Benim kv de biraz benziyordu seninkine.. cocuklarim 1.5 yasindayken bayramda , yillik izinlerde giderdik yanlarina..
Esime diger odada yer yapardi.
Bende esime kizardim ya nereye gidiyorsun diye..
O da, cift kisilik yataga hepimiz nasil sigacagiz ki derdi.. ben diger odada uyuyayim derdi.
Kisin kv ile ayni evde kalirdik, onlar yazin memleketlerine giderdi..
Gece apar topar ikizlerimi uyuturdum, besiklerine yatirirdim. Bi bakardim esim yanimda yok.
Nerde ki bu adam derdim bi bakardim yan odada annesiyle ayni yatakta uyumuslar.
Veyahut ben uyukaldim odamda diyelim, sabah bi bakardim cocuklari da alip yan odada annesiyle uyumus 4 ü. Ama ne hikmetse esimle biz sigamiyoruz yataga bi..
Ya burda uyunur mu odan varken diye kizdim esime bir gun,
Kv de dedi ki, nolmus ki cocuklarini seviyordu uyuyakalmisiz burda dedi..
Insan eşi varken annesiyle yatar mi? Kp de garibim ust dubleks de tek basina uyurdu..
Benim kv oglunu paylasamazdi benimle.
Sarilir yatarlardi koyun koyuna kazık kadar adamla.
Bayram tatilimiz olurdu, memurlara 9 gun izin cikardi mesela, ben ozelde oldugum icin 4 gun olurdu iznim sadece. Kv derdi ki, oglum sen mezig i bekleme cik gel sen cuma dan. Mezigde pzt mesaisi bitince cikip gelsin(12 saat otobusle, 700 km mesafe) ,sen niye bekliyorsunki demisti.
Annem de vardi hatta o gun yanimizda,
annem de dedi ki olur mu oyle sey.. benim esim beni birakmadi hic bir zaman. Senin esin seni birakip yola cikti mi dedi kv ye.
Kv de yok cikmadi tabi de e bende ozluyorum ondan demistim dedi.
Annem de, kadin erkegin namusudur eş birakilip gidilir mi ne olursa olsun dedi. Senin, cocuklar ayrilmasin beraber gelin demen lazim dedi.
Kv sustu oracikta.
Ama esime cok baski yapiyordu aglayip sizliyordu.
O saf da zavalli anam beni bekler ,ben gideyim derdi. Ben iznim olmazdi, o tek basina annesigilin koye gitmisti. E oglum sen tek gel , kimsesiz garip gibi kaliyorum diye duygu somurusu yapardi.
Bizimki de anacıydi.
Ben de bir oglunu topraga vermis,esim tek kalmis abisiz diye saygi duymaya calisirdim yine de.
Ama boyle yapa yapa aile olamadik biz.
Bosandik sonra.
Kurtuldum.
Anasiyla beraber yatsin uyusun bol bol.