Menfaat dunyasi

Aynen bende oyle dusunuyorum. Zoruma giden de şu ben dogurana kadar calistim onun kizi evdeydi bende bilirdim hamileligimi evde gecirmesini ayaklarimi uzatip oturmasini. Oturmadim calistimki bu birikime goz diktiler. Vermedik triplerdeler. Mecburmuyum sanki

Ya oha artik yaaa ne insanlar var sinirden kendimi kesicem burda. Bence onlarla hic konusmayin. Yuzsuzler. Colugunuzun cocugunuzun rizkina goz dikmis densize bak ya!!!!

Aman aman uzak dursunlar. Vermek zorundasın sanki. Bide kumar borcu delimi ne millet oynamasayms. Gitsin çeksin kredi ödesin . Belki aklı başına gelirde bidaha oynamaz

Daha önce soruldu mu bilmiyorum. Peki kendi çocuğunun ya da kaynananızın evi var mı kendilerine ait. Yada yenge hanımın kardeşlerinin filan evleri var mı?

Onlarin imarda evleri var ama dayisi gecen yil yapilmasini beklemeden satti yari fiyatina ev aldi araba aldi vs yine kumar borcundan hepsini sifirladi. Suan kiradalar 1100 tl kiralari var elde avucta tek emekli maasi baska birseyleri yok. Dayinin kardeslerinin kendisi gibi imarda evleri var yapiliyor suanda

Kayinbabana üzüldüm o da çektiği krediyi alamayacak gibi görünüyor. Dayının kumlardan vazgeçmemek gibi bir durumu da var bence

Ben uzulmuyorum neden mi? Gecen yil cok sikismistik ben evdeydim oglum bebekti maddi anlamda cok daraldigimiz bir donemdi. Bile bile Bir kez kapimizi calmadi kv kp. Ama konu dayinin kumar borcu olunca ki bu 3. Ev satmasi her seferinde oturup care aradilar.Biz tasindik 10 ay oldu hala evimize ayak basmis degiller.

Onlarin imarda evleri var ama dayisi gecen yil yapilmasini beklemeden satti yari fiyatina ev aldi araba aldi vs yine kumar borcundan hepsini sifirladi. Suan kiradalar 1100 tl kiralari var elde avucta tek emekli maasi baska birseyleri yok. Dayinin kardeslerinin kendisi gibi imarda evleri var yapiliyor suanda

O zaman onlar satsın ödesinler. Sizlik bir durum yok. Küserlerse küssünler. Hastalık değil ki yardım edesiniz. Üstelik kaçıncı diyorsunuz. Akıllanmamışsa koca adamın arkasını toplama görevi sizin değil. El birliği ile çocukları kardeşleri bulsun çözüm.

Ölümü göze alan adam (ciddiyse) ya herru ya merru der,o 50 bini de alır kumara yatırır,bişey yapcaksa da ondan sonra yapar şansını bi dener yani..hastalık bu çünkü .

O zaman onlar satsın ödesinler. Sizlik bir durum yok. Küserlerse küssünler. Hastalık değil ki yardım edesiniz. Üstelik kaçıncı diyorsunuz. Akıllanmamışsa koca adamın arkasını toplama görevi sizin değil. El birliği ile çocukları kardeşleri bulsun çözüm.

Iste insan boyle zamanlarda anliyor gercek yueriji yengesini ne cok severdim onunda bizi sevdigin8 sanirdim bayramlarda tek kapilarini calan bizdik. Yaziklar olsun diyorum icimden ne diyim.

adamın huyu buysa bin kere borcu ödense, yine borca batar. kumar borcunu ödemedim diye konuşmayan konuşmasın.
tatlı canını üzmeye değmez.

Kusura bakmayın konuyu hortlatmak gibi oldu. Is yoğunluğundan Çok fırsat bulamadım ama yalnız kaldığım da kafamı kurcalıyor bu konu.

Evet yengesi konuşmuyor demistim. Konuşmazsa konuşmasın evet ama sözde sorun para değilmiş. Bana koyan cok görüşürdük sık sık giderdik birbirimize dediğim gibi bayram seyran tek çalan bizdik onların kapısını. Ben en sonunda kardesine borc verme konusunda ısrarları bitmeyen teyzeye mesaj atmıştım. Tutamadım kendimi. Ben evimi sattım seninde iki tane evin var çok borcunu ödemek istiyorsan sende sat diye. Karismayin artik bize dedim.Baya baya birşey yazdım. Bu teyze de yengeyi aramış ağlamış telefonda, tansiyonu düşmüş sozde. (Zaten tansiyonu düşecek yer ariyor) ben bunlara ne yaptım böyle diyorlar diye. Bundan sebep kusmus yenge hanim. ( yenge ile teyze birbirlerine telefonlarda ne haklarını helal etmedikleri kaldı ne bedduaları kaldi başka konularda ) ama ben aralarını bozmuşum gibi yenge hanim benle küstü. Ki ben onlara hicbir zaman karşılık beklemeden yaklaştım. Ama bundan sonra böyle demek ki bizimde kapılarını çalmamamiz gerekiyormus

Kusura bakmayın konuyu hortlatmak gibi oldu. Is yoğunluğundan Çok fırsat bulamadım ama yalnız kaldığım da kafamı kurcalıyor bu konu.

Evet yengesi konuşmuyor demistim. Konuşmazsa konuşmasın evet ama sözde sorun para değilmiş. Bana koyan cok görüşürdük sık sık giderdik birbirimize dediğim gibi bayram seyran tek çalan bizdik onların kapısını. Ben en sonunda kardesine borc verme konusunda ısrarları bitmeyen teyzeye mesaj atmıştım. Tutamadım kendimi. Ben evimi sattım seninde iki tane evin var çok borcunu ödemek istiyorsan sende sat diye. Karismayin artik bize dedim.Baya baya birşey yazdım. Bu teyze de yengeyi aramış ağlamış telefonda, tansiyonu düşmüş sozde. (Zaten tansiyonu düşecek yer ariyor) ben bunlara ne yaptım böyle diyorlar diye. Bundan sebep kusmus yenge hanim. ( yenge ile teyze birbirlerine telefonlarda ne haklarını helal etmedikleri kaldı ne bedduaları kaldi başka konularda ) ama ben aralarını bozmuşum gibi yenge hanim benle küstü. Ki ben onlara hicbir zaman karşılık beklemeden yaklaştım. Ama bundan sonra böyle demek ki bizimde kapılarını çalmamamiz gerekiyormus
Boşverin küssünler. İnsanlar bu günlerde belli olur.

Hayydeee konu eskiymiş :D

Konuşmasınla boşversene .
Aynı bizim gibisiniz .
Bide eşimle ilk yılımızda yokluk içinde yaşadık .
Aileden 1 kişide gelip alın şu sizi idare eder demedi .
Rabbim yüzümüze güldü .
Güzel bir bırıkım yaptık . 6 yıldır evliyiz hala çocuk sahibi olmadık neden ?
Ona güzel bir gelecek vermek için .
Ama utanmadan hala gelip bizdende borç isteyen var ben para suan altın hesabında dıyorum bozamam hesabı diyorum .
Sizde öyle bişeyler deyin ve birikiminiz oldugunu söylemyin .
Of of yetmiyor para deyin :))

Millet sapitti. Bizimde akrabagimiz kumarci kardesi icin annemin kollundaki bileziklerine kadar göz dikti. Annem vermedi,cünkü daha önce ona verdikleri parayi bile geri ödemedi. O zamanlar babam vefat etmisti ve biz hepimiz okuldaydik daha. Milletin umrunda olmaz senin derdin ama parani yemeye can atarlar. Konusmayan konusmasin. Hapise düsecekse düssün. Belki akli basina gelir. Sakin vermeyin. Ne paraniz döner ne arkasi kesilir

Iyi yapmissin.
Kusen kussun
Bosveeeeeerr.
Sakim geri adim atmayin

Merhabalar,

8-9 yildir esimle kirdik sardik biraz birikim yaptik. Cocugu bile erteledik 5.yilimizda oldu Allah esirgesin. Esimin dayisinin kumar borcu bitmedi senelerdir. Simdi bizim birikimimize goz dikti hepsi. Vermem orasi ayri da, teyzesi ananesi hepsi bi ikna yolunda kv ile kp imi ikna etmeye calisiyorlar bizim dayisina para vermemiz icin. Al ben yemedim sen ye mi diyecegim. Dar gunlerimizde kimse ugramaz oldu bize Allaha sukur hepsi gecti gitti. Simdi onlar dara dustu vermedik diye kotu olduk. Yengesi konusmuyor bizimle. Bayramlarda kuzen, yegenlerinden birtek kapilarini calan bizdik. Hep arayan soran bizdik. Kotu mu olduk simdi. Mecburyum sanki. Anlayamiyorum insanlari. Gercekten menfaat dunyasi.
Sakın!!! O para bir daha asla geri gelmiyor! Çocuğunun rıskını kumara verme sakın!! İçin çürür pişmanlıktan sakın!! Bu yüzden düşman oluyorlarsa uğurlar olsun!

Back