yatağım sallanıyor. .

Benim eşimde gece yelken sarsılır bazen uyanır bazen uyanmaz
Düşecek gibi olurmuş uykusunda çocukluktan beri varmış. Bazen o kadar şiddetli oluyor ki bende uyanıyorum. Neden Oluyo acaba. Sizinki buna benzer bişey mi

Benim eşimde gece uyurken sarsılır bazen uyanır bazen uyanmaz
Düşecek gibi olurmuş uykusunda çocukluktan beri varmış. Bazen o kadar şiddetli oluyor ki bende uyanıyorum. Neden Oluyo acaba. Sizinki buna benzer bişey mi

O boşluğa düşme olayı ben de de çok oluyor. Özellikle uçurumdan.
Valla ben nereden dustugumu bile bilmiyorum sadece bir yerden dusuyormus gibi uyaniyorum. Sanki uyurken görünmez bir guc beni kaldırıp yataga atiyormus gibi gecenlerde arkadasimda kaldigimda da gece deprem oluyor diye uyandim

Bende de oluyor kendimi bildim bileli, doktora danistim vertigonun sadece yatarken yasanan bir tipi varmis o olabilir dedi. Tetkik yapilmali dedi yaptirmadim.

dini boyutu değil de çok başka bir boyutunu söyleceğim sana.
çoook eski insanların en önemli ölüm sebebi ağaçtan düşüp ölmekmiş. çünkü geceleri uyurken yırtıcılar tarafından zarar görmemek için yüksek ağaçlara çıkıp uyurlarmış. tabi gece dönüşürken güüp diye aşağı yuvarlanıp,ölüyorlar. bu durum, bu şekilde ölmek onlar için öyle büyük bir korku haline gelmiş ki insanın beyninin en derinlerine aktarıldığı ve hayat kurtaran bir içgüdü olduğu için nesilden nesile geçtiğini hala bu hissi taşıdığımız söylenir.
uyurken birden düşmüşüz veya düşüyormuşuz hissiyle yatakta sıçramak bunun sebebi olabilir.
ama sana mı öyle geliyor gerçekten sallanıyor mu diye test etmek yatağı tam açıyla alan bir yere pc kamerası veya el kamerası yerleştirerek birkaç gece kaydet. bak bakalım sen mi titriyorsun yatak mı?

Uykudan irkilerek uyanmak,sanki bi yerden dusmek ya da yuzustu cakilmak yorgunluktandir hatta benim esim sabah erken kalkdigi icin yorgun oluyor ve yeni uykuya daldiginda irkilirerek uyaniyor ama konu sahibesinin anlattigi durum cok farkli ben de merak ettim ilk kez duyuyorum

3 ay önce hafif bir salanti olmuştu ve gece yarısiydi. Ben inanamadim resmen duvardaki çerçeve giti geldi ,avize sallandı. Eşimi kaldırdım ,Ev hakina seslendim deprem oluyor, o ara zaten durmuştu "yat sana öyle geldi biz birşey hisetmedik"..dediler sabah tabi haberde çıkmış ve gerçekten olmuş o zamandan beri bende tedirginim

Psikoterapiste gitmelisin tatlim

Yattığınız yeri değiştirmeyi denediniz mi ?

baska türlü düsünüyorum basıma geldigi icin 3 hafli olayı olmasın yani biri yanındayken de oldumu önemli olan o sadece sen degil diger insanlarda sesi duydu yada gördümü

kızlar sadece ben hıssedıyorum yatagın sallandıgını cunku benım yatak sallanırken arkadasımın uyumadıgı zamanlarda oldu . ben öyle şiddetli sarsıntı hissettiğimde ona baktım ama o anlamadı bile yani dışarıdan görünür bi sallantı olmadığının farkındayım...Hepiniz çok şey yazmıssınız hepınızı okudum ama tek tek cevap yazamıyorum...
Ne kadar çok yaşayan varmış hayret... Bazıları benı anlamıs ama hala sıcrayarak uyanmaktan bahsedenler de var. Sıçrayarak uyanmak zaman zaman hepımızde olur benım ki bilincim yerindeyken yatağımın sallanması ve hareket etmeden geçmemesi bunun...
Direkt üç harflilere bağlayanlar olmuş ben o tarafını hiç düşünmek istemiyorum...
Herkes de olduğuna göre durum psikolojik veya arkadaşın yazdığı gibi beynimizin bi oyunu kaslarımızı titretiyor..
yani umarım öyledir...

Kızlar iyi geceler bu durumları bende yaklaşık beş yıldır falan yaşıyorum sanırım ilk lise iki lise üçte sanırım ergenlik donemlerinde başladı şu an yirmi yaşımdayım hala yaşıyorum ara ara ilk başlarda çok korkuyordum bir süre karanlık fobim vardı gece karanlikta uyumaya çalışmak ölüm gb ydi çocuk aklınla daha bir korkuyorsunn haliyle gel zaman git zaman alistim gb birsey oldu olmadigi zamanlarda uzun bir süre olmuyor olduğu zamanda ardı ardina günlerde yaşıyorum ben lakin benim yaşadığım sadece düşmek düşüyormus gb hissetmenin dışında ben büyüdükçe sanki daha sekillendi bende yorganimin uzerimden kaldırıldılip indirilmesi seklinde düşüyormus hissi vs onları saymiyorum onları önceden çok yasamistim şimdi de aynı şeyler var ama en son yasadigimda kafama vuruldugunu ve yastigimin sallandigini hissetmistim ve ben bunları yasarken gozlerimi acamasamda icimden hemen dua ya baslarim çünkü adimida duyuyorum bazen etkisi azalinca hemen kalkabiliyorum ve anında ışık ve saate bakarım bu olay olduğunda sabah ezanina beş dk vardı ben hep namaza baslamayi isterim lakin başlamadım henüz ben bunu dini bir şeye bagliyorum ancak çünkü benim hep gece üç ten sonra sabaha karşı özellikle ezan vakti oluyor ama tabi bilemeyiz bende ilk başlar düşük şeyler yaşarken uyku felci vs demistim ama artık daha farklı boyutlar da düşünebiliyorum baya oldu bunun üstünden en son rüyamda uctugumu gökyüzüne doğru hissettim o uçma hissini yaşadım o rüyayı hatırlıyorum çok korkmuyorum ama insan bazen çok hissediyor olabildigince dua ediyorum uyumadan ve genelde gördüğüm ruyalarimda çıkıyor tabi bu uçma vs olayları gerceklesmiyor :) olabilitesi olan normal hayattan ruyalarim gordugumde çıkıyor :)

Geçenlerde sadece bir kez yasadim ödüm patladi kalkinca kendime gelemedim. Umarim ikincisini yasamam. Sebebi hakkında bir fikre varabildin mi ?

17 Ağustos depreminden 1 hafta once idi. Ailece uyuyoruz. Yer yatagindaydim. Ben deprem oluyor diye deli gibi bagirmistim.Annem gelmisti besmele cekti durdu salanti. Ama nasil agliyorum. Annem deprem olmadigini soyledi. Ertesi gun balkonda oturuyorum. Ust kattan sangir sungur sesler. Tabak canak sesleri. Ev sahibi ablayi aradik dedik boyle boyle. Eve bir geldi. Vitrin icindekiler yerle bir. Daha ertesi gun kapiya dilenci geldi. Para degilde ekmek verdim. Dualar etti gitti. (Aksamina deprem oldu )Deprem gecesi oturdum oyle yine t yataga girdim. Bir gurultu salanti. Deprem oldu. Bizim binada kimsenin bir bardagi oynamazken komsularin esyalar hep devrilmisti. Yani resmen sallanmisti yatagim bem degil ama annem hayir ruya gordun dedi. Ama uyaniktim iste. Sasirdim cok arkadas yasamis.

Ara sira bende yaşıyorum aynısını. Ben uykudayken sallanarak uyanıyorum aynen sizin yaptığınız gibi hemen avizeye bakıyorum, haa diyorum yine kendi kendime sallanmışım! Nedenini bilmiyorum ama bir kaç senedir özellikle depremden çok korkmaya başlamamla birlikte yaşamaya başladım bunu ve ben bu korkuya bağlıyorum. Aman inşaallah hep ben sallanıyor olayımda deprem olmasın yeter ki ALLAH korusun.

Canim birde ayetel kursiyi okuyip namaz abdesti alip yatmayi dene

Yatağın sallanması kalbinin çok hızlı atmasından bazen de tansiyondan kaynaklanıyor, daha doğrusu sallanıyormuş gibi gelir vücudun
Bana da oluyor bazen
Mistik bir şey değil tabi bu sağlık durumuyla ilgili doktora görünmekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…