yatağım sallanıyor. .

Bu banada oluyor ki uykumun arasında Ben araştırdım.

Tam uykuya dalarken genellikle tüm bedenin sarsılarak uyanılması ya da bazen de bu sarsıntının sadece hissedilerek uykuya devam edilmesi (kimilerinde bu yüksekten düşmek, yataktan düşmek şeklinde de gerçekleşebiliyor) tamamen beyninizin uykuya dalma sırasında normal soluk alıp verme düzeninin bozulmasına adapte olamamasından kaynaklanıyor. Şöyle anlatayım uykuya dalarken dakikada aldığımız nefes sayısı doğal olarak azalır, ancak beyin bir sorun yüzünden soluk alamadığınızı düşünür ve sizi sarsarak (bunu iskelet kaslarınızı istemsiz olarak kasarak yapıyor) uyandırmaya dolayısıyla nefes alma sıklığınızı arttırmaya çalışır. Ölmemeye çalışır kısaca..Hayatta kalma, yaşama içgüdüsü dediğimiz şeyin refleks bir yansımasıdır...

Bir sitede sormuştum ve Dr. Bu cevabı vermişti. Ama bu durum yorgunken oluyormuş ve şık sık tekrarlanmıyormuş. Bir de RLS diye bir hastalık var araştır istersen tanımına bak. Bende o çıkmadı benim ki yorgunluk.

Yorgunluktan oluyordu dedi doktor. Bir de RLS diye bir hastalık varmış tanımına bak istersen.

ben de bazen sanki yataktan düşüyorum hissiyle uyanıyorum bi zamanlar karabasan belasıyla uğraştım ama bunu ilk kezduyuyorum , insan beyninin işi, olmamış şeyleri yaşatıyor bir rüya gördüm boğuluyordum resmen gerçek gibiydi böyle birşey olamaz bedenim yatakta ama ruhum geziniyo.

baska türlü düsünüyorum basıma geldigi icin 3 hafli olayı olmasın yani biri yanındayken de oldumu önemli olan o sadece sen degil diger insanlarda sesi duydu yada gördümü

Ama ben hic uyanmadim uykumdan uykuya geçiş sirasinda yasiyorum bunlari..
Sallantim bilincim yerindeyken devam ediyor..

Senin yaşadığın farklı bir durum. Ben gecenin bir yarısı çarpıntıyla uyanıyorum.
Uyanmıyorsan muhtemelen rüya görüyorsun. Sen bilincin yerinde sanıyorsun ama öyle değil. Ben uykuya geçiş sırasını çok iyi bilirim. O sırada ruhum çıkar sonra uçarım. Sonra ver elini neresi olursa:) Bilincim açık sanırım ama gerçekten uyandığım zaman öyle olmadığını anlıyorum. İlk başlarda ne olduğunu anlamadığım için uykuya geçiş çok sancılı oluyordu bende. Daha sonra rahat bıraktım kendimi ne olacaksa olsun dedim, çok rahatladım. Sen de rahat bırak kendini. Benim yaşadığım şey seninkinden farklıydı. Benim ötesi uçmak oldu senin ki ne olur bilemem :)

[QE="tuce_, post: 39544466, member: 469144"]Cok sık olmasa da nadiren bende de olur tam uykuya gecmisken bazen boşluğa duser gibi uyandigimda olur. Sebebini ben de.bilmiyorum hic arastirmadim.

benim eşimde vardı bu belirtiler k.b.b doktoruna gittik vertigo teşhisi koydu sizde bir doktora görünün en sağlıklı cevabı doktor verecektir size

Cok kküçükken yasamistim deprem hatirlamiyorum bile onunla.alakasi oldugunu sanmiyorum..
Duserek uyanma hissi degil bu cunku oyle oldugum anlarda oldu biliyorum ...
Uykuya dalmak uzereyken yatak cok siddetli sekilde sallaniyor gozlerimi acmama ragmen gecmiyor kipirdamassam sallanmaya devam ediyor biraz hareketlenince geciyor..
Hic bende uatunde durmamistim ama iki gun once yine oldu..
Sanirim doktora gorunmeliyim..
Ne kadar cok basina gelen varmis bende sadece bana oluyor saniyordum..
Cok[/QUOTE]

bizim ev tam yol uzeri.
agir vasita gecince sallaniyor.
ama ahize falan sallanmiyor sadece hissediyorsun.
belki boyle bir seydir.

uyku felci feci birsey. bana surekli olur. oyle sallanma gibi his olmuyor.
odayi falan hissediyorsun ama uyanamiyorsun. sesin cikmiyor. kolun kalkmiyor.

Bendede vardı ben bukadar kisinin yasadigini tahmin etmiyordum benimde uyurken uyanma degil konu sahibi gibi hala uyanikken uykuya geciş sirasinda cok olurdu sebebini arastirmamistim

Ama ben hic uyanmadim uykumdan uykuya geçiş sirasinda yasiyorum bunlari..
Sallantim bilincim yerindeyken devam ediyor..
Ben seni anladım canım. Arkadaşlarım dediği uykudan aniden düşme hissiyle uyanmak ama senin dediğin öyle değil. Sen daha bilincin açıkken uykuya Geçmek üzereyken yatağın Şiddetle sallandığını söylüyorsun. Ben daha önce bunu yaşadım birebir. Tam uyucam yavastan zihni boşaltmışsım uykuya gecicem zangır zangır titreme direk abideye bakardım yok sallanan bişey işin ilginç yanı hareket edince sallanan yatak durup benim başımın Dönüyor olmamasıydı. Işi dini boyuta sürüklememek için daha fazla yazmıyorum ama doktora göründükten sonra yatağınızı kontrol edin Kırıntı var mı diye bide ayak ucunuzun kıbleye gelmemesine dikkat edin. Inşallah çabuk heçer

haftada iki üç kez karabasan olur bende.rüyadayken kalkarım ışığı açarım,eğer ışık yanarsa gerçek hayatta,yanmazsa hala rüyada olduğumu anlarım:KK70:bazende yatağımdan tavana doğru çekiliyorum bir iki kezde yataktan yere fırlatıldım

karabasanin bilimsel adi uyku felci zaten.
evet biliyorum işte o bambaşka bişey, onu da yaşadım çünkü, uyanmak istersin, gözünğ açarsın, kalkamazsın, sanki üstünde 5 ton bi ağırlık vardır, bu sallanma olayı başka türlü bişey,
benim de yaşamadığım uyku abukluğu kalmamış:KK53:

evet biliyorum işte o bambaşka bişey, onu da yaşadım çünkü, uyanmak istersin, gözünğ açarsın, kalkamazsın, sanki üstünde 5 ton bi ağırlık vardır, bu sallanma olayı başka türlü bişey,
benim de yaşamadığım uyku abukluğu kalmamış:KK53:
biliyorum sallanma olayinin uyku felci olmadigini yazmistim zaten :)

[/QUOTE="MissPoine, post: 39545493, member: 210601"]Bu banada oluyor ki uykumun arasında Ben araştırdım.

Tam uykuya dalarken genellikle tüm bedenin sarsılarak uyanılması ya da bazen de bu sarsıntının sadece hissedilerek uykuya devam edilmesi (kimilerinde bu yüksekten düşmek, yataktan düşmek şeklinde de gerçekleşebiliyor) tamamen beyninizin uykuya dalma sırasında normal soluk alıp verme düzeninin bozulmasına adapte olamamasından kaynaklanıyor. Şöyle anlatayım uykuya dalarken dakikada aldığımız nefes sayısı doğal olarak azalır, ancak beyin bir sorun yüzünden soluk alamadığınızı düşünür ve sizi sarsarak (bunu iskelet kaslarınızı istemsiz olarak kasarak yapıyor) uyandırmaya dolayısıyla nefes alma sıklığınızı arttırmaya çalışır. Ölmemeye çalışır kısaca..Hayatta kalma, yaşama içgüdüsü dediğimiz şeyin refleks bir yansımasıdır...

Bir sitede sormuştum ve Dr. Bu cevabı vermişti. Ama bu durum yorgunken oluyormuş ve şık sık tekrarlanmıyormuş. Bir de RLS diye bir hastalık var araştır istersen tanımına bak. Bende o çıkmadı benim ki yorgunluk.

Yorgunluktan oluyordu dedi doktor. Bir de RLS diye bir hastalık varmış tanımına bak istersen.[/QUOTE]

Çok güzel açıklamışsınız.

Cok sık olmasa da nadiren bende de olur tam uykuya gecmisken bazen boşluğa duser gibi uyandigimda olur. Sebebini ben de.bilmiyorum hic arastirmadim.
:KK57::KK57::KK57: O boşluğa düşme olayı ben de de çok oluyor. Özellikle uçurumdan.:KK61:

Arkadaslar bi buçuk iki yıldır bazen sık aralıklarla bazende uzum aradan sonra tam uykuya geçiş sırasında yatağımin deprem olurcasina sallandığıni hissediyorum. ..
Ilk olarak arkadasim yanimdaydi ciddi ciddi deprem sandim.
Baktim avize sallanmiyor arkadasima kizdim sallama su yatağı diye oda ben yapmiyorum ne oldu dedi..
O zamandan beri anlam veremiyorum internette arastirdim uyku felci fln diyolar ama ben istedigim zaman hareket edip konusabiliyorum uyku felcinde bunlari yapamazmis insan.
O da degil psikolojik mi acaba bilmiyorum. .
Konu lütfen dini boyutta yorumlar gelerek kapanmasin...
Başına gelen varsa yorum bekliyorum. .

uykuya geçerken irkilmeniz doğaldır.
bana her akşam olur.
hatta uyurken de çok oluyormuş eşim söylüyor. bazı zaman o kadar şiddetli oluyor ki ben de uyanıyorum.

X