibe etmek nedir? Anne babanız niye bunu yapıyor ya? :olamaz:
Siz fikir beyan ettiniz mi? Gelmelerini istemiyorum dediniz mi?
Sıkıntı sadece annemde. Babam da ablam da ben de istemiyoruz. Hatta babam yüzlerine de belli ediyor. Biletlerini alırken de tepki verdim. Benim param karışma diye bana çemkirdi. Ki almasını da haklı buldum sonradan çünkü dönüş biletlerini biz aldık almasak akıllarına almak bile gelmiyor son gün alacaklarmış bayram yoğunluğunda bilet almanın sıkıntı olduğunu bilmiyorlar sanki. Bir de bizde mahsur kalırlardı üstüne.

Sıkıntı sadece annemde. Babam da ablam da ben de istemiyoruz. Hatta babam yüzlerine de belli ediyor. Biletlerini alırken de tepki verdim. Benim param karışma diye bana çemkirdi. Ki almasını da haklı buldum sonradan çünkü dönüş biletlerini biz aldık almasak akıllarına almak bile gelmiyor son gün alacaklarmış bayram yoğunluğunda bilet almanın sıkıntı olduğunu bilmiyorlar sanki. Bir de bizde mahsur kalırlardı üstüne.
Hayır yani gelenlerde ne var da bu kadar ısrar ediyor anneniz? Hac'dan mı geliyor da bu kadar ihtimam gösteriliyor denir bizim burada. Ne özellikleri var bu kadar?

Merhaba herkese

Ablanız için üzüldüm. Hayır demek ayıp değil, yanlış değil, saygısızlık değil...
Hayır demeyi ailenizin öğrenmesi gerekir.
O kadar insanın yemesi içmesi çocuk ağlamaları bağırmaları tuvalet sırası offf bana daral geldi

Hayır yani gelenlerde ne var da bu kadar ısrar ediyor anneniz? Hac'dan mı geliyor da bu kadar ihtimam gösteriliyor denir bizim burada. Ne özellikleri var bu kadar?
İşte kuzeni diye ayıp olur diye çocukları mutlu olsun diye, hayır diyememek hep. Kendisi de huzursuz olacak geldiklerinde aslında

Ablanız için üzüldüm. Hayır demek ayıp değil, yanlış değil, saygısızlık değil...
Hayır demeyi ailenizin öğrenmesi gerekir.
O kadar insanın yemesi içmesi çocuk ağlamaları bağırmaları tuvalet sırası offf bana daral geldi
Bayramda kütüphaneler de kapalı nerde çalışacak bu kız dimi? Annemin savunması her gün onları gezdirirmiş, çocukları zaten havuz için geliyormuş, sitenin yüzme havuzunda takılırlarmış

Bayramda kütüphaneler de kapalı nerde çalışacak bu kız dimi? Annemin savunması her gün onları gezdirirmiş, çocukları zaten havuz için geliyormuş, sitenin yüzme havuzunda takılırlarmış
Ev işlerinde, yemek de sofra kurup toplamaya yardım etmeyn hep odanıza çekilin anneniz o zaman anlar belki

misafirleriniz olduğu için bütün bayram evde mi vakit geçireceksiniz ailece. Anneniz neden hayır diyemiyor? Açık açık kızımın sınavı var eve misafir kabul edemem diyecek zaten onlarda siz memlekete gidince evlerine buyur eden insanlar değillermiş çekinecek bir şey yok.
durumları yoksa da gezmeye çıkmasınlar bir zahmet, yol paraları yok gezme peşindeler öyle şey mi olur çok fena alıştırmışsınız.

Merhaba herkese

valla haklısın bence. ben çok severim evimde birilerini ağırlamayı, yatırmayı vs ama sevdiğim kişiler(benim ailem, esşimin ailesi ve bi kaç yakın arkadaşımız) ama onun dışında bi akraba pek görmediğim ve üstüme maddi manevi yıkılacak birileri evime gelse hele de 9 gün kalsa ay bi de çoluk çocuk düşünemiyorum. mental yorgunluk valla başka bi şey değil.

Yatılı misafir istememeniz gayet normal. Kusura bakmayın ama ben direkt annenizi eleştireceğim. Bir anne önce kendi çocuklarını düşünmelidir. Anneniz başka insanların mutluluğunu daha fazla önemsiyor ve sizi geri plana atıyor. Ablanız KPSS sınavına hazırlanıyor ve bu hayatını etkileyecek önemli bir sınav hele de iş bulmak bu kadar zorlaşmışken. Bence ablanız ile birlik olup annenize rest çekin. Ya biz ya onlar diyerek net olun. Yoksa başkaları için yaşamınızın her anında taviz veren tarafta kalmaya devam edersiniz.

Aranızın iyi olduğu birlikte vakit geçirmekten zevk aldığınız akrabalarınız geliyor ise böyle şeyler çok sorun olmamalı. Ancak, bilet parasını karşılamak nedir çok şaşırdım. Anne baba ve çocuklar arasında olabilir böyle bir ilişki sadece. Ayrıca KPSS ye girecek biri varken annenizin kızım sınava girecek çalışıyor demesi lazımdı. Karşı taraf düşüncesiz ise ilk yazdığım cümlenin hükmü kalmıyor. Siz de evde durmayın ablanızla birlikte kütüphaneye diye çıkın. Babanız da zaten durmaz. İşlerimiz var deyip ortada görünmeyin.

Konunuzun beğenilmeyecek bir yanı yok.
İlk başta ablanizın sınavına bu kadar az kalmışken eve yatılı misafir almak akıl karı değil.
Siz memlekete girince evinde ağırlamayan insanlar hangi yakınlıkla kalmaya geliyor ve üstüne bilet aldırıyor ailenize?
Ama siz konusu anne ya da baba olunca yapacağınız pek birşey kalmıyor malesef. Bol sabır dileyebilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back